(Totaal uit de hand gelopen) Chimichurri
Een Argentijn zou hoofdschuddend weglopen bij het lezen van dit recept. Onze eerste versie begon al fout, en ging steeds verder van het oorspronkelijke recept, maar het is harstikke lekker, door de bulk paprika en peterselie super gezond en ook de kinderen zijn blij als ze het zien maken. In Argentinie is chimichurri een sausje bij steak, maar wij eten het vegetarisch als zodanig met rijst: een flinke saladelepel chimi op een bord rijst. Er zit een zoetje in, maar de azijn moet licht overheersen. Gebruik ook de steeltjes van de peterselie, dat geeft wat beet. Als er jonge kinderen bij zijn stel je je eigen bord bij met wat hot sauce (kataia fire vind ik de meest frisse smaak toevoegen) maar je kunt ook een lombok meeblitzen in de keukenmachine.
Ingrediënten 4 personen
3 groene paprika`s -, 2 rode paprika`s -, 2 medium uien -, 1 teentje knoflook -, 1 flinke bos platte peterselie -, 1 handvol verse , of 3 el gedroogde oregano -, 1-2 el rietsuiker -, 3-6 el azijn (knoflook / rode wijnazijn) -, 50 ml maisolie -, zout, peper -, hot sauce (kataia fire, of tabasco) -, ,Voorbereiding
Knoflook fijnhakken, peterselie wassen en steeltjes fijn voorsnijden.
Bereidingswijze
Alle groenten in grote stukken voorsnijden, vervolgens alles in de keukenmachine fijnmalen. Oregano, suiker, zout en peper erbij en nog even verder malen. In grote kom doen, dan olie erbij en doorroeren. Op smaak maken met azijn/ suiker, peper, zout, en hot sauce.