1. Home
  2. Recepten
  3. Vietnamees

Vietnamees recepten (108) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vietnamees gerecht

Typisch Vietnamees gerecht

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet = 7,5 dl kippenbouillon(van tablet) = frituurolie = 5 sjalotjes,in hel dunne ringen = 2 roze grapefruites = 50 gr tauge = halve komkommer,ongeschild,in dunne reepjes = 2 worteltjes,in dunne reepjes = een vierde witte kool,heel dun gesneden = 1-2 lp fijngesneden munt = 2 lp fijngesneden koriander = 1-2 lp geroosterd sesamzaad = 2-3 lp grof gehakte pindas = takje koriander =, VOOR DE DRESSING:3 teentjes geperste knoflook = 2-3 rode chilipepers,fijngesneden = 1 kleine rode ui,fijngesneden = 2-3 lp limoensap = 1 lp rijstazijn = 2 lp vissaus = 1 lp sesamolie = 3 lp archideolie ===,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

vietnamees gehakt

Lekker oosters recept (uit de tip). Zelfs de kinderen vonden het lekker

INGREDIENTEN

3 stengels citroengras (sereh, bij toko), 2-3 rode chilipepers (zonder pitjes), 2 tl honing, 4 teentjes knoflook, 500 g. mager gehakt (zelf neem ik tartaar of rundergehakt, in het officiele recept is het varkensgehakt), 1 el sesamolie, 2 eetlepels vissaus (nuoc mam of nam pla)(toko), zwarte peper, 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder (toko), 3 eetlepels olie, 6 lente-uitjes in ringetjes, 75 g ongezouten pinda's in stukjes gehakt, 1 krop nederlandse sla, muntblaadjes en korianderblaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vietnamees Vlees

Lekker gezellig dopen.

INGREDIENTEN

3 tl serehpoeder, 4 teen knoflook, 0,50 el suiker, 2 el vissaus, 1 el citroensap, naar smaak peper en zout, 2 el sesamolie, 300 gram rosbief, 300 gram varkensvricandeau, 1 krop ijsbergsla, 0,50 bos koriander, 0,50 bos munt, 0,50 komkommer, naar smaak sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-1998
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vietnamees Rundvlees

Rundvlees op een heerlijke manier gemrineerd en toch snel klaar

INGREDIENTEN

500 g entrecote, in plakken gesneden, 2 teentjes knoflook, gepeld en uitgeperst, 3 el sojasaus, 1 el vissaus (toko, bijv. Nam pla), 1 el honing, 1 tl azijn, 2 tl vijfkruidenpoeder, ve-tsin, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Vietnamees rundvleesgerecht

Bo luc lac

INGREDIENTEN

1/8 liter Sojavinaigrette (zie recept op mijn pagina), 750 gr mager rundvlees in reepjes gesneden, 5 tenen knoflook fijngesneden, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels suiker, 11/2 eetlepel rijstewijn, het wit van 2 lente-uitjes in stukjes van 1 cm gesneden, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 4 eetlepels olie, flinke bos waterkers of gemengde sla naar keuze,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

vietnamees varkensgehakt

Pittig gehakt uit de oven.

INGREDIENTEN

500 gr mager varkensgehakt; 1 uitgeperst teentje knoflook; 1 eetlepel ketjap; 1 eetlepel nam pla; 1 eetlepel honing; 2 eieren; 2 eetlepels bloem; mespuntje vetsin; zout; peper;, De mensen die van extra pittig houden gooien er natuurlijk naar smaak nog wat sambal doorheen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vietnamees broodje biefstuk

Vietnamees broodje biefstuk.

INGREDIENTEN

2 grote biefstukken, 3 el olie, 2 limoenen geperst, 1 el Thaise vissaus, 1 rode peper in reepjes, 1 zak waterkers, 1/2 zakje verse munt, 1/2 zakje verse koriander, 1/2 rode ui in halve ringen, 1/2 zakje peen julienne, 4 petits pains of 1 wit stokbrood

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Wereld
  •  60-120 min.

Vietnamees stokbrood met kip en koriander

Vietnamees

INGREDIENTEN

4 witte pistolets (afbakbrood), ? 1 bosje radijsjes, ? 2 bosuitjes, ? 100 g gezouten cashewnoten, ? 1 zakje verse koriander (15 g), ? 200 g kipfilet (vleeswaren),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  •  
  •  20-30 min.

Banh mi Viet­na­mees pis­to­le­tje

Heel veel smaken verpakt in één knapperig pistoletje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?

INGREDIENTEN

¼ komkommer, 8 radijsjes, 250 g winterpeen, 1 limoen, 2 tl suiker, 2 el Japanse sojasaus, 2 haasmedaillons van scharrelvarken (op kamertemperatuur), 2 el zonnebloemolie, 4 witte pistolets, 2 el mayonaise, 8 g koriander (bakje 15 g), 2 el sambal oelek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Vietnamees broodje biefstuk

Een heerlijk broodje met een kopje soep erbij heb je een complete maaltijd

INGREDIENTEN

2 grote biefstukken, , 3 eetlepels olie , , 2 limoenen (geperst), , 1 eetlepel Thaise vissaus, , 1 rode peper (in reepjes), , 1 zak waterkers (75 g) , , 1/2 zakje verse munt (a 15 g), , 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), , 1/2 rode ui (in halve ringen) , , 1/2 zakje peen julienne (a 150 g), , 4 petit pains of 1 wit stokbrood,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2005
  •  
  •  10-20 min.

Bun Bo (Vietnamees Vleesgerecht)

INGREDIENTEN

125 gr gepelde pinda's 4 eetlepels slaolie 400-500 gr in zeer dunne repen gesneden runderbiefstuk 2 grote zeer fijngesnipperde uien 1/2 theelepel ansjovispasta 1/2 theelepel versgeraspte gemberwortel zout of soja

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vietnamees broodje biefstuk

INGREDIENTEN

*2 grote biefstukken, *3 eetl. olie, *2limoenen geperst, *1 eetl. thaise vissaus, *1 rode peper in reepjes, *1 zakje waterkers (75 gr), * 1/2 zakje verse munt (a 15 gr), * 1/2 rode ui in halve ringen, *1/2 zakje peen julienne (a 150 gr), *4 petits pains of 1 wit stokbrood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Filippijns
  •  20-30 min.

Vietnamees broodje biefstuk

INGREDIENTEN

2 grote biefstukken, 3 el olie, 2 limoenen (geperst), 1 el Thaise vissaus, 1 rode peper (in reepjes), 75 gr waterkers, 15 gr verse munt, 15 gr verse koriander, 0.5 rode ui (in halve ringen), 150 gr peen, julienne gesneden, 4 petit pains of 1 wit stokbrood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

vietnamees stokbrood met kip

Lekker om op de vrije zaterdag of zondag te eten i.p.v.warm eten

INGREDIENTEN

5 pistolets,half bosje bosui,125 gram cashewnoten,half bosje koreander,10 plakkenkipfilet.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

***VIETNAMEES - KOFFIE - IJS MET CHOCOLADE-KOKOSSAUS***

Dit is het nagerecht van verfijnd Vietnamees Gerecht. Zie bereiding!

INGREDIENTEN

=250 ml Slagroom., =1 blikje gecondenseerde Melk, =3 staafjes (3 eetl) Oploskoffie-Poeder, voor Espresso., =15 gran Boter, =25 gram bruine Suiker., =80 ml.Kokosmelk., =80 ml.Honing, =80 gram pure Chocolade in stukjes., =1 eetl.Kokossnippers of geraspte Kokos.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2018
  • Vietnamees Nagerecht
  •  > 120 min.

Vietnamees stokbrood met kip en koriander

INGREDIENTEN

4 witte pistolets (afbakbrood), ? 1 bosje radijsjes, ? 2 bosuitjes, ? 100 g gezouten cashewnoten, ? 1 zakje verse koriander (15 g), ? 200 g kipfilet (vleeswaren),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Vietnamees stokbrood met kip en koriander

INGREDIENTEN

* 4 witte pistolets (afbakbrood), * 1 bosje radijs, * 2 bosuitjes, * 100 gr gezouten cashewnoten, * 200 gr kipfilet (vleeswaren), * 1 zakje koreander,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Vietnamees stokbrood met kip en koriander

INGREDIENTEN

- 4 witte pistolets(afbakbrood), - 1 bosje radijs, - 2 bosuitjes, - 100g gezouten cashewnoten, - 1 zakje verse koriander (15g), - 200g kipfilet,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Varkensvlees op z'n Vietnamees

Koken is een hobby ;-)

INGREDIENTEN

1250 gram varkenslappen, 2 uien, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 1 centimeter verse gember of 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel laos, 3 theelepels 7 kruiden poeder, 2 theelepels gemalen koriander, een half blokje goela djawa of eetlepel bruine suiker, scheutje sojasaus, klein scheutje vissaus, klein scheutje rode wijnazijn, 4 eetlepels zoete ketjap, water, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-2019
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vietnamees recept van kip en zoete aardappel

INGREDIENTEN

1 KG KIPPENDRUMSTICKS, ontdaan van het vel, 1 GROTE UI, gehakt, 1 AFGESTREKEN EETLEPEL KERRIEPOEDER MASSALA, 2 GROENE PEPERS, fijngesneden en de zaadjes verwijderd, 2 TEENTJES KNOFLOOK, geperst, 1 STUK GEMBERWORTEL, grof gesneden, 2 STENGELS SEREH (CITROENGRAS), in grote stukken gesneden, 2 ZOETE AARDAPPELS (ca. 500 gram), geschild en in blokjes, 1 KIPPENBLOUILLONBLOKJE, 1 BLIKJE KOKOSMELK 400 ML

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde pompoen op zijn Vietnamees

Een tijdje geleden kreeg ik dit voorgeschoteld tijdens een Vietnamees dineetje bij mijn dochter. Zij is een tijdje in Vietnam geweest en heeft daar allerlei gerechten leren kennen, en deze in de home-stay waar zij verbleef ook leren koken. Toen ze voor ons ging koken heeft ze met een beetje hulp van het Internet en met de herinneringen die nog vers in haar geheugen lagen dit als bijgerecht klaargemaakt. In Vietnam gebruiken ze meestal groene pompoenen (groene Hokkaido of de Japanse Kabocha) maar omdat die hier minder goed verkrijgbaar zijn kun je ook gewoon de oranje Hokkaido of een flespompoen nemen. Het is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische vlees- , gevogelte-  of visgerechten.

INGREDIENTEN

- 1 pompoen van ongeveer 750-1000 gram, - zonnebloem of arachideolie, - 3 tenen knoflook, - 4 cm verse gember, - 6 sjalotten (of 3 kleine uien), - 1 à 2 el bruine basterdsuiker (of rietsuiker), - 100 ml groente of kippenbouillon, - 2 à 3 el vissaus, - 1 limoen (sap), - zwarte peper uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2019
  • Vietnamees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rijst met kalkoen op z'n vietnamees

INGREDIENTEN

250 gr Rijst., 600 gr Kalkoenfilet., 3 st Grote champignons., 1 st Groen paprika., 2 el Sesamolie., , Voor de marinade:, 4 el Sojasaus., 2 el Candarelpoeder., 2 el Droge sherry., 1 st Sjalotje (fijngehakt)., 2 st Knoflookteentjes (fijngehakt)., 1 tl Gehakte gember., 1 tl sesamzaad., Nuoc Mam ( vietnameese vissaus ).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vietnamees getinte andijviestamppot met tofu en cashewnoten

Tofu is bij veel mensen onbegrepen en onbemind, zelfs bij fanatieke vegetariërs die er toch echt wel open voor staan. Marinades slagen vaak niet en het wil nog wel eens een rubberachtig, smakeloos geheel worden. De truc is om eerst wat vocht uit de tofu te persen of te koken, en pas daarna de marinade of saus toe te voegen, die dan veel beter wordt opgenomen door de (nu wat uitgedroogde) sponsstructuur van de tofu. Dit recept gebruikt smaken uit de Vietnamese keuken, die uitstekend samengaan met een Hollandse andijviestamppot. De tofublokjes vervangen de traditionele spekjes en brengen dezelfde hartigheid, maar dan met een lekkere Oosterse twist. Cashewnoten maken het helemaal af en geven het gerecht een fijne bite. 

INGREDIENTEN

1,2 kg kruimige aardappelen, 500 g gesneden andijvie, 1 blok tofu (+/- 400 g), 150 g. cashewnoten (ongezouten), 3 teentjes knoflook, 1 stukje verse gember, ong. 5 cm, +/- 3 el. zonnebloemolie, 1 el. sesamolie, 1 limoen, 2 el. vissaus, of plantaardig alternatief (bijv. sojasaus of maggi), 2 tl. (bruine) suiker, 1 el. sambal (optioneel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2017
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vietnamees lychee-gemberijs (kem trai vavoi gung)

Al meerdere keren gemaakt en is elke keer weer een perfekte afsluiter van een lekker diner.

INGREDIENTEN

1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel, 1 blik lychee (liefst in zware siroop), 4 gemberkoekjes, 4 toefjes verse munt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Aziatisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Vietnamees lychee-gemberijs (kem trai vavoi gung)

INGREDIENTEN

1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel, 1 blik lychee (liefst in zware siroop), 4 gemberkoekjes, 4 toefjes verse munt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Aziatisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Vietnamees lychee-gemberijs (Kem trai vavoi gung)

INGREDIENTEN

1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel - 1 blik lychees op zware siroop - 4 gemberkoekjes - 4 toefjes verse munt,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Aziatisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Langzaam gegaard varkensvlees op z'n Vietnamees

Dit toprecept staat op de website van koksinfrankrijk.nl en wil ik graag delen met Smulweb gebruikers. (Je kan daar trouwens veel goede recepten vinden, een fijne aanvulling op wat Smulweb al biedt.) Doordat je het vlees langzaam gaar stooft, wordt het heerlijk mals en valt van het bot af. Je krijgt een soort draadjesvlees. Nadat het vlees gaar was, heb ik het in een voorradbakje laten afkoelen en in de koelkast gezet. Dit soort gerechten is de volgende dag altijd lekkerder! De volgende dag heb ik de botten, de stukken vet en de steranijs verwijderd. Daarna heb ik het opnieuw verwarmd. 

INGREDIENTEN

1250 gram varkensschouder met bot (of varkenslappen) (ik gebruikte schouderkarbonade), 2 uien, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 1 cm verse gember, 3 theelepels 5-kruiden poeder, 2 theelepels gemalen koriander, 2 steranijs, een half blokje goela djawa, klein scheutje vissaus, klein scheutje rijstwijnazijn, 4 eetlepels zoete ketjap, water (of bouillon), peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2018
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vietnamees lychee-gemberijs (Kem trai vavoi gung)

INGREDIENTEN

1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel -, 1 blik lychee -, 4 gemberkoekjes -, 4 toefjes verse munt,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Gevulde tomaten met gehakt op z'n Vietnamees (Ca chua nhoi thit)

Erg pittig gerecht dat super lekker smaakt.

INGREDIENTEN

10 tomaten, bij voorkeur Roma tomaten, , voor de garnering :, witte peper, vers uit de molen, 1 lente-ui, in ringen, 2 el gefrituurde sjalot, takjes koriander, , voor de vulling :, , 300 gr varkensgehakt, 6 gedroogde boomorenpaddenstoelen, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotten, 2 lente-uien, in ringen gesneden, 2 el vissaus, ¼ th lepel zwarte peper, ½ th lepel zout, , voor de tomatensaus :, , 1 sjalot, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, geplet, ½ th lepel suiker, 1 el vissaus, ½ kg bliktomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2019
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vietnamese loempia's (echte)

Hoedt u voor bedrog! Nu zelf maken. (Cabecou's delight, die 'zomaar wat doet', dus ook geen grammen en centiliters weet te vermelden en mij streng verboden heeft dit op Smulweb te zetten omdat ze het werkelijk niet bijzonder genoeg vindt).

INGREDIENTEN

Loempia's:, garnalen (pond grote, diepvries, van de toko (bv Xotus)), pondje schouderkarbo, paar chinese paddestoelen, cellofaanmie, beetje tauge, beetje geraspte wortel, rijstpapier, suikerwater --- garnering: ijsbergsla (grote bladeren, niet in stukjes), munt, koriander, (evt nog meer oosterse kruiden) --- dipsaus:, nuoc mam (vissaus, vietnamees of desnoods thais), water, azijn (lekkere), aantal teentjes knoflook in kleine stukjes, beetje geraspte wortel, beetje suiker, druppels/straal chilisaus of pepertjes naar smaak (mengverhoudingen even zelf testen...)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pho jo

Pho is een typisch Vietnamese miesoep, gemaakt van van pho bo (rundvlees) of pho ga (kip). Ik gebruik, anders dan in het originele recept een restant van het stoofvocht dat ik overhield na het bereiden van de vleesvulling voor bánh tráng. Ik vond het zonde om dit heerlijke stoofvocht weg te gooien en zo ontstond deze soep. Vietnamees of niet, wij vonden deze maaltijdsoep héél lekker.

INGREDIENTEN

500 ml stoofvocht van het recept voor bánh tráng met Vietnamees stoofvlees , 200-250 gram ossenhaas in zeer dunne plakken gesneden, (alternatief runderlende), 1 bos koriander, 1 bos munt, 3-4 lente-uitjes in ringetjes, 1-2 rode thaise chilipepers, zonder zaad in ringetjes, 80-100 gram taugé, 1 limoen in kwarten, , extra, hoisinsaus of nuoc mam of nuoc cham*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vietnamese loempia's

Deze loempia's heb ik leren maken van een Vietnamese vriendin. In mijn ogen zijn dit de ultieme, originele vietnamese loempia's. Ze worden bereidt zonder groenten. In Vietnam wordt de groenten er rauw naast gegeten met glasnoedels en een soort bouillon als saus. Dit recept is mijn interpretatie op het recept van mijn vriendin. 

INGREDIENTEN

Voor de loempia':, 400 gram kippendij, 8 loempia vellen, 1 eetlepel 5 kruidenpoeder, 1 geraspte knoflook teen, 1 eetlepel geraspte gember, 1 theelepel sojasaus, , Voor de bouillon:, 100 ml kookvocht van het pocheren van de kip, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel vissaus, 1 cm gember, 1 knoflookteen, 1 bosui, , Zonnebloemolie om in te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2016
  • Vietnamees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse lychee citroengras sorbet

Toegeven, deze verrukkelijke sorbet at ik niet op straat maar in een redelijk sjiek restaurant in Hanoi. Ik ben geen liefhebber van koude toetjes na een warme maaltijd en ik bestel zelden ijs in een restaurant. Maar deze combinatie wilde ik proberen en ach, wat wás dat lekker! In Vietnam zijn koks bijna nooit te beroerd om een recept met je te delen, dus dankzij kok Phuong van restaurant Ngan Nga kunnen we er nu ook hier van genieten. Een zwoele zomeravond en succes is verzekerd. Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op' http://www.streetfood-world.com/'

INGREDIENTEN

Voor de siroop:, 3 stengels citroengras, 3 cm gember in plakjes gesneden, ca. 75 gram suiker (beetje meer mag), 125 ml water,  , Voor het ijs:, 24 verse lychees (indien uit blik: goed afspoelen en droogdeppen), ca. 200 ml kokosmelk, 3 eetlepels versgeperste limoen, 1 eetlepel witte rum, 4 eetlepels citroengrassiroop (recept hieronder)

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Vietnamees Nagerecht
  •  

Loempia

Chinese loempia's met een Vietnamees velletje

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet, 1 varkensfiletlapje, in reepjes gesneden, 50 g schouderham, in reepjes, 1/4 spitskool in reepjes, 11/2 ons tauge, wit van 1 prei, fijngesneden, 1/2 blikje bamboe, 2 eetl gesnipperd selderijblad, zout, peper, 1 t knoflook, djahe en vetsin.Ik had loempiavellen gekocht bij de toko en dat bleken van die dunne velletjes voor Vietnamese loempiaatjes te zijn. Ging prima overigens en waarschijnlijk minder vet.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rundvlees pho

Vietnamees rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

1 kg. runderschenkel350 gr. runderstoofvlees5 cm. verse, gemberwortel1 theel. zout2 1/2 l. water6 zwarte peperkorrels, 1 kaneelstokje4 kruidnagels6 korianderzaadjes2 eetl., vissaus400 gr. verse, dikke rijstmie, Voor de garnering:, rode peper, in ringetjestaugevers, paars basilicum, lente-uitjes, in ringetjescitroenpartjes, Nog extra:150 gr. rosbief, in, dunne plakjes3 lente-uitjes, fijngehakt1 ui in zeer dunne ringen, 1/4 kop verse korianderblaadjes (naar keuze)chilisaushoisin-, saus (naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Aziatisch kipsate in 2 soorten marinaden

Waar twee werelden elkaar ontmoeten. Indiaas en Vietnamees kip smaakmakers aan een stokje.

INGREDIENTEN

2 kipfilet-in dikke repen gesneden en erna in hapklare blokjes gesneden, sate stokjes, VOOR KERRIE PASTA MARINADE: 2 t gemalen koriander, 1 t gemalen komijn, 1 t geelwortel, 1 t gemalen zwarte peper, 1/2-3/4 t zout, 2-3 e olijfolie, VOOR VIETNAMESE MARINADE: 6 e vissaus, 3-4 e suiker2 e witte rijst azijn, 1 rode peper-fijn, sap van 2 limoenen, 2 teentjes knoflook-fijn, 6 e water

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Pho Bo

Vietnamees gerecht

INGREDIENTEN

Voor de soep :, 300 gram gedroogde rijstmie -, 375 gram lendebiefstuk in dunne plakjes -, 4 lente-uitjes in ringetjes -, 4 eetlepsl fijngehakte verse koriander -, 4 kleine rode uien in dunne ringen -, 3 liter kokende runderbouillon -, , Garneren met :, 4 limoenpartjes -, een bosje Aziatische basilicum of verse munt -, een bosje korianderblaadjes -, 125 gram tauge -, hoisinsaus -, chilisaus, , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

Vietnamese loempia's (Cha Gio)

Deze loempia's zijn nog lekkerder dan bij een Vietnamees kraampje !

INGREDIENTEN

15 stuk(je)s gedroogde paddestoelen (Toko), 300 gram taugeh, 500 gram winterwortel, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 40 gram bonendraad (Toko), 500 gram gehakt (half-om-half), 3 eetlepels vissaus (Toko), 3 theelepels zout, peper, 3 theelepels suiker, 1 pak loempia vellen, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vijfkruidenpoeder

De vijf specerijen geven een melange van bitter,zoet,zuur en zout van smaak.Lekker bij vlees-en gevogelte(Chinees of Vietnamees) gerechten.

INGREDIENTEN

2 pijpjes kaneel, 6 puntjes steranijs, 1 el hele kruidnagels, 1 el venkelzaad, 1 el anijszaad of hele zwarte peperkorrels, In plaats van kaneel kunt u ook pijpjes kassia gebruiken deze specerij is wat scherper dan kaneel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-1999
  • Chinees
  •  0-10 min.

Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham

Mijn dochter heeft een aantal weken in Vietnam tussen de plaatselijke bevolking doorgebracht en daar heeft ze (en passant) een aantal heerlijke gerechten leren klaarmaken. Een soort privé kookles dus Toen ze weer thuis was heeft ze, voor ons, een avondje Vietnamees gekookt en natuurlijk kreeg ik de recepten mee Het is een beetje met wat ze nog in haar geheugen had en aangevuld met een beetje van Internet en natuurlijk aangepast met wat hier aan ingrediënten verkrijgbaar is. Goi Cuon is een soort loempia dat je niet hoeft te bakken maar wat zo gegeten kan worden en Nuoc Cham is de (dip)saus die er standaard bij hoort. 

INGREDIENTEN

Voor de loempia's (Goi Cuon), - 12 rijstvellen (Toko), - 100 gram gemengde sla, - ½ komkommer in dunne reepjes, - ½ winterwortel in dunne reepjes, - 36 gekookte garnalen (3 per loempia, je kunt er ook 2 per loempia in doen dan heb je er 24 nodig), - 100 gram rijstnoedels, - 1 el sesamolie, - 12 blaadjes munt, - 12 kleine takjes koriander, , Voor de dipsaus (Nuoc Cham), - 50 ml limoensap (+/- 2 limoentjes), - 25 ml vissaus, - 25 gr kristalsuiker, - 50 ml water, - 1 teen knoflook, - 1 rode peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2018
  • Vietnamees Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top