1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Venkelsalade

Venkelsalade recepten (95)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Venkelsalade

Snel en gezond

INGREDIENTEN

1 flinke venkelknol, 1 friszure appel, 1 mandarijn, peper en zout, olie en azijn, mosterd, pijnboompitten.

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten kort in een koekepan. Snijd de venkel in kleine stukjes. Schil de appel en snijd fijn. Maak de mandarijn schoon en halveer de partjes. Maak een sausje van de olie, azijn, peper en zout, en mosterd. Meng alle ingredienten door elkaar en strooi de pijnboompitten er als laatste over.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Venkelsalade

Frisse vrolijk slanke Salade. Deze vitamine rijke salade eet je het hele jaar door

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 parika [rood], 1 appel naar keuze, 1 klein blikje manderijntjes of 2 a 3 verse, 1 eetl yoghurt, 1 eetl mayonaise, 1 theel grove franse mosterd, peper zout

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2009
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Venkelsalade

Een erg lekkere combinatie: pittige olijven, Parmezaanse kaas en frisse groene appel met venkel.

INGREDIENTEN

* 4 kleine venkelknollen, * 2 groene appels, ongeschild, * 1-2 el. citroensap, * zout, peper, * 4 el. olijfolie, * 2 el. fijngesneden zwarte olijven, * 50-75 gr. geschaafde Parmezaansee kaas

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2010
  •  
  •  10-20 min.

Venkelsalade

Deze mooie venkelsalade maakte ik van wat ik in huis had. Het werd een heerlijke salade, die houden we erin!

INGREDIENTEN

Een halve venkelknol, 1 handsinaasappel, sap van een perssinaasappel, 50 gram Roquefort, verkruimeld, een kopje gezoute pecannoten, grof gehakt, verse bieslook, geknipt, olijfolie, mosterd, medium dry sherry, honing, hete chilisaus, peper en zout

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Venkelsalade

INGREDIENTEN

3 sinaasappels (geschild en in plakken gesneden), 2 venkelknollen (in dunne ringen gesneden), 1 avocado (in plakjes, besprenkeld met citroensap), 100 g rucola, 2 el zonnebloempitten., Voor de dressing: 2 el sinasappelsap, 1 th Dyon mosterd, 1/4 tl gemalen komijn, 1 dl extra vergine olijfolie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Venkelsalade

INGREDIENTEN

1 venkelknol., 4 eetlepels olijfolie., 2 eetlepels citroensap., 1 theelepel honing., zout en peper.,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  •  
  •  10-20 min.
Populaire salade recepten

Venkelsalade

Insalata di finocchio

INGREDIENTEN

2 VENKELKNOLLEN, 2 LITER WATER, ZOUT, 1 EETLEPEL CITROENSAP, PEPER, 1 UI, 4 EETLEPELS OLIJFOLIE,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Venkelsalade

Van Gordon voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 10 groene olijven zonder pit, 1 eetl kappertjes, 1 eetl olijfolie

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

venkelsalade

Snelle makkelijke salade

INGREDIENTEN

Venkelknol, appel[boskop], creme fraîche, scheutje room, ahornsiroop

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  •  
  •  10-20 min.

Venkelsalade

INGREDIENTEN

1/2 theelepel zout, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, witte peper, 2 venkelknollen.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Venkelsalade

Een lekker bijgerechtje.

INGREDIENTEN

1 grote venkelknol,olijfolie,zwarte peper,sambal,of het sap van citroen,zwarte olijven.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste venkelsalade recepten

Venkelsalade met basilicum

Frisse venkelsalade met basilicum en spinazie

INGREDIENTEN

1 venkel, bijgesneden en in dunne plakken, 100 gr jonge spinazieblaadjes, 1 kleine rode ui, gesnipperd, 2 handen basilicumblaadjes, Mosterddressing:, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel Dijonmosterd, 1 teen knoflook, geperst, 1 theelepel fijne kristalsuiker, 60 ml olijfolie extra vergine, Zeezout en grof gemalen zwarte peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2011
  •  
  •  0-10 min.

Venkelsalade met zalm

Snel klaar en een gezond slaatje

INGREDIENTEN

-beetje zeezout, -125 g magere yoghurt, -kerriepoeder, -vers gemalen peper, -beetje citroensap, -200 g venkel, -1/2 krop krulandijvie, -3 mandarijntjes, -50 g gerookte zalmfilet, -enkele takjes dille

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Venkelsalade met sinaasappel

Mooi en licht voorgerechtje

INGREDIENTEN

, 2 venkelknolletjes, 1 rode ui, 2 sinaasappels, peper uit de molen, zout, honing, sap van 1 limoen, olijfolie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Venkelsalade met pastrami

160 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 1 sinaasappel * 2 tl geraspte mierikswortel (potje) of grove mosterd * zout * versgemalen zwarte peper * 2 grote venkelknollen * 1 krop lollo rosso, bladeren losgehaald * 200 gram pastrami *

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Venkelsalade met komkommer

Houd je van knoflook, dan is dit een heerlijke salade die pittig combineert met romig.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, halve komkommer, 50 gr zachte roomkaas, 4 el yoghurt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl thijm, peper en zout naar smaak

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  •  
  •  10-20 min.

Venkelsalade met rozijnen

De heerlijke, anijsachtige smaak van venkel past perfect bij de sinaasappel en rozijnen.

INGREDIENTEN

1 grote venkelknol; 1 sinaasappel; 2 eetlepels rozijnen; 2 eetlepels creme fraiche; 1 eetlepel mayonaise; 1 eetlepel azijn; ? theelepel dille; zout; peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Venkelsalade met citroen

INGREDIENTEN

, * 2 venkelknollen, * 1 citroen, * stukje rode peper, * ½ eetlepel suiker, * 1 eetlepel olijfolie,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Venkelsalade met gorgonzola

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 2 sinaasappels, 1 rode ui, in ragdunne ringen, 250 g gorgonzola, in stukjes, 1 bakje honing-mosterddressing à 90 g (c1000), 4 el verse peterselie, grof gesneden

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Avocado venkelsalade

INGREDIENTEN

Voor de salade:, kleine ½ venkelknol, 1 rijpe avocado (Hass), 2 zongedroogde tomaatjes op olie, 6 zwarte olijven, , Voor de dressing:, Pompoenpit- of noten olie, beetje venkelazijn, scheutje pernod, zwarte peper

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2013
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Frisse venkelsalade

Een frisse salade met een combinatie van groente en fruit

INGREDIENTEN

1 venkel, 2 verse mangos (of 1 blikje mango), 1 komkommer, 1 paprika, 1 ui (of bosui), , En voor de dressing:, olie, azijn, mayonaise, mosterd, peper en zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

venkelsalade met champignons

Een heel aparte smaak

INGREDIENTEN

1 kleine venkelknol, 75-100 gr. champignons in plakjes, 1,5 el olie, 1,5 tl azijn, peper, 1 grote tomaat, 1 hardgekookt ei, ,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Venkelsalade met Surimi

INGREDIENTEN

200 g venkel (1 st.), 1 appel, 200 g surimi, 20 olijven, 2 el appelsap, 2 el citroensap, , 1 el olie, 2 el water, peper, 1 gele paprika, 0,5 tl kerriepoeder, 1/4 krop ijsbergsla, 1 el yoghurt, 1 el mayonaise,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Venkelsalade Met Peer

Per persoon 140 kcal.

INGREDIENTEN

2 venkelknollen in reepjes, 1/2 krop sla, 8 plakjes rauwe ham in reepjes, 1 blik (415 gram) halve peren op sap(in blokjes; bewaar het sap), 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1/2 eetlepl tijm, zout, peper.

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

venkelsalade met surimi

INGREDIENTEN

- 200 g venkel- 1 rode appel- 200 g surimi, - 6 olijven- 2 el appelsap- 2 el citroensap, - 1 el olie- 2 el water- peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-1999
  •  
  •  20-30 min.

Lauwwarme Venkelsalade

Lekker licht

INGREDIENTEN

4 venkelknollen (ca 750 g), 1 bosje peterselie, 1 citroen, zout, peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zeebarbeel met venkelsalade

Voor 4 pers. ; snel klaar; en lekker met wilde rijst

INGREDIENTEN

600 g zeebarbeelfilets; 1 potje rode pesto; 2 sinaasappels; 1 grote of 2 kleine venkels; olijfolie; peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Venkelsalade met pistachenootjes

Salade van Venkel met haricot verts op een bedje van rucola

INGREDIENTEN

1 grote venkelknol, 1 el limoensap, grof zeezout, 150 gr haricot verts, 50 gr gepelde pistachenootjes, 2 tl gemalen komijn (djinten), 75 gr rucola, 3 - 4 eetlepels geurige olijfolie, versgemalen zwarte peper, 50 gr Parmezaanse kaas in dunne flinters

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2014
  •  
  •  20-30 min.

italiaanse venkelsalade

Heel verrassend

INGREDIENTEN

1 kleine venkel, balsamico-azijn, olijfolie, zout en peper

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Venkelsalade Met Citroen

INGREDIENTEN

2 a 3 venkelknollen, 3 delen olie, 1 deel citroensap, of mayonaise, zout

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

venkelsalade met tomaten

INGREDIENTEN

300 gram venkel., 300 gram tomaten., 2 eetl.citroensap., 2 eetl.yoghurt of karnemelk., 2 eetl.groentebouillon., 2 etl.olie., 1 ui., 1 mespunt anijspoeder., zout en peper., fijngehakte kruiden zoals bieslook of peterselie.,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Luchtige venkelsalade met geitenkaas

INGREDIENTEN

Sinaasappeldressing, 3 sinaasappels, 50 ml Pernod, 5 el olijfolie extra vierge, , Venkelsalade met geitenkaas, 1 rijpe honingmeloen, 1 venkelknol, 75 g rucola, 1 avocado Hass, 250 g venkelsalade met geitenkaas,

  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado

Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost. Ik had nog 1 venkelknol in de koelkast liggen en dat was te weinig om er een ander gerecht mee te maken. Daardoor kwam ik ertoe om er deze heerlijke frisse salade mee te maken. Het is goed te combineren als bijgerecht bij vis, vlees en gevogelte. Tevens geschikt als maaltijdsalade of lunchgerecht. Je kunt er dan bijvoorbeeld ook nog wat gerookte zalm of kipfilet (gerookt of gegrild) aan toe voegen. 

INGREDIENTEN

Voor de salade:, - 1 venkel knol (1 grote of 2 kleine), - 2 sinaasappels, - 1 avocado, - 75 gram jonge bladsla, - ½ bosje lente uitjes, - geroosterde zonnebloempitjes, , Voor de dressing:, - 1 sinaasappel (sap), - 4 el olijfolie, - 2 el Pedro Ximenez Edik (je kunt ook gewone sherry azijn gebruiken maar gebruik dan 2 tl honing of suiker extra), - peper en zout,

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2015
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Venkelsalade met peer en kaas

Heerlijk vrisse salade die nu in de lente prima als lunchmaaltijd(misschien ook als hoofdmaaltijd)kan worden gebruikt

INGREDIENTEN

1venkelknol/zout/50g pistachenoten/125g jong belegen kaas/1 grote avocado/1 rijpe handpeer/sap van een 1/2 citroen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2006
  •  
  •  10-20 min.

Zachte dorade met pastinaakpuree en venkelsalade

Tafelverhaal Deze heerlijke, in Griekenland gevangen, dorade zit bomvol gezonde Omega 3 vetzuren. Die kunnen we goed gebruiken nu het kouder wordt. De dorade, ook wel bekend als zeebrasem, heeft een krachtige smaak van zichzelf. De dorade wordt vaak in een zoutkorst gebakken, waardoor de vis de gelegenheid om te stoven in zijn eigen vocht, wat hem nog meer smaak geeft. Wij bakken de dorade op de huid, een iets snellere methode om toch veel smaak naar boven te halen. De dorade wordt geserveerd met pastinaakpuree en een Italiaanse venkelsalade met sinaasappelvinaigrette.

INGREDIENTEN

Pastinaak, onbespoten sinaasappel, rode ui, venkelknol, verse peterselie, doradefilet, zure room, zout, zwarte peper, olijfolie, ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Venkelsalade met gerookte eendeborstfilet

Najaarssalade

INGREDIENTEN

1 kleine venkelknol, ? appel, 1? eetlepel appelazijn, 1 theelepel groene kruidenmosterd, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel fijngehakte verse munt, zout, vers gemalen zwarte peper, 1 eetlepel rode peperbesjes, 100 gr. gerookte eendeborstfilet.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde tonijn met venkelsalade

INGREDIENTEN

4 stukken tonijnfilet van 125 g, ? sinaasappel, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 venkelknol, 75 g rucola, 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, 25 g pijnboompitten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pastaschelpen gevuld met venkelsalade

Deze heerlijke koude pastaschelpen met gerookte zalm zijn klaar in 20 minuten en zijn lekker als voor-of als hoofdgerecht , top gerecht bij warm weer 

INGREDIENTEN

200 g pastaschelpen (grote), 150 g gerookte zalm, 1 venkel stronkje, 3 dille takjes, 1/2 citroen, 20 cl zure room, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

venkelsalade met gekaramelliseerde bietjes

Venkel met peterselie en verbrokkelde geitenkaasje met bietjes die in de azijn en suiker worden ge karamelliseerd

INGREDIENTEN

450 gram gare kleine bietjes gehalveerd of in parten, 80 ml balsamicoazijn, 50gram bruine suiker, 250 gram venkel, heel dun gesneden, handvol blad peterselie, versgemalen peper, 150 gram geiten kaas, verbrokkeld

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Venkelsalade met rode appel en druiven

Salade met heel weinig calorieen

INGREDIENTEN

2 venkelknolletjes, gewassen, 1 elstar, 20 druiven, gehalveerd, 1 eetl citroensap, vers, 2 a 3 eetl. notenolie, zout, vers gemalen peper., 2 eetl gehakte walnoten

  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2010
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  10-20 min.

Venkelsalade met fruit en noten

De toch wel aparte, anijsachtige smaak van de venkel doet het heel goed in combinatie met fruit.

INGREDIENTEN

1 niet te grote, venkelknol1 kleine rode appel, in schijfjes2 sinaasappels, handje gepelde walnotenzout, dressing:, 4 eetl. walnoot, olie1 eetl. azijn1/2 theel. mosterdsnufje cayennepeper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste venkelsalade recepten
Populaire salade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top