Chinese groentesoep met ballen
Een heerlijke lichte en smakelijke soep om het 'soepseizoen' weer mee te beginnen.Ik had nog een zak Chinese wokgroenten liggen en had hiermee de basis voor deze snelle maar toch zeer lekkere soep. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf groenten snijden zoals ik meestal ook doe.De basis van het recept komt uit een oude 'Boodschappen' maar ik heb er zoveel aan veranderd dat het uiteindelijk een heel eigen recept is geworden.TIP: Als je de kippenbouillon vervangt door groentebouillon en de gehaktballetjes door omeletreepjes heb je een heerlijke vegetarische soep.
Ingrediënten 6 personen
- 250 gram kastanje champignons (of shi-take), - 400 gram Chinese wokgroenten (o.a. witte kool, prei, sperzieboontjes, rode paprika en taugé), - 1 bolletje Chinese knoflook (of 2 flinke tenen), - stukje verse gember van 3 cm, - 1 rode peper, - 2 tl sesamolie, - 2 el sojasaus, - 2 el rijstwijn, - 1 ½ liter kippenbouillon, - 300 gram rundergehakt, - peper, zout en nootmuskaat, - 100 gram rijstnoedels (mihoen) , - bosje koriander, - zonnebloemolieBereidingswijze
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote soeppan en hierin de in schijfjes gesneden paddenstoelen. - Schep ze even al bakkend om en voeg de fijngesneden peper, knoflook en gember toe. Doe ook de sesamolie, sojasaus en de rijstwijn erbij en schep alles door elkaar. - Voeg dan de hete bouillon en de gesneden groenten toe.- Laat de groenten in de soep eventjes zachtjes koken en meng intussen zout, peper en nootmuskaat door het gehakt. Draai er balletjes van en voeg deze toe aan de soep.- Laat de balletjes even in de hete soep meewarmen en voeg dan eerst de noedels en daarna de fijngesneden koriander toe.