Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Veloute

Veloute recepten (115) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Veloute

Basissaus voor witte wijnsaus van Bocuse

INGREDIENTEN

40 gram boter - 40 gram bloem - 3/4 liter visbouillon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Veloute

INGREDIENTEN

6 dl bouilon van kip en groenten - 25 gram boter - 25 gram bloem - 2 eetlepels room - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gebraden gevulde kip - gekookte asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Veloute

INGREDIENTEN

25 gr. boter, 25 gr. bloem, 6 dl. blanke bouillon, afsnijdsels van champignons, peterseliesteeltjes, 1 tot 2 el slagroom, zout en peper.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Velouté met sint-jakobsvrucht

INGREDIENTEN

4 sint-jakobsvruchten, , honing, , boter, , peper en zout, , , , Voor het soepje:, , 2 uien, , wit van prei, , selder, , 1½ l visfumet, , ½ l room, , scheut olijfolie, , scheut witte wijn, , scheut droge Vermouth, , steranijs, , peper en zout, , , , Voor de afwerking:, , 150 g handgepelde garnalen, , verse gemengde sla, , gedroogde Gandaham, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Cubaanse velouté

Klassieker uit Cuba , makkelijke en pittige soep uit het land van Fidel.

INGREDIENTEN

500 ml water, 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees, 1 glas volle melk, 2 soeplepels Maïzena, 3 uitjes, 2 teentjes knoflook, 3 sneden gerookte ham, 1 tuiltje koriander, 2 soeplepels light room, 1 snuifje nootmuskaat, Solo, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2016
  • Caribisch
  •  20-30 min.

Veloute van eekhoorntjesbrood

"Veloute aux cepes", een creatie van chef-kok Denis Franc, die aan dit 17e-eeuwse recept een nieuwe jeugd gegeven heeft.

INGREDIENTEN

100 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - 2 liter kippenbouillon (vers of van kippenfond van "Garde d'Or", zie mijn favoriete productrecensie) - 3 teentjes knoflook - 1 tuiltje kervel - 3 stuks vers eekhoorntjesbrood - 4 sneden toastbrood - 2 el boter - 2 dl room - peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Aardappel-prei velouté.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.**

INGREDIENTEN

* 2 preiwitten,grof gesneden., * 1 ui,grof gesnipperd., * 2 eetlepels bloem., * 800 gr bloemige aardappelen,geschilde en in blokjes., * 1,5 liter groentebouillon., * 4 dl room., * 1 eidooier., * 1 nootje boter., * 1 handjevol preischeutjes., * Peper & zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Rode veloute

Fluwelig soepje op basis van wortelen

INGREDIENTEN

600 g wortelen, 1 aardappel, 1 kleine rode paprika, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 100 ml tomatenpuree, mespuntje kristalsuiker, 1 koffielepeltje harissa (puree op basis v. Spaanse peper), 1,5 l kippenbouillon, laurier, takje tijm, peper, zout, peterselie, boter of olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  •  
  •  30-60 min.

Veloute Van Tomaten

INGREDIENTEN

20 g boter - 750 g tomaten, in stukjes - 2 sjalotjes, gesnipperd - 2 teentjes knoflook - 1 tl suiker - 3/4l kippebouillon - 1 dl Room Culinair - zout - peper - 3 el verse basilicumblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  •  
  •  20-30 min.

Veloute Van Waterkers

Tussengerecht / soep

INGREDIENTEN

 3 middelgrote kruimige aardappels,  1 kleine ui,  25 gr boter,  2 kippenbouillontabletten,  2 zakjes waterkers (a 75 gr),  2 dl koksroom,  peper,  nootmuskaat, ,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Veloute Van Gevogelte

INGREDIENTEN

700gr.kipfilets, 2 kippevleugels, 50gr.boter, 2 wortelen, 2 takjes groene selder, 2 uien, 2 blokjes kippebouillon, 2 el.bloem, 15cl.room, 2 el.droge cherry, 1 koffielepel kerriepoeder, 2el.gehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Veloute Van Tomaten

INGREDIENTEN

20 g boter - 750 g tomaten, in stukjes - 2 sjalotjes, gesnipperd - 2 teentjes knoflook - 1 tl suiker, - ? l kippebouillon - 1 dl Room Culinair - zout - peper - 3 el verse basilicumblaadjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Knolselderij velouté met uitgebakken kaantjes

Deze hemelse culinaire knolselderijsoep maakt deel uit van het kerstmenu van chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant Rijks in Amsterdam. Deze is zo lekker dat je met dit fraaie tussengerecht met de feestdagen prima voor de dag kunt komen. Niet moeilijk en snel te maken en past prima binnen het seizoen.

INGREDIENTEN

500 gr verse knolselderij in blokjes, 50 gr boeren roomboter, 3 takjes verse tijm, 3 teentjes knoflook in plakjes, 2 blaadjes laurier, 250 gr biologisch gerookte magere spekblokjes, handje verse platte peterselie, 200 ml crème fraîche, 1.75 liter gevogelte bouillon, snufje nootmuskaat, 1 plus 1 el olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Frans
  •  20-30 min.

Veloute aux courgettes

Een heerlijke romige soep.De courgettes kunnen evt. vervangen worden door knolserderij of waterkers met stelen , maar dan wel binden met aardappelmeel.

INGREDIENTEN

4 courgettes(a 225 gr.), 50gr. boter, 100 gr. uien, 2 eierdooiers, 1/2 dl. slagroom, 1/2 l. kippebouillon(mag ook met tablet), zout en vers gemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Veloute van kalebas met rivierkreeftenstaartjes

..... geparfumeerd met zwarte peper en muskaatnoot ; voor 4 personen; Recept van Frans Vandeputte, van het restaurant "Le Chateau de Strainchamps" in Fauvillers ; portie 386 kcal; Deze licht veloute met een mengeling van groenten en schaaldieren zal menige verrassen. De pompoen is een vrij zware en enigszins zoete groente, maar hij is interessant, omdat hij weinig calorien bevat en rijk is aan provitamine A en kalium. De heerser van de rivieren, de kreeft, is leverancier van een beetje cholesterol (dat is eigenlijk zowat het enige vet dat hij levert), maar vooral van een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten en ijzer van goede kwaliteit.

INGREDIENTEN

1 l. melk, 1,5 kg kalebas in blokjes, 24 rivierkreeftenstaartjes, in bouillon gekookt, 10 gr gember, 3 kruidnagels, 1 dl licht opgeklopte room, fijngeknipte bieslook, zout, zwarte peper, muskaatnoot, 1 soeplepel olijfolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

veloute de tomates

Tomatensoep, een voorgerecht voor 8 personen

INGREDIENTEN

20 gr boter - 750 gr tomaten, in stukjes - 2 sjalotjes, fijngesneden - 2 teentjes knoflook, geperst - 1 theelepel suiker - 0,5 liter groenebouillon, van tablet - 1 dl slagroom - zout, peper - 3 eetlepels basilicum, fijngesneden.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Veloute soep van aardappelen

Bij deze zachte roomsoep zorgt de fijngesneden kip voor de finishing touch. Een echte aanrader als voorgerecht.

INGREDIENTEN

4 grote, bloemige aardappelen, 2 dl room, 0.5 ui, 30 g boter, zout en peper, 1 el bloem, 0.25 van het wit van een prei, 1.5 l kippenbouillon, 0.5 l water, 1 eierdooier, 1 kippenborst, 20 g kaviaar

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Fluweelzachte Veloute Au Riz

Aan de veloute au riz kunnen allerlei ingredienten worden toegevoegd, deze basisvariant is heerlijk bij vis of blank gevogelte; dit is een recept van Wulf Engel, eigenaar en chef-kok van De Duinrand in Drunen. Ook het recept van veloute aux pommes de terres staat erbij, deze is heerlijk bij wat steviger visgerechten of bij varkensvlees. Bij beide sauzen staan variatievullingen, dus jullie kunnen kiezen.

INGREDIENTEN

(au riz) 3 el olie, 200 g wortel, ui en prei, 200 g risottorijst (arborio), 1 l kippenbouillon, 1 bosje peterselie, gepureerd., (aux pommes de terres): zelfde ingredienten, alleen 500 g aardappelen in plaats van de rijst.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Veloute van waterkers met Sint-Jacobsmossel

Snel klaar soepje

INGREDIENTEN

Waterkers, ? boter, ? gevogeltebouillon, ? peper & zout, ? Sint-Jacobsschelpen, ? olie, ? room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Veloute met beerkreeftenstaartjes en kastanjechampignons

INGREDIENTEN

8 beerkreeftenstaarten (beerkreeften zijn schaaldieren met heel fijn vlees waarvan de smaak te vergelijken is met die van langoest. Elk beerkreeftenstaartje weegt ongeveer 50 g. Verkrijgbaar in diepvries) - 4 stukken broccoli - 1 wortel - 8 kastanjechampignons -, 1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water) - 1,5 dl droge witte wijn (bv. Rivaner) - 2 dl room - 1/4 citroen (sap) - 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

VELOUTÉ VAN HOEVEKIP MET CHAMPIGNONS EN BLADERDEEGDAKJE

Feestelijke soep die bovendien super lekker is

INGREDIENTEN

1 hoevekip, ongeveer 3 l water, 3 ongepelde uien enkel de losse schilletjes verwijderd, 2 wortelen geschild, 2 takken bleekselder, 1 wit van prei gewassen, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier,peterselie), 3 teentjes knoflook geplet, 1tl witte peperbolletjes, 120 g bloem, 80 g Solo (boter), enkele druppels citroensap, 120 g gerookt spek in reepjes, 250 g Parijse champignons, 8 lente-uitjes, 2 eigelen, 1 el water, 4 cirkels bladerdeeg (diameter ongeveer 15 cm groter dan deze van de soepkom)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2017
  • Frans
  •  60-120 min.

Velouté van raapjes met garnalen en kokkels

INGREDIENTEN

200 gram rapen, 1 ui, teentje knoflook, 1 el bloem, boter, 1 liter visbouillon, 60 cl slagroom, 1 eierdooier, 1 kg verse kokkels van het wad, 1 ui, verse peterselie, 2dl droge witte wijn, peper, zout, 100 gram garnalen, 4 takjes dille

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Veloute Agnes Sorel

Lekkere soep - vaak opgediend tijdens feestelijke banketten. Uitkijken waarmee je de soep combineert - dit is niet echt een lichte soep om eten. Het lijkt veel werk, maar het valt reuze mee!!! Een aanrader voor soepliefhebbers.

INGREDIENTEN

300 g ui, 300 g prei, 300 g selder, 5 liter kippe- of gevogeltefonds (om zelf te maken: zie voorbereiding voor ingredienten en bereiding), 150 g witte bloem, 2 eetlepels olijfolie of wat boter. Voor de garnituur: 2 eetlepels olijfolie, 1 flinke soepkip, 150 g gerookte of gekookte zeer dun gesneden rundertong, 300 g champignons, peterselie (of kervel) voor de afwerking, peper en zout naar smaak. Voor de liaison: 2 eierdooiers, het volume van 2 eierdooiers room.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Provençaalse velouté met mosselen

Pittige velouté soep uit de Provençe

INGREDIENTEN

1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g), 10 cl verse room, 1 dopje saffraanpoeder, peper, 2 eetlepels olijfolie, 1 kg mosselen, 1 kruidentuil, 1 knoflookteen, 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik), fijngesneden peterselie, 10 cl droge witte wijn, 1 dikke eetlepel bloem, cayennepeper, 1 vetarm visbouillonblokje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2018
  • Frans
  •  30-60 min.

Veloute van aardpeer en cantharellen

Een veloute een lichte soep in dit geval van topinambour (aardpeer)en cantharellen. Topinambour is een van de vergeten groenten, vooral rond de Kerst verkrijgbaar en erg lekker en bijzonder van smaak.

INGREDIENTEN

2 uien van gemiddelde grootte,, 3 teentjes knoflook,, 4 takjes tijm,, 1,3 liter kippenbouillon (bouillonblokjes is prima, hou dandie aanwijzigen aan, zolang het maar op ongeveer 1,3 liter uitkomt),, 700 gram aardpeer/ topinambour,, 300 gram cantharellen,, peper,, zout,, olijfolie,, 6 blaadjes verse salie

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2014
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

veloute de courgettes

Courgettesoep, een voorgerecht voor 8 personen.

INGREDIENTEN

15 gr boter - 2 sjalotjes, gesnipperd - 1 bosje waterkers, grof gesneden - 2 kleine courgettes, ongeschild - zout, peper - 1 liter groentebouillon, van tablet - 1 dl slagroom.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Asperges velouté met kreeft en peterselie

Feestelijke soep

INGREDIENTEN

650 gram witte asperges, 80 gram preiwit fijn gesneden, 100 gram ui fijn gesneden, boter, room, 1 liter gevogelte bouillon, 1 kreeft 500 gram, 1 snede brood in blokjes gesneden, 1 bosjes peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  •  
  •  20-30 min.

Provençaalse velouté met mosselen

Heerlijke soep

INGREDIENTEN

1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g), cayennepeper, 1 dikke eetlepel bloem, 10 cl droge witte wijn, fijngesneden peterselie, 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik), 1 knoflookteen, 1 kruidentuil, 1 kg mosselen, 2 eetlepels olijfolie, peper, 1 dopje saffraanpoeder, 10 cl verse room, 1 vetarm visbouillonblokje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Velouté van knolselder met mascarpone

Feestelijke velouté, erg lekker en makkelijk in bereiding

INGREDIENTEN

2 liter water, 4 blokjes Knorr kippenbouillon, 1 ui, 1/2 knolselder, 1 dikke aardappel, 1 teentje knoflook, 2 el Solo Vloeibaar (boter), 1 laurierblad, 125 g mascarpone

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2016
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Veloute de Mais

INGREDIENTEN

1 blik mais 285 gr., 200 gram aardappel, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 plakken ham, 1 gevogeltebouillonblokje, 1.5 dl creme fraiche, peper, 20 gram boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Veloute van asperges en sinaasappels

INGREDIENTEN

450g asperges * 1l water * 45g boter * 30g bloem * zout en peper van de molen * 2 eierdooiers * 2,5dl droge witte wijn * 2 el verse room * 5g kristalsuiker * 12,5cl sinaasappelsap, vers geperst * een snuif nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Velouté van rabarber met aardbeien en rabarberijs.

INGREDIENTEN

* 1 dl sap van rabarber., *100 gr suiker., * 1 dl room., * 1 kg aardbeien., * 4 kokoskoekjes., * Enkele druppels vanille-extract.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Veloute de tomates

INGREDIENTEN

20 gr boter, 750 gr tomaten, in stukjes, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 theelepel suiker, 3/4 liter groentebouillon, van tablet, 1 dl slagroom, zout, peper, 3 eetlepels basilicum, fijngesneden

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Veloute de poivrons

Romige paprikasoep

INGREDIENTEN

1,5 kilo rode paprika's, 2 grote uien, 2 tenen knoflook, olie of boter, 1,5 liter runderfond, 250 ml slagroom, zout en cayennepeper, bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Provençaalse velouté met mosselen

Lekkere soep die makkelijk te bereiden is .

INGREDIENTEN

1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g), cayennepeper, 1 dikke eetlepel bloem, 10 cl droge witte wijn, fijngesneden peterselie, 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik), 1 knoflookteen, 1 kruidentuil, 1 kg mosselen, 2 eetlepels olijfolie, peper, 1 dopje saffraanpoeder, 10 cl verse room, 1 vetarm visbouillonblokje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Sauce Veloute Ordinaire

Gewone Veloutesaus.

INGREDIENTEN

60 gr boter, 1,5 l kalfsbouillon, 1/2 dl kookvocht van champignons, 60 gr bloem.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Velouté princesse au saumon

INGREDIENTEN

Zalm 100 gram, Aspergestukjes 125 gram, Witte wijn 300 cc, Water, Ui 1 stuks, Laurierblad, Peperkorrels , Bouillonkorrels, Boter 60 gram, Bloem 60 gram, Zout , Kervel 1 à 2 theelepels, Room 1 scheutje,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Sauce Veloute de Volaille

Veloutesaus van Kip.

INGREDIENTEN

1/2 dl kookvocht van champignons, 60 gr boter, 1,5 l kippebouillon, 60 gr bloem.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Veloute De Tomates

INGREDIENTEN

20 g boter of margarine, 750 g tomaten, in stukjes, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel suiker, 7? dl kippebouillon (tablet), 1 dl slagroom, zout, peper, 3 eetlepels basilicum, fijngesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Veloute Aux Champignons

INGREDIENTEN

1 l kippebouillon (tablet), 250 g kleine champignons, in dunne plakjes, 1 dl slagroom, zout, peper, 20 g boter of margarine,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top