Vegetarische Marokkaanse soep
Door de specerijen ontstaat een speciale smaak en geur. Wij waren erg verbaasd over de heerlijke smaak!
Ingrediënten 6 personen
5 el olijfolie, 2 rode uien (fijngehakt),2 middelgrote aardappelen(in blokjes), 3 worteltjes (kleingesneden), 125 g groene linzen, 450 g tomaten die je hebt gepureerd in een keukenmachine, 2 el tomatenpuree, 6 dl bouillon, blikje kikkererwten, klein blikje witte bonen, 2 tenen knoflook, (uitgeperst), handvol snijpeterselie (fijngehakt), 125 g vermicelli, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 tl korianderpoeder, 1 el paprikapoeder, 1/2 tl saffraan of kurkuma, 1/2 tl cayennepeper, sap van 1 citroen.Voorbereiding
Zie boven bij de ingredienten.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan. Bak de uien en knoflook tot ze zacht worden. Voeg de kruiden toe. Roer dit om aanbakken te voorkomen. Voeg de aardappels, wortels, linzen en tomatenpuree toe. Roer alles goed om en voeg dan de gepureerde verse tomaten en de bouillon toe. Voeg evt.nog wat water toe. Draai het vuur laag en laat alles 45 minuten sudderen. Voeg zo nodig meer water toe. Uiteindelijk ontstaat een dikke soep. Voeg dan de kikkererwten, witte bonen en vermicelli toe. Kook de soep nog 5 minuten. Knijp de citroen erboven uit.