Rieslingsoep met gerookte eendenborst
Een heel bijzondere soep, speciaal geschikt voor je Kerstdiner. Ik heb hiervoor een Duitse Riesling gebruikt. De soep wordt gebonden door de groenten. De gerookte eendenborst geeft een extra smaakaccent. De soep kun je al een dag tevoren maken. De eendenborst doe je er vlak voor het opdienen in.
Ingrediënten 4 personen
1 teentje knoflook, 2 middelgrote aardappels, 2 middelgrote worteltjes, 1 dunne stengel bleekselderij, 1 dunne prei, 2 sjalotjes, 20 gram boter, ½ liter kippenbouillon, 1/8 liter Mosel Riesling (Spätlese), 1/8 liter slagroom, zout, peper, nootmuskaatVoorbereiding
Pel en snipper de knoflook. Schil de aardappels en snij deze in stukjes. Maak de worteltjes, bleekselderij en prei schoon en snij deze ook in stukjes. Verhit de boter. Zet hierin de knoflook, de aardappels en groenten even aan. Voeg de kippenbouillon en de wijn toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel plm. 20 minuten zachtjes koken tot de groenten etc. gaar zijn.
Bereidingswijze
Pureer de soep met een staafmixer of roer de soep door een zeef. Voeg de slagroom toe. Breng de soep nog even aan de kook. Voeg de reepjes gerookte eendenborst vlak voor het opdienen toe.