Romige pasta met spekreepjes in een spinazie-boursinsaus
Deze heerlijke pasta kregen we voorgeschoteld door een vriendin tijdens onze leesclubavond. Heerlijk! Meteen het recept gemaakt. Het viel ook erg in de smaak bij ons 8-jarige nichtje Eva.Zonder spek ook een heerlijk vegetarisch recept. In december 2012 gemaakt zonder champignons, ook lekker!
Ingrediënten 4 personen
400 gram penne of strikjes pasta - 1 kleine ui of sjalotje - 2 teentjes knoflook - 150 gram gerookte spekreepjes - 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes - 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - 150 gram champignons - peper, zout - eventueel wat sambal voor de liefhebbersVoorbereiding
Ontdooi de spinazie.Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
Bereidingswijze
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan langzaam uit. Voeg de uisnippers toe en bak deze zachtjes mee tot ze glazig zijn. Voeg de champignons erbij en bak deze mee tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe dan de ontdooide spinazie erbij en het pakje boursin. Breng alles aan de kook en roer goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.