1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch Gnocchi

Vegetarisch gnocchi recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gnocchi .

Gnocchi is een italiaanse pasta soort.

INGREDIENTEN

1 kl pompoen,gewassen, 1 ui in dunne partjes, 1 teen knoflook,in plakjes, 2 tl kaneel, 2 tl chillipoeder, 1 bakje cherrytomaten, 4 el olijfolie, 1 pak gnocchi (500 g), bakblik dun ingevet, zout, 50 g grana padano,geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gnocchi

Gnocchi van Aardappel

INGREDIENTEN

600 gr aardappels, 3 eieren, 50 gr geraspte kaas, 100 gr tarwebloem, peper, paneermeel, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gnocchi

Gnocchi van griesmeel

INGREDIENTEN

1 l melk, 1 tl zout, 150 gr griesmeel, 3 eieren, nootmuskaat, peper, 100 gr geraspte kaas, boter, 500 gr tomaten, 100 gr uien, 1 teentje knoflook, gehakte peterselie, gehakt selderij blad, 1 laurierblad, oregano, peper, veldsla, zonebloemolie, sap van 1/2 citroen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gnocchi met citroenricotta

Een heerlijk verrassend zomers gerecht door de combinatie van de stevige gnocchi met de lichtzure ricotta en de zoetigheid van de courgette.

INGREDIENTEN

- 2el olijfolie, - 2 courgettes (in zeer kleine blokjes), - 1 pak koelverse gnocchi (aardappeldeegkussentjes, 500gr), - 1 citroen schoongeboend, - 1/2 zakje peterselie (30 gr) fijngesneden, - 1 zakje basilicum (15gr) fijngesneden, - 250gr ricotta, - 50gr grano pardano, grof geraspt (dunschiller!)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi met boerenkool

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, 300 gram panklare boerenkool, 50 gram walnoten, zout, 1 pak gnocchi (500 gram, Delverdere), 150 gram Danish blue (of andere blauwaderkaas)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi met gorgonzolasaus

INGREDIENTEN

1 bleekselderij, fijngesneden, 1 kleine ui, fijngehakt, 40 g boter, 150 g gorgonzola, 300 ml melk, 500 g gnocchi, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gnocchi Met Groente

Gnocchi van volkorenbrood

INGREDIENTEN

200 gr oudbakken volkorenbrood, 1/8 liter hete melk, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 gr wortel, 1 venkelknol, 2 eieren, zout, nootmuskaat, cayennepeper, paneermeel, 175 gr pizzatomaten uit blik, 50 gr creme fraiche, 1 el gedroogde oregano, 150 gr geraspte kaas, 1 el boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Spinazie Gnocchi

INGREDIENTEN

2 courgettes Voor de vulling: 600 g verse spinazie - 250 g kwark - 75 g boter - mespunt foeliepoeder - 3 eieren - 100 g griesmeel - 100 g geraspte gruyere of geraspte oude kaas - bloem - boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gnocchi met frisse groenten en gorgonzola

Lekker vegetarisch gerecht, snel op tafel.

INGREDIENTEN

250 gram gnocchi (pak AH), 100 gram gorgonzola, klein bekertje crème fraîche, 2 stengels bleekselderij, een kleine venkel, wat rucola, een el fijngehakte Italiaanse kruiden, peper uit de molen, 1 teentje knoflook, vloeibare margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi met tomaat en groene kool

INGREDIENTEN

250 g cherrytomaatjes, 2 teentjes knoflook, 1 zakje verse basilicum, 6 el olijfolie, 1 pak gnocchi di patate (500 g, Delverde), zout, 300 g panklare groene kool, versgemalen peper, 150 g rookkaas in plakjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gnocchi met Danish blue-basilicumsaus

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 4 tomaten, 1 pak Gnocchi di patate( 500 g Delverde), 2 el.olie, 1 zak champignon-roerbakmix(AH), 1 zakje roombasilicumsaus (45 g Knorr), 300 g Danish Blue (blauwaderkaas), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi van zoete aardappel en ricotta

Volgens de Delicious een lunchgerecht, maar doet het ook goed als (vegetarisch) voorgerecht voor 4-6 personen. Wij aten het als bijgerecht bij een portie in vanille gemarineerde tonijn; een aanrader voor wie het aandurft om gnocchi te maken!

INGREDIENTEN

700 gram zoete aardappels, wit vruchtvlees., 3 el ricotta, 4- 5 el bloem + extra, 1 envelopje saffraan (0,05 gram), 25 gram boter, 100 ml milde olijfolie, 1 bosje salie, de blaadjes in de lengte gehalveerd, 75 gram ongezouten gepelde hazelnoten

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gnocchi Met Pesto En 2 Soorten Kaas

Een heerlijk vegetarisch pastagerecht dat als lunch en als hoofdgerecht gegeten kan worden.

INGREDIENTEN

Groene pesto; verse basilicum (of uit de diepvries, maar zeker niet gedroogd); olijfolie; zout en peper; 1 bolletje mozzerella; gnocchi; 3-4 groenten- of tuinkruidenbouillonblokjes; vergeraspte parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gnocchi met gestoomde groenten en walnotensaus

Heerlijk romig gerecht. De gnocci is natuurlijk ook te vervangen door (volkoren)pasta.

INGREDIENTEN

- koelverse gnocci (in de Natuurwinkel te koop onder het merk Biorgin)., - 1 zakje kookgroente (een mix van broccoli, sperziebonen en kastanjechampignons)., - 1 bosje lente-uitjes., - half zakje gepelde walnoten., - pakje soja cuisine., - walnotenolie om in te bakken.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi van Zoete Aardappel met Gepofte Knoflook

Kerstmenu Potatoes

INGREDIENTEN

3 grote (oranje) zoete aardappels (750g) , 2 bollen knoflook , 24 blaadjes salie , 250 g bloem , stukje parmezaanse kaas (50g) , 50 g boter , 2 el olijfolie , peper en zout uit de molen , snuf gemalen nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Gnocchi met ragout van wilde paddestoelen en rozemarijn

Uit : De parttime vegetari?r. Heerlijk eten zonder vlees. voor 4 pers.

INGREDIENTEN

600 g aardappelen, 1 ei, 450 g bloem, zout, peper (zwarte peper), olijfolie om te bakken, 2 uien (fijngehakt), 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 3 teentjes knoflook, 300 g tomatenpuree, 8.5 dl wijn (rood), 8.5 dl bouillon, rozemarijn (verse blaadjes), 450 g portabello's, parmezaanse kaas, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2005
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Portobello's en gnocchi in romige saus

Vegan!

INGREDIENTEN

- een scheutje olijfolie, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - 2 portobello's, in plakjes gesneden, - een paar groene asperges, in stukjes gesneden, - 1/2 theelepel chilivlokken, - 1/4 theelepel gedroogde tijm, - verse peper naar smaak, - verse bieslook naar smaak, - 1/2 cup (half pakje) plantaardige kookroom, - 1/2 cup groentebouillon, - 2 eetlepels balsamico azijn, - een pakje gnocchi

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2015
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

pompoengnocchi

Lekker vegetarisch

INGREDIENTEN

2 koppen gepureerde pompoen; 50 gr. griesmeel; 75 gr aardappelmeel;zout,peper.nootmuskaat; 100gr.ongezouten boter;, versgeraspte parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geitenkaasghocchi met spinazie en truffelolie

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

250 gram ricotta - 200 gram zachte geitenkaas - 50 gram griesmeel - 150 gram bloem - 2 losgeklopte eieren - 50 gram verkruimelde pecannoten - 1 zakje sweet bites (oranje mini-paprika's) in dunne reepjes - 4 eetlepels olijfolie - 2 liter groentebouillon van tablet - 450 gram panklare spinazie - 30 gram grof gesneden verse munt - 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgnocchi

INGREDIENTEN

500 gram kruimige aardappels, 1 ei, nootmuskaat, zout, 1/2 zakje geraspte Parmezaanse kaas (a 100 gram, Grozette), 100 gram bloem, 2 groentebouillontabletten, 25 gram boter of margarine, 1/2 el boter of margarine om in te vetten, 2 el bloem om te bestuiven

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top