1. Home
  2. Recepten
  3. Verwarmend

Verwarmend recepten (51)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pittige rode linzensoep

Deze soep heeft als basis rode linzen. De verse gemberwortel, specerijen en rode peper zorgen voor een specifiek oosterse smaak.

INGREDIENTEN

* 3 eetlepels olie * 1 grote ui, fijngesneden * 2 tl geraspte gemberwortel * 2 teentjes knoflook * 1 rode peper, fijngesneden * 250 gram rode linzen * 1-1 1/2 l bouillon ( tablet ) * 1 el citroensap * zout * 1/2 tl garam masala * 1/2 tl gemalen gemberpoeder * 1/2 tl cayennepeper * 1/2 tl gemalen komijn * 1 tl geel mosterdzaad

Bereidingswijze

2 eetlepels olie verhitten en ui, gember, knoflook en rode peper ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Linzen en bouillon toevoegen en mengsel op zacht vuur ongeveer 30 minuten laten koken, tot de linzen gaar zijn. Citroensap en zout toevoegen. Intussen de rest van de olie op zacht vuur verwarmen en garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten verwarmen, tot mosterdzaadjes gaan poffen. Al verwarmend pan steeds heen en weer bewegen. Vlak voor het serveren kruidenmengsel door de soep roeren en soep zo nodig op smaak brengen met zout en citroensap.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spitskool met garam masala en appel

Spitskool in combinatie met specerijen en appel. Een verrassend effect en lekker verwarmend om te eten.

INGREDIENTEN

500 gr. spitskool, 1 tl garam masala, 1 tl kerriepoeder, 1 kleine ui, 1 appel, Aardappelpuree (van 600 gr. geschilde aardappels), Olie

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Fusion
  •  30-60 min.

Kip in vijfkruidensaus

De kipfilet wordt eerst gemarineerd in onder andere wat oestersaus en maïzena. Daardoor blijft deze bij het roerbakken lekker mals. Aan de kip wordt nog wat paksoi en bosui toegevoegd, maar de echte smaakmaker is de saus met vijfkruidenpoeder. Hoewel er maar een ½ theelepel van dit poeder in het gerecht gebruikt wordt is het duidelijk aanwezig. Dit maakt het gerecht naast lekker en pittig ook verwarmend. Wat mij betreft echt comfort food voor een koude avond.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, in blokjes, 2 eetlepels oestersaus, 3½ eetlepel maïzena, snuf zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel arachideolie, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel, 1 theelepel gedroogde rode chilivlokken, 2½ dl kippenbouillon, 1 paksoi, gewassen, grof gesneden, 2 eetlepels donkere sojasaus of ketjap, 2 eetlepels shaohsing rijstwijn of droge sherry, ½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder, 1 bosui, fijngesneden

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.

Marokkaans stamppotje

Een verwarmend Hollands-mediterraan stamppotje.

INGREDIENTEN

500 g biologisch rundergehakt, 1 theel. gemalen kaneel, 2 theel. gemalen komijn, 2 theel. milde paprikapoeder, 1 ei, losgeklopt, 4 eetl. paneermeel, zout, versgemalen peper, ca. 4 eetl. olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g netto), ½ theel. kurkuma (geelwortel), 2 theel. bruine suiker, (event. 1 theel. oranjebloesemwater), 800 g kruimige aardappels, geschild, schil van ½ biologische citroen, fijngeraspt, 60 g platte peterselie en 30 g koriander, blaadjes fijngehakt, extra vierge olijfolie

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse wortelsoep met zoete aardappel

Voor de Mexico kenners misschien niet typisch Mexicaans maar de door ingrediënten die ik heb gebruikt heeft deze soep zeker wel Mexicaanse trekjes gekregen. Het is in ieder geval een heerlijk verwarmend soepje dat echt lekker is voor de koude dagen hier in Nederland. Natuurlijk niet alleen voor in de winter want ik Mexico eten ze zulk soort soepen ook met >30 graden C. Mijn nieuwe keukenvriendje (kCook) begint zich steeds meer thuis te voelen in mijn keuken. Meestal doet hij wat ik wil, echter soms heeft hij wat weinig geduld met mij. Als ik soms eens iets ben vergeten klaar te zetten of als ik tussendoor wat foto's wil maken, begint hij al vrij snel te piepen en als ik dan niet snel reageer houd hij het voor gezien, is het einde programmering  en kan ik weer van voren af aan beginnen. Echter mij krijgt hij niet klein hoor. Als deze vriend niet doet wat ik wil dan stel ik hem handmatig in en gaan we toch weer gewoon verder met wat ik van hem gedaan wil hebben TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood  

INGREDIENTEN

- 400 gram wortelen, - 1 zoete aardappel (+/- 300 gram), - 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten), - 1 ui, - stukje verse gember (+/- 2 cm), - 3 kleine teentjes knoflook (of 2 grotere), - 1 el jalapeno (uit een potje), - 1 limoen (sap), - 1 el tabasco (liefst die met chipotle, zie foto), - 1 bekertje crème fraiche (200 gram), - 15 gram koriander, - olie, - tortilla chips

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Gemberthee van Esther

Gember is een geneeskrachtig kruid. Het is goed voor o.a. problemen bij de spijsvertering, maar het wordt ook gebruikt bij spier- en gewrichtspijnen. Esther zweert erbij wanneer ze ziek is, volgens haar zit er ook een natuurlijk soort antibioticum in. Daarnaast is gember verwarmend, dus lekker om te drinken op een koude winterdag!

INGREDIENTEN

* 1 liter water, * 5 cm gemberwortel, geraspt, * sap en rasp van 1 citroen, * honing naar smaak

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Erwtensoep of Snert, vegetarische

Dit heerlijke winterse gerecht is lekker, verwarmend, voedzaam en heel gezond!

INGREDIENTEN

500 g spliterwten, 1 grote of 2 kleine preien, 1 grote of 2 kleine winterwortels, 2 uien, 3 stengels bleekselderij, 2 aardappels, 1 bosje bladselderij, 2 liter water, 6 tl groentebouillonpoeder

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Roerbak prei met Kerrie

Toen ik begon met koken wist ik nog niet precies wat ik zou gaan maken. Het enige wat ik wist was dat het prei moest worden dat stond vast. Maar hoe of wat daar was ik nog niet uit. Ik keek even in de kelder en in de koelkast en zo ontstond dit recept. Uit de koelkast kwamen spekreepjes tevoorschijn en uit de kelder haalde ik eieren en ui. De peper- en zoutmolen kwamen tevoorschijn. Toch was ik nog niet helemaal tevreden. Ik keek in mijn kruidentempel en daar zag ik het ontbrekende element nl kerrie Madras. Met deze bij elkaar geraapte ingrediënten maakte ik dit heerlijk geurende gerecht. Heerlijk verwarmend met deze koude dagen. Een erg simpel maar zeer smakelijk bijgerecht. Goed te combineren met een Hollandse pot van aardappelen, vlees en groente, maar ook lekker bij een Oosters gerecht met rijst.

INGREDIENTEN

- 2 stelen prei, - 1 ui, - 150 gr licht gerookte spekreepjes, - 3 eieren, - peper en zout, - 1 afgestreken el Kerrie Madras,

  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kip met pijnboompitten van Lai sin.

Recept van Chefkok Lai Sin. Een verwarmend gerecht met een frisse toets door de citroenschilletjes

INGREDIENTEN

240 gr. kipfilets in dunne reepjes gesneden., 120 gram bamboe scheuten in lucifers gesneden., 50 Gr. gesnipperde ui., 30 gram bosui alleen het groen gesneden in pijpjes van 5 cm., 40 gram heel licht geroosterde pijnboompitten., Schil van halve citroen zonder het wit in fijne reepjes gesneden., 2 Spaanse pepers ontdaan van de zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden., 4 blaadjes  ijsbergsla (komvormig), 2 tl gele rijstwijn of sherry.(medium), 1 tl lichte sojasaus,zout gemalen witte peper, suiker, plantaardige olie.

  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2014
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vlierbessenlikeur

Lekker verwarmend drankje voor het najaar

INGREDIENTEN

350 gram vlierbessen/1/4 liter brandewijn/2 stokjes kaneel/1 kruidnagel, 2 weken later:1 1/2 kopje water

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pindasaus

Deze pindasaus is altijd een succes. Het is redelijk zoet, maar ook pittig. Lekker bij de BBQ, Bahmi of andere oosterse gerechten.

INGREDIENTEN

4 eetl. suiker, 3 eetl ketchup, 2 eetl ketjap (manis), 2 eetl pindakaas, 2 theel. azijn, 2 theel. sambal (oelek), peper/zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2010
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste verwarmend recepten

Lamschenkels in rode wijn

Oorspronkelijke titel; ` Lamb shanks in red wine`. Een recept van mijn Engelse vriendin Irene. Ze vroeg mij of ik samen met haar dit wilde bereiden, natuurlijk altijd leuk! Het was zo lekker dat ik besloot dit (voor mij )ongewone gerecht thuis ook te maken. De vertaling van `shank` is schenkel en dan denken wij in Holland vaak aan een platte schijf, maar in dit recept wordt het gedeelte tussen de knie en de enkel bedoeld. Een slager gevonden waar ik ze kon bestellen maar hij zei dat het geen kleintjes zouden zijn. Het oorspronkelijke recept is voor 6 kleine lamschenkels. Dus maar twee bestelt, gelukkig maar want ze waren behoorlijk groot. Ik heb het recept vertaald en de moeite waard om het te maken want het is zo lekker! Het recept heb ik precies aangehouden maar ipv 6 (kleine) lamb shanks dus twee grote gebruikt. Voor het gemak zal ik de lamb shanks in dit recept gewoon `schenkels` noemen.Als het koud en guur weer is dan is dit een heerlijk verwarmend gerecht.

INGREDIENTEN

Zet alle ingrediënten klaar, scheelt tijd en werk., 3 el zonnebloemolie, 6 kleine lamschenkels (ik had dus twee grote), 1 middelgrote ui, dun gesneden, 2 peen ( 175 gram schoongemaakt gewogen), 2 stengels bleekselderij, (in dunne reepjes gesneden), 2 tenen knoflook, fijn gesneden., 1 el tomatenpuree, 1 el donkerbruine basterdsuiker, 1½ el bloem, 150 ml rode wijn, 600 ml hete lams bouillon (bij gebrek aan neem kippenbouillon), Een reep sinaasappelschil van een goed gewassen en/of biologische sinaasappel, Blaadjes van een vrij grote tak tijm, 2 laurierblaadjes, 1 tl rodewijnazijn, 225 gr gedroogde groene linzen, 2 el vers gehakte krulpeterselie, Wat peper en zout naar smaak., Eventueel gekookte aardappels of andere groenten als bijgerecht

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2012
  • Engels
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zondagmorgen Smoothie

Had vandaag zin een vitamine bom, deze heerlijke smootie is het resultaat  geworden en wat smaakte hij verrukkelijk .Moet je wel al wat gewend zijn aan groene smooties .

INGREDIENTEN

4 sinaasappels uitgeperst, 8 bospenen, 3 bieten (gekookt zitten vavuum verpakt ), 1 handjevol munt, stukje gember, ijsklontjes (optioneel)

  •  
  •  
  • Geplaatst op05-09-2014
  •  
  •  

Gepofte pompoen uit de oven met tallegio

Eenvoudig - lekker - snel - verwarmend herfstgerechtje

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, in grote stukken, 125 g Tallegio (of andere kaas met gewassen korst), 1 tl olijfolie, 1 el peterselie, gehakt, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 tl nootmuskaat

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Winterse Groentenstamppot

Met dit recept wil ik een lans breken voor de wintergroenten, je kunt er heerlijke schotels mee maken, die zeer verwarmend zijn, goedkoop, gezond en er prachtig uitzien

INGREDIENTEN

2 (rode) uien, 1/2 knolselderij of i hele kleine, 2 raapjes of knolletjes*, 1 kleine oranje pompoen,6 pastinaken (kleine witte wortels, een miskende groente!), 4 flinke, stevige, aardappels;2 zoete aardappels, enkele teentjes knoflook(aantal naar smaak), 2 eetl gehakte verse kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm, of 2 theel hiervan gedroogd, 2 eetl olijfolie, (zee)zout en versgemalen zwarte peper., , * raapjes of knolletjes zijn de knolletjes van raapstelen. Laat je raapstelen langer doorgroeien en gebruik je ze niet als jonge groenten, groeien ondergronds de knollen verder.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

zoete aardappelsoep

Lekker, gemakkelijk en vooral verwarmend soepje

INGREDIENTEN

Een kilo zoete aardappelen, een pot indiase currypasta, een blik kikkererwten (400 gram), een pakje kokosmelk, een kruidenbouillonblokje

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Paddestoelentaartje

Een heerlijk verwarmend paddestoelengerecht voor als je weinig tijd hebt maar toch trek in iets heerlijks.

INGREDIENTEN

Per persoon:, , 3 plakjes bladerdeeg, een half bakje champignons/paddestoelen, een bol knoflook, of een halve, een flinke lepel creme fraiche, een handje parmezaan, tijm, peper, zout, cayennepeper naar smaak, olijfolie

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Macacchino (vegan hot chocolate)

Heerlijke plantaardige warme chocolade met superfoods! verwarmend, verantwoord en ontspannend.

INGREDIENTEN

1 beker warme sojamelk, amandelmelk of andere plantaardige melkdrank naar keuze., 1 el rauwe cacao poeder, 1 tl maca, 1 tl suiker of andere zoeter, , optioneel een snufje van:, kaneel, vanille, peper.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Macacchino (vegan hot chocolate)

Heerlijke plantaardige warme chocolade met superfoods! verwarmend, verantwoord en ontspannend.

INGREDIENTEN

1 beker warme sojamelk, amandelmelk of andere plantaardige melkdrank naar keuze., 1 el rauwe cacao poeder, 1 tl maca, 1 tl suiker of andere zoeter, , optioneel een snufje van:, kaneel, vanille, peper.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Koffie Met Gember

Gember heeft een verwarmend effect, lekker als winterkoffie

INGREDIENTEN

Koffie, gembersiroop, slagroom, kaneel, gemberbolletje

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  •  
  •  0-10 min.

Oriëntaalse groentensoep

Het enige wat echt tijd vergt is het weken van de kikkererwten.Lekker licht pikant en verwarmend soepje.

INGREDIENTEN

* 100 g gedroogde kikkererwten, * 200 g wortelen in schijfjes van 0.5 cm, * 200 g courgette in halve schijfjes van 0.5 cm, * 1.2 l groentenbouillon, * 1 kaneelstokje, * 0.5 theel komijnzaadjes, * 2 steranijs, * 3 gedroogde rode chilipepertjes, * 4 gedroogde,ongezwavelde abrikozen in reepjes van 3 mm, * 60 g couscous, * 2 eetl verse fijngehakte bladpeterselie.

  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2010
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.

Kipcurry a la pataks

Een heerlijk verwarmend gerecht voor de donkere dagen!

INGREDIENTEN

300gr Basmati rijst, 2 stronken Paksoi (a 250gr), 2 eetlepels olie, 400 gr kipfilet, 2 eetlepels Indiase kerriepasta mild (pot a 283 g Pataks), 100 gr gemalen kokos, 200 gr creme fraiche

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gamba`s met roomsaus

Heel lekker, romig en verwarmend.

INGREDIENTEN

20 Gamba`s, Glaasje droge witte wijn, 2 dl Room, 1 el Marrokaanse sambal, 2 Sjalotten, 4 tenen Knoflook,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

fruit in wit-choco saus

Lekker toetje, fris en toch verwarmend.

INGREDIENTEN

*een sinaasappel, *een stevige handpeer ( Tromphe de Vienne), *1 dl. zoete witte wijn, *2 theelepels vloeibare honing, *een takje verse munt, *100 gr. witte chocolade,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Boerenkaasfondue

Dit is een kaasfondue met een verwarmend karakter.

INGREDIENTEN

150 gr. boerenkaas( Neem voor de boerenkaas bij voorkeur jong belegen boerenkaas met mosterdzaad of kruiden)., 150 gr. kaas, Goudse, boerenbelegen, 48+, 1 prei, dunne, 1 teentje knoflook, 15 gr. boter, 1.5 dl. melk, 2 el. maizena, 1 tl. mosterd, 1 tl. karwijzaad, 120 gr. champignon, 1 bos radijs, 100 gr. katenspek, 6 sneetjes meergranenbrood, 4 sneetjes roggebrood, licht, Peper, gedroogde, versgemalen .

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pompoenrisotto

Nu de eerste herfstdagen zich aankondigen is dit pompoen-gerecht heerlijk romig en verwarmend. Absolute aanrader!

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 2 el olijfolie, 1 rode paprika in blokjes gesneden, 300 gr Arborio- of Carnaroli-rijst, 900 ml groentebouillon, 1 glas wijn (rood of wit; wat voor handen is), 1 pot pompoenpuree à 500 gr., 50-100 gr parmezaanse kaas, naar smaak, zout en peper naar smaak, peterselie voor garnering

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige winterstoofpot

Verwarmend op een koude winterdag.

INGREDIENTEN

1 pond lams- of magere varkenslapjes in roerbakreepjes, ? 1 pond aardappels, 2 zure appels, ? 300 gr. sperziebonen, 1 flinke ui, ? 1 dl magere yoghurt, 1 teentje knoflook, 1/2 theel. djahe (gemberpoeder), 1 theel. kurkuma (geelwortelpoeder), 1 eetl. milde kerriepoeder, koriander (vers of gedroogd), peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Winters ... Botermalse biefstukreepjes in Ierse Whiskey-room

Een heerlijk en verwarmend gerecht voor -jawel- winterse dagen in Maart....

INGREDIENTEN

50 gr (room)boter, 500 gr kogelbiefstuk (in smalle reepjes), 2 sjalotjes (in ringetjes), 250 gr champignons (in dunne plakjes gesneden), 1 dl Ierse Whiskey, 1,5 el (grove) mosterd, 1,5 dl slagroom, (versgemalen) peper en zout,

  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

hete karbonaadjes

Lekker pittig!

INGREDIENTEN

Schouderkarbonades, pandanrijst, atjar, tomatenketchup, ketjap manis, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, zout, peper, croma, sambal brandal

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

hartverwarmend winters drankje

Een heel erg lekker kruidig theetje, verwarmend en zacht van smaak. Perfect voor de winterse sfeer bij de haard of na een mooie koude wandeling.

INGREDIENTEN

Yogi thee CLASSIC, kaneel, verse gember, , appelsap, 1 citroen (liefst bio, anders goed boenen!), ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  •  
  •  0-10 min.

Spek-bonensoep

Een prima winterse soepje, niet zo zwaar als snert maar net zo verwarmend.

INGREDIENTEN

300 gr zuurkoolspek, 300 gr vastkokende aardappelen, 1 potje/blik witte bonen, klein bosje selderijgroen, ? tl majoraan, ? tl karwijzaadjes, enkele zwarte peperkorrels,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  •  
  •  30-60 min.

Tomatensoep

Probeer deze magere versie van een oude favoriet De soep is niet alleen romig, zoetzuur en verwarmend, maar smaakt ook heerlijk en bevat de waardevolle combinatie van vitamines en mineralen, geef er volkorenbrood bij Calorien per persoon: 143

INGREDIENTEN

1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 stengels bleekselder, sap en geraspte schil van 1 sinaasappel, 1 eetlepel olijfolie, 500 g verse tomaten, 3 1/2 dl versgeperste sinaasappelsap, 1/2 l kippen-of groentebouillon, 2 eetlepels paprijst, versgeraspte nootmuskaat, 2-3 eetlepels citroensap, zout en versgemalen zwarte peper, fijngesneden basilicum om te bestrooien

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gemberdrank (afvallen)

Gember werkt versterkend en verwarmend op de spijsvertering wat de stoelgang bevordert. Ook heeft gember een positief effect op de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiftigen. Doordat er meer speeksel wordt aangemaakt door deze specerij, wordt het voedsel beter verteert. Al deze voordelen helpen daarom bij mensen die willen afvallen.

INGREDIENTEN

- 2 eetlepel fijngesneden gember, - 1 liter water, - Schijfje citroen, - Kokosbloesemsuiker (eventueel)

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

Geroosterde bloemkoolroosjes met kerrie en amandel

Bloemkool maar dan anders als gewend. Lekker verwarmend door de kerrie

INGREDIENTEN

800 gr bloemkool, 4 eetl arachideolie, 0.5 eetl kerrie, 1 mespunt zout, 2 eetl amandelschaafsel, bakpapier

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Stamppotje met doperwten

In een bijna leeg huis aan het begin van een stiekem wat koude winter extra veel zin in lekker verwarmend eten. Ik heb niet zo heel vaak zin in stamppot, maar op dit soort momenten eet ik het erg graag!

INGREDIENTEN

* 200 gr doperwten, vers of uit de vriezer (niet uit een potje/blik!), * 100 ml droge martini, * 200 ml water, , * 750 gr kruimige aardappelen, geschild, * 1/2 bol knoflook, tenen heel maar de velletjes en kontjes eraf, * halfvolle melk, zoveel dat je aardappeltjes net onder staan, * 1 el roomboter, * 1 el verse munt, gesneden, * 2 el verse basilicum, gesneden, * zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boerenkaasfondue

Een lekkere fondue die iedereen kan bereiden. Lekker verwarmend na een lange wandeling.

INGREDIENTEN

VOOR DE FONDUE: 150 g jong belegen (Boeren) Goudse kaas met mosterdzaad of kruiden150 g belegen Boeren Goudse Kaas1 dunne prei1 teentje knoflook15 g boter1,5 dl melk2 el maizena1 tl mosterd(1tl karwijzaad)versgemalen peperOM TE DOPEN:125 g kleine champignons1 bos radijs100 g kattenspek (in reepjes)6 sneedjes meergranenbrood4 sneetjes licht roggebrood.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

gevulde pannekoeken met kaas en tomatensaus

Een heerlijke verwarmend recept, in een handomdraai een vegatarisch recept van te maken.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 8 pannekoeken, twee bolletjes mozzarella, 200 gr. verse parmezaanse kaas, 1 kopje (verse) peterselie, 100 gr. italiaanse ham, 1 blik gepelde tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, italiaanse kruiden, olijfolie, zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bruchetta met garnaal en mango

Een heerlijk tussendoortje op een lome zondag. Even wat moeite doen en dan smullen maar. Een heel verwarmend gerecht.

INGREDIENTEN

250 gr. grote garnalen, 1 mango, 1 stokbrood, 3 el olie, Peperpuree, Chilisaus, sesamzaad,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wortelsoep met kerrie

Deze soep is verwarmend lekker en heeft iets exotisch.

INGREDIENTEN

500 gr. was wortelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 15 gr. koriander, sap van 1 limoen, 1 blikje kokokmelk, 2 el. kerriepoeder, 1 el. paprikapoeder, 1 tl. kurkuma (optioneel), 1 tl. gemberpoeder, 1 el sambal, 400 ml. tuinkruidenbouillon

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2013
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rama kip

Dit is een heerlijk Thais recept met broccoli en Thaise pindasaus.

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 1 flinke stronk broccoli, 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel maizena, witte peper, 3 eetlepels zonnebloemolie, Pindasaus:, 100 gr ongezouten pinda`s, 1 bl kokosmelk, 1 eetlepel Matsaman currypasta ( toko), 1 eetlepel tamarindepasta ( toko), 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels olie,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groentenvispannetje

Eenpansgerecht met een variatie aan groenten, aardappels en vis, lekker verwarmend en makkelijk

INGREDIENTEN

Aardappelen, diverse groenten waaronder uien, bouillonblokjes, vis (uit diepvries), olie of boter, zout en peper

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste verwarmend recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top