1. Home
  2. Recepten
  3. Verse Basilicum

Verse basilicum recepten (6.913) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben - 1 grote courgette - 1 zak verse spinazie - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook - 1 grote of 2 kleine sjalotjes - 1 bol mozzarella - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino - een handje vol verse basilicum - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

Voorbereiding

Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes (ongeveer dobbelsteengrootte). Haal eventueel wat grove steeltjes van de spinazieblaadjes, die zijn nogal taai als je aan het eten bent. Snijd de mozzarella in plakken.

Bereidingswijze

Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels (niet weggooien dus, zit veel te veel smaak aan!!) eerst de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee. Als de courgettes een mooi bruin kleurtje hebben, zet dan het vuur op halve hoogte. Doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen. Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen. Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven. Na 10 minuten kun je er nog voor kiezen om even de grill aan te zetten, zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt. Haal eerst de schnitzel met de mozzarella onder de saus vandaan, leg deze op een bord en schep daarna rijkelijk de saus er overheen. Garneer eventueel met nog wat vers geraspte kaas en basilicumblaadjes.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 25 gr bloem, 350 ml melk, 12 lasagnebladen, snufje nootmuskaat, 1 el olijfolie, 1 ui, gehakt, 3 teentjes knoflook, 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of, wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN., 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, 100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes, 250 gr ricotta, 3 el basilicum, 150 gr geraspte kaas, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gesmolten Kaaspasta met Gegrilde Kip & Groenten

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

courgettesoep met verse basilicum

Een heerlijke soep voor als je veel eters krijgt en iets echt lekkers op tafel wil zetten.

INGREDIENTEN

Courgettesoep:, - 1 kg courgettes, - 1,1 liter kippenbouillon, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 2 eetlepels olijfolie, - 1/2 dl slagroom (alleen toevoegen indien, nodig), - 1 stokbrood (bij voorkeur ciabatta), , Pesto:, - 1/4 bos basilicum, - 1 teentje knoflook, - 1/4 bos peterselie, - 25 gram geraspte kaas (parmesaan), - 25 gram pijnboompitten, - 4 eetlepels olijfolie, - zeezout en gemalen peper

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver

INGREDIENTEN

1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse italiaanse tomatensoep met basilicum

Heerlijk vers gemaakt, als voorafje, bij de lunch of zomaar tussendoor!

INGREDIENTEN

1 kilo vleestomaten, 1 liter water, 1 (tomaten)bouillonblokje, verse basilicum, 1 ui, 1 of 2 teentjes knoflook, olijfolie, beetje bloem, peper, zout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Couscoussalade

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met italiaanse gehaktballetjes

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos

INGREDIENTEN

1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.), 500 gr. h.o.h. gehakt, 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden, 2 blikken gepelde tomaten in blokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 ui, 2 teentjes verse knoflook, Verse Basilicum, 1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom, 2 flinke theelepels Bruine suiker, 1 ei, Eventueel paneermeel

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Waanzinnige kip uit de oven!

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jamie Oliver's pastasalade

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder.

INGREDIENTEN

2 bollen (buffel)mozzarella, 1 potje of zakje verse basilicum, 50 gram rucola, 2 theelepels oregano, peper, zout, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theel. honing, plm. 6 grote (liefst) Romatomaten, plastic folie, platte grote schaal

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoensoep

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Thais
  •  20-30 min.

Tapas Gevulde champignons met pesto

INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Ratatouille

Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, evt.verse basilicum fijngehakt,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenheerlijke gevulde paprika`s

INGREDIENTEN

3 a 4 gekleurde paprika`s, 500 gr gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje kappertjes, 1 thl sambal, 1 blikje tomatenpuree, 1 thl suiker, 2 a 3 eetl groene pesto, geraspte kaas of cheddarkaas., verse basilicum.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse kipfilet uit de oven

Kipfilet anders met een italiaans sausje, geitenkaas en pijnboompitten

INGREDIENTEN

4 kleine enkele kipfiletjes, 2 eieren, parmenzaanse kaas, Italiaanse kruiden, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik pommodori, scheut rode wijn, 2 tl bruine suiker, ca. 150 gram harde geitenkaas, zakje pijnboompitten

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Caprese ovenpasta met kip

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig? (4 personen), , 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Broccolisoep met knoflook, basilicum en bleekselderij

Een recept voor de lijners onder ons. Deze soep van verse groenten en bouillon kunt u onbeperkt eten. Deze soep zorgt voor een geweldige vulling en biedt voldoende voedingswaarde.

INGREDIENTEN

150 gr broccoli, de roosjes 2 el olijfolie 1 stengel blaakselderij, in plakjes 2 teentjes knoflook, gekneusd 0.5 l kippenbouillon half bosje verse basilicum, in reepjes peper en zout, ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Sandwiches voor een high tea

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.

INGREDIENTEN

KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Engels
  •  20-30 min.

Italiaanse pastasalade met verse basilicum

Pastasalade, zowel koud als lauw lekker, met verse basilicum en knoflook. Een makkelijk en lekker recept. Je proeft de italiaanse zon!

INGREDIENTEN

* 300 gram pasta (bijv. penne, farfalle of spirelli), * ca. 12 gedroogde tomaten in olie, * bakje kerstomaatjes, * courgette, * bakje champignons, * rode paprika, * 150 gram zwarte olijven zonder pit, * verse basilicum, * 1 theelepel knoflookpasta, * 2 a 3 eetlepels rode pesto, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 3 eetlepels olijfolie (extra vierge), * 1 citroen, * zout, * versgemalen peper

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Italiaans
  •  > 120 min.

PASTASCHOTEL MET GEHAKTBALLEN

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

INGREDIENTEN

, 500 gr gehakt, 1 ei, 4 eetl paneermeel, 1 theel salie, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 2 eetl oregano, Takje verse rozemarijn, 1 ui, gesnipperd, 800 gr tomatenblokjes uit blik, 100 gr spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 theel sambal, scheut rode wijn, 400 gr penne, Verse blaadjes basilicum, 150 gr mozzarella, 3 eetl olijfolie, klontje boter, Zout en peper,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Amuse van Pittige garnalenspiesjes

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)

INGREDIENTEN

30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Salsa, een tapas van heerlijke verse salsa

Een tapas die niet weg te denken is.Brood, groenten en kruiden.

INGREDIENTEN

8 pruimtomaten, fijngesneden, 1 middegrote Spaanse of rode ui, fijngesneden, 10 verse basilicumblaadjes, fijngesneden, snufje kruidenmix voor kruidenboter, zout naar smaak, 1 el olijfolie, 30 ml balsamicoazijn, knapperig brood, een beetje boter, snufje kruidenmix voor kruidenboter,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Spaans
  •  10-20 min.

ravioli met zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella

Zelfgemaakte pasta, heel makkelijk en superlekker. NB. Dit is geen eigen recept, het komt uit "the naked chef" van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

Voor de pasta: , - 500 gram 'harde' tarwebloem, - 5 grote, verse(!) scharreleieren, - griesmeelbloem (om mee te bestrooien), (Tip: als je meer mensen te eten krijgt maak je meer pasta door per persoon 100 gram bloem en 1 ei te rekenen), Voor het ravioli-recept: , - 1 handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt, - 1 flinke handvol vers basilicum, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd., - 12 zongedroogde tomaten, grof gehakt, - 2 bolletjes mozzarella, grof gehakt, - 10 mooie plakken prosciutto (het vet eraf gesneden) of * ontbijtspek of waar je maar zin in hebt. (* Tip: Voor vegetariers kun je dit vervangen door flinke spinazie-bladeren,(voorgekookte)wijnbladeren of plakken stevige kaas...), - olijfolie, - zout, - zwarte peper uit de molen,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verse tomatensalsa met basilicum

Een van de vele salsas maar erg lekker. Deze maakte ik voor een party.

INGREDIENTEN

8 pruim tomaten - 1 middelgrote rode ui - 10 verse basilicumblaadjes fijngesneden - 2 teentjes knoflook - peper, zout - 1 afgestr. eetl oregano - 2 eetl olijfolie - 2 eetl balsamico-azijn

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-08-2004
  •  
  •  0-10 min.

De beroemde PARMIGIANA DI MARIO die geweldig is!!!

Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!.

INGREDIENTEN

3 aubergines zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden boter om in te vetten 2-3 bollen mozzarella, in stukjes 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt 500 ml tomatensaus (eigen basis recept) 1 bosje basilicum, grof gehakt zout en peper 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 50 gr boter, in klontjes.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip -stoofpotje

Dit is een heerlijk recept, ik maak het van kippenpoten omdat die malser zijn dan kipfilet. Heb je weinig tijd kan je kipfilet nemen, de bereiding daarvan heb even apart in dit recept gezet. Vandaag (20- 04-09) heb ik dit recept veranderd en eigen foto`s bijgeplaatst.

INGREDIENTEN

Recept met de kippenpoten, 4 kippenpoten.(ongeveer 800 gram)., 1 theelepel knoflookpeper, 1-2 teentjes verse knoflook (meer indien gewenst)., 50 gram vloeibare braadboter of (olijf)olie., 1 grote ui., 1 prei., 1 rode paprika., 1 bakje champignons., 250 gram diepvrieserwten (indien gewenst 1 blik doperwten van ong. 250 gram)., 1 theelepel gedroogde basilicum, of 1 eetlepel verse., 1 el peterselie., zout en versgemalen peper naar smaak., Eventueel kipkruiden toevoegen als je dat lekker vindt.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

verse tomatensoep met basilicum

Lekker vers, en snel klaar.

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 600 gr. tomaten, 20 gr. verse basilicum, 2 el olijfolie, 1 pot vleesfond, zout, (versgemalen) peper, 75 gr. jonge kaas

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

kabeljauwfilet met verse basilicum en tagliatelle

Dit gerecht is zeer gemakkelijk te maken en het is echt geen werk. Er zitten heel weinig calorieën in en toch heb je goed gegeten. Het is ook niet heel duur. Het is fris van smaak

INGREDIENTEN

1 kabeljauwfilet, uit de diepvries is goed, verse basilicum, 2 uien, peper en zout, , 100 gram tagliatelle, verse basilicum, peper en zout, olijfolie, (balsamico-azijn voor de liefhebbers), kerstomaatjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2010
  •  
  •  20-30 min.

Verse tomatensoep met pasta en basilicum

Deze heerlijke tomatensoep kost even tijd, maar dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

750 gr. rijpe tomaten, olijfolie, 1 ui, 1 teen knoflook, gedroogde chilipeper (uit de molen) naar smaak, 1 ltr kippenbouillon, 60gr tomatenpuree, 1 tl suiker, 15 gr verse basilicum (+ extra voor garnering), 150 gr conchiglie (kleine schelpjes)

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 50 g spekjes of bacon, fijngesneden, 1 pak Honig bakmix voor deegrolletjes, 50 ml zonnebloemolie, 1 bolletje mozzarella, fijngesneden, 20 g zongedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden, 7 gram verse basilicum, fijngesneden

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2008
  •  
  •  30-60 min.

Tomatensalade met Mozzarella en Verse Basilicum

Lunch- of voor- of bijgerecht, Altijd lekker

INGREDIENTEN

2 vleestomaten , 1 mozarellakaasje , vers gemalen peper , 8 blaadjes verse basilicum , 3 el olijfolie

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tomatensoep met verse basilicum

Energie 100 kCal- Eiwit 2 g- Vet 8 g- Koolhydraten 5 g(per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 2 sjalotten gesnipperd, 2 tenen knoflook fijngesneden, 750 g tomaten rijp in stukjes, 2 theelepels paprikapoeder, 750 ml kruidenbouillon (van tablet), 1 zakje verse basilicum (15 g)

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaghetti met (runder)gehakt en verse basilicum

Een gezonde pasta. Snel en makkelijk! Het is even wennen omdat er geen saus bij zit, maar ik heb tot nu toe vele positieve reacties ontvangen!

INGREDIENTEN

*Spaghetti (hoeveelheid doe ik altijd op de gok), *300 gram (magere) rundergehakt, *10 blaadjes verse basilicum, *3 a 4 tomaten, *3 tenen knoflook, *olijfolie, *peper en zout naar smaak

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Omelet met kipfilet en verse basilicum

Leuk voor de paasdagen als toeving bij een heerlijk ontbijtje

INGREDIENTEN

>LI> 4 eieren, 2 el water, 200 gr gesneden kipfilet, Zout en peper wat verse basilicum fijn gesneden, ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Olijfolie met verse basilicum en knoflook

Als u aan deze aromatische olie ansjovis of sardientjes toevoegt, krijgt u een uitstekende saus voor spaghetti. Het is aan te raden deze olie in kleine hoeveelheden te maken.

INGREDIENTEN

2 koppen Bioli Creta extra Virgin olijfolie, 3 gekneusde knoflooktenen, 1,5 eetlepel fijngehakte basilicum, 3 groene peperkorrels,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Grieks
  •  0-10 min.

Tomatensoep met verse basilicum

.

INGREDIENTEN

2 stuks sjalotten, 2 tenen knoflook, 2 eetl. traditionele olijfolie, 750 gram rijpe tomaten, 2 theel. paprikapoeder, 15 gram verse basilicum, 750 ml groentebouillon van tablet

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2019
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

gegratineerde aardappelblokjes met verse basilicum

Ovengerecht van aardappelen met verse basilicum

INGREDIENTEN

Verse basilicum, Aardappelblokjes, Huttekase, Extra belegen kaas, Roomculinair, Zout/Peper, Olijfolie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

aardappelpuree met verse basilicum

Geef er flinterdunne schijfjes Parmezaanse kaas en tomatensalade bij voor een zuiderse, vegetarische maaltijd.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen (type bintjes), 2 bosjes basilicum, ? l room, 75 gr boter, peper en zout, 3 eetlepels pijnboompitten,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste verse basilicum recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top