1. Home
  2. Recepten
  3. Vezelrijk

Vezelrijk recepten (26)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

vezelrijk kwarkgebak

Goed voor, euh, de stoelgang dus (vanwege de vezels uit het vlozaad en de All-Bran)... mits je er voldoende bij drinkt! Dus zet een grote pot thee klaar en bereid je voor...

INGREDIENTEN

500 gram dikke (Duitse of evt uitgelekte) kwark, 2 eieren, 1 el bakpoeder, 1 theelepel zout, 1 eetlepel santen/room/roomboter/olie, 2-3 el cacaopoeder, 1 el kaneelpoeder, 1-2 opgehoopte el vlozaad (psylliumvezels), 2 eetlepels All-Bran, vanille-essence, citroensap en zoetmiddel/suiker naar smaak, olie/bakspray voor invetten vormpjes

Voorbereiding

Vet de cake/muffinvormpjes in. Meng alle ingrediënten in de (beslag)kom door elkaar en lepel het (dikke) beslag in de ingevette cake/muffinvormpjes.

Bereidingswijze

Bak de cakejes de eerste 30 minuten op 200 graden, daarna nog 15-20 minuten op 180 graden. Laat ze afkoelen, eerst aan de lucht en daarna nog een uurtje of wat in de koelkast.

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Glutenvrij en vezelrijk Bruinbrood van Haver

Het aller lekkerste glutenvrije bruine brood van haver - bordevol gezonde vezels en ook nog eens biologisch(!)

INGREDIENTEN

450 gr Lisa's choice glutenvrije Bruinbroodmix van Haver (je vind Lisa's choice Bruinbroodmix van Haver op: http://www.glutenfreewebshop.com/lisas-choice-bruinbroodmix-van-haver.html), 15-25 gr droge gist, 380 gr water (de gist lost het makkelijkst op in warm water), 1 ei, 40 gr zonnebloemolie of lekkere olijfolie

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Herfst: Verse rode kool, maar deze is bijzonder lekker!

Herfst: rode kool is er weer volop vers van het land. Deze versie maak ik al jaren en is beslist géén basisrecept. Deze is zoveel lekkerder dan uit een pot van HAK of een zak van AH. Maak een flinke portie, gebruik wat je nodig hebt en vries de rest in ! Dit leent zich prima om in te vriezen en blijft dan minimaal 5 maanden goed (de hele winter). Maak een XXL portie en geniet ervan gedurende de donkere en gure, kille, dagen. Rode kool is daarnaast ook nog eens heel gezond en vezelrijk!

INGREDIENTEN

1 flinke verse rode kool, 2 goudrenetten of Elstar, 1 grote ui, 75 gr roomboter, 5 kruidnagels, 3 jeneverbessen, 1 groot laurierblad, 1 ½ el bloem, 125 ml droge witte wijn (Riesling), 2 el water, 2 el witte wijn azijn, 2 el bosbessenjam, Bruine rietsuiker (naar smaak), Zeezout

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Pasta tropicana

-

INGREDIENTEN

50 g boter, 300 g varkensvlees, in blokjes, 2 uien, gesnipperd, 1 pakje Honig Mix voor Macaroni en Spaghetti, 100 g wortel, in plakjes, 3 tomaten, ontveld en in blokjes, 350 g Honig Vezelrijk Farfalle Vezelrijk, 50 g rozijnen, 2 mandarijnen, in partjes, 1 peer, in blokjes, 1 perzik, in schijfjes, 1 banaan, in plakjes, evt. zout, peper,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

goede start van de dag

Als je de dag goed wilt beginnen is het volgende recept, vezelrijk, calorie-arm, gezond en het vult. De ingredienten zijn bij de natuurwinkel of reformhuis te halen.

INGREDIENTEN

100-150ml yoghurt, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 2 eetlepels haverzemelen, 4 eetlepels bio-rozijnen.

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zelf gemaakte vezelrijke tortilla`s

Zachte tortilla`s om te vullen met van alles en nog wat. Vezelrijk door het volkorenmeel en de haver- en tarwezemelen. De tortilla`s zijn goed te bewaren in de diepvries. Circa 140 kcal. en ruim 5 gram vezels per tortilla.

INGREDIENTEN

150 volkorenmeel (circa 15 eetlepels), 30 gram tarwezemelen (circa 6 eetlepels), 30 gram haverzemelen (circa 6 eetlepels), 1 theelepel zout, Optioneel: 2 theelepels Mexicaanse kruiden/specerijen mix of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, 150 ml water, 2 eetlepels olijfolie

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2011
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ontbijtvlokkenbrood

Stevig maar vochtig brood. De all bran zorgt er voor dat het vezelrijk is. Geschikt voor toast of sandwiches

INGREDIENTEN

3 dl melk, 1 1/2 el plantaardige olie, 1 1/2 el suiker, 1 1/2 tl zout, 45 gr all bran, 150 gr volkorenmeel, 180 gr witmeel, 2 1/4 tl gist

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Havermout met vruchten

Een erg voedzaam (warm) winters ontbijt ; erg vezelrijk !

INGREDIENTEN

-6 dl magere melk, -100 g havermout, -25 g tarwekiemen, -2 appels, -50 g rozijnen

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Bietjessalade met appel en noten

Vezelrijk recept voor 2 personen

INGREDIENTEN

150 gr gekookte rode bietjes, 1 (of 2) appel(s), 35 gr walnoten, 1 stuk prei, 1 ui,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Bietjessalade met appel en noten

Vezelrijk recept voor 2 personen

INGREDIENTEN

150 gr gekookte rode bietjes, 1 (of 2) appel(s), 35 gr walnoten, 1 stuk prei, 1 ui,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Sperziebonensalade met amandelen

Vezelrijk recept voor 2 personen

INGREDIENTEN

250 gr gare sperziebonen, 1/2 ui, 1 rode paprika, 2 eetl (magere) slasaus, 1 eetl geschaafde amandelen, ,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
Nieuwste vezelrijk recepten

Flensjes

Vezelrijk nagerecht Het beslag is voldoende voor circa 10 flensjes.

INGREDIENTEN

50 gr volkorenmeel, 1 ei, 2 eetl margarine, 1/4 L melk,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Macaroni met Groenten en Artisjoktapenade

Vezelrijk gerecht. Per persoon: 410 kcalorieen, eiwit 14 gram, vet 12 gram, koolhydraten 62 gram.

INGREDIENTEN

300 g volkoren macaroni , 4 el olijfolie , 1 courgette in blokjes , 250 g kleine champignons, in vieren , 1 sjalotje gesnipperd , 2 teentjes knoflook geperst, 1 gele paprika in blokjes , 2 el italiaanse kruiden , 1 blik artisjokharten uitgelekt , peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

notenbrood met dadels

Verantwoord vezelrijk brood

INGREDIENTEN

125 g. zemelen, 125g. volkoren meel, 2 tl. bakpoeder, 75g. (riet)suiker, 125g. kleingesneden dadels, 50g. gehakte walnoten, 3dl halfvolle melk.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pruimen In Cognac

Gedroogde pruimen zijn erg lekker, voedzaam, vezelrijk, arm aan vet en bevorderen de spijsvertering. 175 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

250 gr voorgeweekte ontpitte gedroogde pruimen (pruneaux), 1 appel met rode schil, in kwarten, het klokhuis verwijderd, 4 msp kruidnagelpoeder, 4 msp karwijzaad, 3 eetl cognac, ,

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.

linzensoep

Voedzaam, vezelrijk en gezond, een welkome afwisseling voor liefhebbers van ewtensoep!

INGREDIENTEN

- 500 gr gedroogde rode of blonde linzen (groene mag ook maar geeft nogal een donkerbruin kleurtje !), - 1a2 ajuinen, - 1 teentje look (facultatief), - 1 kleine hoeveelheid andere groente (bv 1 wortel of 1 preistengel) (facultatief), - kruiden (thijm, peper, laurier, enz...), - 1 bouillonblokje, - 1 snede gerookt spek van -1cm,

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastasalade

Altijd lekker! 1 bouillonblokje 1 pak pasta vezelrijk van de honig 1 blik ham blokjes kaas (gelijk aan de hoeveelheid ham) 1 a 2 potjes cocktailuitjes zoetzuur 1 a 2 potjes augurken zoetzuur minimaal 2 appels (elstars of andere zoetzure appels) yofresh italiaanse kruiden De pasta op de normale wijze koken met het bouillonblokje. De ham, kaas, augurken en appels in blokjes snijden (niet te groot maar zeker niet te klein: komt de smaak niet ten goede) Als de pasta klaar is afgieten en laten afkoelen. Als de pasta is afgekoeld de cocktailuitjes, ham, kaas, augurken en appels erbij doen en goed mengen. Vervolgens 2 lepels yofresh erbij doen en weer goed mengen, even proeven of alle smaken gelijkwaardig zijn. Proef je te weinig yofresh dan iets erbij doen totdat het de juiste smaak heeft. Als laatste de italiaanse kruiden erdoor mengen. Niet te veel, je kunt later altijd meer erbij doen. Ook hier geldt de kruiden mogen niet overheersen.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Frambozenmuesli In Laagjes

Snel en gemakkelijk, ca. 115 Kcal p .p. Overheerlijk, vetarm en vezelrijk, niet alleen als nagerecht, maar ook geschikt voor een snel, gezond ontbijt.

INGREDIENTEN

, 225 gr verse frambozen, of uit de diepvries (ontdooid), 225 gr magere biogardeyoghurt, 75 gr muesli (Zwitserse stijl),

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes met abrikozenmoes

Vezelrijk nagerecht Het beslag is voldoende voor circa 10 flensjes.

INGREDIENTEN

50 gr volkorenmeel, 1 ei, 2 eetl margarine, 1/4 L melk, 250 gr abrikozenmoes, poedersuiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Abrikozenbrood

Vezelrijk recept

INGREDIENTEN

170 gr broodkruimels van volkorenbrood, 100 gr gedroogde abrikozen, 2 eetl gistvlokken, 2 eiwitten, 75 gr margarine, 100 gr suiker, 1/2 dl melk, geraspte citroenschil,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Abrikozenbrood

Vezelrijk recept voor 1 brood.

INGREDIENTEN

170 gr broodkruimels van volkorenbrood, 100 gr gedroogde abrikozen, 2 eetl gistvlokken, 2 eiwitten, 75 gr margarine, 100 gr suiker, 1/2 dl melk, geraspte citroenschil.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Flensjes a la Calabrie

Vezelrijk nagerecht Het beslag is voldoende voor circa 10 flensjes.

INGREDIENTEN

50 gr volkorenmeel, 1 ei, 2 eetl margarine, 1/4 L melk, 1 banaan, 2 bolletjes gember, 25 gr hazelnoten,

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Valsspelen met bonen, van Onno Kleyn

Recept uit de Volkskrant; Toscaanse herfstsoep  Vezelrijk en 'gezond langzaam'. De bonen kun je natuurlijk ook zelf weken en koken.

INGREDIENTEN

20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (funghi porcini), 2 uien, grof gesneden, 3 stengels bleekselderij, in plakjes, 1 winterwortel, kleingesneden, genoeg olijfolie extra vergine, 2 tenen knoflook, geplet, 4 bouillonblokjes, paddenstoel of groente, 1/2 groene kool, grof gesneden, 1 of 2 takjes rozemarijn, 3 blikken a 400 ml zwarte, witte of berlottibonen, zout, peper

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2019
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Asperges Custard

Wat is het verschil tussen groene en witte asperges? Groene asperges groeien, in tegenstelling tot de witte, wel boven de grond. Daar hebben ze hun kleurtje aan te danken. De groene zijn wat minder vezelrijk zijn dan witte asperges, daarom hoeven ze niet geschild te worden. Ook het formaat is wat handzamer. Dat levert weer het voordeel op, dat je geen speciale pan hoeft aan te schaffen. Over het verschil in smaak zijn de liefhebbers het (uiteraard) niet eens. Sommigen beweren dat groene asperges geuriger zijn en sterker en voller van smaak dan de witte. Anderen menen dan de groene variant weliswaar een lekkere groente is voor de roerbak of sla, maar dat het de echte delicate aspergesmaak ontbeert. Probeer het zelf uit. Van mei tot juni zitten we wat de asperges betreft goed! Groen, wit of zelfs paars!

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , 1 pakje Boursin Ail et Fines Herbes 150 gram, 500 gram verse groene asperges, 5 eieren, 20 cl halfvolle creme fraiche, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, , , , , , , , , , , , , , Leg bakpapier in de ovenschaaltjes om de custards gemakkelijk los van de bakjes te maken., ,

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Maasa (Mali)

Zoete gierstbeignets voor 16 tot 20 stuks. Serveer als tussendoortje, lichte maaltijd, of, zonder suiker, bij soep of het ontbijt.

INGREDIENTEN

90 ml melk, 90 ml water, 15 gr (1 eetl) fijne suiker, 10 - 15 gr (2 - 3 theel) droge gist, 250 gr gierstebloem, 250 bruine rijstebloem, 15 gr (1 theel) bakpoeder, plantaardige olie, poedersuiker naar smaak,

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geroosterde kikkererwten spicy en sweety

Gezond snacken, dat wilt toch iedereen? Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt. Waarom snacken wij eigenlijk? Zelf ben ik gevoelig om te snacken, je kent het wel. Tijdens het koken toch even je voorraad kast open doen en handje nootjes pakken of tijdens mijn favo soap met een kop thee op de bank en€. een halve reep chocolade? In de maand januari ben ik proberen om mijn suiker inname te minderen, ook door de hele maand geen alcohol te drinken en moet zeggen dat het alcohol goed gaat maar het snacken? Dat is echt lastig. Ik probeer tijdens de maaltijden vol te zitten zodat ik later minder trek krijg in het snacken.Krijg je toch zin in het snacken dan probeer ik het €gezonde' te pakken. Wat is nou gezond snacken? Gezond snacken is bijvoorbeeld deze geroosterde kikkererwten. Kikkererwten horen onder de categorie peulvruchten en peulvruchten zijn vezelrijk en rijk aan vitamine! Daarnaast zijn er nog meer gezonde snacks zoals: notenreep, raw brownies, pindakaasreep, fruit gedipt in pure chocolade, appel met pindakaas en wat nootjes, plakje bananenbrood€ genoeg keus!

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (410 gram), 2 tl olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl chili vlokken of andere pittige kruiden, 2 tl honing, 1 tl kaneel,

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2018
  • Europees
  •  20-30 min.
Nieuwste vezelrijk recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top