Naanbrood zelf maken
Naanbrood past heel goed bij kerrie vlees en vegetarische kerrie gerechten. Ook is dit lekker bij een salade met een munt saus over naanbrood gesmeerd.
Ingrediënten
500 g tarwe bloem , 150 ml melk, lauwwarm , 1 e suiker , 1 e droge gist , 1 t bakpoeder , 2 e olie , 150 ml volle yoghurt licht geklopt , 1 grote ei, losgeklopt , Zout , Bloem, voor bestuiven , zwarte komijnzaden, uienzaden, gesmolten boter om gare brood mee te bestrijken, ,Bereidingswijze
1. Zeef bloem en bakpoeder samen op een werktafel. 2. Maak in midden van bloem een kuil en strooi om de rand heen de gist. 3. Doen lauwwarm melk in kuil en werk dit met jou vingertoppen van binnenuit door bloem. 4. Meng nu de olie, suiker, yoghurt, ei en zout door bloem mengsel en kneed dit geheel in 10 min. tot een soepel elastische bal. 5. Doen bal in een mengkom en dek dit af met plastiek folie. 6. Laat deeg op een warme plaats voor 1 uur rijzen tot deegbal in grote verdubbeld is. 7. Kneed bal weer even door en verdeel deeg in 6 delen. 8. Draai met jou handpalm van elk stuk deeg weer een bal. 9. Rol op een met bloem bestuift werkvlak elk bal uit tot een druppel of ronde vorm van 3 mm dik en strooi er komijn en ui zaden over en druk zaden iets in deeg. Bewaar onder plastiek folie. 10. Maak een koekenpan (liefs gietijzeren of crêpe pan) zeer warm en bak van elk plak deeg een naanbrood waarbij jij de brood om en om aan beide zijden bakken totdat dit gaar zijn. Tijdens de bakken zal er luchtbellen ontstaan. Wel goed uitkijken om vaak genoeg te keren anders verbrand de deeg.