1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische Kaas

Vegetarische kaas recepten (1.096)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vega Wraps

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie

INGREDIENTEN

> 2 grote tortilla wraps > 300 gram verse spinazie > 100 gram (kastanje) champignons > 75 gram knoflook olijven > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie) > handje pijnboompitjes > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella) > zout > (cayenne) peper > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta > olijfolie

Bereidingswijze

Spinazie wokken met knoflook, goed uit laten lekken. Pijnboompitjes roosteren in de pan, olie in dezelfde pan en de champignons in plakjes snijden -of kant klaar in plakjes kopen- en even bakken. Champignons even uit laten lekken op een keukenpapiertje. Ondertussen de olijven in vieren snijden en de zongedroogde tomaatjes in stukjes knippen. Alles door elkaar mengen met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden Een strookje geraspte kaas in het midden op de wrap leggen (8 tot 10 cm) dan een flinke lading van het spinazie mengsel er op. nog wat geraspte kaas erover, wrap dubbel vouwen en met de gevouwen delen naar onder in een oven schaal leggen. Laatste restje kaas over de wraps strooien en 5 tot 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

vegetarische lasagne

INGREDIENTEN

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

LASAGNE MET SPINAZIE EN FETA

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!!

INGREDIENTEN

450 g spinazie,gekookt en uitgelekt nootmuskaat zout en peper 2 el yoghurt 3 teentjes knoflook,gepeld en uitgeperst 1 eierdooier 200 g feta 225 g lasagnebladen voor de saus; 1,5 dl yoghurt 1ei 3 el parmezaanse kaas 3 tomaten,gewassen en in plakjes gesneden.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische Groenteschotel Uit De Oven

Lekker veel groente, dus heeeel gezond!!

INGREDIENTEN

Bosje paksoi, bloempje broccoli, 4 aardappelen, 250 gr. sperzieboontjes, 4 tomaten, zakje geraspte kaas, pesto, klein bekertje creme fraiche, 2 eieren. Knoflook

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke, koolhydraatarme, gezonde quiche

Heerlijke quiche, zonder deegwaren. gezond en hartig.

INGREDIENTEN

5 eieren, half kopje melk, oude geraspte kaas, 1 grote ui, half doosje champignons, 1 rode paprika, halve courgette, 100-125 gram verse doperwten, 1/4 pakje bladspinazie (ontdooien en goed ui laten lekken), 6-8 kleine trostomaten, verse franse kruidenmix

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische wraps met avocadosaus en kaas

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, 4 el knoflooksaus (flesje), 2 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 350 g vegetarisch rulgehakt, 1 zakje taco seasoningmix (Casa Fiesta), 1 pak wrap tortillas (Casa Fiesta), 2 tomaten, in kleine stukjes, 100 g geraspte belegen kaas, 1 zakje rucola,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire kaas recepten

Vegetarische chili met kaas

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflookteentjes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 stengels bleekselderij, 1 blik rode bonen, 1 el. olie, 1/2 el. chilipoeder, 1/2 el. paprikapoeder, 1 tl. djinten, 1 blik tomatenblokjes, 100 g. geraspte belegen komijnekaas, koriander, zout, cayennepeper

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegetarische gevulde paprika

Dit recept heb ik van mijn moeder. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar als ik bij mijn moeder eet, vraag ik altijd of zij haar beroemde gevulde paprika`s wil maken. Met deze heerlijke vegetarische gevulde paprika`s zit je altijd goed!

INGREDIENTEN

4 grote paprika`s, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 potje maïs, 150 gram kruidenkaas, 1 teentje knoflook, Geraspte kaas

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische lasagna

INGREDIENTEN

- 40 gram boter, - 50 gram bloem, - 500 ml melk, - 8 stuks lasagnavellen, - 1 courgette, - 1 pot HAK pastagroenten gekruid, - 2 eetl. geraspte oude kaas, - 2 eetl. olijfolie, - peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bieslookroomsaus met kaas en blokjes vegetarische ham

Lekkere saus over asperges of bloemkool. Maar ook over pasta.

INGREDIENTEN

25 gr roomboter, 1 el bloem, beetje melk, 1 dl slagroom, zout, vers gemalen peper, 1 el fijngehakte bieslook, 50 gr geraspte oude kaas, 50 gr vegetarische ham in kleine dobbelsteentjes

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2006
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Vegetarische lasagna

Heel lekker, gezond en komt van de Weightwatchers

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 aubergine, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 tomaat, 1 ui, 2 teentjes knoflook, lasagna vellen, 2 pakjes gezeefde tomaten, parmazaanse kaas, 2 bolletjes mozzarella

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
Nieuwste vegetarische kaas recepten

Vegetarische quiche

Lekkere voedzame quiche, goed te gebruiken als hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld een frisse salade erbij

INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg, 150 gr geraspte kaas, 3 bosuitjes, 1 kleine courgette, 1 kleine rode paprika, 150 gr broccoli, 3 teentjes knoflook, 100 gr parmezaanse kaas, 4 eieren, 150 gr creme fraiche, 2 tomaten, olijfolie, zout naar smaak, peper naar smaak, 2 eetl. oregano,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Enchilada′s

Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).

INGREDIENTEN

4 tortilla′s, geraspte cheddar (plakjes mogen ook), 2 el. olijfolie, potje mini maïskolfjes, handjevol doperwtjes (diepvries), 1 rode paprika, in stukjes, 1 wortel, in stukjes, 1 preitje, in stukjes, 2 tenen knoflook, geperst/geraspt, 1 Spaans pepertje (gehakt), ___________________, Saus:, pakje passata (gezeefde tomaten), 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 teen knoflook (geperst/geraspt), 2...3 dl bouillon (groente), witte suiker (naar smaak), 1 tl chilipoeder, 1/2 tl cayenne

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vegetarische pasta met kaas en creme fraiche

Lekker vegetarisch recept dat goed vult.

INGREDIENTEN

500 gram verse pasta naar keuze(of 250 gram droge pasta)., Voor de saus:, 200 ml creme fraiche, 200 gram geraspte(oude)kaas, olijfolie, 2 uien, bakje champignons,zout en peper,roomboter,parmezaanse kaas,knoflook

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke Vegetarische ovenschotel met kaas en paprika

Maar als je wel van vlees houdt, dan kun je natuurlijk altijd nog een lekker gehaktballetje of lapje vlees erbij braden en opdienen!

INGREDIENTEN

Ca. 1 kg. grote aardappelen(geen afkokers)-schoongeboend; 300 gram jonge of licht belegen Goudse kaas, grof geraspt; 1 groene en 2 rode paprika 's in smalle reepjes; 3 grote tomaten ontveld en in smalle reepjes; 2 uien in smalle halve ringen; 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;zout; witte peper; 2,5 dl. bouillon; 4-5 eetlepels kruim van witbrood; ca. 30 gram gesmolten boter.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Moussaka

Een smakelijke vegetarische moussaka, heerlijk gegratineerd met kaas. Eventueel gehakt toevoegen voor een vlees-variatie.

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 aubergine, 1 grote witte ui, 4 tenen knoflook, 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes (zonder zout), 1 blik tomatenblokjes (geen zout toegevoegd), 2 el olijfolie, 1 groenten-bouillonblokje zonder zout van Damhert, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde peterselie (vers kan natuurlijk ook!), mespuntje kaneel, vers gemalen peper, 1 laurierblad, 150 ml Griekse yoghurt (10% vet!), 2 eieren, 45 gram geraspte oude kaas Kees gerijpt.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-05-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rode ui, kaas en vegetarische frittata

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 2 middelgrote rode uien - 1 teentje knoflook - 2 middelgroene groene courgettes - 250 gram champignons - 1 eetlepel fijn gehakte bieslook - 2 eetlepels fijn gehakte basilicum - 1 theelepel geplette zwarte peperkorrels - 8 eieren - 100 gram mozzarella

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eigen nacho`s met zure room & eigen guacamole

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt.

INGREDIENTEN

200 gram geraspte kaas, Nacho`s 100 gram (of zelf gemaakt), 2 el guacamole (of zelf gemaakt; zie hieronder), 125 ml zure room (of crème fraîche), zout & peper naar smaak, 1 el paprikapoeder (eventueel), 1 tl chilipoeder (eventueel),

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische Smulschotel

Ongelooflijk lekker, deze vegetarische koolschotel, en nog goedkoop ook!

INGREDIENTEN

- romige aardappelpuree, - chinese kool, spitskool, - 2 zakjes kerriesaus, - belegen kaas, - peper toe., - kerrie, - boter, - 2 t. knoflook, - 2 uien, - bouillonblokje,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  •  
  •  20-30 min.

Vegetarische Croissantjes

Veel mensen geloofde eerst niet dat de inhoud geen vlees was, maar het is toch echt vegetarisch.

INGREDIENTEN

-2 vegetarische hamburgers, -1 teen knoflook, -1 ui, -1 eetlepel shosrmakruiden, -3 eetlepels shilli kruiden, -1 eetlepel paprika kruiden, -7 plakken bladerdeeg, -strooikaas, -1 eierdooier

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische lasagne

Makkelijke vegetarische lasagene

INGREDIENTEN

1 pak lasagne bladen, 1 fles pasta saus Napoli (Lidl), Olijfolie, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 aubergine, 1 bakje champignons, 2 grote bollen mozzarella, 175 vegetarische gehakt, 150 gr. geraspte kaas belegen, 2 tl. sambal, 1 bosje basilicum of gegedroogde, 1 eetl.. gedroogde oregano, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische lasagna

Vegetarische lasagne met verschillende soorten groenten, tofu en fetakaas

INGREDIENTEN

1/3 van een broccoli, 1 winterpeen, 100 g sperziebonen, 1 sjalot ui, 2 tenen knoflook, 1 pot basilico pasta saus van Grand Italia, pasta bladeren, witte wijn azijn, feta kaas, geraspte kaas, tofu, halve courgette, halve rode punt paprika

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2011
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Vegetarische Eenpansschotel

Mexicaanse rijst en bonenschotel

INGREDIENTEN

Voorbereiding: 10 minuten, 1 tl (vegetarische) olie, 125 ml water, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 100 gr champignons, in plakjes, 2 groene pepers, van zaadlijsten ontdaan en gesneden, 125 gr lang korrelige rijst, 1 blik kidney bonen, uitgelekt, 1 blik tomaten, 1 tl chilipoeder, 2 tl ketoembar/koriander, 100 gr magere mozzarella,, , ,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

vegetarische canneloni

Vegetarische canneloni met spinazie en ricotta.

INGREDIENTEN

* 600 g spinazie uit de diepvries, * 300 g ricotta, * 1 ei, * 9-12 canneloni, * tomatensaus, * geraspte kaas, * nootmuskaat, * peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vegetarische groente-kaastaart

Slechts 300 kcal en toch lekker pittig !!

INGREDIENTEN

1 bakje magere kwark a 225 gr, 4 el olie, zout, 3 el paneermeel, 225 gr bloem, 1 ui, 1 rode en 1 groene paprika, 3 stengels bleekselderij, 1/2 courgette, 1/2 bakje champignons, boter of margarine om in te bakken, 2 el tomatenpuree, 1 tl oregano, 100 gr geraspte belegen kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische lasagne

Een heerlijke eerlijke vegetarische lasagne. Onze kinderen en vriendjes en vriendinnetjes vinden deze lasagne ook heerlijk.

INGREDIENTEN

1 kg trostomaten, 250 gr champignons, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 2 rode paprikas, 2 courgettes, 3 stengels bleekselderij, 1 aubergine, 1 bakje ricotta (italiaanse kaas), 150 gr geraspte kaas, 1 eetlepel olijfolie, 2 pakken groene lasagne bladeren

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische Broccolitaart

Taart van ei, broccoli en kaas

INGREDIENTEN

400 gram broccoli, 200 gram geraspe kaas, 6 eieren, peper, zout, nootmuskaat, knoflook en eventueel andere kruiden naar smaak.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegetarische moussaka

Een lichtere variatie,met veel minder vet,dus nog slanker ook.

INGREDIENTEN

*1 aubergine*3 grote aardappelen*1 ui*2 tenen knoflook*1 blikje tomaatblokjes*300 gr.feta*1 el peterselie*1 thl gedroogde oregano*1 groentebouillionblokje*1 dl witte wijn*1 zakje witte saus(of zelfgemaakte witte roux)*1 ei*2 el parmezaanse kaas*peper*olijfolie.

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

Vegetarische zomerchili

Lekkere chili met zomergroenten en tofu.

INGREDIENTEN

3 el sesamolie, 500 g tahoe, grof verkruimeld, 1 grote ui, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 2,5 el chili con carne-kruidenmix, 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree à 70 g netto, 1 grote courgette, in grove blokjes, 1 blikje maiskolfjes, uitgelekt, à 425 g, 1 pot verderwtjes à 1 l of gebruik bruine bonen, kidneybonen of capucijners, 1 klein bosje koriander, geraspte belegen kaas en tortillachips, voor erbij

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarische Groente-Pakketjes

Pakketje van bladerdeeg met daarin verschillende soorten groente en kaas

INGREDIENTEN

9 plakjes bladerdeeg, 250 gram champinons, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 courgette, 200 gram mais, 150 gram geraspte kaas, 100 gram gorconzola

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische Zuurkoolschotel

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool, 1 grote ui in dunne ringen, 1 grote goudreinet, 100 gram pittige kaas, 4 schijven ananas, 35 gram boter voor de puree en voor bakken, invetten en gratineren, 4-5 eetl. paneermeel

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische Kroketten

Op basis van kaas en linzen... Lekker als bijgerecht, bijv. bij de frietjes. Lekkere vleesvervanger

INGREDIENTEN

175gr. rode linzen, 4dl water, 100gr. geraspte kaas, 1 ui, 2 eieren, 50gr. vers broodkruim, 1tl gemengde gedroogde kruiden, 1 el citroensap, zout, 1/2 tl versgemalen zwarte peper, olie om in te bakken

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2001
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

vegetarische andijviestamppot

Verrassend anders

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 500 gram gesneden andijvie, 1 rode paprika, 150 gram in blokjes gesneden jonge kaas, 100 gram gezouten cashewnoten

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Vegetarische Lasagne

Apart maar lekker

INGREDIENTEN

1 ui,2 teentjes knoflook,olijfolie,1tl tijm,1 blikje tomatenblokjes,1el basalmico azijn,1groentebouillontablet,1pot geroosterde paprika's,zout,peper,5 blaadjes verse salie,champignons,2el pijnboompitten,2 bakjes ricotta of huttekase,lasagnevellen,gerapte oude kaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische saucijzenbroodjes

Gelijk als gewone sauzijzenbroodjes alleen nemen we dan belegen kaas

INGREDIENTEN

1 pakje Bladerdeeg.1 pond belegen kaas.Eieren ongeveer 2.Worchestersaus. maggi.Zout. peper.Wat kruiden naar smaak om over de kaas in de vulling te doen. 1 zakje geraspte oude kaas.

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische lasagne

Lekkere zelfbedachte lasagne. Kan zo goedkoop en duur worden als je zelf wilt. En als er bijvoorbeeld gasten komen die niet vegetarisch zijn.. : Mijn vriend vond hem als rasechte karnivoor toch erg lekker en "miste het vlees niet"

INGREDIENTEN

Lasagnebladeren, 1 blik artisjok harten, 2 of 1 soorten kaas. (bijv: mozarello/ricotto of pak feta, gorgonzola), 1/2 pak bladspinazie in de vriezer. Kan natuurlijk ook vers, 4 tomaten gepeld en geprakt gemengd met wat olijfolie, oregano en z+p., Groene chilipepers uit pot. Olijven kan ook., Garneren met jonge kaas.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische lasagne

Een heerlijke, vegetarische lasagna.

INGREDIENTEN

Lasagnavellen, 2 aubergines, 2 courgettes, 2 rode paprika′s, 2 kleine uien, 1 teentje knoflook, 300 gram buffelmozzerella, 50 gram geraspte kaas, 250 gram tomatenpuree, basilicum en oregano (gedroogd),

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Pasta

Heerlijke pasta met veel groentjes en vegetarisch gehakt

INGREDIENTEN

, 1 pak spaghetti, 1 broccoli, 2 handjes vol verse spinazie, ca. 20 hazelnootjes in grove stukjes, 2 teentjes look, gehakt, 250gr vegetarisch gehakt, 2cm verse gember, gehakt, 3 ajuinenpijpjes, gehakt, een half bakje champignons, gevierendeeld, 2 koffielepels tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten, 1 brikje room (2dl), groentenbouillonblokje, verse tijm en salie, paprikapoeder, peper en zout, olijfolie, geraspte kaas naar keuze, ,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vegetarische lasagna

Overheerlijke lasagnaschotel

INGREDIENTEN

Lasagnavellen; 1 bakje champignons; 1 bakje tofugehakt; 1 ui; 2 tenen knoflook; 2 paprika's; 5 tomaten; 2 theelepels oregano; 2 theelepels basilicum; ? theelepels tijm; 3 eetlepels groene pesto; olijfolie; ? pakje tomatenpassata;, , voor de saus:, 5 dl melk; 30 gram boter; 30 gram bloem; ? groentenbouillontablet; 1? geraspte oude kaas; beetje peper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegetarische uientaart

INGREDIENTEN

7 plakjes bladerdeeg, 3 grote uien, 50 g boter, 3 eieren, 1 dl koffieroom of kookroom, zout, peper, 1 tl paprikapoeder, tabasco, 150 g geraspte kaas, 2 tomaten

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Kaas + burgers = I Love Vegetarische burgers!

Op vrijdag mag alles! Vorige vrijdag was het de beurt aan mijn lieveke, wat we gingen maken. Meestal gaat hij dan al denken aan burgers! Hij koos voor deze dubbele boerenkaasburgers! Ik ben zelf al verzot op de boerenkaas van Albert Heijn, dus ik had er zeker niets op tegen We hebben wel  de bereidingswijze van in dit originele recept niet gevolgd. Want in onze plaatselijke AH verkopen ze niet de mini vegetarische burgers. Die hebben we vervangen door 4x mc2 Burgers van de Vegetarische slager. Ook de minibolletjes hebben we vervangen door 2 bakkersbollen.  En we hebben het niet klaargemaakt op de BBQ maar op een grillpan! Maar voor de rest hebben we wel alle ingrediënten behouden! Kortom deze burger was heel lekker! Mijn lieveke werd er zelfs stil van om dat het hem zo smaakte ^_^ Ik haal plezier en ontspanning uit mijn blog, door bestaande recepten uit te proberen, te delen met jullie en tenslotte mijn eigen zegje erbij te plaatsen

INGREDIENTEN

€ 8 vegetarische hamburgers (mini (diepvries), ontdooid), € olijfolie (om te bestrijken), € 1 plak boerenkaas, € 4 zongedroogde tomaten (in olie), € 4 witte minibolletjes, € 1 eetlepel mayonaise, € 4 blaadjes kropsla (klein),

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste vegetarische kaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top