Vegetarische paella
Dit is de klassieke paella in zijn vegetarische versie. U kan deze paella het best serveren met knapperig stokbrood en een gemengde salade. Maak ook eens gebruik van een mengsel van bruine en witte rijst. De bijhorende witte wijn kan u ook eens vervangen door ongezoet appelsap. En eventueel kan u zelfs eens wilde paddestoelen gebruiken in plaats van champignons. Grote paëllapannen kun je huren of kopen bij http://www.cookfusion.be/paellapannen/vegetarische-paella.php. Daar haalde ik dit lekkere recept vandaan
1 el olijfolie 2 uien (gehakt) 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 500 g bruine rijst 400 g tomaten (uit blik, met sap, gehakt) 1 blikje tomatenpuree 1 tl gedroogde dragon 1 tl gedroogde basilicum 1 tl gedroogde oregano 1 rode paprikas (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt) 1 groene paprikas (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt) 2 stengels selder (fijngehakt) 1 bakje champignons (gesneden) 150 g peultjes (gedopt en gehalveerd) 100 g erwten (diepvries) 100 g gehakte cashewnoten zout & peper (versgemalen)
Verhit de olie en fruit de ui en het knoflook tot deze zacht zijn. Voeg de paprika en de rijst toe en laat het geheel nogmaals 4-5 min. bakken, tot de rijst transparant is. Schep af en toe om. Voeg de bouillon, wijn, tomaten, tomatenpuree en kruiden toe. Laat het mengsel 10-15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg de stukken paprika, selderij, champignons en peultjes toe en laat het geheel 30 min. koken tot de rijst gaar is. Roer af en toe en voeg indien nodig bouillon toe. Voeg de erwten en de cashewnoten toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Variaties: gebruik eens een mengsel van bruine en witte rijst. Vervang de witte wijn door ongezoet appelsap. Gebruik wilde paddestoelen in plaats van champignons. Tip van de kok: als je het gerecht van tevoren wil bereiden, moet je zorgen dat het niet helemaal gaar is. Voeg het water of bouillon toe en verwarm het. De erwten voeg je pas op het laatste moment toe, omdat ze anders hun kleur verliezen.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-2010Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Paella met lentegroenten
Vegetarisch hoofdgerecht
1 ui, 1 rode peper, 1 vleestomaat, 2 teentjes knoflook, 30 gram blanke amandelen, 15 gram verse peterselie, 5 eetlepels (olijf)olie, 1 1/2 kruidenbouillontablet, 300 gram risottorijst, 1 dl. droge witte wijn, 200 gram groene asperges, 1 envelopje saffraandraadjes, 1 zakje peultjes en worteltjes (200 gram), 100 gram sugar snaps, 100 gram doperwten (diepvries), 4 eieren, zout, peper,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-05-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
vegetarische paella
300 gr rijst; 5 el olijfolie; 1 gr saffraan; 1 winterwortel; 1 kleine knolselder; 1 ui; 2 aubergines; 3 tenen knoflook; 1 klein blikje kikkererwten; 1 rode paprika; 1 gele paprika; 1 el verse oregano; 1 el verse basilicum; zout; cayennepeper, Saus: 1/2 ui; 2 tenen knoflook; 1 blik gepureerde tomaten; 3 el kappertjes; 1 el olijfolie; zout & peper; 1 el suiker
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2008Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Paella rijst
Vegetarisch gerecht;
1 kop rijst, iziki (zeewier), zout, saffraan of kurkuma, kurkuma,verschillende soorten groenten zoals wortelen, ui, paprika, erwten, courgetten..., sesamzaad of noten, tamari (sojasaus),
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2003Belgisch20-30 min.
Paella met cashewnoten
2 el olijfolie, 1 el boter, 1 rode ui, gesnipperd, 150 g arboriorijst, 1 tl gemalen kurkuma, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl chilipoeder, 3 teentjes knoflook, 1 groene spaanse peper, in plakjes, 1 groene paprika, in blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 75 g minimaiskolven, overlangs doorgesneden, 2 el zwarte olijven zonder pit, 1 grote tomaat, in blokjes, 4,5 dl groentebouillon, 75 g ongezouten cashewnoten, 50 g diepvrieserwten, 2 el fijngehakte peterselie, mespunt cayennepeper, zout en peper
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-08-2004Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Paella met quorn
Voor 6 personen; Een vegetarisch alternatief voor deze Spaanse klassieker. Dit gerecht is zeer rijk aan vezels en evenwichtig. Het bevat veel complexe koolhydraten, vitaminen, oxidatieremmende mineralen en zeer weinig vet. per portie: 382 kcal/1596 kJ
4 diepgevroren artisjokbodems, 4 sjalotten, 2 rode paprika's, 2 knoflooktenen, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 150 g diepvrieserwten, 250 g rijst met een lange korrel, 2 tot 3 buisjes saffraan, 800 g fijngehakte tomaten, 1 eetlepel Provencaalse kruiden, 300 g blokjes quorn, 100 g gedroogde rozijnen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? koffielepel paprika, 2 eetlepels citroensap, zout, peper,
- Slanke keuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-2003Slanke keuken30-60 min.
Paella met tofu
Heerlijk !
270 g tofu, 3 paprika`s (verschillende kleuren), 4 vleestomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, peterselie, 250 g volwaardige rijst, 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5dl heet water), 1 dl droge witte wijn, 4 eetl. olijfolie, 1 capsule saffraanpoeder, 1 mespuntje cayennepeper, peper en zout,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-07-2013Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Pittige veggie paella
Ook niet vegetariërs zullen deze paella met zekerheid lusten !
200 g seitan, 250 g erwten (diepvries), 2 wortelen, 2 rode paprika's, 1 rood pepertje, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 250 g langkorrelrijst, 400 g tomatenstukjes (blik), 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water), 4 eetl. olijfolie, 0.5 kaneelstokje, 2 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. kurkuma, 0.5 koffiel. cayennepeper, peper en zout
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-06-2018Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Vegetarische paella met venkel, artisjok en manouri
Paella vegetarisch? Ja hoor, dit recept is heerlijk, ook niet vegetariërs zullen er van smullen !
300 g arboriorijst, 200 g kaas (manouri), 300 g jonge wortelen, 1 venkel, 1 rode paprika, 1 citroen, 1 ui, 2 knoflook teentjes, bladpeterselie, 150 g erwten (diepvries), 200 g artisjokharten (bokaal), 50 g zwarte olijven, 1 el tomatenpuree, 1 L groentebouillon, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, 1/2 tl saffraandraadjes, olijfolie, peper en zout
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-05-2020Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
groentepaella
Een gemakkelijk te maken paella. Succes verzekerd. Lekker vegetarisch
1l water, 1 bouillonblokje, 175g rijst, 3 paprika's (kleur kiezen), 250g champignons, olijfolie, 1 soeplepel kookwater van de rijst, 1 potje doperwten, saffraanpoeder, 125ml zure room, bieslook, 2 teentjes look, een beetje boter.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-07-2002Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Groentepaella
Vegetarische paella
2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 5 el olie (van de kaasblokjes), 350 g risottorijst, 1 l groentebouillon, 300 g tuinerwtjes of jonge capucijners (diepvries), 200 g groene asperges of sperzieboontjes, 1 rode paprika, 100 g tomaatjes, 1 pot Apetina® witte kaasblokjes in olie, bosje platte peterselie, bosje bieslook
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-04-2014Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.