Venkelsoep
Zeer lekkere (feestelijke) soep ; maar 15 Kcal
300 g venkel, 50 g prei, 50 g ui, 1 l (1,5 l) ontvette kippenbouillon, peper (en zout), peterselie
Maak de groenten schoon en was ze grondig. Snijd ze in grove stukken en hou het venkelgroen apart
Breng de bouillon aan de kook, voeg de groggesneden groenten toe en kook ze gaar. Mix de soep, breng op smaak met peper (en zout).
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2003Slanke keuken10-20 min.
venkelsoep
Stevige venkelsoep
Groentebouillon, 4 venkelknollen, ui, knoflook en room
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-04-201020-30 min.
venkelsoep
Een makkelijke smaakvolle romige soep
3venkelknollen.stengel bleekselderij, 1 ui, teentje knoflook, groentebouillon. kookroom.verse thijmblaadjes(van 1 a 2 takjes
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-12-2005Vegetarisch10-20 min.
- Eigen recept
Venkelsoep
Heerlijke venkelsoep die zowel als voorgerecht als als hoofdgerecht kan worden opgediend. De bereiding is heel eenvoudige. Met deze soep zet je altijd iets heerlijks op tafel.
4 à 5 grote venkelknollen, 2 uien, 2 grote preien, 1 bos lenteui, 2 tenen knoflook, Handje verse dragon, 2 à 3 hele steranijs, Bouilllon (zelf gemaakt of blokjes), Room, Zout en versgemalen peper,
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-2013Europees30-60 min.
Venkelsoep
Gebonden venkelsoep met lindebloesemhoning
Bouillon, liefst vers, 5 liter; Venkelknol 6 stuks; Boter 300 gram; bloem 300 gram; lindebloesemhoning 10 eetlepels; zout en peper naar smaak; Pernod een scheut; Room 250 cc.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-09-1999Frans30-60 min.
Venkelsoep
SOEP Gemakkelijk 30 min 6 Goedkoop ;Verras uw vrienden met deze vaak vergeten groente die een heerlijke anijssmaak heeft. van "vifke"
2 venkelknollen, 1 grote wortel, 1 prei, 2 uien, 3 laurierblaadjes, 1 teentje look, 3 blokjes kippenbouillon,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2002Belgisch20-30 min.
Venkelsoep
Venkelsoep met stukjes zalm
2 venkelknolletjes, 30 gram boter, 30 gram bloem, 200 gram zalm, vermouth, zout/peper, 8 dl. melk, 1 liter bouillon (mag ook van blokjes)
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-02-200110-20 min.
Venkelsoep
Een chique soepje en in een wip klaar
1 grote venkelknol, 1 liter vleesbouillon (evt. van een tablet), 1 grote ui, 2 eetlepels bloem, 25 gram boter, scheutje room culinair of koffieroom, Gehakte peterselie, Venkelgroen, Zout en peper naar smaak.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2000Nederlands20-30 min.
Venkelsoep
Warm voorgerecht in bv. een Italiaans kerstmenu. Venkel smaakt nogal sterk anijs-achtig, deze soep is omdat de venkel een half uur gekookt wordt echter heerlijk zacht van smaak.
1 venkelknol in stukjes van 1 cm gesneden, bewaar eventueel het groene loof, als garnering bij het opdienen, 1 geperste teen knoflook, 1 kleine ui, fijngesneden, oregano, 1 liter groentebouillon, tabasco, peper, zout,
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-12-2001Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Venkelsoep
500 g venkel schoongemaakt en in dunne reepjes, 4 gesnipperde sjalotjes, 100 g roomboter, 4 geschilde aardappels in blokjes, 750 ml visbouillon, 200 ml room, 2 tl dragon, 2 tl venkelezaad, 2 tl citroensap, 2 glazen witte wijn, 12 coquilles zonder schelp, 4 el Pernod, 4 steranijs (bij het serveren)
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-2003Voorgerecht30-60 min.
venkelsoep
40 gr. Boter, 35 gr. Bloem, 0,75 liter gevogeltebouillon (laat kort de stelen van de venkel meetrekken), 2,5 dl. room, 1 st. Grote venkelknollen waarvan 100 gr. Venkel in blokjes als garnituur, Pernot (scheutje), Fijngesneden groen van de venkel,
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-200320-30 min.
Venkelsoep
Pureesoep
1 Venkel, 1 Prei, 1 teentje knoflook, scheutje (olijf)olie, 2 groentebouillonblokjes, Sap van halve citroen, Peper, (Zout)
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2013Italiaans20-30 min.
Venkelsoep
2 venkelknollen, 1 prei, 2 selderstengels, 2 uien, 4 kippenbouillonblokjes, 2 el fijngesneden bieslook, 2 el olijfolie, peper en zout
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-201220-30 min.
Venkelsoep
Heel heel lekker; een topper in de herfst
300 g wortel, 750 g venkel, 2 uien, 20 g vetstof, 2 l kippenbouillon, peper, zout,afwerken met: paprika of 1 blikje mais
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2001Belgisch20-30 min.
Venkelsoep
2 venkelknollen, 1 ui, 1 el. olie, 1/4 l. witte wijn, 1/2 l. kippenbouillon, zout, peper
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-200030-60 min.
Venkelsoep
Gemakkelijk 30 min 6 Goedkoop ;Verras uw vrienden met deze vaak vergeten groente die een heerlijke anijssmaak heeft.
2 venkelknollen;, 1 grote wortel;, 1 prei;, 2 uien;, 3 laurierblaadjes;, 1 teentje look;, 3 blokjes kippenbouillon,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2002Belgisch20-30 min.
Venkelsoep
*3 uien, *2 venkelknollen, *4 dl kippenbouillon, /1/8 ltr room, *2 laurierblaadjes, *boter, peper en zout,
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2001Multi-cultureel20-30 min.
Venkelsoep
Met forel en noten.
2 uien,2 venkelknollen,250g gerookte forelfilet,50g walnoten,4 el olijfolie,1 el honing,1 l kruidenbouillon(van tablet),2 eidooiers,125ml creme fraiche,versgemalen peper,zout,1 el gehakte dille(vers of diepvries).
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-03-200220-30 min.
venkelsoep
1liter water, 1/2ui, kleine prei, paar worteltjes, selderij, foelie, tijm(klein stukje), maggie blaadjes, peper(6 korrels gemalen), zout 7gr. op 1 liter,als je geen b.blokjes, gebruikt., --------------------------------------------, , , 40gr. bloem, stukje boter, een venkel
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-08-200230-60 min.
Venkelsoep
6,25 dl gemalen venkel, 1 liter kippebouillon, 3 eetlepels boter, 3 eetlepels bloem, 5 dl room,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-05-1999Nederlands30-60 min.
Venkelsoep
3 venkelknollen, 2 uien, 50 gram vetstof, 1 liter bouillon, 1/2 liter melk, peper en zout, 1 eiedooier.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-06-2001Nederlands60-120 min.
Venkelsoep
Een lekkere lichte bouillon met venkel. Erg lekker bij vis of als licht voorgerecht of tussengerecht.
1 venkelknol, 0,5 liter kruiden- of runderbouillon,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-01-2002Frans10-20 min.
venkelsoep
Gebonden cremesoep met gerookte paling
Bouillon,1a2 stuks venkel gerookte paling(1 ons) koksroom pernod smaakstoffen.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-04-2000Frans10-20 min.
Venkelsoep
2 venkelknollen--8 dl. ingekookte kippenbouillon--1 eidooier--i dl. magere yochurt-- zout--citroensap--1 eetl. fijngehakte venkelgroen--1 eetl. fijgehakte peterselie.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-06-2000Nederlands30-60 min.
Venkelsoep
Eenvoudig,snel,succes verzekerd
1.venkelknol, 1.pakje deense rundvlees soep(honig)
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-07-2001Goedkoop en snel10-20 min.
Venkelsoep
2 venkelknollen, 1 winterwortel, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 liter groentenbouillon, zout en peper, 1 potje witte bonen( naturel), verse gemengde italiaanse keukenkruiden, fijngesneden
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2008Italiaans20-30 min.
- Eigen recept
VENKELSOEP
Eten met vrienden die liever geen vlees willen eten, wel vis.
Venkelknol 400-600 g,grote geraspte aardappel, (150g) 1 zoete ui, fijne groen van knol bewaren (decoratie), theel.saffraan, in heet water wellen, eierlepel citroenrasp, 750 cc water met 1 groentebouillon blokje, 1 gerookte forelfilet, Noilly prat of witte vermouth, scheutje
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-12-2016Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Venkelsoep
Gezond en super lekker
1 stokbrood, 500 g venkel (in stukjes), 1 ui (gesnipperd), 50 g parmezaan (krullen), 2 el tomatenpuree, 1 L kalfsfond, olijfolie, 2 takjes verse rozemarijn (of 1 tl gedroogde), 1 tl gedroogde oregano, peper, zout
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-07-2020Belgisch20-30 min.
*Kruidige Venkelsoep*
Feestelijke,Snelle,Makkelijke EN...Slanke Soep!!!
2 Venkelknollen - 1 Ui - 2 el.(olijf)Olie - (Verse) Tijm en Rozemarijn - 0,5 dl. Pernod - 5 dl.(groenten)Bouillon - Zout&Peper - 1 teen Knoflook - 2 el. versgehakte Peterselie - 100 gr. Feta - wat geraspte Citroenschil.
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-09-1999Vegetarisch20-30 min.
Italiaanse venkelsoep
Heerlijke lichte soep voor een zomeravond.
3 uien, 5 tenen knoflook, 2 grote of 3 kleine venkelknollen, 2 preien, 4 grote schorseneren of bosje groene asperges, pesto, kruidenbouillontabletten, (verse) oregano, basilicum, tijm, dille, peterselie naar smaak, zure room, (gepeperde) olijfolie
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-08-2000Italiaans20-30 min.
venkelsoep met zalm
Een recept van The Greenery
2 stuks venkel, ?1/2 ui, 1 eetl. (olijf)olie, ?1/2 liter kruidenbouillon, 2 theel. Provencaalse kruiden, 1 tomaat, 100 g gerookte zalm, 2 eetl. Pernod, 1 dl slagroom, zout, versgemalen peper,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-08-2000Frans30-60 min.
Romige venkelsoep
Lekkere winterse venkelsoep
1 1/4 liter runderbouillon, 50 gram bloem, 50 gram boter, 1 dl room, 1 grote venkelknol, 1 ui, 1 mespunt kerriepoeder
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2009Frans30-60 min.
Venkelsoep met tomatensalsa
Bron : Kerst Allerhande
4 venkelknollen - 2 gesnipperde uien - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 gedroogd, verkruimeld chilipepertje - 1 eetlepel gedroogde dragon - 2 liter warme kippenbouillon van tablet - 8 trostomaten - 4 takjes fijngehakte munt - 3 eetlepels pastis, anijsdrank - sap van 2 kleine citroenen - 125 ml slagroom
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-12-2004Nederlands30-60 min.
Romige Venkelsoep
1,25 dl slagroom, 2 venkelknollen (650-700 gram), 7 dl bouillon (vis- of groentebouillon), zout en peper, 100 gram hollandse garnalen
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-04-1999Nederlands10-20 min.
Venkelsoep met garnalen
150 gramllandse garnalen - enkelknollen - ardappel - osuitjes - 2 eetlepels olijfolie - 2 visbouillontabletten - 1 sinaasappel - 2 takjes verse basilicum - 250 ml slagroom - zout en peper,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-07-2005Nederlands10-20 min.
Fluwelige venkelsoep
Fluwelige venkelsoep
500 g venkel, 400 ml groentebouillon, 100 ml room, 200 ml melk, 2 kruimige aardappels, geschild en in blokjes, Optioneel:2-3 el pastis, zout, peper,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2013Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Romige venkelsoep
Heerlijke venkelsoep. Erg snel te bereiden.
- 1 venkel, - 1 liter kraanwater, - 1 stuks rode ui, - 2 eetlepels olijfolie, - 2 stuks groente bouillon blok, - 2 stuks kleine aardappelen, - 3 teentjes knoflook,
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2018Vegetarisch10-20 min.
- Eigen recept
c venkelsoep
Een heerlijk gerecht gebaseerd op de venkelsoep, zoals deze vroeger ooit in de Allerhande stond, maar ja, die had ik na zo'n 20 jaar natuurlijk niet meer. Nu op de app niet meer het recept van deze soep te vinden. Vandaar nu maar graven in het geheugen en na wat bijschaven de afgelopen tijd was deze keer was de smaak precies zoals deze moest zijn......... Hoop dat het jullie ook mag smaken.
4 venkel (ongeveer 800 gr.), 3 uien (middelsgroot), 2 kippenbouten, 50 gram boter, 3 liter water, 2 el bloem, laurierblad, 1 tl.peperkorrels, foelie, 4 kruidnagels, peper en zout (of bouillonblokjes/-poeder), 150 cc witte wijn (wij nemen een Kerner Spätlese trocken), pakje slagroom (pak dit uit de koeling op het moment dat je begint met koken)
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-2015Internationaal30-60 min.
Venkelsoep met cherrytomaatjes
1 venkel, 1 kleine ui gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie, 125 ml crème fraîche (halfvet), 750 ml kippenbouillon (evt. van tablet), 4 takjes cherrytomaatjes
- Fusion
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2010Fusion20-30 min.
Venkelsoep Met Zalm
Een feestelijk voorgerecht waarbij zalm vervangen kan worden door reepjes paling of gerookte kip
1 grote venkelknol, 2? dl melk, zout, versgemalen peper, 30 gram boter, 30 gram bloem, 7? dl bouillon, 2 eetlepels witte vermout, 150 gram gerookte zalm, 2 eetlepels gehakte bieslook [vers of diepvries]
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2001Nederlands Voorgerecht10-20 min.
lichte venkelsoep
Lekkere lichte soep voor tussen de middag of als hoofdgerecht met wat brood.
, * 2 venkelknollen, * 2 tenen knoflook, * 1 el bouillonpoeder, * rasp van 1 citroen, * 1/4 tl gedroogde chilipeper, * 3 el room, * 1/2 l water,
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-200720-30 min.