vegetarisch gevulde aubergine
Ik ken niemand die dit niet lekker vindt
2 aubergines *1 ui *1 groene paprika *125 gr champignons *1-2 tomaten *boter *2 tenen knoflook *oregano *zout peper *1 bakje magere kwark (225 gr) *150-200 gr geraspte kaas
Aubergines 5 minuten koken, halveren en uithollen. Vruchtvlees kleinsnijden. Ui snipperen, paprika in stukjes, champignons in plakjes, tomaten in stukjes. Oven voorverwarmen (200 gr)
In boter ui en paprika fruiten, knoflook erbij. Toevoegen: champignons, aubergine vruchtvlees, oregano, zout en peper. 5 minuten bakken. In kom kwark 3/4 van de kaas doorelkaar roeren. Erdoor, tomaat, auberginemengsel, zout en peper. Ovenschotel invetten. Auberginehelften erin. Vullen met kwarkmengsel. Rest kaas erover. 20 minuten in oven.
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2001Vegetarisch30-60 min.
Gevulde tomaten -Vegetarisch
Heerlijk vegetarisch voorgerecht.
8 grote tomaten, , 2 paprika's, , 250 gram champignons, , 1 ui, , 1 teentje look, , gemalen kaas, , tijm, zout, peper,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-11-2007Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Vegetarisch gevulde tomaat met cashewnoten
8 vleestomaten, 2 paprikas, 2 rode uien, 2 blikjes tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 blikje mais, 200 gram cashewnoten, 150 gram geraspte kaas, 150 ml creme fraiche
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2010Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Vegetarisch gevulde flensjes
Gezonde snack
2 deciliter melk, 100 gram bloem, 2 eieren, snufje zout, boter om in te bakken, boter ter garnering, 5 sherry tomaatjes, 5 takjes peterselie, Voor de vulling, 300 gram champignons, 1 stronk broccoli, 1 courgette1 paprika, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 150 gram cashewnoten, 25 gram boter, 200 gram geraspte kaas, 1 deciliter kookroom
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2003Vegetarisch30-60 min.
Vegetarisch gevulde flensjes
Lekker als tussendoortje of als bijgerecht!
Ingredienten beslag:, 2 dl. melk, 100 gr. bloem, 2 eieren, snufje zout, boter om in te bakken, ter garnering:, 5 sherry tomaatjes, 5 takjes peterselie, Ingredienten vulling:, 300 gr. champignons, 1 stronk broccoli, 1 courgette, 1 paprika, 2 uien, 2 tenen knoflook, 150 gr. cashewnoten, 25 gr. boter, 200 gr., geraspte kaas, 1 dl. kookroom
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2001Vegetarisch30-60 min.
- Eigen recept
Vegetarische gevulde paprika
Dit recept heb ik van mijn moeder. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar als ik bij mijn moeder eet, vraag ik altijd of zij haar beroemde gevulde paprika`s wil maken. Met deze heerlijke vegetarische gevulde paprika`s zit je altijd goed!
4 grote paprika`s, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 potje maïs, 150 gram kruidenkaas, 1 teentje knoflook, Geraspte kaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-04-201330-60 min.
Gevulde paprika
Gevulde paprika met diverse pasta?s en sausjes (voor 6 personen of meer)
750 gr broccoli, 750 gr prei, 500 gr uien, 500 gr champignons, 9 grote paprika?s (verschillende kleuren), 4 (vlees)tomaten, 1 bol knoflook, diverse soorten pasta?s (ongeveer 1200 gram, ik had spaghetti, spiraalmacaroni en tortilini gevuld met kaas), 1 ? potje pesto, 100 gr bloem, ? l melk, 3 pakjes roomkaas (monchou), scheutje yoghurt, peterselie, 9 blikjes tomatenpuree, ? kg geraspte belegen kaas, zakje cashewnoten, olijfolie, peper, zout, oregano, basilicum, paprikapoeder, potje gedroogde tomaten in olijfolie, blikje ontvelde tomaten.
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-06-2001Vegetarisch30-60 min.
Gevulde Paprika
Vegetarisch hoofdgerecht
75 gr. bruine linzen, 2 eetl. boemboe (nasi kruiden), 2 flinke paprika's, 1 ui, teentje knoflook, 2 eetl. hazelnoten, peterselie, beetje geraspte kaas, peper en zout, boter, olie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-1999Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
Gevulde paprika
Vegetarisch recept
2 grote paprikas rood of groen, 1 flinke prei, 250 gr champignons, 3 sneedjes brood, 200 gr geitenkaas, 2 eetl. olijfolie, 1 teenje knoflook, zou en peper, 3 eetl geraspte goudse kaas.
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-06-2006Vegetarisch20-30 min.
gevulde paprika
Makkelijk en lekker!
4 middelgrote rode paprika′s of meer kleineren, 1 grote ui, fijn gesnipperd, 2 grote winterpenen, in kleine blokjes, 140 gram mais (circa half blikje), 125 gram doperwten, 1 dl bouillon, peper en zout, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels fijngehakte kervel, 100 gram Mon Chou kaas of mascarpone, 100-125 gram geraspte oude kaas
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-06-2013Vegetarisch30-60 min.
Gevulde paprika.
Eigenlijk een warm voorgerecht,met een beetje fantasie ook als hoofdgerecht en zelfs vegetarisch te maken.
-4 paprika's[verschillende kleuren],-1 ui,-1/2 bakje champignons,-1 eetlepel paprikapoeder,-1 blikje tomatenblokjes,-100 gr.gehakt,-4 eetlepels rijst,-1 teentje knoflook,-4 eetlepels verse groene kruiden naar eigen keuze/smaak;bieslook,peterselie,rozemarijn,thijm,basilicum,salie,-veel peper uit de molen,-zeezout,-Parmesaanse kaas/geraspte oude kaas.
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-03-2001Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Gevulde Paprika
Het is een hartig en vooral machtig gerecht wat je zowel als voorgerecht als hoofdgerecht kunt gebruiken.
4 gekookte paprika's,gekookte rijst,in blokjes gesneden schapenkaas,in blikjes gesneden tomaat,gyroskruiden.
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-02-2001Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde paprika
4 rode paprika's (gehalveerd, zaadstok, zaadlijsten en losse zaadjes verwijderd);, 1 grote ui, gesnipperd;, 30 gram boter;, 2 grote penen of 150 gram wortels in kleine stukjes;, 140 gram diepvriesdoperwten;, 150 gram mais uit blik;, 1/2 dl bouillon;, peper en zout;, 2 eetlepels fijngehakte peterselie;, 2 eetlepels fijngehakte kervel;, 100 gram Mon Chou;, 25 gram geraspte oude kaas
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2006Vegetarisch30-60 min.
Gevulde paprika met quinoa
een heerlijk slank recept dat ook vegetarisch gemaakt kan worden
300 gram gehakt of vegetarisch gehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 paprika's, 1 bolletje mozzarella, rode peper naar smaak, zout naar smaak, 1 theelepel Indische kruiden mengsel, 1 tomaat, 1 koffiekopje quinoa
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-12-2013Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gevulde paprika met saus van yoghurt
Een heerlijk vegetarisch gerecht: gevulde paprika met vega gehakt en yoghurtsaus.Â
300 g witte rijst, 1 paprikamix, 1 rode paprika, 1 courgette, 2 tenen knoflook, 2 el olijfolie, 350 g VeggieChef kruimig gehakt, 150 g yoghurt Griekse stijl
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-06-2020Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
gevulde paprika snel
De gevulde punt paprika`s zijn snel te maken en het smaakt heerlijk en het ziet er prachtig uit. Zowel vegetarisch te bereiden als veganistisch...kaas vervangen door amandelpasta, pesto vervangen door groene kruiden.
2 punt paprika`s, halve fles pompoen, 1 courgette, schepje pesto, schepje verse kaas...peper/zout.
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-05-2013Vegetarisch10-20 min.
Gevulde paprika\\\'s met kaas
Een ideaal vegetarisch voorgerecht voor in de magnetron. Zoek zo rond mogelijke rode paprika\'s uit zodat ze gemakkelijk gevuld kunnen worden.
2 rode paprika\'s, 2 appels, 4 lente-uitjes, 50 gr. walnoot, 30 gr. bloem, 100 gr. kaas, gesneden, 30 gr. plantaardige margarine, 0.3 l. melk, 4 stengels bleekselderij
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2006Internationaal30-60 min.
Gevulde paprika met tempeh en champignons
Lekkere vegetarische variant van gevulde paprika
2 rode paprika's, 1/2 ui, 150 gram champignons, 100 gram tempeh, 1 blikje tomatenpuree, 1 ei, geraspte kaas, olijfolie, zout, peper, cayennepeper, knoflook, sojasaus (Japanse).
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-05-2005Vegetarisch Hoofdgerecht0-10 min.
Gevulde paprika met spaghetti
Vegetarisch warm voorgerecht voor 4 personen;180 Kcal / 756 KJ p.p.
4 paprika's, 100 gr bruine spaghetti, 4 tomaten, weinig zout, geknipte bieslook, 50 gr geraspte oude Leidsche 20plus kaas, voor de saus:, 1/4 L water, 4 tomaten, rozemarijn, weinig zout, 1 eetl bloem,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-11-2001Slanke keuken0-10 min.
Gevulde paprika met feta
Rode paprika met een vulling van vegetarisch gehakt en fetakaas
150-175 gram meergranenrijst, 2 rode paprika's, zout, 1 el. olijfolie, 1 ui, in ringen, 50 gram koolrabi, in blokjes, 175 gram Tivall mix (vleesvervanger), 1 tomaat, in stukjes, ? el. milde Indiase milde currypasta, 50 gram feta, in blokjes
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2002Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
met pittige broccoli gevulde paprika
Vegetarisch gerecht zonder kaas
1 ui, 1 teentje knoflook, geperst, 250 g broccoli, in roosjes, 4 grote gele paprika's, gehalveerd, zout, 1,5 el olie, kip curry kokos (Honig wokmix), 2 el creme fraiche, 100 g cashewnoten, rijst voor 4 personen, 2 el koriander, ,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-2001Vegetarisch20-30 min.
Gevulde paprika met stoneleek-hazelnootrisotto
Dit is smullen... Een zeer smakelijk vegetarisch recept.
6 stoneleeks, 1 teentje (verse) knoflook, olijfolie, 100 gr risottorijst, 3 dl tuinkruidenbouillon, 2 grote rode paprika's, 40 gr hazelnoten, 50 gr (geraspte) parmezaanse kaas, 2 el creme fraiche.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-04-2003Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde paprika met Quorn
3 grote rode paprika's, 50 g gesnipperde uien, 1 geperst teentje knoflook, 2 el olijfolie, 175 g Quorn stukjes, 2 grote tomaten ontpit en in stukjes gehakt, 1 ei, 1 el fijngehakte peterselie, 1 tl oregano, ? tl zout, vers gemalen zwarte peper, 40 g vetarme, geraspte Emmentaler, 2 tot 3 sneetjes wit brood, in melk geweekt en vervolgens uitgelekt.
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-05-2003Vegetarisch20-30 min.
Gevulde paprika met tofu!!!
Paprika's (rood)!!!, 300 g tofu!!!, 1 courgette!!!, 1 ui!!!, 125 g kruidenkaas!!!, 5 eetlepels sojaroom!!!, 1 cl olijfolie !!!, 1 eetlepel dragon!!!, kruidenzout!!!,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2001Vegetarisch20-30 min.
Gevulde Paprika Met Roerei
2 rode en 2 gele paprika's - 6 eieren - 6 eetlepels melk - 1 eetlepel gomasio - 30 g boter - gehakte verse kervel
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2002Vegetarisch0-10 min.
- Eigen recept
Gevulde paprika met citroen-knoflook noodles en kip
Een simpel en leuk recept die makkelijk aan te passen is naar bijvoorbeeld vegetarisch. Dit recept was 1 van de 5 winnende recepten van de wokarang actie van BK.
Voor de gevulde paprika:, • 4 paprikas, • 300 gram verse spinazie, • 250 gram champignons, • 2 uien, • 5 eetlepels tomatenpureé, • 1 theelepel gemalen komijnzaad, • 1 theelepel chillipoeder, • 3 eieren, • Geraspte jonge kaas, • Wokolie, • Peper en zout, , Voor de citroen-knoflook noodles en kip:, • 2 kipfilets, • 2 teentjes knoflook geperst, • Citroenschil en citroensap, • 4 kleine lenteuien, • 4 nestjes noodles, • Peper en zout, • Handje peterselie, • Wokolie,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-06-2012Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde courgettes met paprika en pompoenpitten (veganistisch)
Ik ben gek op risotto maar vaak mis ik in recepten iets stevigs om in te bijten. Dat was hier helemaal in balans!
4 courgettes, 1 aubergine, 600 ml groentebouillon, 1 ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes, 200 g risottorijst, 10 g verse oregano ( ik heb een flinke snuif gedroogde nog een paar minuten met de groenten meegebakken), 50 g pompoenpitten, 50 g zwarte olijven, grofgehakt.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2019Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gevulde flespompoen
Zoete flespompoen gevuld met een pittig Mexicaanse bonenmengsel, erg lekker en even iets totaal anders! Overigens ook verrassend weinig calorieen (ong. 300 kcal per persoon)
- 1 flespompoen, - 1 rode (punt)paprika, - 1 (rode) ui, - klein blikje zwarte bonen, - 1/2 rode peper, - 1 teentje knoflook, - chilipoeder, - djinten (komijn), - geraspte kaas, - zout, - olie, - klein scheutje wijn of port
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-07-2013Vegetarisch30-60 min.
Gevulde courgettes
Vegetarisch voor- of luchgerecht voor 4 pers.; 130 Kcal/pers bereidingstijd 40 min.
2 kleine courgettes; 1 el olijfolie; 1 ui; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 2 teentjes knoflook; 2 theel tijm; 20 g pijnboompitten; peper (en evt. zout); 40 g geraspte magere kaas 20+
- Slanke keuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-05-2004Slanke keuken30-60 min.
Paprika gevuld met pittige zuurkool
Deze paprika`s met zuurkool kunnen ook in de oven bereid worden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk wat kruidenbouillon op de bodem van de schaal en laat de paprika?s met zuurkool in ca. 20-30 minuten in de oven gaar worden
250 g zuurkool, 2 bosuitjes, 3 eetlepels zure room, 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel karwijzaad, 1 rode paprika,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2004Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gevulde aubergine
Lekker vegetarisch recept, korte voorbereiding.
1 grote of 2 kleine aubergine(s), 2 rode uien, 0,5 rode peper, 2 teentjes knoflook, 100 gram champignons, 0,5 rode paprika, 10 kerstomaatjes, 100 gram cashewnoten, 2 el ketchup, zout
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2011Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde pannenkoek
Een vegetarisch hoofdgerecht.
4 pannenkoeken, 1 paprika, ½ chinese kool, 1 prei, kerriepoeder, brie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-01-2008Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Gevulde Tomaat
Vegetarisch en lekker snel klaar!!!!
1 grote tomaat, 1 paprika, 1 boletje mozarella, kruiden naar keuze!!
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-09-2000Vegetarisch10-20 min.
- Eigen recept
Gevulde portobello`s op de rookplank
Portobello`s kunnen met van alles en nog wat gevuld worden. In dit geval vullen we de paddenstoelen met een kaasmengsel. Experimenteer gerust met alle kazen die je maar lekker vind, want de meeste soorten kaas combineren goed met de smaak van de portobello`s. Varieer bijvoorbeeld eens met camembert of mon chou. Dit recept is een voorgerecht of vegetarisch bijgerecht voor twee personen. Mocht je geen rookplank (ovenplank) hebben, leg de portobello`s dan op een bakplaatje en volg verder gewoon het recept.
2 portobello`s, 100 gram blauwschimmelkaas, 100 gram Boursin, 1 gele paprika, in blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 20 gram pijnboompitten, geroosterd, peper, olie om te bestrijken, wat reepjes paprika, verse peterselie, fijngehakt
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2011Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Gevulde paprika's
Hartig gevulde paprika?s met feta en rijst.
5 paprika?s, 1 ui, 1 kop Lassie Notenrijst, 200 gram Feta, 150 gram champignons
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2002Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde aubergines
* 1 kleine courgette, * 2 tomaten, * 2 uien, * 1 rode paprika, * 2 worteltjes, * 2 tenen knoflook, * 2 aubergines, * zout, * ca. 100 ml olijfolie, * 4 eetl. doperwten (diepvries), * cayennepeper, * 1 eetl. oregano (vers of diepvries), * 2 eetl. fijngehakte peterselie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2005Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde Aardappelen
Lekker vegetarisch
4 grote licht kruimige aardappelen,4 bosuitjes, 1 kleine rode paprika, 15 gram boter of margarine, 2 el.koffieroom, 2 tl. mosterd, 150 gram vers geraspte jonge kaas, zout, peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-08-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
gevulde paprikarol
Vegetarische Paprikarol met Monchou
Gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 200 g. monchou, 2 eetlepels bieslook, 1 fijngesneden sjalotje, 40 g. fijngehakte rookamandelen (Jack Klijn), versgemalen zwarte peper, zout, plasticfolie, aluminiumfolie, ,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2004Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde Pannekoekjes
Voor de pannekoeken: pannekoekmeel eieren melk olie zout. Voor de vulling: paprika prei champignons rozijnen creme fraiche kerrie.Afmaken: strooikaas
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-08-2002Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
Gevulde Groentensaus
1 ui, 1/2 kleine rode paprika, 1/4 courgette, 1 a 2 bospeentjes, 1 eetlepel (olijf) olie, 1 teentje knoflook, 1/2 eetlepel suiker, 1 theelepel provencaalse kruiden, 1 blikje gesneden gepelde tomaten op sap, zout en peper, evt. 1 eetlepel balsamico azijn, ,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2001Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.