1. Home
  2. Recepten

recepten (5.198) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken. Plakjes (roomboter) bladerdeeg achterham jong belegen kaas plakjes gerookte zalm boursin met kruiden en knoflook (of ander merk) rundersaucijsjes los geklopte eidooier

Bereidingswijze

Plakjes bladerdeeg ontdooien. Voor de saucijzenbroodjes: Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen. Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen. Bestrijken met eidooier. Voor de ham-kaas-hapjes: Bladerdeeg in vieren snijden. Blokje kaas in stukje ham verpakken. Midden op stukje bladerdeeg leggen. Punten naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier. Voor de zalm-boursinhapjes: Bladerdeeg in vieren snijden. Bolletje boursin in stukje zalm rollen. Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier. Oven voorverwarmen op 200 graden C. In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken. tot de hapjes mooi goudbruin zijn.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Rabarber-amandel-plaattaart met schuimlaag

Lekkere sappige taart. De combinatie rabarber en eiwitschuim is erg lekker. De lichte amandelsmaak in het deeg maakt het geheel helemaal af. We hebben er net al heel lekker van gesmuld. De taart is zo lekker en luchtig, dat we allemaal 2 stukken hebben gegeten. Er waren nog 2 stukjes over voor de volgende dag en toen was de taart nog heel erg lekker!!!N.a.v. reactie h.buizer: Ik heb in het deeg van de taart 3 hele eieren gedaan en voor de schuimlaag 3 eiwitten gebruikt. In het geheel dus 6 eieren. Zoals ook in het recept vermeld. Van de overgebleven eidooiers heb ik een omelet gebakken. Ik heb de taart vandaag 5/6/2013 weer gebakken. Nu heb ik geprobeerd van de 3 hele eieren de eidooiers gebruikt voor het deeg en de eiwitten voor de bovenlaag. Het deeg was te stijf. Ik heb er toen nog een eidooier aan toegevoegd en nog wat extra amaretto. Volgende keer toch weer 3 hele eieren voor het deeg en 3 eiwitten voor de schuimlaag!

INGREDIENTEN

600 gram rabarber, 2 zakjes vanillesuiker, 160 gram zachte boter of margarine, 160 + 65 gram suiker, zout, 2 druppels (bitter)-amandelaroma (mag ook gewone amandelaroma zijn hoor!, 3 eieren, 175 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 80 gram gemalen amandelen, 3 eetlepels amaretto of sinaasappelsap, 3 eitwitten

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De lekkerste monchoutaart van tante Leny van Eenenaam

INGREDIENTEN

Bakpapier, 80g basterdsuiker, 125g roomboter, 100g MonChou, 250ml slagroom, 200g Bastognekoek, 1 blikje kersen vlaaivulling

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

chinese borrelhapjes

Deze doen het goed bij een drankje bv op een verjaardag, ze zijn het lekkerst als ze een dag van te voren klaar gemaakt zijn.koud serveren

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt halfom half.4 eetlepels melk, 1 ui, 2 zakjes gedroogde nasigroente, wat zout en peper .

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

POFFERTJE-SPIEZEN!

Lik ik mijn vingers bij af! zo lekker vind ik dat. ik denk jullie vast ook.

INGREDIENTEN

1 pak poffertjes, of zelf bakken en opwarmen in de magnetron ( vind ik zelf het lekkerste en het leukste), 5 eetlepels nutella hazelnootpasta ( niet te veel van tussendoorsnoepen, anders lust je niks meer) 12 witte druiven (zonder pitjes), 4 sateprikkers (kijk uit voor de puntjes krijg je gaatjes van in je vingers.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

chocoladetaart (koud)

De allerlekkerste die er bestaat

INGREDIENTEN

300 gr margarine, 300 gr poedersuiker, 5 eieren, 1 tablet pure chocolade, 2 blikjes gecondenseerde room van nestle, 2 pakjes petit beure, 1 pak lange vingers.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade

Een simpele, maar o zo lekkere cake. Gauw klaar en smullen maar. Recept iets aangepast v.w.b. gebruik van bloem etc.

INGREDIENTEN

150 gr zachte boter - 150 gr suiker - 3 middelgrote eieren - wat zout - 2 zakjes vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 theelepels bakpoeder (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel of cakemeel gebruiken) - 2 eetl cacaopoeder - 75 gr in kleine stukjes gehakte pure chocolade - 1 borrelglas rum of amaretto - boter om in te vetten - paneermeel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Omeletrolletjes met roomkaas en gerookte zalm

Zalig borrelhapje. Gemakkelijk te maken en heel goed voor te bereiden. Hoeveelheid is goed voor plm. 36 stuks. Wil je een vegetarische versie dan kun je ipv zalm in reepjes gesneden gedroogde tomaatjes ertussen doen.

INGREDIENTEN

6 eieren - 2 eetlepels fijngehakte dille (evt. diepvries) - peper, zout - 150 gr verse roomkaas zonder kruiden -, 2 eetlepels melk - 200 gram zalmsnippers of plakjes gerookte zalm

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Appeltaart van de bakplaat

Met honing en walnoten

INGREDIENTEN

1 1/2 kg goudreinetten1 keer normaal recept voor appeltaartdeeg1 keer het recept voor cakebeslag3 ons walnoten [Lidl heeft heerlijke Californische]kaneel en suiker om door de appels te roereneen paar flinke eetlepes honingEventueel amandelspijs plus een ei

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Chocolade truffeltaart

INGREDIENTEN

4 eieren; 100 gr witte basterdsuiker; 50 gr maizena; 50 gr cacaopoeder; 75 kristalsuiker; 4 el Grand Marnier; 6 dl slagroom; 400 gr pure chocolade, in stukjes.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snelle gemberkoekjes

Als je van gember houdt moet je deze koekjes echt eens maken. Ze zijn zo lekker!

INGREDIENTEN

250 gram bloem - 150 gram boter - mespunt zout - 150 gram suiker - 1 theelepel gemberpoeder (djahe) - 100 gram heel fijn gehakte gember (uit een potje) - melk om de koekjes te bestrijken

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Hazelnoottulband gevuld met hazelnootpasta

Een super-lekkere tulband die ik al heel vaak gemaakt heb. Echt een succes! De tulband wordt gebakken in een kleine vorm en kan bijna niet mislukken. Het recept staat in het Oetker-boekje "Bak met Plezier", nr. 4

INGREDIENTEN

80 gr zachte boter - 2 eieren - 100 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 5 druppels citroen-aroma - 5 druppels rum-aroma - 50 gr gemalen hazelnoten - 120 gr bloem - 1 theelepel bakpoeder - 4-5 eetl melk - 5-6 eetl hazelnootpasta

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mini Tomatentaartjes met feta

Deze lekkere tomatentaartjes die lauw maar ook koud verrukkelijk zijn heb ik gemaakt voor een groot buffet. Het was echt een succes. Echt smullen en dan ook nog heel snel klaar. Dus iets voor je volgende feestje?? Deze week de tomatentaartjes weer gebakken voor een feestje. Nu elk plakje in 4 driehoekjes gesneden en kerstomaatjes gebruikt. Gemakkelijke weg te happen tijdens een borrel!

INGREDIENTEN

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225 graden. Steek met een groot glas of een uitsteekvorm mooie grote rondjes uit het bladerdeeg. Bestrijk de deegplakken dun met olijfolie. Scheur de basilicum in grove stukken en verdeel de basilicum over de plakken bladerdeeg. Snij de tomaten in hele dunne plakken en leg deze dakpansgewijs in een cirkel op de plakken bladerdeeg. Verkruimel de feta en verdeel de feta over de tomatenplakjes. Bestrooi met Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak., , 10 plakjes (roomboter) bladerdeeg - 10 rijpe maar stevige (pomedori) tomaten - olijfolie - plm.20 blaadjes verse basilicum - Italiaanse kruiden - plm.125 gram Griekse feta - peper, zout

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Borrelhapje met bladerdeeg en boursin

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker? (Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.)

INGREDIENTEN

(roomboter) bladerdeeg, boursin met kruiden en knoflook of ander merk, los geklopt ei, sesamzaad of maanzaad

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

duiveltjesvlees

Gemarineerde kip met toevoegingen.

INGREDIENTEN

8 ons kip, water nassikruiden, ketchap, ketchup, sambal, azijn, uien, champignons, pindakaas, slagroom

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bossche bollen

De enige echte bol

INGREDIENTEN

3 dl water, 125 gram boter, 150 gram bloem, 5 a 6 eieren, halve liter slagroom, 2 repen pure chocolade

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  •  
  •  30-60 min.

Appel cupcakes

Uit het beslag maak je plm. 8 - 12 cupcakes. Afhankelijk van de grootte van de caisses (papieren vormpjes) of de muffinvorm. Het zijn lekkere frisse appelcakes. De volgende dag smaken ze nog lekkerder omdat de smaken zijn ingetrokken. Let op de baktijd! Is afhankelijk van je oven en de grootte van je cupcakes. Haal je maar 8 cupcakes uit het beslag bak ze dan 30 minuten. Haal je er 12 uit prik na 20 - 25 minuten in de cupcakes of ze al gaar zijn. Anders nog verder bakken tot 30 minuten.

INGREDIENTEN

3 kleine zoetzure appels (bijv. Elstar) -, 200 gram boter -, 150 gram bruine suiker -, 2 eieren -, 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd -, 2 theelepels kaneel -, 1 theelepel citroenrasp -

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amerikaanse cheesecake~

Bij de Bagels&Beans hebben ze een overheerlijke cheesecake op het menu staan, deze cheesecake komt redelijk in de buurt na heel wat uitproberen!

INGREDIENTEN

-50 gram roomboter, -2 pakken bastogne koek, -200 gram roomkaas, -400 gram volle kwark, -200 gram suiker (light mag), -20 gram vanille suiker, -2 eieren, -100 ml slagroom, -sap van een halve citroen, -vers rood fruit (aardbeien, rode bessen, frambozen)

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Picknickpootjes - knapperige drumsticks

De ingrediënten voor deze kippenpootjes zijn overal verkrijgbaar en niet duur. De bereiding is niet moeilijk, maar kost wel even tijd omdat je elk kippenpootje apart moet insmeren. Het resultaat is heerlijk: hartige, mals kippenboutjes, die koud ook heel lekker zijn! Bron: Volkskrant Magazine 12-06-2004

INGREDIENTEN

20 a 24 kippenpootjes ( drumsticks ) - 200 gr (beslist) vers wit brood - 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas - 3 eetl fijngehakte peterselie - 4 theel zout - 3 theel vers gemalen zwarte peper - 3 teentjes knoflook - 1 afgestr eetl paprikapoeder - 1 afgestr eetl gedroogde oregano - 100 gr pittige mosterd - 150 gr boter

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kruidige tonijnmoussetaart

Een koude hartige taart die je maakt zonder oven. Ook wel eens lekker. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar in kleine puntjes als buffetgerecht of borrelhapje ook heel erg lekker. Hou wel rekening met een minimale wachttijd van 2 uur.

INGREDIENTEN

1 pakje party extra toastjes van Haust (150 gr) - 100 gr verse roomkaas - 1 eetl gedroogde oregano - 5 blaadjes witte gelatine - 2 blikjes tonijn op water (a netto 210 gr) - 6 el mayonaise - 2 el citroensap - 200 crème fraîche - 1 eetl kappertjes - 1 eetl fijn gehakte ui - 1 el fijn gehakte basilicum - zout, peper - kerstomaatjes - 1 eetl fijngehakte bieslook

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Tipiti Grieks hapje met feta en paprika

Tipiti is een Grieks voorgerecht gemaakt van feta, yoghurt, olijfolie, rode paprika en pepertjes. Heerlijk met stokbrood of Turks brood. Tipiti kan ook als onderdeel van een buffet geserveerd worden. Het recept stond jaren geleden in een krant.

INGREDIENTEN

4 rode paprikas - 2 rode pepertjes - 1 teentje knoflook - 3 eetlepels olijfolie - zout en peper - plm. 500 gram feta kaas - 2 a 3 eetlepels yoghurt

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Grieks
  •  10-20 min.

Chocoladetaart net even anders

Overheerlijke chocoladetaart met een witte-chocolade bovenlaag, succes gegarandeerd!

INGREDIENTEN

6 eieren, 175 gr. roomboter, 225 gr. poedersuiker, 4 eetlepels bloem, 250 gr. melkchocolade, 200 gr. witte chocolade, 225 gr. creme fraiche

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2006
  •  
  •  60-120 min.

knakworstjes met bladerdeeg

Simpel goedkoop en iedere keer weer een succes op verjaardagen.

INGREDIENTEN

Pakje bladerdeeg, blikje knakworstjes

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2005
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Oosterse hartige taart

Alweer een hartige taart met Oosterse ingrediënten. Ik was aan het bakken voor de verjaardag van mijn nichtjes en deze heerlijke taart ontstond met de ingrediënten die ik in huis had. Echt weer een TOPPERTJE. En ik moest het recept geven, dus------!

INGREDIENTEN

6-8 plakjes bladerdeeg - 400 gram Oosterse roerbakgroenten - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 250 gram rundergehakt - 3 eetlepels seroendeng - 1 zakje bamigroenten met kruiden (Conimex) - 3 eieren - 1 dl room of melk - peper, zout - 2 eetlepels ketjap manis - 1 flinke theelepel sambal - 1 eetlepel (roerbak)olie

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rosbiefrolletjes gevuld met rucola, roomkaas en gedroogde tomaten

Een SUPER lekker en gemakkelijk te maken borrelhapje. Valt bij iedereen in de smaak!

INGREDIENTEN

20 plakjes rosbief -, 4 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -, 50 gram rucola -, 100 gram roomkaas, zout, peper,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2007
  • Italiaans
  •  10-20 min.

wrap met gerookte zalm en rucola

INGREDIENTEN

Wraps, bakje roomkaas, zakje rucola, citroen, 200 gram gerookte zalm, peper (liefst uit de molen)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2007
  •  
  •  10-20 min.

Knipsaus

Met dank aan mijn zus Ine. Deze warme fetadip is al jaren een groot succes op een gezellig avondje met vrienden.

INGREDIENTEN

1 pakje roomboter, 250 g. fetakaas, 1 grote ui, 5 tenen knoflook, 3 bosuitjes, 1 bosje selderij, 1 bosje peterselie, 10 griekse of turkse pepers (in azijn, uit een pot), 1/2 kopje water, 1 kippebouillonblokje, 1 turks brood (pide)

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Turks
  •  10-20 min.

Bananencake

Een heerlijke minder vette cake met banaan.

INGREDIENTEN

1 kleine rijpe banaan (ong.100 gram)100 gram dieetmargarine, b.v. Becel.175 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel citroenrasp, 2 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder,4 eetlepels halfvolle melk.

  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Stofoe Kow Metie

Surinaams stoofvleesgerecht met oa uien, knoflook en tomaten. Gezien bij kokkies, iets aangepast maar zo ongeloofelijk lekker!!!!!!!!

INGREDIENTEN

250 gr boter, 500 gr runderlappen (in blokjes van ca 2x2 cm), peper-zout-nootmuskaat (liefst allemaal versgemalen), 2 grote uien (gesnipperd), 3 tenen knoflook (gesnipperd), 3 tomaten (in schijfjes), 4 laurierblaadjes, 1 spaans pepertje (ontpit, in ringetjes), 2 tl suiker, 4.5 dl water, 2 rundvleesbouillontabletjes, maizena., Erbij: zak Surinaamse rijst, 500 gr spercieboontjes of kouseband (schoongemaakt en in stukken van ca 4 cm), 1 kruidenbouillonblokje.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

Ik zag op 24 kitchen Bianca Jansen bananenbrood cupcakes bakken. Ik was aan het bakken voor een verjaardag maar had al cupcakes gebakken dus heb ik het beslag in een cakevorm gegoten. Je kunt van deze ingrediënten dus ook 12 cupcakes maken. Ik heb wel een eigen draai gegeven aan het oorspronkelijke recept door de macademia noten te roosteren en grof te hakken, ook heb ik nog wat citroensap aan het beslag toegevoegd. De cake viel goed in de smaak bij de verjaardag

INGREDIENTEN

100 g boter, 200 g suiker, 300 g zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, 1 vanillestokje, 1 tl bakpoeder, ½ tl zout, 2-3 rijpe bananen (ligt aan de maat, ik had eigenlijk tè weinig banaan), 200 g ongezouten macadamianoten, Sap van ½ citroen

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2013
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

De 9 november wok

Dit vinden we een feestmaalen we eten het omdat het Wims verjaardag was.

INGREDIENTEN

1 kipfilet, marinade, olijfolie, 500 gram sperziebonen, 1 gesnipperde rode ui, 1 dungesneden Spaanse peper zonder zaadjes, 1 in stukjes gesneden paprika, beetje kurkuma, 100 gram champignons in plakjes, noedels volgens de gebruiksaanwijzing koken of wellen, woksaus., ,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Schuimpjestaart

Lekker snel te maken goedkope lekkere taart

INGREDIENTEN

3 pakjes (goedkope) houdbare slagroom vam 0,2 liter. 3 ons schuimkoekjes, 5 a 6 lange vingers (eventueel 1 borrelglaasje likeur),

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2004
  •  
  •  0-10 min.

Kaasstengels

Okay, je koopt ze voor een habbekrats kant-en-klaar, maar zelfgemaakt heeft toch meer charme.

INGREDIENTEN

*6 plakjes bladerdeeg, *200 gram belegen kaas, *1 ei, *1 tl zout, *bloem (om op uit te rollen)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2004
  •  
  •  20-30 min.

advocaat uit de magnetron

Deze advocaat is bonnen een paar minuten klaar met ingredienten die je altijd in huis hebt.

INGREDIENTEN

4 eieren - kopje suiker - kopje brandewijn(ik gebruik het liefst citroenbrandewijn)- 1 zakje vanillesuiker

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Walnoten-koffietaart zo lekker !!

Super lekkere taart die ik al een paar keer gemaakt heb. De taart is snel en gemakkelijk te maken. Echt een geweldig recept. In de taart zit geen bloem en geen boter. Dus met de calorieën valt het erg mee. De taart is ook de volgende dag nog heel erg lekker. Zonder de glazuur (crème) kun je de taart invriezen. Omdat de taart iets invalt bij het bakken heb ik de taart na het bakken omgedraaid (bodem naar boven). Zo krijg je een hele mooie gladde taart.

INGREDIENTEN

4 eieren, gesplitst -, 100 gram poedersuiker -, 1 dikke eetlepel paneermeel -, 1 eetlepel cacaopoeder -, 1 eetlepel zeer fijn gemalen koffie (ik heb een zakje espressokoffie gebruik van Nescafé)-, 175 gram gepelde walnoten (bewaar wat noten voor de garnering!)-, Crème:, 100 gram mascarpone (ik heb zachte roomkaas van Lidl gebruikt (zonder kruiden natuurlijk!) -, 100 gram poedersuiker -, 2 eetlepels loeisterke koffie (ook van een zakje espressopoeder van Nescafé) Je kunt natuurlijk ook het espressopoeder zo in de crème roeren opm. fjbaktpannenkoeken, dan blijft de crème inderdaad iets dikker

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto

Uitgenodigd op de koffie bij de buren (Kaffee und Kuchen!). Zelf snel een lekker taartje gebakken van de pruimen (kwetsen) die ik had ingevroren eind vorige zomer. De taart was verukkelijk! In de taart zit geen boter, maar hij wordt gebakken met zonnebloemolie. Natuurlijk een eigen draai gegeven aan het eigenlijke recept. De amaretto, de custard en de amandelschaafsel was mijn eigen inbreng. Je kunt hiervoor ook pruimen uit een pot (goed uitgelekt) of gedroogde pruimen gebruiken. Ik zou de gedroogde pruimen dan een nachtje voorweken, bijvoorbeeld in de amaretto. (Kan ook in appelsap of water!) Ik heb de taart afgelopen zondag weer gebakken. Weer een succes! De taart is met stukjes appel ook heel lekker denk ik!

INGREDIENTEN

Plm. 600 gram blauwe pruimen (ik gebruik het liefst kwetsen omdat ze niet zo veel vocht bevatten), 1 eetlepel custard (evt. bloem of maïzena), 175 gram magere kwark, 6 eetlepels melk, 6 eetlepels zonnenbloemolie, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 mespunt zout, 300 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 eidooier, 200 gram amandelschaafsel, (eventueel een flinke scheut amaretto), Poedersuiker om te bestrooien, Boter voor de vorm

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2013
  • Duits
  •  30-60 min.

Brownies

Soort chocolade cake die geserveerd wordt in blokken.

INGREDIENTEN

100 g bloem, 1/4 theelepel bakpoeder en 1/4 zout, 75 gram chocoladereep(puur), 100g boter of margarine, 100 g suiker, 1 zakje vanille suiker of 1 theelepel vanille-essence, 100 g notenstukjes., 2 eieren

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Vietnamese Loempia's

Rijstvelletjes gevuld met vlees en groenten

INGREDIENTEN

Rijstvellen(springrolls),500 gr. gehakt,500 gr. kipfilet,2 preien,2 winterpenen,2 uien,pakje sooen of half pak mihoen,1 tl.sambal,1 el. peper,1 tl. zout,1 tl. suiker

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

juffentractatie

Wat geven we de leerkrachten met de klassen rondgaan ?

INGREDIENTEN

Zakjes oploskoffie in diverse smaken, thee in diverse smaken, chocolaatjes, afterdinnermints, bonbons o i d, cellofaan, gekleurde strikken

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  •  
  •  0-10 min.

Tiramisu-cake

Dit recept heeft in 1990 de eerste prijs gekregen in de TIP bij cakewedstrijden. (Niet door mij!)

INGREDIENTEN

150 gr boter, 75 gr amandelspijs, 200 gr suiker, zout, 6 eieren, 150 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl citroensap, 250 gr mascarpone, ? dl sterke koffie, 2 eetlepels koffielikeur, 2 blaadjes gelatine, 1 reep pure chocolade, 1 eetlepels cacao,

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Ajam setan

Pittig kipje!

INGREDIENTEN

1 kip van ca. 1 kg, 6 eetlepels olie, 1 eetlepel mosterd, 4 eetlepels gesnipperde uien, 2 gesnipperde teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel ketjap, sap van een citroen, snufje zout, ,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste verjaardag recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top