Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch Gevulde Tomaten

Vegetarisch gevulde tomaten recepten (85) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevulde tomaten (vegetarisch)

Een vegetarisch voorafje, echt een aanrader!!

INGREDIENTEN

*4 grote tomaten, *50 gram paneermeel, *50 gram geraspte kaas, *1/2 tl oregano, *peper & zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde tomaten -Vegetarisch

Heerlijk vegetarisch voorgerecht.

INGREDIENTEN

8 grote tomaten, , 2 paprika's, , 250 gram champignons, , 1 ui, , 1 teentje look, , gemalen kaas, , tijm, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde tomaten (4 personen, vegetarisch)

Heerlijke gevulde tomaten

INGREDIENTEN

4 middelgrote tomaten, 1 ui, 15g wit brood, ? kopje melk, 1 ei, 100g geraspte kaas, boter, olie, peterselie, nootmuskaat, zout, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  •  
  •  10-20 min.

vegetarisch gevulde aubergine

Ik ken niemand die dit niet lekker vindt

INGREDIENTEN

2 aubergines *1 ui *1 groene paprika *125 gr champignons *1-2 tomaten *boter *2 tenen knoflook *oregano *zout peper *1 bakje magere kwark (225 gr) *150-200 gr geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarisch gevulde tomaat met cashewnoten

INGREDIENTEN

8 vleestomaten, 2 paprikas, 2 rode uien, 2 blikjes tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 blikje mais, 200 gram cashewnoten, 150 gram geraspte kaas, 150 ml creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Paprika's - Vegetarisch

Lekker en niet moeilijk.

INGREDIENTEN

Olijfolie om te bakken, 1 rode ui, 1 courgette, 125g champignons, 1 teentje knoflook, 500g gehakte tomaten uit brik (ga voor bio), een kleine hand vers basilicum, 25g pijnboompitjes, 4 grote gele paprika's, Parmezaanse kaas van het blok

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2014
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gevulde tomaten met quinoa

INGREDIENTEN

125 g quinoa, 3 dl groentebouillon, 1 el olijfolie, 1 kleine rode ui (gepeld en gesnipperd), 50 g paddestoelen of kastanjechampignons, 1/2 tl gemalen komijn, 25g pijnboompitten (geroosterd), 6 vleestomaten, 75 g geraspte extra belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Tomaten

INGREDIENTEN

8 tomaten, 125g rijst, 2soeplepels olijfolie, 1 gehakte ui, 2 teentjes geperste look, 2 koffielepels provenciaalse kruiden, 4 soeplepels rozijnen, 35g fijngehakte basilicum.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde Tomaten

Tomaten gevuld met Apetina® kaasblokjes!

INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten, 50 g Apetina® kaasblokjes in water, 2 eetl. gehakte ui, 4 theel. Oregano

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2014
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

gevulde tomaten

INGREDIENTEN

4 grote, rijpe vleestomaten, 150 gram champignons, 1 kleine (rode) ui, 1 steel fijngehakte bleekselderij, 4 takjes fijngehakte selderij, 1-2 teentje(s) geperste verse knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, gemberpoeder, laurierblad poeder, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2004
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Met geitenkaas gevulde tomaten.

INGREDIENTEN

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen., , 150 gram Dorothea extra gerijpte geitenkaas, 1 teentje knoflook, 4 vleestomaten, Enkele blaadjes eikenbladsla, Ovenschaal (inhoud 1 liter), Ingevet.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Met mozzarella gevulde tomaten.

INGREDIENTEN

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 pak wilde& witte rijst (250 gram ), 12 tomaten, 2 zakjes mozzarella (a 200 gram), 1 ui, 1 schaaltje quorn fijngehakt, (175 gram), 1 zak friseesla (200 gram), 6 eetlepels sladressing bleu cheese (fles), Ovenschaal ingevet.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde tomaten met kwark

Warm vegetarisch voorgerecht voor 8 personen

INGREDIENTEN

8 grote tomaten, 250 gr (evt. magere) kwark, zout, peper, 100 gr oude geraspte kaas (of evt. een pittige 20plus / 30plus geraspte kaas), 2 eetl dille, 2 eetl peterselie, 2 theel oregano,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met gevulde tomaten

INGREDIENTEN

4 grote tomaten, 1 bosje radijs, ca. 125 g gorgonzola, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. crème fraîche (Melkan), ca. 50 g gemengde slablaadjes, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Met rijst gevulde tomaten

Energie 180 kCal- Eiwit 4 g- Vet 8 g- Koolhydraten 24 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

2 eetlepels pijnboompitten, 4 grote vleestomaten, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 zakje basmatirijst, voorgekookt (250 g), 1 zakje verse munt (15 g), fijngesneden

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Tomaten Met Quorn-Kruidengehakt

Heerlijk en vegetarisch!

INGREDIENTEN

1 pakje Quorn fijngehakt, 6 grote stevige tomaten, zout, versgemalen peper, 3 eetlepels koelverse groene pesto, 2 bosuitjes, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels droge sherry, 75 gr. veldsla,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gevulde tomaten op

Gevulde tomaten op Byzantijnse wijze.Echt anders,maar oh zo lekker.( Vegetarisch voorgerecht.)

INGREDIENTEN

1 soeplepel peterselie, , 1 snuifje griessuiker, , 1/2 koffielepel gemalen kaneel, , 40 g rozijnen, , 4 soeplepels extra reine olijfolie, , 4 grote vleestomaten, , 2 grote uien, , 1 koffielepel gedroogde marjolein, , 150 g langkorrelrijst

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde tomaten met tofu,rijst,kaas,kruiden enz...

Ik ben maar weer eens gaan denken voor een lekker en apart voorgerecht.En inderdaad, het was lekker ! Heel erg lekker !

INGREDIENTEN

4 grote tomaten, 1 ui, 2 el verse bieslook, 3 el olie, 2 handjes geroosterde broodstukjes, 250 g tofu, 2 teentjes knoflook, 2 el room, Geraspte kaas, 2 eieren, zout en peper., Handje gekookte rijst

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2006
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Gevulde Tomaten Met Polenta

INGREDIENTEN

4 stevige grote tomaten - 50 g polenta (maisgries) - 1 dl water - eetlepel plantaardige bouillonkorrels - snufje tijm - 1 grote ui - 1 eetlepel zonnebloemolie - 50 g geraspte oude kaas - takjes peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

gevulde tomaten met bloemkool!!!!!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 4 tomaten, 12 lente-uitjes, 40 g boter (bakboter), 1 teentje knoflook, 4 dl wijn (wit/droog), 100 g champignons, 1 doosje saffraanpoeder, 1 takje koriander, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Tomaten met vegagehakt

-

INGREDIENTEN

1 courgette, 2 el olijfolie, 2 tl gedroogde tijm, 400 gram cannellini bonen, uitgelekt, 175 gram vegetarisch gehakt, 600 gram aardappelpartjes, 8 vleestomaten, 50 gram cheddar tophat 48+, geraspt, Bakpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Boursin-Tomaten

Romig en licht, gemakkelijk te maken gevuld tomaatje!

INGREDIENTEN

4 vleestomaten, 1 eetlepel magere kwark, 1 ? eetlepel boursin, 1 theelepel whole grain mosterd, bieslook, paprikapoeder, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Tomaten Gevuld Met Amandelrijst

INGREDIENTEN

Zout en peper, 2 eetlepels olie, 1 ui, fijngesnipperd, 200 gram zilvervliesrijst, 2?-3 deciliter groentebouillon, 25 gram blanke rozijnen, geweekt, 75 gram geroosterde, geschaafde amandelen, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 1 eetlepel fijngeknipt basilicum of 2 theelepels gedroogd basilicum, 1 eetlepel fijngeknipte munt,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

gevulde tomaat voor de bbq

Lekker en gezond vegetarisch gerecht voor op de BBQ ( of in de oven)

INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten, 150 gram danisch blue ( of als je daar niet van houdt mozarella of geitenkaas of wat je maar wilt); verse basilicum.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde aubergines

INGREDIENTEN

* 1 kleine courgette, * 2 tomaten, * 2 uien, * 1 rode paprika, * 2 worteltjes, * 2 tenen knoflook, * 2 aubergines, * zout, * ca. 100 ml olijfolie, * 4 eetl. doperwten (diepvries), * cayennepeper, * 1 eetl. oregano (vers of diepvries), * 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde paprika

Gevulde paprika met diverse pasta?s en sausjes (voor 6 personen of meer)

INGREDIENTEN

750 gr broccoli, 750 gr prei, 500 gr uien, 500 gr champignons, 9 grote paprika?s (verschillende kleuren), 4 (vlees)tomaten, 1 bol knoflook, diverse soorten pasta?s (ongeveer 1200 gram, ik had spaghetti, spiraalmacaroni en tortilini gevuld met kaas), 1 ? potje pesto, 100 gr bloem, ? l melk, 3 pakjes roomkaas (monchou), scheutje yoghurt, peterselie, 9 blikjes tomatenpuree, ? kg geraspte belegen kaas, zakje cashewnoten, olijfolie, peper, zout, oregano, basilicum, paprikapoeder, potje gedroogde tomaten in olijfolie, blikje ontvelde tomaten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gevulde Groentensaus

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 kleine rode paprika, 1/4 courgette, 1 a 2 bospeentjes, 1 eetlepel (olijf) olie, 1 teentje knoflook, 1/2 eetlepel suiker, 1 theelepel provencaalse kruiden, 1 blikje gesneden gepelde tomaten op sap, zout en peper, evt. 1 eetlepel balsamico azijn, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gevulde portobello

INGREDIENTEN

2 portobello chapginons, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 5 zongedroogde tomaten, 6 champignons, mespuntje chili, , 75 gr geitenkaas (bettine), 2 eetlepels paneermeel, scheut sinasappelsap, bolletje gember, zout / peper, , olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde Paprika'S

INGREDIENTEN

3 rode paprika's, 3 gele paprika's, 2 groene paprika's, voor de vulling:, 2 el olie, 1 rode ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 lente-uitjes, in dunne ringen, ca. 175 g langkorrelrijst, 2-3 tomaten, ontveld, in stukjes, 1 blaadje laurier, 125 g amandelen, grof gehakt, 1 el fijngesneden kruiden (marjolein en tijm), 2-3 el fijngesneden peterselie, 300 g feta, verkruimeld, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde aubergines

INGREDIENTEN

1 kleine courgette, 2 tomaten, 2 uien, 1 rode paprika, 2 worteltjes, 2 tenen knoflook, 2 aubergines, zout, ca. 100 ml olijfolie, 4 eetl. doperwten (diepvries), cayennepeper, 1 eetl. oregano (vers of diepvries), 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Venkelschuitjes

Een hele lekkere groente op een feestelijke manier bereid

INGREDIENTEN

2 venkelknollenzoutpeper1 teentje knoflook, geperst2 eetl. olijfolie, 4 eetl. fijngesneden peterselie2-3 tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in kleine, blokjes1 theel. tijmblaadjes5 theel. geraspte oude boerenkaas5 eetl. gedroogd, verkruimeld witbrood

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aubergines

INGREDIENTEN

1 kleine courgette, 2 tomaten, 2 uien, 1 rode paprika, 2 worteltjes, 2 tenen knoflook, 2 aubergines, zout, ca. 100 ml olijfolie, 4 eetlepels doperwten (diepvries), cayennepeper, 1 eetlepel oregano (vers of diepvries), 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gevulde courgette

Lekker gezond en kcal.arm maaltje!

INGREDIENTEN

2 courgette, /- 6 kruimige aardappels, bosje lente-uitjes,flesje tomaten ketchup met zongedroogde tomaten(heinz),eetlepel provenciaalse kruiden,peper,zout,pakje vegetarische gehakt van"Quorn" en wat geraspte kaas. (milner)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gevulde soep

Een simpele maar heerlijke vegearische gevulde soep

INGREDIENTEN

100 gram tofu reepjes gekruid, 1 zakje tomatenboullion, 5 aardappelkroketten, 2 tomaten, sojasaus, mosterd, curry, citroensap, chiliisaus, koriander, citroengras, nootmuskaat, komijn, kruidnagelpoeder, lavaskruid kurkuma, kerriepoeder, hot curry, kerrie djawa, paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gevulde Paprika

Het is een hartig en vooral machtig gerecht wat je zowel als voorgerecht als hoofdgerecht kunt gebruiken.

INGREDIENTEN

4 gekookte paprika's,gekookte rijst,in blokjes gesneden schapenkaas,in blikjes gesneden tomaat,gyroskruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde paprika's

INGREDIENTEN

3 rode paprika's, 2 groene paprika's, 3 gele paprika's, Voor de vulling:, 2 el olie, 1 rode ui, fijngesneden, 3 lente-uitjes, in dunne ringen, ca. 175 g langkorrelrijst, 2-3 tomaten, ontveld, in stukjes, 1 blaadje laurier, 125 g amandelen, grof gehakt, 1 el fijngesneden kruiden (marjolein, tijm), 2-3 el fijngesneden peterselie, 300 g feta, verkruimeld, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde portobello?s

INGREDIENTEN

150 g (zilvervlies)rijst, zout, peper, 4 el (zonnebloem)olie, 300 g groene kool, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 tomaten, 1 el rode of groene pesto, 2 portobello?s of 4-6 grote champignons, schoongeveegd, 2 el fijngesneden peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Kerstomaatjes

Hartig voorgerecht,eenvoudig te bereiden in de "koude keuken"

INGREDIENTEN

Kerstomaatjes,verse kruidenkaas,eventueel wat verse kruiden ter garnering.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde tomaat.

Moet je geprobeerd hebben...

INGREDIENTEN

4 vleestomaten 1 eetlepel kwark 1 eetlepel boursin 1 theelepel groene mosterd 2 takjes bieslook paprikapoeder peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top