Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch Paella

Vegetarisch paella recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vegetarische paella

Dit is de klassieke paella in zijn vegetarische versie. U kan deze paella het best serveren met knapperig stokbrood en een gemengde salade. Maak ook eens gebruik van een mengsel van bruine en witte rijst. De bijhorende witte wijn kan u ook eens vervangen door ongezoet appelsap. En eventueel kan u zelfs eens wilde paddestoelen gebruiken in plaats van champignons. Grote paëllapannen kun je huren of kopen bij http://www.cookfusion.be/paellapannen/vegetarische-paella.php. Daar haalde ik dit lekkere recept vandaan

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 2 uien (gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 500 g bruine rijst, 400 g tomaten (uit blik, met sap, gehakt), 1 blikje tomatenpuree, 1 tl gedroogde dragon, 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl gedroogde oregano, 1 rode paprikas (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt), 1 groene paprikas (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt), 2 stengels selder (fijngehakt), 1 bakje champignons (gesneden), 150 g peultjes (gedopt en gehalveerd), 100 g erwten (diepvries), 100 g gehakte cashewnoten, zout & peper (versgemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella met lentegroenten

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode peper, 1 vleestomaat, 2 teentjes knoflook, 30 gram blanke amandelen, 15 gram verse peterselie, 5 eetlepels (olijf)olie, 1 1/2 kruidenbouillontablet, 300 gram risottorijst, 1 dl. droge witte wijn, 200 gram groene asperges, 1 envelopje saffraandraadjes, 1 zakje peultjes en worteltjes (200 gram), 100 gram sugar snaps, 100 gram doperwten (diepvries), 4 eieren, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vegetarische paella

INGREDIENTEN

300 gr rijst; 5 el olijfolie; 1 gr saffraan; 1 winterwortel; 1 kleine knolselder; 1 ui; 2 aubergines; 3 tenen knoflook; 1 klein blikje kikkererwten; 1 rode paprika; 1 gele paprika; 1 el verse oregano; 1 el verse basilicum; zout; cayennepeper, Saus: 1/2 ui; 2 tenen knoflook; 1 blik gepureerde tomaten; 3 el kappertjes; 1 el olijfolie; zout & peper; 1 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paella rijst

Vegetarisch gerecht;

INGREDIENTEN

1 kop rijst, iziki (zeewier), zout, saffraan of kurkuma, kurkuma,verschillende soorten groenten zoals wortelen, ui, paprika, erwten, courgetten..., sesamzaad of noten, tamari (sojasaus),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Paella met cashewnoten

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 el boter, 1 rode ui, gesnipperd, 150 g arboriorijst, 1 tl gemalen kurkuma, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl chilipoeder, 3 teentjes knoflook, 1 groene spaanse peper, in plakjes, 1 groene paprika, in blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 75 g minimaiskolven, overlangs doorgesneden, 2 el zwarte olijven zonder pit, 1 grote tomaat, in blokjes, 4,5 dl groentebouillon, 75 g ongezouten cashewnoten, 50 g diepvrieserwten, 2 el fijngehakte peterselie, mespunt cayennepeper, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella met quorn

Voor 6 personen; Een vegetarisch alternatief voor deze Spaanse klassieker. Dit gerecht is zeer rijk aan vezels en evenwichtig. Het bevat veel complexe koolhydraten, vitaminen, oxidatieremmende mineralen en zeer weinig vet. per portie: 382 kcal/1596 kJ

INGREDIENTEN

4 diepgevroren artisjokbodems, 4 sjalotten, 2 rode paprika's, 2 knoflooktenen, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 150 g diepvrieserwten, 250 g rijst met een lange korrel, 2 tot 3 buisjes saffraan, 800 g fijngehakte tomaten, 1 eetlepel Provencaalse kruiden, 300 g blokjes quorn, 100 g gedroogde rozijnen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? koffielepel paprika, 2 eetlepels citroensap, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2003
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Paella met tofu

Heerlijk !

INGREDIENTEN

270 g tofu, 3 paprika`s (verschillende kleuren), 4 vleestomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, peterselie, 250 g volwaardige rijst, 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5dl heet water), 1 dl droge witte wijn, 4 eetl. olijfolie, 1 capsule saffraanpoeder, 1 mespuntje cayennepeper, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige veggie paella

Ook niet vegetariërs zullen deze paella met zekerheid lusten ! 

INGREDIENTEN

200 g seitan, 250 g erwten (diepvries), 2 wortelen, 2 rode paprika's, 1 rood pepertje, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 250 g langkorrelrijst, 400 g tomatenstukjes (blik), 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water), 4 eetl. olijfolie, 0.5 kaneelstokje, 2 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. kurkuma, 0.5 koffiel. cayennepeper, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2018
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

groentepaella

Een gemakkelijk te maken paella. Succes verzekerd. Lekker vegetarisch

INGREDIENTEN

1l water, 1 bouillonblokje, 175g rijst, 3 paprika's (kleur kiezen), 250g champignons, olijfolie, 1 soeplepel kookwater van de rijst, 1 potje doperwten, saffraanpoeder, 125ml zure room, bieslook, 2 teentjes look, een beetje boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Groentepaella

Vegetarische paella

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 5 el olie (van de kaasblokjes), 350 g risottorijst, 1 l groentebouillon, 300 g tuinerwtjes of jonge capucijners (diepvries), 200 g groene asperges of sperzieboontjes, 1 rode paprika, 100 g tomaatjes, 1 pot Apetina® witte kaasblokjes in olie, bosje platte peterselie, bosje bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top