1. Home
  2. Recepten
  3. Vermicelli

Vermicelli recepten (859)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Oma's tomatensoep met vermicelli en gehaktballetjes

Afgelopen weekend logeerde Selma (7 jaar) bij ons. Zij wilde zo graag tomatensoep met sliertjes. Zulke tomatensoep nog nooit eerder gemaakt, maar wel eens gegeten. Dus aan het experimenteren. Wat een geluk...! Deze tomatensoep smaakte precies zo als Selma bedoelde en bij een vriendinnetje had gegeten. Haar moeder Tatjana wilde natuurlijk het recept. En misschien anderen ook? De hoeveelheden in het recept zijn voor 1 liter soep.

INGREDIENTEN

3 rijpe tomaten 1 kleine rode ui 1 eetlepel zonnebloemolie flinke handvol soepgroenten (wortel, prei, selderij) 1/2 eetlepel tomatenpuree 1 liter rundvleesbouillon (kan van tablet) flinke hand vermicelli (fijn) of meer als je dat lekker vindt plm. 150 gram rundergehakt wat fijn gehakte peterselie voor het kruiden van de gehaktballetjes: 1 eetlepel paneermeel 1 eetlepel melk peper, zout, nootmuskaat  

Bereidingswijze

Was de tomaten. Snij de tomaten dwars door. Pel de ui. Snij de ui doormidden. Verhit de olie in de pan. Leg de tomaten met de snijkant naar beneden in de olie. Doe de ui erbij. Bak de tomaten en de ui plm. 3 minuten. Voeg de soepgroenten en de tomatenpuree toe. Bak even mee. Voeg 1 liter runderbouillon toe. Breng aan de kook en laat op een lage warmtebron plm. 30 minuten zachtjes koken. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Voeg paneermeel en melk toe. Kneed het gehakt goed door. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Zeef de soep. Probeer zoveel mogelijk vaste bestanddelen door het zeef de krijgen. Breng de soep opnnieuw aan de kook. Doe gehaktballetjes en vermicelli in de pan. Laat de soep nog plm. 15 minuten zachtjes koken. Garneer de soep met wat fijn gesneden peterselie.  

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

vermicelli ovenschotel

Dit is een heerlijke taart,het is zeker het probeeren waard,

INGREDIENTEN

1 liter melk 100gr vermicelli zuot 40gr rozijnen 2 eieren 100gr suiker 2 eetl margarine

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Kippensoep met vermicelli

Voorbereidingstijd : 20 minuten - Kooktijd : 20-25 minuten - Voor 4-6 personen

INGREDIENTEN

2 L kippenbouillon - 1 kop gaar kippenvlees, fijngesneden - 1 kop gebroken vermicelli, fijn - 3/4 kop fijngehakte peterselie - peper naar smaak

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Vermicelli Pescatore

Voor het zeeuwse mosselseizoen

INGREDIENTEN

250 gr. gekookte mosselen, 350 gr. kabeljouwfilet, 300 gr. vermicelli, 250 ml. droge witte wijn, 60 ml. olijfolie, 800 gr. tomaten uit blik, 1/2 groene paprika, zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visschotel met vermicelli

INGREDIENTEN

1 grote fijn gesneden ui - 3 eetlepels olijfolie - 30 gram boter - 500 gram ontvelde tomaten - 2 theelepels gedroogde dragon - 100 gram gepelde garnalen - 2 blikjes krab - 250 gram grove vermicelli - zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vermicelli met saus

Vermicellischotel vermengd met vlees en groenten

INGREDIENTEN

250 gram klein gesneden lamsschouder, 2 of 3 lichtbevleesde soepbotten, 3 in dunne plakjes gesneden uien, 1 theelepel zwarte peper, 1/2 saffraanpoeder, twee klontjes boter, 1 eetlepel zonnebloemolie, 300 gram vermicelli, 2 grote tomaten, zout naar smaak.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vermicelli royale

Voorbereidingstijd: 10 minuten - Kooktijd: 12 minuten - Voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 el olie - 225 g vermicelli (dunne tarwe-spaghetti), Saus : 2,5 dl room - 2 el gehakte sjalotten of lente-uitjes (alleen wit deel) - snufje paprikapoeder, snufje peper - 60 g gerookte zalm, in dunne reepjes, Garnering : 2 el kaviaar van zalm of rode snotolf - takjes verse peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vermicelli royale

Voorbereidingstijd: 10 minuten - Kooktijd: 12 minuten - Voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 el olie - 225 g vermicelli (dunne tarwe-spaghetti), , , Saus : 2,5 dl room - 2 el gehakte sjalotten of lente-uitjes (alleen wit deel) - snufje paprikapoeder, snufje peper - 60 g gerookte zalm, in dunne reepjes, , , Garnering : 2 el kaviaar van zalm of rode snotolf - takjes verse peterselie, ,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vermicelli royale

Voorbereidingstijd: 10 minuten - Kooktijd: 12 minuten - Voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 el olie - 225 g vermicelli (dunne tarwe-spaghetti), , , Saus : 2,5 dl room - 2 el gehakte sjalotten of lente-uitjes (alleen wit deel) - snufje paprikapoeder, snufje peper - 60 g gerookte zalm, in dunne reepjes, , , Garnering : 2 el kaviaar van zalm of rode snotolf - takjes verse peterselie, ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

KIPPENSOEP MET VERMICELLI

Kippensoep is een heerlijk krachtsoepje voor wanneer je je wat slapjes voelt of een verkoudheid hebt. Je kikkert er helemaal van op! 

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 4 wortelen, 2 stengels selder, 1 prei, 10 g krulpeterselie, 2 takjes tijm, 1 laurierblad, 2 kipfilet, 1 kippenbouillonblokje, 1 stokbroodje, 100 g vermicelli, 1½ el boter, peper en zout, water

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gehaktsoep Met Vermicelli

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 500 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 1 liter water, 50 gr vermicelli, zout, peper,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Nieuwste vermicelli recepten

Lamsvleessoep met vermicelli

INGREDIENTEN

1 ui, 400 gr lamsboutplakken, 3 eetlepels olie, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2-1 theelepel zwarte peper, 2 vleesbouillontabletten, 1 blikje gepelde tomaten, vers selderijgroen, vers koriandergroen, 100 gr bruine linzen, 1/2 of 1 kleine knolselderi, 250 gr, 1 prei, 75 gr fijne vermicelli, 3 eetlepels maizena

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Eieren met vermicelli

INGREDIENTEN

150 g doperwten, 75 g bacon, 100 g cheddar, 350 g vermicelli, zout, 2 1/2 dl melk, 1 zakje kerriesaus, 4 eieren, peper, fijngehakte bieslook,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Groentesoep met vermicelli

Uit het leven lang fit receptenboek; vegetarisch. Voldoende voor 6 personen.

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, in stukjes gesneden, 4 bosuitjes, in stukjes gesneden, evt. 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1 - 2 stengels bleekselderij, fijngehakt, 3 middelgrote wortels in plakjes gesneden, 250 gr diepvriesdoperwtjes, 1 grote of 2 kleine courgettes, in plakjes gesneden, 1/2 kleine witte- of savooienkool, geschaafd, 1 theel gedroogde tijm, 2 theel gedroogde oregano, 1 theel basilicum, 2 - 3 groentebouillontabletten of 2 eetl witte miso*, zeezout of strooikruiden, versgemalen zwarte peper, 120 gr volkoren vermicelli of spaghetti, in stukjes gebroken,

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Minestrone met vermicelli

INGREDIENTEN

1 ui, 4 stengels bleekselder, 1 prei, 1 wortel, 1 courgette, enkele bloemkoolroosjes, margarine, 1 l rundsbouillon, 1 blik gepelde tomaten (400 g), 1 takje tijm, 1 laurierblad, peper en zout, 50 g vermicelli, parmezaan

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  •  
  •  30-60 min.

Wokgroenten met vermicelli

INGREDIENTEN

30 g gedroogde Chinese paddestoelen, 100 g sojavermicelli, 1 blikje mini-maiskolfjes, 1 blikje bamboe, 2 wortelen, 400 g broccoli, 350 g Chinese kool, 2 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel arachideolie, 4 eetlepels vers gehakte korianderblaadjes, peper en zout.

  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktsoep met vermicelli

Een lekkere variatie op een soep.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 500 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 1 liter water, 50 gr vermicelli, zout, peper

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2020
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Zuid Afrikaanse Geskroeide Vermicelli

Deze vermicelli met boter, kaneel en suiker wordt opgediend als nagerecht.

INGREDIENTEN

250 g vermicelli, 250 g boter, 1/2 kaneelstokje (in stukjes), suiker naar smaak, 1/2 l water, desgewenst wat kardemomzaadjes

  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Tomatensoep Met Vermicelli Of Rijst

INGREDIENTEN

Voor het smoren:ui, soeptomaten en boter. Voor de bouillon:water en een bouillonblokje. Peperkorrels, vermicelli of rijst, gehaktballetjes en peterselie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kokossoep met vermicelli en mini-paksoi

Met citroengras en rode peper

INGREDIENTEN

500 g peen, 8 mini-paksoi, 5 cm gember, 1 rode peper, 6 lenteui, 100 g pinda€s, 500 ml kokosmelk, 2 citroengras, 200 g vermicelli, 1600 ml groentebouillon, Zonnebloemolie, Peper en zout

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marokkaanse groentesoep met lamsvlees en vermicelli

INGREDIENTEN

300 gr lamsschouder2 eetlepels olijfolie1/2 theelepel zwarte peper1 theelepel gemberpoeder2 vleesbouillontablettenzout500 gr worteltjes300gr knolselderij met groen150 gr prei350 gr tomaten1/2 bosje koriander1 klein blikje tomatenpuree50 vermicelli150 gr rundergehakt, ,

  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2002
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

makkelijke tomatensoep met gehaktballetjes en vermicelli

Makkelijk te maken soep en ook nog eens super lekker

INGREDIENTEN

- 250 gram rundergehakt, - pot runderbouillon, - peper, - knoflookpoeder, - pakje tomatensoep (Honig), - pakje gezeefde tomaten, - vermicelli, (- eventueel een runder-bouillonblokje om de soep extra op smaak te brengen)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2012
  •  
  •  30-60 min.

LONGKOW VERMICELLI MET VARKENSVLEES

'Tegen de bomen opklimmende mieren' Ragout-gerecht uit Szetsjwan

INGREDIENTEN

, , > 60 g varkensgehakt, , > 30 g vermicelli, , > 2 volle tl gehakte ui, , > 1 volle tl gehakte gember, , > 1 volle tl scherpe bonenpasta, , Aromatische Saus:, , > 1? el soja, , > 1 volle tl suiker, , > 1 volle tl maizena, , > 2 dl kippenbouillon

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Frittata die Vermicelli

Platte omelet met vermicelli

INGREDIENTEN

50gr gedroogde vermicelli, 6 eieren, 60ml room, 1 handvol basilicumblaadjes, 1 handvol glade peterselie gehakt, 75gr geraspte parmezan, 25gr boter, 3 grote stukken geroosterde rode paprika uit een pot, uitgelekt, afgespoeld, gedrrogd en in reepjes gesneden., 1 geperste lookteen, zout en zwarte peper, rucola bij het serveren

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2007
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chorba met gehaktballetjes en vermicelli

Ja hoor....ook in Noord-Afrika is vermicellisoep met gehaktballetjes populair. Probeer dit Algerijnse recept maar eens uit......

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Arabisch
  •  30-60 min.

kippesoep met aardappel en vermicelli

Een smaakvolle surinaamse soep met aardappel en vermicelli

INGREDIENTEN

-500 gr. kipfilet;, -4 aardappels in kleine partjes;, -50 gr. vermicelli;, -takjes selderie fijngesneden;, -1 tomaat in kleine stukjes;, -1 gesnippert uitje, -3 kippebouilionblokken;, -1,5 ltr. water;, -6 pimentkorrels.

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2013
  • Surinaams
  •  20-30 min.

vermicelli con l'erbetta

Vermicelli met waterkers. Dit frissmakende gerecht heeft een pittig aroma. Een heerlijk voorgerecht in de zomer.

INGREDIENTEN

300 g vermicelle (Barilla no 3), peper en zout, 65 g boter, 100 g waterkers of tuinkers, 60 g pecorino.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kippensoep met Chinese Vermicelli

Kan ook als voorgerecht klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

500 gram kip, 1 theelepel gember, 1 mespuntje tung chun spice powder, 1 theelepel ve-tsin, 2 eetlepels tung chun soja saus, 1 tung chung blikje sjalotjes, 1 klein pakje (100 gram) chinese vermicelli, zwarte peper, 1 tak soepgroente, 1 groene peper, 2 liter water, 4 pimentkorrels, 3 tot 4 bouillonblokjes

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Maaltijdsoep met vermicelli en kalkoenballetjes

Mmmmm!!! Dit was een smaakvol soepje!

INGREDIENTEN

200 g kalkoenworsten of kippenworsten, 4 kl olie, 2 gele paprika's, 500 ml water, 400 g tomatenblokjes (blik), 60 g vermicelli, Peper en zout, 40 g spinazie, fijngehakt,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Vermicelli alla palermitana

Italiaanser kan haast niet, spaghetti met een typisch Italiaanse saus uit het zuiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE SAUS:, -2 aubergines (in stukjes), -zout, -2 groene paprika's (in stukjes), -2 tenen knoflook (uit de pers), -4 eetlepels olijfolie, -20 g boter, -500 g tomaten (ontveld, ontpit en in blokjes), -vers gemalen zwarte peper, -1/2 th lepel gedroogde basilicum, -2 ansjovisfilets (uitgelekt en zeer fijn gesneden), VERDER:, 3 liter water, zout, scheut olijfolie, -400 g spaghetti en 50 g geraspte Parmezan

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk & kruidig zelfgemaakt kippensoepje

Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn. Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus. Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast! Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien. Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he)

INGREDIENTEN

, 3 kippenpoten, 2 rode uien, 1 rode peper, 1 prei, 1 tl zwarte peperkorrels, verse peterselie, verse selderij, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1/2 tl dille, 1/2 tl italiaanse kruiden, 1 tl pikant paprikapoeder, 5 laurierblaadjes, beetje foelie, spaghetti, 3 maggi blokjes, peper en zout, koud water,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Slaatje van vermicelli, scampi en emulsie van waterkers

Een recept van de Bourgondische chef-kok Eric Graillot van de kosmopolitische brasserie "Cafe Theatre" in Gent. Eric werd door de eigenaar Luc Van Oostende naar Belgie gehaald om het eens zo prestigieuze Pakhuis opnieuw leven in te blazen.

INGREDIENTEN

20 scampi?s * 250g Chinese vermicelli * 100g wortelen * 100g prei * 100g sojascheuten * 100g groene boontjes * 1 bos verse koriander * 100g tuinbonen * 1 rode paprika * 1 bos waterkers * 1 eetlepel sojasaus * sesamzaadjes, Voor de saus : 6 eetlepel sesamolie * 1 eetlepel rijstazijn * sap van 1 limoen * zout en peper

  • Chinees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Chinees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Seffa van vermicelli (zoet gestoomd Marokkaans nagerecht)met

In Marokko bestaat er niet zoiets als een "toetje". Meestal wordt er na de warme maaltijd vers fruit op tafel gezet. Soms ook wordt er een nagerecht zoals de hier onderstaande "SEFFA" geserveerd. Dat is een gestoomd nagerecht en kan bestaan uit couscous, rijst of vermicelli, gestoomd boven een couscouspan. Het kan gecombineerd worden met rozijnen, maar dat is niet perse noodzakelijk en het wordt vermengd met roomboter, bestrooid en vermengd met suiker en kaneel. Het onderstaande SEFFA-recept is dit keer gemaakt met vermicelli:

INGREDIENTEN

1 kilo vermicelli (engelenhaar);, 1 kom rozijnen;, 1 mar. theeglas zonnenbloemolie;, 100 gram roomboter;, 100 gram amandelen;, zout;, een couscouspan., , Voor versiering:, kaneel en poedersuiker.,

  • Marokkaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2009
  • Marokkaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Lauw slaatje van Chinese vermicelli, scampi?s en emulsie van

Internationaal recept, Voor vier personen:

INGREDIENTEN

20 scampi?s, 250g Chinese vermicelli, 100g wortelen, 100g prei, 100g sojascheuten, 100g groene boontjes, 1 bos verse koriander, 100g tuinbonen, 1 rode paprika, 1 bos waterkers, 1 eetlepel sojasaus, , Voor de saus:, 6 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel rijstazijn, , Voor de kikkoman:, sap van 1 limoen, zout en peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frittata di maccheroni (pasta omelet)

Pasta omelet (frittata di maccheroni). Vegetarisch Italiaans. `Begin tegen een willekeurige Italiaan over frittata di maccheroni (pasta omelet), en hij krijgt een gelukzalige blik in zijn ogen en begint te stralen. Veel Italianen kregen dit vroeger mee naar school als tussendoortje, en je kunt er prima overgebleven pasta in verwerken. Er werd geen eten verspild, en velen vonden de frittata met eieren voedzamer en lekkerder dan de pasta met saus die ze de dag ervoor als avondeten hadden gegeten. Ook perfect voor een picknick, en koud net zo lekker als warm.` - Nikko Amandonico Dit recept is afkomstig uit het kookboek Una bella spaghettata van Nikko Amandonico.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 500 g spaghetti of vermicelli, 2 eetlepels olijfolie, 500 g gepelde tomaten, verse of uit blik, in grote stukken, 5 eieren, 100 g pecorino of Parmzezaanse kaas, versgeraspt

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Spaghetti met gamba`s en rucola

Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer." Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje)

INGREDIENTEN

- - portie vers gedraaide spaghetti voor 4 personen (ca. 400 gram)- -, versgemalen peper en (zee)zout, (extra vergine) olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld, 20 rauwe, ongepelde gamba`s (medium grootte, ongeveer 5 p.p. maar meer mag ook), klein glas witte wijn (pinot grigio), 6-8 zongedroogde tomaten (potje), gepureerd of heel fijn gehakt, rasp van 1 limoen en sap van 1/2 limoen, 2 handen rucola, grofgehakt (of gescheurd)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kippensoep

Hollandse kippensoep Gevulde kippenssoep griekse kippensoep Surinaamse kippensoep

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 dunne prei, 1 kleine winterpeen, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 2 kippenbouten, 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), 1/3 zakje verse selderij (a 50 g), 2 takjes tijm, 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 50 g vermicelli, 1-2 eetlepels citroensap, ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

harira

Zoals mijn moeder het altijd maakt

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 225 g mager lamsvlees in blokjes, 1 ui gesnipperd, 1/4 knolselderij in heel fijne blokjes, 1 prei in fijne ringen, 2 wortels in kleine blokjes, 115 g kikkererwten 1 nacht geweekt en uitgelekt, 1 tlp gemalen gember, 1,5 l water, 115 g rode linzen, zout en peper, 400 g tomaten ontveld zonder zaadjes en in blokjes, 1 el tomatenpuree, 1 tl kaneel, 1 rode paprika van zaadlijsten ontdaan en in stukjes, 50 g vermicelli, 1 bosje koriander gehakt, 1/2 bosje selderij, partjes citroen,

  • Arabisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Hollandse groentesoep

Een echte Hollandse soep, lekker vers

INGREDIENTEN

1/2 pond poulet, 1/2 pond gehakt h.o.h., 1 kruidenbuiltje voor groentensoep, 1 pakket soepgroenten ongesneden of kant en klaar zo'n 300 gram, meer mag ook, vermicelli middel 3 strengen, bosje selderij,2 bouillonblokjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Surinaamse Saoto

INGREDIENTEN

3 liter water, ½ kg. kipfilet, 2 salamblaadjes, 1 tak sereh (citroengras), 1 ui, 4 stukjes laos (1 cm), 3 teentjes knoflook, 1 pak soe-on (witte vermicelli), 200 gr. taugé (gropesi), 4 takjes selderij (soepgroente), gebakken uitjes, olie, zout, zwarte peper, 5 bouillonblokjes naar smaak, 1 pak dunne aardappelstokjes, 6 pimentkorrels (lontai)., 4 gekookte eieren

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kippensoep (Slowcooker/Crockpot)

Mijn onovertroffen kippensoep waar je bij een griepje zo beter van wordt en waar de kinderen weer voor thuis komen eten

INGREDIENTEN

2 kippenpoten of stuk soepkip van ong 650gr., 1 kippenbouillonblokje, bos verse selderij, wat groente als:, dun preitje, handje tauge, wat champignons, uitje heel fijngesneden, kleine wortel, of gebruik je fantasie, 1 citroen, 250 gr rundergehakt, zout en peper, laurierblaadje, wat kruidnageltjes in een ui, beetje worcestersaus (als je het hebt anders is maggi ook lekker),

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-2008
  •  
  •  > 120 min.
Nieuwste vermicelli recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top