Aardappelsoep
maaltijdsoep, kan vegetarisch
Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen, 2 preien, 1 winterwortel, 1 grote ui, 50 gram boter, 1 tl kerriepoeder, 1/2 liter groentenbouillon, 3 etl gehakte kruiden (salie, peterselie, kervel, selderij), peper, zout, 1 dl slagroom, 200 gram magere spekblokjes.Voorbereiding
snipper de ui, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, maak de prei schoon en snijd ze in ringen, schrap de winterwortel en snijd hem in blokjes.
Bereidingswijze
Verhit de boter en fruit hierin de ui, winterwortel en prei. Voeg kerriepoeder toe en schep regelmatig om. Doe er 3 dl bouillon bij en de aardappelblokjes. Laat het geheel in 15 minuten gaar worden. Bak intussen de spekblokjes uit. Pureer de soep met de staafmixer en doe de rest van de bouillon erbij. Verdun eventueel verder met wat water. Voeg de spekblokjes en de tuinkruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel goed door. Direct serveren.