gnocchi
Gnocchi van Aardappel
600 gr aardappels 3 eieren 50 gr geraspte kaas 100 gr tarwebloem peper paneermeel olijfolie
Was de aardappels en kook ze gaar. Speol ze even onde de koude kraan af en pel ze. Stamp ze fijn met eenpureestamper. Voeg 2 eieren toe, de geraspte kaas en de bloem en kneed dit tot een stevog deeg. Voeg desgewenst wat peper toe. Verdeel het deeg in rolletjes met een doorsnee van ongeveer 2 cm. Snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Je kunt ook balletjes maken en deze een beetje plat slaan. Klop het laatste ei los. Haal de gnocchi eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de paneermeel. Bak de gnocchi in een scheutje hete olijfolie in de koekepan aan alle kantenlichtbruin
- Vegetarisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-1998Vegetarisch Bijgerecht30-60 min.
Gnocchi .
Gnocchi is een italiaanse pasta soort.
1 kl pompoen,gewassen, 1 ui in dunne partjes, 1 teen knoflook,in plakjes, 2 tl kaneel, 2 tl chillipoeder, 1 bakje cherrytomaten, 4 el olijfolie, 1 pak gnocchi (500 g), bakblik dun ingevet, zout, 50 g grana padano,geraspt,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-03-2008Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gnocchi
Gnocchi van griesmeel
1 l melk, 1 tl zout, 150 gr griesmeel, 3 eieren, nootmuskaat, peper, 100 gr geraspte kaas, boter, 500 gr tomaten, 100 gr uien, 1 teentje knoflook, gehakte peterselie, gehakt selderij blad, 1 laurierblad, oregano, peper, veldsla, zonebloemolie, sap van 1/2 citroen
- Vegetarisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-1998Vegetarisch Bijgerecht30-60 min.
Gnocchi met citroenricotta
Een heerlijk verrassend zomers gerecht door de combinatie van de stevige gnocchi met de lichtzure ricotta en de zoetigheid van de courgette.
- 2el olijfolie, - 2 courgettes (in zeer kleine blokjes), - 1 pak koelverse gnocchi (aardappeldeegkussentjes, 500gr), - 1 citroen schoongeboend, - 1/2 zakje peterselie (30 gr) fijngesneden, - 1 zakje basilicum (15gr) fijngesneden, - 250gr ricotta, - 50gr grano pardano, grof geraspt (dunschiller!)
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2007Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
Gnocchi met boerenkool
1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, 300 gram panklare boerenkool, 50 gram walnoten, zout, 1 pak gnocchi (500 gram, Delverdere), 150 gram Danish blue (of andere blauwaderkaas)
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-05-2003Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
Gnocchi met gorgonzolasaus
1 bleekselderij, fijngesneden, 1 kleine ui, fijngehakt, 40 g boter, 150 g gorgonzola, 300 ml melk, 500 g gnocchi, zout en peper
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-03-2005Vegetarisch Hoofdgerecht0-10 min.
Gnocchi Met Groente
Gnocchi van volkorenbrood
200 gr oudbakken volkorenbrood, 1/8 liter hete melk, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 gr wortel, 1 venkelknol, 2 eieren, zout, nootmuskaat, cayennepeper, paneermeel, 175 gr pizzatomaten uit blik, 50 gr creme fraiche, 1 el gedroogde oregano, 150 gr geraspte kaas, 1 el boter
- Vegetarisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-12-1998Vegetarisch Bijgerecht60-120 min.
Spinazie Gnocchi
2 courgettes Voor de vulling: 600 g verse spinazie - 250 g kwark - 75 g boter - mespunt foeliepoeder - 3 eieren - 100 g griesmeel - 100 g geraspte gruyere of geraspte oude kaas - bloem - boter
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2002Vegetarisch0-10 min.
Romige Toscaanse Gnocchi.....
Tijdens de fietstocht van verleden week dinsdag kwamen onvermijdelijk ook de gesprekken over eten weer aan de beurt. We kwamen tot de conclusie , dat we steeds kleinere hoeveelheden vlees en vis aten en geregeld iets vegetarisch maakten en dat die gerechten zó lekker waren, dat vlees of vis echt niet gemist wordt. Per appje kreeg ik het bovenstaande recept gestuurd en het bleek een simpel, maar oh zo lekker en snel gerechtje uit het blad " Boodschappen " te zijn. Vandaag gemaakt . Heel erg lekker en de smakelijke eenvoud is de kracht van dit snelle , eenvoudige gerecht en zeker ideaal na een lange werkdag, want na 15 minuten kun je al aan tafel. Liever niet vegetarisch? Serveer er een stukje witvis bij.
500 gram gnocchi (pak) of, 500 gram gnocchi (koelvers), 1 pot rode pesto (ca. 180 g), 250 milliliter kookroom, 600 gram spinazie (panklaar), 50 gram pijnboompitten in droge pan geroosterd
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-08-2020Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gnocchi met frisse groenten en gorgonzola
Lekker vegetarisch gerecht, snel op tafel.
250 gram gnocchi (pak AH), 100 gram gorgonzola, klein bekertje crème fraîche, 2 stengels bleekselderij, een kleine venkel, wat rucola, een el fijngehakte Italiaanse kruiden, peper uit de molen, 1 teentje knoflook, vloeibare margarine
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gnocchi met tomaat en groene kool
250 g cherrytomaatjes, 2 teentjes knoflook, 1 zakje verse basilicum, 6 el olijfolie, 1 pak gnocchi di patate (500 g, Delverde), zout, 300 g panklare groene kool, versgemalen peper, 150 g rookkaas in plakjes,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-05-2002Vegetarisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Gnocchi met Danish blue-basilicumsaus
Vegetarisch hoofdgerecht
1 ui, 4 tomaten, 1 pak Gnocchi di patate( 500 g Delverde), 2 el.olie, 1 zak champignon-roerbakmix(AH), 1 zakje roombasilicumsaus (45 g Knorr), 300 g Danish Blue (blauwaderkaas), ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2009Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gnocchi van zoete aardappel en ricotta
Volgens de Delicious een lunchgerecht, maar doet het ook goed als (vegetarisch) voorgerecht voor 4-6 personen. Wij aten het als bijgerecht bij een portie in vanille gemarineerde tonijn; een aanrader voor wie het aandurft om gnocchi te maken!
700 gram zoete aardappels, wit vruchtvlees., 3 el ricotta, 4- 5 el bloem + extra, 1 envelopje saffraan (0,05 gram), 25 gram boter, 100 ml milde olijfolie, 1 bosje salie, de blaadjes in de lengte gehalveerd, 75 gram ongezouten gepelde hazelnoten
- Italiaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-08-2012Italiaans Bijgerecht60-120 min.
Gnocchi Met Pesto En 2 Soorten Kaas
Een heerlijk vegetarisch pastagerecht dat als lunch en als hoofdgerecht gegeten kan worden.
Groene pesto; verse basilicum (of uit de diepvries, maar zeker niet gedroogd); olijfolie; zout en peper; 1 bolletje mozzerella; gnocchi; 3-4 groenten- of tuinkruidenbouillonblokjes; vergeraspte parmezaanse kaas.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-10-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
gnocchi met gestoomde groenten en walnotensaus
Heerlijk romig gerecht. De gnocci is natuurlijk ook te vervangen door (volkoren)pasta.
- koelverse gnocci (in de Natuurwinkel te koop onder het merk Biorgin)., - 1 zakje kookgroente (een mix van broccoli, sperziebonen en kastanjechampignons)., - 1 bosje lente-uitjes., - half zakje gepelde walnoten., - pakje soja cuisine., - walnotenolie om in te bakken.,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2005Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
Gnocchi van Zoete Aardappel met Gepofte Knoflook
Kerstmenu Potatoes
3 grote (oranje) zoete aardappels (750g) , 2 bollen knoflook , 24 blaadjes salie , 250 g bloem , stukje parmezaanse kaas (50g) , 50 g boter , 2 el olijfolie , peper en zout uit de molen , snuf gemalen nootmuskaat
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-11-2001Vegetarisch60-120 min.
- Eigen recept
Geblakerde gnocchi in blauwe kaassaus
Bekijk ook mijn foodblog voor meer! https://chivanne.nl/geblakerde-gnocchi-in-blauwe-kaassaus/
500 gram gnocchi, , 150 gram blauwe kaas naar keuze ik gebruikte Blue Stilton, , 200 ml slagroom, , 1 eetlepel bloem, , 10 takjes bieslook, , zout en peper
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-2020Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gnocchi met ragout van wilde paddestoelen en rozemarijn
Uit : De parttime vegetari?r. Heerlijk eten zonder vlees. voor 4 pers.
600 g aardappelen, 1 ei, 450 g bloem, zout, peper (zwarte peper), olijfolie om te bakken, 2 uien (fijngehakt), 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 3 teentjes knoflook, 300 g tomatenpuree, 8.5 dl wijn (rood), 8.5 dl bouillon, rozemarijn (verse blaadjes), 450 g portabello's, parmezaanse kaas, ,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2005Vegetarisch20-30 min.
Portobello's en gnocchi in romige saus
Vegan!
- een scheutje olijfolie, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - 2 portobello's, in plakjes gesneden, - een paar groene asperges, in stukjes gesneden, - 1/2 theelepel chilivlokken, - 1/4 theelepel gedroogde tijm, - verse peper naar smaak, - verse bieslook naar smaak, - 1/2 cup (half pakje) plantaardige kookroom, - 1/2 cup groentebouillon, - 2 eetlepels balsamico azijn, - een pakje gnocchi
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-06-2015Vegetarisch20-30 min.
Geitenkaasghocchi met spinazie en truffelolie
Bron : Kerst Allerhande
250 gram ricotta - 200 gram zachte geitenkaas - 50 gram griesmeel - 150 gram bloem - 2 losgeklopte eieren - 50 gram verkruimelde pecannoten - 1 zakje sweet bites (oranje mini-paprika's) in dunne reepjes - 4 eetlepels olijfolie - 2 liter groentebouillon van tablet - 450 gram panklare spinazie - 30 gram grof gesneden verse munt - 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-12-2004Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
pompoengnocchi
Lekker vegetarisch
2 koppen gepureerde pompoen; 50 gr. griesmeel; 75 gr aardappelmeel;zout,peper.nootmuskaat; 100gr.ongezouten boter;, versgeraspte parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-2004Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Rode pesto zelf maken zó lekker...
Enkele dagen geleden heb ik in een vegetarisch recept met gnocchi een potje kant en klare rode pesto gebruikt. Nooit meer. Zelf pesto maken is in een vloek en een zucht gebeurd en zo vreselijk lekker ( vinden wij) dat daar zelfs het duurste potje niet tegenop kan. Ik gebruikte de pesto voor dit gerecht. https://www.smulweb.nl/recepten/1481673/Krokant-gebakken-gnocchi-met-pesto-groente-en-garnalen Met alles in huis behalve verse basilicum, heb ik na een zoektocht op het internet mijn eigen rode pesto gecreeërd. Ik had teveel, maar pesto blijft enkele maanden goed in de vriezer.
1 forse teen knoflook gepeld, 1 geroosterde paprika uit een pot, 1 el olie van de zongedroogde tomaatjes, 40 gram zongedroogde tomaatjes, 20 gram pecorino geraspt, 4 el pijnboompitjes geroosterd, blaadjes basilicum van 3 flinke takjes, eventueel snuf peper en zout naar smaak
- Italiaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-08-2020Italiaans Bijgerecht0-10 min.
Aardappelgnocchi
500 gram kruimige aardappels, 1 ei, nootmuskaat, zout, 1/2 zakje geraspte Parmezaanse kaas (a 100 gram, Grozette), 100 gram bloem, 2 groentebouillontabletten, 25 gram boter of margarine, 1/2 el boter of margarine om in te vetten, 2 el bloem om te bestuiven
- Vegetarisch Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-07-2002Vegetarisch Bijgerecht> 120 min.