1. Home
  2. Recepten
  3. Verse Wors

Verse wors recepten (4)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Casselerrib Met Zuurkool En Wors

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet aan iin stuk * 2 rookworsten * 150 gram gerookte mager spek * 400 gram zuurkool * 4 eetlepels ganzenvet * 50 gram zuurkoolspek * 500 gram eigenheimers * room * boter * tijm * jeneverbessen voor de pekel 1 liter water * 50 gram zeezout * laurier * takje tijm * 6 jeneverbessen

Bereidingswijze

Breng alle pekel-ingrediknten aan de kook tot het zout is opgelost en laat het daarna afkoelen. Ontdoe het varkensvlees van vliezen, zenen en vet. Bind het op en leg het iin nacht in de pekel. Rook de gepekelde varkensfilet vijf minuten en braad het daarna twintig minuten in een oven van 180 graden. Maak van de aardappels een smeuoge puree met flink roomboter, een scheut room, peper en zout. Snij het gerookte spek in stukjes en bak die uit. Zet de zuurkool op met een glas witte wijn, ganzenvet, zuurkoolspek, verse laurier en peper en laat de rookworsten de laatste twintig minuten op de zuurkool mee garen. Schik de zuurkool en de pure in een ruime schaal. Leg de casselerrib gesneden of in z'n geheel (maar dan moet die aan tafel gesneden worden) erop en de rookworsten in stukken er omheen. Bestrooi het gerecht met uitgebakken spekjes en giet er wat gesmolten boter op.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

SHANI KORMA (Basaarkos)

Bazaar eten op zijn Afrikaans: Pannekoeke, roomys, koeldranke, vetkoeke, boereworsrolle, hamburgers, basaarpoedings (trifle), kerrie en rys, braaivleis met bykosse en gaar skaapkoppe. Heerlik rou wors, sosaties, bevrore afval asook bevore skaapkoppe, SHANI KORMA is zo een typische bazaar kerrie. Ik heb deze gerecht een eigen draai gegeven, maar me wel gehouden aan de typische smaak van het oorspronkelijke recept.

INGREDIENTEN

1 kg stoof rundvlees of lamsvlees-in blokjes, zout, zwarte peper, zonnebloemolie en boter voor bakken, 5 cm kaneelstokje, 2 laurierbladeren, 10 kardemomzaden, 6 kruidnagels, 1 e mosterdpoeder, 1 e komijnpoeder, 1 t kurkuma, 2 rode uien-fijn, 3 teentjes knoflook-fijn, 50 g chutney of rozijnen, runderbouillon (genoeg dat het vlees eronder staat) EN VERDER: 150 ml Bulgaarse yoghurt, 150 ml slagroom, 75 g gemalen amandelen, citroensap, slierten verse gemberreepjes, garam masala

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

KEFTAS

Een Arabische "gehaktbal".

INGREDIENTEN

600 g lams, runder of kalfsgehakt, , 1 ui, fijn, 3 e verse koriander, fijn, 3 e verse munt, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 vol t paprikapoeder, 1/4 t chilipoeder, 1 t komijnpoeder, 1/2 t kaneelpoeder, zout, peper, 1 ei

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2009
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Minestrone Soep

Maaltijd soep

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijf olie, 2 eetlepels boter, 250 gram verse Italiaanse worst (of andere verse worst) in plakken gesneden of gekruimelt, 1 grote ui, gesnippert, 1 teen knooflook, fijn gesnippert of geknepen, 1/2 cup IEDER, fijn gesneden, bleek selderie, wortels en groene paprika, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1/2 theelepel gedroogde basilicum, 1 laurier blad, mespunt thijm, zout en peper naar smaak, 1/2 liter blik tomaten (en sap), gehakt, 1 liter kippen bouillon, 2 cups fijn gesneden kool, 1 cup bruine bonen (uit blik), 1/2 cup macaroni of andere pasta, parmezaanse kaas (optional), ,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Nieuwste verse wors recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top