Vegetarische Enchilada′s
Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).
Ingrediënten 4 personen
4 tortilla′s, geraspte cheddar (plakjes mogen ook), 2 el. olijfolie, potje mini maïskolfjes, handjevol doperwtjes (diepvries), 1 rode paprika, in stukjes, 1 wortel, in stukjes, 1 preitje, in stukjes, 2 tenen knoflook, geperst/geraspt, 1 Spaans pepertje (gehakt), ___________________, Saus:, pakje passata (gezeefde tomaten), 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 teen knoflook (geperst/geraspt), 2...3 dl bouillon (groente), witte suiker (naar smaak), 1 tl chilipoeder, 1/2 tl cayenneVoorbereiding
Saus: • Doe alle saus ingrediënten in een pan en breng al roerende aan de kook. • Kook de saus voor 2/3e in (+/- 20 minuten). LET OP: het kan spetteren, dus gebruik liever een hoge pan of een spatscherm.
Bereidingswijze
• Roerbak de groenten, de knoflook en de Spaanse peper voor 3 a 4 minuten en breng op smaak met wat peper en zout.. • Schep wat van de vulling op de tortilla, rol op en leg hem met de dichte kant naar boven in een ovenschaal. • Schenk de saus + de kaas over de tortilla′s en bak ze een 20-tal minuten op 180 graden (of tot de kaas gesmolten is en een goudbruine korst heeft) • Serveer direct.