1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch
  4. Vegetarische recepten
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een heerlijke vegetarische ovenschotel, die heel gemakkelijk te maken en erg lekker is. Mooie witte asperges met plakjes voorgekookte aardappelen, cheddar , knoflook, eitjes en peterselieen diverse kruiderijen. Liever niet vegetarisch? Geserveerd met een stukje vlees of vis is natuurlijk ook prima en lekker Ik maakte er onderstaande salade bij. Knapperige-kleurige-zomersalade   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een gezonde gazpacho bereid met amandelen. Dit vegetarische gerecht is uitstekend om te serveren als voorgerecht bij een uitgebreid diner. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Heerlijke romige soep met een vleugje mosterdsmaak. Lekker voor als je weer eens iets anders wilt dan de "gewone" aspergesoep. Met gerookte kipfilet of gekookte ham. Of weglaten voor een vegetarische variant. Je kunt de roomkaas ook vervangen door crème fraiche of kookroom. Ik heb er nog even de staafmixer doorheen gehaald omdat ik allemaal onregelmatige stukjes asperges had. Je kunt de stukjes ook gewoon heel laten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Probeer deze spinaziepasta uit de oven eens. Een makkelijke, vegetarische maaltijd waar iedereen van gaat smullen!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het was de bedoeling om een gehele vegetarische taart te maken. De overgebleven plakjes ontbijtspek van onderstaand gerecht heb ik er toch maar aantoegevoegd. Door met een steunvulling de taart voor te bakken krijg je een fijne, krokante niet kleffe bodem. Iets meer werk, maar dat beloont en als het deeg staat voor te bakken in de oven , kun je de vulling maken. Provencaalse-ovenschotel-met-krokante-kip-broccoli-en-kerstomaatjes   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke vegetarische curry met een frisse salade vol fruit. Een lekkere combinatie die je zeker eens moet proberen!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Deze vegetarische 'hachis parmentier' is zo lekker en lijkt zo sterk op de klassieke versie dat je zelfs echte vleeseters voor de gek kan houden.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Iets wat hier op lijkt bij mijn overburen gegeten en zij kwamen uit Azerbeidjan, maar kreeg het recept niet. Ik ben toen zelf aan de slag gegaan met wat ik nog wist wat erin zat, en dit is mijn variant. Het lijkt het meeste op een Russische salade, dus dan is dit een vegetarische variant. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Gezond en niet duur. Deze vegetarische carpaccio is ideaal om als lunch of voorgerecht te serveren. Om maar een paar redenen te geven waarom je een keer voor deze variant moet gaan: het is gezonder dan de originele vlees carpaccio, het is beter voor de planeet en het is een stuk goedkoper!  Mocht je trouwens niet een groot fan zijn van oude geitenkaas, kun je dit altijd vervangen voor een andere zoute lokale kaas. Denk hierbij aan Texelse schapenkaas, blauwe kaas of een blokje oude kaas. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top