Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Verrassend

Verrassend recepten (466) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Warm Chocoladetaartje

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!

INGREDIENTEN

2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

verrassend borrelhapje

INGREDIENTEN

Blikje party knak worstjes(b.v unox), blikje party crosiantjes (b.v daneol rol), 24 in een blik,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

verrassend hapje

Verbaas je gasten met een origineel hartig hapje

INGREDIENTEN

Bladerdeeg;, gerookte zalm en kruidenkaas; gandaham en mozarella; hesp en jonge kaas; verse kruiden naar keuze (alle ingredienten naar eigen smaak kunnen gecombineerd worden)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Verrassend Met Filodeeg

Een echte aanrader voor wie tijd heeft om te koken.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 500 gram lamsgehakt, 1 tl kaneel, 1 mespunt kruidnagel, 2 tl komijn, 1 tl kerrie, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 gram rozijnen, 3 el koriander, 5 el peterselie, zout en peper, 50 gram boter en 12 velletjes filodeeg, (diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verrassend tartaartje

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

verrassend toetje

INGREDIENTEN

1 liter biogarde, bekertje slagroom, bitterkoekjes, 3/4 zakje, blik perziken, walnoten

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Verrassend voorgerechtje

Roerbak de sla heel kort, dan blijft hij knapperig.

INGREDIENTEN

4 kropjes little gem elk in 4-6 partjes, 2-3 eetlepels olijfolie, Zout, peper, 75-100 gram geschaafde oude boerenkaas,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Verrassend champignonrecept

Zeer gezond en vegetarisch voorgerecht voor de liefhebbers van champignons. Echt een aanrader!

INGREDIENTEN

1kg champignons - 4 grote uien - 4 teentjes look - kervel - boter - bloem - peper - aromat (kruiden) - verse peterselie - 1 zakje klopklop - 150g geraspte kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

verrassend kaasnagerecht

Lekker nagerecht wat goed vult!

INGREDIENTEN

P.p.: 75 gr. geitenkaas; 1 grote e.l. honing; verschillende rauwe, ongezouten noten zoals: walnoten, hazelnoten, amandelen, zonnebloempitten, pijnboompitten etc. Kies 3 soorten en neem van elk 3-5 stuks

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  0-10 min.

drumsticks, verrassend anders

Een makkelijk smakelijk gerecht, net even anders

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 5 el. olijfolie, 350 gr. aardappels [middelgroot] 2 sjalotten, 2 lente uitjes, 6 verse takjes thym, 6 verse takjes rozemarijn, 400 gr. cherry tomaten, 1 citroen, 8 drumsticks, zout en peper, 250 ml. kippebouillon, 250 ml. droge witte wijn, 1 el. dyon mosterd, 1 tl. suker.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Crème brûlée verrassend !!

Normale crème brûlée vraagt een hoop tijd deze is net zo smakelijk en sneller klaar..........

INGREDIENTEN

150 gram Zacht fruit, zoals bosbessen, frambozen, en ontpitte, verse kersen., 1 1/2-2 eetlepels cointreau of oranjebloesemwater., 275 gram Mascarpone., 250 gram Crème fraïche., 2-3 eetlepels Bruine suiker.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2010
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Thaise noedelsoep, verrassend !

Wat ik zo lekker vind aan deze soep is dat hij door de citroen, kokos en rode currypasta, zowel friszuur als pittig smaakt. Heerlijk als voorafje maar ook als maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

1,5 l kippenbouillon ( van tablet of uit pot ), scheutje oestersaus, 50 ml citroensap, 1 tl Thaise rode currypasta, 100 gr noedels, 3 el arachideolie of zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes, 200 gr shiitake, in reepjes, 200 gr coctailgarnalen, 100 gr spitskool, 2 lente-/ bosuitjes, in ringetjes, 75 gr taugé, koriander om te garneren,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2008
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

BROODJE VERRASSEND LEKKER

INGREDIENTEN

TOSTI -PUNTJE OF BOLLETJE & BANAAN & PINDAKAAS& BOTER

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2007
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verrassend toetje met appel en stroopwafelkruimels

Heerlijk toetje, snel gemaakt

INGREDIENTEN

2 appels, schepje bruine suiker, likeur, bijvoorbeeld licor42, stroopwafelkruimels, kaneelijs, slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verrassend recept met tonijn of gehakt!

Een heerlijke, verrassend recept, als zeg ik het zelf!

INGREDIENTEN

(Volkoren) spaghetti of rijst voor vier personen, 2-3 (middelgrote) wortels, 1 ui, 2-4 tomaten, 1 paprika, 1/3 blikje (100 gram) mais, 1,5 blikje tonijn óf (bio/soja) gehakt (naar eigen inzicht), 1 bol mozzarella (of stuk gorgonzola voor uitgesprokenere smaak), 1 handje rozijnen, 150-200 ml kookroom (of creme fraiche en wat melk), 3 (bio/vrije uitloop) eieren, , Kruiden: peper, paprikapoeder, kerrie en 2 tenen knoflook (en eventueel curry en komijn), , EXTRA: 1 appel, 6 champignons, 1/2 aubergine/sperziebonen en wat pruimen of abrikozen (jam) voor een 'bobotie-achtige' touch!

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Verrassend lekkere zuurkoolschotel

Een makkelijk te maken zuurkoolschotel met een verrassende smaak door het karwijzaad. Hierdoor krijgt het een wat frissere smaak en maak ik deze schotel eigenlijk het hele jaar door. Het recept is niet moeilijk en echt door iedereen te maken. Het orginele recept is van de Allerhande, maar ik heb het iets aangepast. Veel plezier!

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen (voor de purree), 500 gram zuurkool (kant en klaar uit een pakje/zakje), 3 (grote) uien of rode uien, 1-2 teentjes knoflook, 150 gram ham, 150 gram katenspek, boter, melk, 4 theelepels karwijzaad (kan vervangen worden door  8 tl komijn), nootmuskaat, peper, zout, ,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gnocchi verrassend anders

Gnocchi met gehaktballetjes en tomaten-paprikasaus

INGREDIENTEN

1 kg bloemige aardappelen, 200 tot 300 g bloem, 1 ei, 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, een snufje nootmuskaat, , voor de gehaktballetjes, 200 g verse varkensworst, vliezen verwijder en het vlees verkruimeld, 300 g mager rundergehakt, 1 ei, 50 g droog broodkruim, 1 theelepel gemalen karwij, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, een handjevol blaadjes platte peterselie, gehakt, 3 eetlepels plantaardige olie, , voor de saus, 2 eetlepels olijfolie, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 rode of gele paprika`s, in kleine blokjes, 1 blik van 400 g gezeefde tomaten, 2 takjes verse tijm, , voor het serveren, versgeraspte Parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verrassend gevulde rijstballetjes

Lekker,met een vulling binnenin recept van Uncle Ben's

INGREDIENTEN

2 kookbuiltjes basmati rijst,1sjalot,2 eetlepels gemberconfituur,3,5 dl water,peper en zout,2 eiwitten,50 g gerookte zalm,gekruidpaneermeel,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

een verrassend koffie dessert

Tiramisu

INGREDIENTEN

2 sachets nescafe espresso, 12 lange vingers, 1 sachet nescafe amaretto, 2 eetlepels suiker, 250 gram mascarpone, 3 eiwitten, 25 gram suiker, 1 eetlepel nesquik.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Verrassend lekkere pasta

Verrassend eenvoudig, verrassend lekker!

INGREDIENTEN

Grote pasta, bv. pipe rigate, 1 bakje cherryomaten, 1 zakje kleine mozzarellabolletjes, basilicum. Dressing: 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico-azijn, 2 tenen knoflook geperst, halve theelepel suiker, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

verrassend lekkere pizza

INGREDIENTEN

1 turks brood, tomatensaus, heel veel kaas (gruyere, mozarella, gouda,...), look, ui, paprika, champignons, olijven, olijfolie en kruiden (oregano, basilicum,...)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verrassend goedkope mie

Gemakkelijke goedkope mie met groeten & varkensvlees. Kan ook vegetarisch klaargemaakt worden

INGREDIENTEN

Inproba Mie (bij Dirk v/d Broek), Inproba mix voor bami goreng, gesneden stukjes varkensvlees (of kip, of vleesvervanger), klein preitje of lenteuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Verrassend lekkere kruidenkoffie

 

INGREDIENTEN

1 kopje espresso (of sterke koffie), * 1 theelepel hazelnootpasta, * theelepel honing, * Mespunt gember(poeder), * Mespunt kardemom, * Melk, * Chocoladeschaafsel en kaneel ter decoratie

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2016
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

verrassend hapje met courgette

INGREDIENTEN

Courgette in plakjes, croutons, parmezaanse kaas, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

verrassend lekkere zachte salade

INGREDIENTEN

1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water,wat peper en zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 krop sla, 75 gram veldsla en 1 bosje radijs.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2013
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

verrassend december ijsdessert

Kruidig ijsdessert.

INGREDIENTEN

1,5 liter roomijs, 200 gr. 200 cl slagroom, speculaasbrokken, mandarijn, 2 el amandellikeur (optioneel), tl kaneelpoeder., Voor de garnering: 10 kletskoppen en chocoladekrullen van melk- of witte chocolade.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Verrassend broodje brie

Mmmmmm

INGREDIENTEN

4 witte boterhammen, ½ dl witte wijn, 100 gr suiker, 150 gr brie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2009
  •  
  •  0-10 min.

verrassend lekkere voedselzandloper-cheesecake

Toen ik het receptenboek van de voedselzandloper kreeg van mijn lieve dochter en schoonzoon, heb ik dit snel uitgeprobeerd, en het is om je vingers bij af te likken!!

INGREDIENTEN

€" 100 gram cashewnoten (ongezouten), €" 150 gram dadels, €" 1 citroen, €" 250 gram ricotta, €" 250 gram mascarpone, €" 3 theelepels stevia, €" 3 gelatineblaadjes of 2 theelepels agar agar (voor de vegetariers)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2017
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittig-zoet visrecept Verrassend en superlekker!!

INGREDIENTEN

-Chilisesamolie:, - 2 rode pepers, -10 gram verse gember (1/2 duim), - 75 ml zonnebloemolie, - sesamolie, , Zoetzure kool:, - 1 steranijs, - 100 ml rijstazijn, - 2 grote eetlepels rietsuiker, - 20 gram verse gember (1 duim), - scheutje sojasaus, - kwart van een Chinese kool, , Pannenkoek:, - 100 gram bloem, - 1 ei, - 400 ml melk, , Makreel:, - 2 stukken makreelfilet, - hoi sin saus, - 2 bosuien, - grill- keukenmachine of staafmixer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Verrassend Kalfsvlees Met Kruiden

INGREDIENTEN

-1 kg kalfsblanquette-1 eetlepel paprikapoeder-1 eetlepel gehakte salie-1 kg fijngesneden uien-100 gr boter-zout-peper-enkele takjes bonekruid-1 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Porter cake, een verrassend lekkere cake.

Mijn vriendin Jean uit Cornwall heeft mij jaren geleden eens een boekje cadeau gedaan 'Cornisch recipes' ik zag een 'Porter cake' staan. Jean bakte ook wel eens deze heerlijke cake voor ons Ik heb de Engelse maten omgezet naar Nederlandse en het recept iets aangepast. Porter cake is vernoemd naar een speciaal bier wat in de cake gaat. Ik kon het kopen bij een speciaal zaak. Ik heb de cake nu voor de 3e keer gemaakt. De eerste keer ging er iets heel erg mis, de cake moest ongeveer 2 uur in de oven en ik moest eventjes weg dus had voldoende tijd en bovendien manlief was thuis dus wat kon er gebeuren? Het liep anders want het licht sloeg uit een stroomstoring dus!!! De stroomstoring werd verholpen en de oven ging vrolijk verdere maar wel 20 graden TE HOOG en toen ik thuis kwam was het al te laat. De cake was lekker maar wat aan de droge kant. Dus om toch helemaal zeker te zijn van de baktijd en de consistentie van de cake heb ik de cake nogmaals gebakken, deze keer met Bicarbonaat (Bicarbonate of soda) omdat mijn vriendin dat in deze cake gebruikt. De cake was inderdaad heel lekker maar toen wilde ik bakpoeder gebruiken omdat iedereen dat wel in huis heeft en bovendien is Porter bier niet bij de supermarkt te koop dus bij de supermarkt een gewoon verkrijgbaar bier  gekocht  met de naam Grimbergen  abdijbier     Dus dat bier gebruikt bij de derde cake. De smaak was eigenlijk nog lekkerder dan met het (duurdere) Porterbier. Je zou ook eens gewoon donker bier of Guinness kunnen proberen. Al met al een super lekkere cake die minstens een week of twee goed blijft (omdat er zoveel fruit in zit). PS in een foto staat vermeld voeg kaneel toe. Daar moet Koek of speculaaskruiden staan (sorry) .  

INGREDIENTEN

450 g bloem, 1 volle tl bakpoeder (Engelse maat tl is 5 gram dus iets meer dan 5 gram)     , 1 tl koekkruiden ( of speculaaskruiden), 225 g suiker, 225 g boter, 225 g krenten, 225 g rozijnen, 125 g gekonfijte sinaasappel, (bij gebrek aan gekonfijte vruchten, neem bvb 125 g meer rozijnen of krenten), 300 ml (donker)bruin bier  , 2 eieren (goed geklutst), Halve tl zout,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Engels
  •  > 120 min.

Wortelstamp met nasikruiden en sambal, verrassend lekker!

Dankzij de reclame - geen idee meer waarvan, zal wel van Unox zijn.. - deze variant eens gemaakt. En lekker!!! Totaal anders, maar bij ons komt ie echt wel vaker op tafel

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken), 500 gr winterwortel (geschrapt en in stukjes), 500 gr uien (grof gesnipperd), 1 zakje nasikruiden (Conimex, voorgeweld in 2 dl warme kokosmelk), 1,5 el sambal oelek, fijngesneden bladselderij

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Appelmarmelade met amandelen een verrassend lekkere smaak

De appels voor deze appelmarmelade gaan eerst - zonder klokhuis, met schil, kaneel en amandelen - een half uurtje in de oven, Dat geeft de bijzonder lekkere smaak aan deze appeljam.

INGREDIENTEN

Plm 10 appels goudreinetten, 2 theelepels kaneel, 1 mespunt gemalen kruidnagelen, plm. 50 gram gehakte witte amandelen, sap van 2 citroenen, 500 gram geleisuiker 2 : 1

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2017
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastasaus 'land en zee' verrassend EN lekker!

Lekkere pastasaus met gehakt en ansjovis.. je zou het niet zeggen, maar het is echt smakelijk EN apart!

INGREDIENTEN

500 gram rundgehakt, 2 uien, 4 knoflooktenen, 2 rode pepers, c.a.15 ansjovisfilets, 1 pot geroosterde paprika's, 1 blikje tomatenpuree, 1 pakje passata of gezeefde tomaten, handje zwarte olijven, basilicum, knoflookpoeder, scheutje balsamicoazijn, suiker naar smaak, peper en beetje zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een combinatie van verschillende vissoorten met verrassend g

INGREDIENTEN

Gesorteerde zoetwatervis, ongeveer 200 gr. per persoon, 1/2 bol knoflook per persoon, witbier( bijvoorbeeld Limburgse Witte), tijm, koriander, boter, bloem, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

12 bladerdeeghapjes "voor elck wat wils"

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top