Gevulde tomaten -Vegetarisch
Heerlijk vegetarisch voorgerecht.
8 grote tomaten, 2 paprika's, 250 gram champignons, 1 ui, 1 teentje look, gemalen kaas, tijm, zout, peper
Snijd het hoedje van de tomaten en lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit, zodat de pel niet beschadigd wordt. Snipper de ui en look en snijd de champignons en paprika's in kleine stukjes. Stoof de look, ui en paprika en doe er na een tijdje de champignons bij. Laat alles stoven tot het gaar is en voeg er dan het tomatenvlees aan toe. Kruid dit mengel met peper, zout en tijm. Verdeel alles in de tomaten en strooi er de kaas over. Zet de tomaten een tiental minuutjes in de oven aan 250°C, tot de kaas een mooi korstje vormt.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-11-2007Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Gevulde tomaten (vegetarisch)
Een vegetarisch voorafje, echt een aanrader!!
*4 grote tomaten, *50 gram paneermeel, *50 gram geraspte kaas, *1/2 tl oregano, *peper & zout
- Vegetarisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-01-2004Vegetarisch Voorgerecht0-10 min.
Gevulde tomaten (4 personen, vegetarisch)
Heerlijke gevulde tomaten
4 middelgrote tomaten, 1 ui, 15g wit brood, ? kopje melk, 1 ei, 100g geraspte kaas, boter, olie, peterselie, nootmuskaat, zout, peper,
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-01-200210-20 min.
vegetarisch gevulde aubergine
Ik ken niemand die dit niet lekker vindt
2 aubergines *1 ui *1 groene paprika *125 gr champignons *1-2 tomaten *boter *2 tenen knoflook *oregano *zout peper *1 bakje magere kwark (225 gr) *150-200 gr geraspte kaas
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2001Vegetarisch30-60 min.
Gevulde Paprika's - Vegetarisch
Lekker en niet moeilijk.
Olijfolie om te bakken, 1 rode ui, 1 courgette, 125g champignons, 1 teentje knoflook, 500g gehakte tomaten uit brik (ga voor bio), een kleine hand vers basilicum, 25g pijnboompitjes, 4 grote gele paprika's, Parmezaanse kaas van het blok
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-10-2014Belgisch30-60 min.
- Eigen recept
Vegetarisch gevulde tomaat met cashewnoten
8 vleestomaten, 2 paprikas, 2 rode uien, 2 blikjes tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 blikje mais, 200 gram cashewnoten, 150 gram geraspte kaas, 150 ml creme fraiche
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2010Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde tomaten met quinoa
125 g quinoa, 3 dl groentebouillon, 1 el olijfolie, 1 kleine rode ui (gepeld en gesnipperd), 50 g paddestoelen of kastanjechampignons, 1/2 tl gemalen komijn, 25g pijnboompitten (geroosterd), 6 vleestomaten, 75 g geraspte extra belegen kaas
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2010Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
gevulde tomaten
Vegetarisch bijgerecht gevulde tomaten
Afhankelijk van de personen zelfde of dubbele hoeveelheid gewone tomaten, pesto, mozzarella, geraspte kaas, italiaanse kruiden en of verse basilicum, gedroogde tomaten op olie
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2010Italiaans Bijgerecht20-30 min.
Gevulde tomaten
Warm en vegetarisch voorgerecht voor 4 personen, 130 Kcal / 546 KJ p.p.
8 stevige tomaten, 100 gr soepgroente, 3 sneetjes volkorenbrood, 1 eetl gomasio (geroosterd sesamzaad gemengd met zeezout),
- Slanke keuken Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2003Slanke keuken Voorgerecht10-20 min.
Gevulde Tomaten
8 tomaten, 125g rijst, 2soeplepels olijfolie, 1 gehakte ui, 2 teentjes geperste look, 2 koffielepels provenciaalse kruiden, 4 soeplepels rozijnen, 35g fijngehakte basilicum.
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-08-1999Vegetarisch20-30 min.
Gevulde tomaten .
Vegetarisch.
, 4 middelgrote tomaten, 1 ui, 15g wit brood, ? kopje melk, 1 ei, 100g geraspte kaas, boter, olie, peterselie, nootmuskaat, zout, peper., ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2004Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Gevulde Tomaten
Tomaten gevuld met Apetina® kaasblokjes!
4 grote vleestomaten, 50 g Apetina® kaasblokjes in water, 2 eetl. gehakte ui, 4 theel. Oregano
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-2014Vegetarisch10-20 min.
gevulde tomaten
4 grote, rijpe vleestomaten, 150 gram champignons, 1 kleine (rode) ui, 1 steel fijngehakte bleekselderij, 4 takjes fijngehakte selderij, 1-2 teentje(s) geperste verse knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, gemberpoeder, laurierblad poeder, zwarte peper
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-2004Vegetarisch0-10 min.
Met geitenkaas gevulde tomaten.
Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen., , 150 gram Dorothea extra gerijpte geitenkaas, 1 teentje knoflook, 4 vleestomaten, Enkele blaadjes eikenbladsla, Ovenschaal (inhoud 1 liter), Ingevet.,
- Vegetarisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2004Vegetarisch Voorgerecht30-60 min.
Met mozzarella gevulde tomaten.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 pak wilde& witte rijst (250 gram ), 12 tomaten, 2 zakjes mozzarella (a 200 gram), 1 ui, 1 schaaltje quorn fijngehakt, (175 gram), 1 zak friseesla (200 gram), 6 eetlepels sladressing bleu cheese (fles), Ovenschaal ingevet.,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2004Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde tomaten met kwark
Warm vegetarisch voorgerecht voor 8 personen
8 grote tomaten, 250 gr (evt. magere) kwark, zout, peper, 100 gr oude geraspte kaas (of evt. een pittige 20plus / 30plus geraspte kaas), 2 eetl dille, 2 eetl peterselie, 2 theel oregano,
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-07-2003Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Gevulde tomaten op
Gevulde tomaten op Byzantijnse wijze.Echt anders,maar oh zo lekker.( Vegetarisch voorgerecht.)
1 soeplepel peterselie, , 1 snuifje griessuiker, , 1/2 koffielepel gemalen kaneel, , 40 g rozijnen, , 4 soeplepels extra reine olijfolie, , 4 grote vleestomaten, , 2 grote uien, , 1 koffielepel gedroogde marjolein, , 150 g langkorrelrijst
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2004Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Salade met gevulde tomaten
4 grote tomaten, 1 bosje radijs, ca. 125 g gorgonzola, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. crème fraîche (Melkan), ca. 50 g gemengde slablaadjes, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), zout,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2006Vegetarisch20-30 min.
Gevulde Tomaten Met Quorn-Kruidengehakt
Heerlijk en vegetarisch!
1 pakje Quorn fijngehakt, 6 grote stevige tomaten, zout, versgemalen peper, 3 eetlepels koelverse groene pesto, 2 bosuitjes, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels droge sherry, 75 gr. veldsla,
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-2001Vegetarisch30-60 min.
Gevulde tomaten met polenta
Vegetarisch 4 pers.
4 stevige grote tomaten - 50 g polenta (maisgries) - 1 dl water - eetlepel plantaardige bouillonkorrels - snufje tijm - 1 grote ui - 1 eetlepel zonnebloemolie - 50 g geraspte oude kaas - takjes peterselie, ,
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-09-20030-10 min.
Met rijst gevulde tomaten
Energie 180 kCal- Eiwit 4 g- Vet 8 g- Koolhydraten 24 g (per eenpersoonsportie)
2 eetlepels pijnboompitten, 4 grote vleestomaten, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 zakje basmatirijst, voorgekookt (250 g), 1 zakje verse munt (15 g), fijngesneden
- Vegetarisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-10-2009Vegetarisch Bijgerecht10-20 min.
Gevulde Tomaten Met Polenta
4 stevige grote tomaten - 50 g polenta (maisgries) - 1 dl water - eetlepel plantaardige bouillonkorrels - snufje tijm - 1 grote ui - 1 eetlepel zonnebloemolie - 50 g geraspte oude kaas - takjes peterselie
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2002Vegetarisch0-10 min.
Gevulde tomaten met tofu,rijst,kaas,kruiden enz...
Ik ben maar weer eens gaan denken voor een lekker en apart voorgerecht.En inderdaad, het was lekker ! Heel erg lekker !
4 grote tomaten, 1 ui, 2 el verse bieslook, 3 el olie, 2 handjes geroosterde broodstukjes, 250 g tofu, 2 teentjes knoflook, 2 el room, Geraspte kaas, 2 eieren, zout en peper., Handje gekookte rijst
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-06-2006Vegetarisch10-20 min.
gevulde tomaten met bloemkool!!!!!
1 bloemkool, 4 tomaten, 12 lente-uitjes, 40 g boter (bakboter), 1 teentje knoflook, 4 dl wijn (wit/droog), 100 g champignons, 1 doosje saffraanpoeder, 1 takje koriander, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper, zout,
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-07-2001Vegetarisch10-20 min.
gEGRILDE GEVULDE TOMATEN
Vegetarisch bij of voorgerecht voor 4 pers
` 4 grote vleestomaten, ` 4 eetl broodkruimels of paneermeel, ` 1 eetl italiaanse kruiden, ` 2 eetl fijn gehakte peterselie, ` 4 eetl geraspte belegen kaas, ` 1 eetl olijfolie,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-03-2003Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.
Een heerlijk en slank , vegetarisch bijgerecht ( of voor of tussengerechtje) met slechts 105 kcal per persoon, gemaakt met trostomaten uit onze eigen regio.
8 trostomaten, 2 eetlepels dille fijn gehakt, 2 eetlepels platte peterselie fijn gehakt, 1 eetlepel oregano ( ik had helaas geen verse), 100 gram geraspte oude kaas, 250 gram magere kwark
- Regionaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-2020Regionaal Bijgerecht20-30 min.
Pomodori ripiene al forno Italiaans gevulde tomaten
Deze lekkere gevulde tomaten (vegetarisch) aten we afgelopen weekend bij mijn prei-risotto en gebakken zalm. Ik vond het recept in een leuk Duits boek: "Bei den Brunettis zu Gast" met recepten van Roberta Pianero bij de verhalen van Donna Leon. In dit boek staan verhalen met lekkere recepten. Heerlijk genieten.
8 middelgrote tomaten, 5 sneetjes wit casino brood, zonder korst, 4 eetlepels goede olijfolie (extra vergine), 1 theelepel zout, 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst, 1 losgeklopt ei, plm. 50 gram vers geraspte Parmezaanse kas
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-04-2019Italiaans Bijgerecht10-20 min.
Gevulde Boursin-Tomaten
Romig en licht, gemakkelijk te maken gevuld tomaatje!
4 vleestomaten, 1 eetlepel magere kwark, 1 ? eetlepel boursin, 1 theelepel whole grain mosterd, bieslook, paprikapoeder, peper, zout,
- Vegetarisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-04-2000Vegetarisch Voorgerecht0-10 min.
Tomaten Gevuld Met Amandelrijst
Zout en peper, 2 eetlepels olie, 1 ui, fijngesnipperd, 200 gram zilvervliesrijst, 2?-3 deciliter groentebouillon, 25 gram blanke rozijnen, geweekt, 75 gram geroosterde, geschaafde amandelen, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 1 eetlepel fijngeknipt basilicum of 2 theelepels gedroogd basilicum, 1 eetlepel fijngeknipte munt,
- Vegetarisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2001Vegetarisch Bijgerecht20-30 min.
gevulde tomaat voor de bbq
Lekker en gezond vegetarisch gerecht voor op de BBQ ( of in de oven)
4 grote vleestomaten, 150 gram danisch blue ( of als je daar niet van houdt mozarella of geitenkaas of wat je maar wilt); verse basilicum.
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-06-2001Bijgerecht0-10 min.
Gevulde aubergines
* 1 kleine courgette, * 2 tomaten, * 2 uien, * 1 rode paprika, * 2 worteltjes, * 2 tenen knoflook, * 2 aubergines, * zout, * ca. 100 ml olijfolie, * 4 eetl. doperwten (diepvries), * cayennepeper, * 1 eetl. oregano (vers of diepvries), * 2 eetl. fijngehakte peterselie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2005Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde paprika
Gevulde paprika met diverse pasta?s en sausjes (voor 6 personen of meer)
750 gr broccoli, 750 gr prei, 500 gr uien, 500 gr champignons, 9 grote paprika?s (verschillende kleuren), 4 (vlees)tomaten, 1 bol knoflook, diverse soorten pasta?s (ongeveer 1200 gram, ik had spaghetti, spiraalmacaroni en tortilini gevuld met kaas), 1 ? potje pesto, 100 gr bloem, ? l melk, 3 pakjes roomkaas (monchou), scheutje yoghurt, peterselie, 9 blikjes tomatenpuree, ? kg geraspte belegen kaas, zakje cashewnoten, olijfolie, peper, zout, oregano, basilicum, paprikapoeder, potje gedroogde tomaten in olijfolie, blikje ontvelde tomaten.
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-06-2001Vegetarisch30-60 min.
gevulde aubergines
Vegetarisch supergerecht!
4 of 8 aubergines (kleine, zo plat mogelijke aubergines zijn de lekkerste!), fetakaas, tomaten, ui, knoflook, een beetje pepermunt, basilicum en peterselie, tomatenpuree, gekookt water, peper en zout
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-04-2003Turks20-30 min.
Gevulde Groentensaus
1 ui, 1/2 kleine rode paprika, 1/4 courgette, 1 a 2 bospeentjes, 1 eetlepel (olijf) olie, 1 teentje knoflook, 1/2 eetlepel suiker, 1 theelepel provencaalse kruiden, 1 blikje gesneden gepelde tomaten op sap, zout en peper, evt. 1 eetlepel balsamico azijn, ,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2001Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
gevulde portobello
2 portobello chapginons, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 5 zongedroogde tomaten, 6 champignons, mespuntje chili, , 75 gr geitenkaas (bettine), 2 eetlepels paneermeel, scheut sinasappelsap, bolletje gember, zout / peper, , olijfolie
- Vegetarisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-03-2005Vegetarisch Bijgerecht0-10 min.
Gevulde Paprika'S
3 rode paprika's, 3 gele paprika's, 2 groene paprika's, voor de vulling:, 2 el olie, 1 rode ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 lente-uitjes, in dunne ringen, ca. 175 g langkorrelrijst, 2-3 tomaten, ontveld, in stukjes, 1 blaadje laurier, 125 g amandelen, grof gehakt, 1 el fijngesneden kruiden (marjolein en tijm), 2-3 el fijngesneden peterselie, 300 g feta, verkruimeld, zout, peper,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-02-2001Vegetarisch Hoofdgerecht60-120 min.
gevulde soep
Een simpele maar heerlijke vegearische gevulde soep
100 gram tofu reepjes gekruid, 1 zakje tomatenboullion, 5 aardappelkroketten, 2 tomaten, sojasaus, mosterd, curry, citroensap, chiliisaus, koriander, citroengras, nootmuskaat, komijn, kruidnagelpoeder, lavaskruid kurkuma, kerriepoeder, hot curry, kerrie djawa, paprikapoeder
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2007Vegetarisch0-10 min.
Gevulde Paprika'S
Vegetarisch voorgerecht
8 kleine groen paprika's (ong 100 gr), 40 GR verse kaas, 1 ei, 4 pepers (b.v. bibers) niet scherp, 30 gr verse koreander, zout,peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, 600 gr tomaten, 1 laurierblad
- Mexicaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-1999Mexicaans Voorgerecht30-60 min.
gevulde courgette
Lekker gezond en kcal.arm maaltje!
2 courgette, /- 6 kruimige aardappels, bosje lente-uitjes,flesje tomaten ketchup met zongedroogde tomaten(heinz),eetlepel provenciaalse kruiden,peper,zout,pakje vegetarische gehakt van"Quorn" en wat geraspte kaas. (milner)
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-06-2002Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde aubergines
1 kleine courgette, 2 tomaten, 2 uien, 1 rode paprika, 2 worteltjes, 2 tenen knoflook, 2 aubergines, zout, ca. 100 ml olijfolie, 4 eetl. doperwten (diepvries), cayennepeper, 1 eetl. oregano (vers of diepvries), 2 eetl. fijngehakte peterselie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-03-2004Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.