- Eigen recept
Salade met gemarineerde vijgen en serranoham
Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.
16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille) 12 halve walnoten 8 plakken serranoham 2 dl witte Chardonnay wijn 1 1/2 dl balsamico-azijn gemengde sla met rucola (AH) [Voor de dressing]: 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 eetlepel honing 1 theelepel mosterd versgemalen peper
Laat de vijgen met noten goed uitlekken. Klop de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden. Lepel de dressing over de sla. Snij de plakken ham in tweeƫn. Schik een plakje ham om elke vijg en leg ze op de sla.
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2007Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Vijgen
4 verse, rijpe vijgen, 1 theel. balsamicoazijn, 3- gr. zachte, geitenkaas (Bettinne Blanc), zout, versgemalen peper,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-12-2001Bijgerecht20-30 min.
vijgen
Gestoofde vijgen met rode wijn, een ideetje van mijn mama. smmakt bijzonder met bolletje vanilleijs.
8 verse vijgen - honing - rode wijn -vanilleijs
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-10-2001Belgisch Nagerecht0-10 min.
vijgen
Simpel gerecht. Zoet, zuur, zilt. Valt of staat bij de kwaliteit van de gebruikte produkten. kan als voorgerecht maar ook als nagerecht of als hapje, probeer maar.
Vijgen, parmezaanse kaas, aceto balsamico 9jr
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2004Italiaans0-10 min.
Vijgen
En kaap-kruisbessen met Portschuim.
1 onbehandelde limoen, 3 eidooiers, 75 gr poedersuiker, 1 tl kaneel, 1/8 l. witte poer, 8 blauwe vijgen, 12-16 Kaap-kruisbessen, mintblaadjes ter garnering.
- Duits Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-06-1999Duits Nagerecht10-20 min.
Yoghurttaart met vijgen
Voor 6 personen; Per portie: 319 kcal - 38g koolhydraten Bereiding : 20 minuten Kooktijd : 30 minuten
3 eieren, 1 pot yoghurt 0% (de pot zal dienst doen als maatbeker), 2 potten vloeibare bloem, ? pot olijfolie (of zonnebloemolie), ? zakje chemische gist, 7 eetlepels CANDEREL, , 1 citroen (de schil van de hele citroen en het sap van een halve citroen), 300 g gedroogde vijgen, 2 eetlepels kwark 0%, 10 g light-boter,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-09-2004Belgisch Nagerecht30-60 min.
vijgen met boursain
Feestelijke borrelhap, gluten vrij
Vijgen en boursain
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-07-2001Frans0-10 min.
- Eigen recept
Vijgen Smoothie
Een goed vullende smoothie
- 2 bananen, - 4 dl melk, - 4 verse vijgen, - ev. kaneel of kardemom
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-06-2015Slanke keuken0-10 min.
Vijgen met Ganzenlever
Zoet, maar toch appart (Dit voorgerecht kan ook als bijgerecht bij wild geserveerd worden)
4 verse groene vijgen, 200 gr ganzenleverpastei,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2002Frans Voorgerecht20-30 min.
Vijgen met geitenkaas
Een verrukkelijk en snel te maken borrelhapje
Verse vijgen en (harde) geitenkaas
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-10-20020-10 min.
Vijgen met kaas
Mmm, zo lekker en snel klaar.
8 verse vijgen -, 50 g kaas en, 100 ml dessertwijn .,
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-10-2004Nederlands Nagerecht0-10 min.
Gevulde vijgen.
Gevulde Vijgen met walnoten en monchou.
8 Vijgen, 8 a 10 Walnoten, en ongeveer een, 1/2 pakje monchou.
- Marokkaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-11-2001Marokkaans0-10 min.
Gegrilde vijgen
De zachte smaak van vijgen met de heerlijke smaak van zachte geitenkaas. Een verassend bijgerecht.
4 verse rijpe vijgen, 1 theelepel balsamicoazijn, 30 gram zachte geitenkaas, zout, peper.
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-01-2002Bijgerecht0-10 min.
Vijgen Met Kaas
Een heel apart nagerecht met verse vijgen.
Per persoon 2 verse vijgen en en 1/2 ons blauwe kaas.
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-03-2000Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Eendenborstfilet met vijgen.
Bak eendenborst altijd eerst op het vel, zodat deze lekker knapperig wordt en het vet voor een deel wegloopt. Zijn de borsten erg groot, neem er dan eventueel drie, snijd ze na het bakken in repen, verdeel dit in 4 porties en garneer met de saus en vijgen.
6 vijgen, 2dl rode port, 4 eendenborstfilets, zout, peper, 1dl wildfond (pot).
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-01-200930-60 min.
Salade van vijgen, mozzarella en Parmaham
Jamie Oliver noemt dit "de makkelijkste en sexieste salade ter wereld". Dat is misschien een beetje overdreven gesteld, maar het is inderdaad een lekkere combinatie. De zoete vijgen, de zoute ham en de romige mozzarella.
4 rijpe vijgen, 4 plakken Parmaham, 1 bol buffelmozzarella paar blaadjes basilicum, , voor de dressing:, 3 el lekkere olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl honing, zout en peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-02-20100-10 min.
Vijgen met Parmaham
2 eetlepels olijfolie - 250 gram dungesneden parmaham - 8 verse vijgen,
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2005Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Vijgen Met Sherry
Dit recept is niet van mezelf,maar zo ontzettend lekker,dat ik het julie niet wil onthouden
*750 gr.gedroogde vijgen*1 fles medium sherry*2 kaneelstokjes*geraspte schil van 1 citroen.
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-1999Nederlands Nagerecht30-60 min.
Vijgen met eendenborst
Borrelhapje
5 verse vijgen - 10 plakjes gerookte eendenborst
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-07-20000-10 min.
Italiaanse vijgen
Lekker recept voor mensen die last hebben van constipatie!!
4 bitterkoekjes, 150 gram Griekse yoghurt, (2 eetlepels amandellikeur), 8 rijpe vijgen,
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-02-2007Goedkoop en snel Nagerecht0-10 min.
#vijgen met port
Feestelijk nagerechtje
2 dl rode port, 8 verse of gedroogde vijgen, 1/8 l slagroom, 1 el suiker,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-11-1999Nagerecht0-10 min.
Italiaanse vijgen
-
2 bitterkoekjes, 1 dl magere Griekse yoghurt, 1 el amandellikeur, 4 rijpe vijgen
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-09-2013Italiaans Nagerecht10-20 min.
Aspergesalade met vijgen
Een 'Mediterraan' voorgerecht of een salade bij de lunch
300 gr. groene aspergeszoutpeper3 vijgen100 gr. rucolabalsamico, azijnolijfolie extra vergine
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-200420-30 min.
- Eigen recept
Gecarameliseerde vijgen
Verse vijgen gebakken met een beetje suiker en boter. Heerlijk nagerecht
Verse vijgen (2 stuks), Klontje boter, Basterdsuiker/rietsuiker, Yoghurt (ca. 2 eetlepels per persoon)
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-10-2012Nagerecht0-10 min.
Vijgen met champagnesabayon.
** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*
* 8 vijgen., * 12 eidooiers., * 120 gr suiker., * 300 ml champagne., * 3 eetlepels rietsuiker., * 8 klontjes boter.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2010Belgisch Nagerecht20-30 min.
Gegrilde vijgen
4 verse rijpe vijgen, 1 theelepel balsamicoazijn, 30 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc), zout, (versgemalen) peper
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-10-2009Bijgerecht0-10 min.
Gevulde vijgen
6 verse vijgen -, 40 gram geschaafde amandelen -, geraspte schil van 1 sinaasappel -, 1 dl room -, 1 theelepel kaneel, , , , , , , , ,
- Mediterraan
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-10-2002Mediterraan10-20 min.
Vijgen Als Dessert
Koken met vruchten
4 rijpe verse vijgen, 2 sinaasappelen, 1/8 l slagroom, 1 eetl suiker, 2 eetl sherry,
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-02-2000Internationaal Nagerecht0-10 min.
Vijgen chutney
Een heerlijke combinatie met b.v. patƩ. In Frankrijk pluk ik de vijgen tijdens het wandelen en maak ze dan thuis (in Frankrijk) klaar.
1 eetlepel zonnebloemolie, 1 grote rode ui, 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 120 gram bruine basterdsuiker, 125 ml appelcider azijn, Sap en schil van 1 citroen, 100 gram rozijnen en ander gedroogd fruit, 1 ½ theelepel mosterdzaad, 1 klein kaneel stokje, Snufje gemalen allspice, Snufje zout, Snufje gemalen kruidnagel, Snuf fijngemalen rode peper, 450 gram verse vijgen, kroontje eraf en kleingesneden
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-07-2013Multi-cultureel20-30 min.
Gevulde vijgen
6 verse vijgen, -40 g geschaafde amandelen, -geraspte schil van 1 sinaasappel, -1 dl room, -1 theelepel kaneel,
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-09-2002Italiaans Nagerecht10-20 min.
gevulde vijgen
6 verse vijgen, 40 g geschaafde amandelen, geraspte schil van 1 sinaasappel, 1 dl room, 1 theelepel kaneel,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-09-2002Nederlands Nagerecht10-20 min.
Vijgen en pruimencompote
Zowel als bijgerecht of als dessert
125 gr vijgen, 125 gr gedroogde pruimen zonder pit, citroenschilletje, aardappelmeel of maizena, 3 dl water, 2 dl bessensap, zakje vanillesuiker, droge sherry
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-11-2002Nederlands Nagerecht10-20 min.
Verse vijgen met..
Verse vijgen met Amarettoroom
1 dl room;, 2 el Amaretto ;, 2 el poedersuiker ;, 4 verse vijgen ;, 6 st Italiaanse bitterkoekjes .
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-08-2003Internationaal Nagerecht0-10 min.
Vijgen met een Chocolade-Amandelvulling
Gewoon HARTSTIKKE lekker, de combinatie is SUPER
8 gedroogde vijgen 50 gr geschaafde amandelen 20 gr bittere chocolade 75 gr verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje) 2 el slagroom 1 zakje vanillesuiker 8 blanke amandelen
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2006Frans Nagerecht10-20 min.
Dronken vijgen
Met port en rode wijn
2 dl. rode wijn, 1 dl. rode port, 12 gedroogde vijgen, 1 kruidnagel, 250 gr. pate, stokbrood, olijfolie
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-12-2001Nederlands20-30 min.
Vijgen Met Lavendelhoning
Warme vijgen gecombineerd met honing en kaneel
900 g verse vijgen- 100-200 g kristalsuiker - 4 el (lavendel)honing - 1/2 th kaneelpoeder - 50 g boter- sap van 1 citroen
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-09-1999Nagerecht10-20 min.
Biefstuk met vijgen
200 g kogelbiefstuk 2 verse vijgen 100 g gorgonzola zout, peper suiker
Snijd de biefstuk in mooie stukken. Was de vijgen en snijd ze in partjes. Snijd de kaas in plakjes.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2008Hoofdgerecht10-20 min.
Vijgen Met Een Sinaasappelsaus
6 onbespoten sinaasappels-sap van 1 citroen-200 g suiker-12 rijpe vijgen-2 dl slagroom-2 eetlepels suiker-1 pakje vanillesuiker
- Spaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-07-2000Spaans Nagerecht0-10 min.
Gegrilde vijgen
4 verse rijpe vijgen, ? 1 theelepel balsamicoazijn, ? 30 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc), ? zout, ? (versgemalen) peper,
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2003Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Vijgen met Serranoham
Tapas-Hapje
8 verse vijgen , 8 plakjes serranoham , Sherry-azijn , Basilicumblaadjes , Grove peper
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2005Spaans10-20 min.
Vijgen met vanille-roomijs
- 750 gr gedroogde vijgen, - 1 ltr sherry, medium dry, - 1 kaneelstokje, - 1 vanillestokje in lengte doorgesneden, - geraspte schil van 1 citroen, - 1 ltr vanille-roomijs,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-01-1999Nagerecht> 120 min.
-
recepten met vijgen
van ans51 , 3 recepten, 0 volgers
-
Diana Henry-Honingzoete vijgen ingemaakte citroenen
van praline1 , 1 recepten, 0 volgers
-
vijgenrolletjes
van Maangodin , 1 recepten, 0 volgers
-
Vijgen
van mobiel_1440258440 , 1 recepten, 0 volgers
-
alles met vijgen
van marjo_nieland193 , 1 recepten, 0 volgers
-
vijgen geitenkaas salade
van tineke2011 , 1 recepten, 0 volgers
-
Vijgen
van nheerkens , 1 recepten, 0 volgers