Vis met ketjap in aluminiumfolie
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.
Ingrediënten
1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambalBereidingswijze
1. Fruit ui met knoflook in olie tot glazig en zacht. 2. Pureer uien en meng knoflook,laos, ketjap, azijn en sambal erdoor. 3. Wrijf vis in met deze mengsel. 4. Vet de aluminiumfolie in met olie. 5. Verpak elk vis moot afzonderlijk in aluminiumfolie. 6. Bak vis tot gaar bij 220*C voor zo 20-30 min. 7. Knip aluminiumfolie open in een ster vorm.