- Eigen recept
Carpaccio van courgette met waterkers en radijs
2 kleine Courgettes, in dunne plakjes sap van 1/2 Citroen 2 eetl. Extra Vierge Olijfolie 3 eetl. Pesto van gedroogde tomaat 1 bosje Radijs, in dunne plakjes 1 bosje Waterkers of Veldsla Zout en Peper Pesto van gedroogde tomaat 4 eetl. gedroogde Tomaat 50 gr. Parmezaanse kaas 3 eetl. Pijnboompitjes, geroosterd 75 gr. Basilicumblaadjes Extra Vierge Olijfolie
Meng alle ingredienten van de Pesto van gedroogde tomaat in de keukenmachine.
Breng in een pan water aan de kook en zet de warmtebron uit. Blancheer de courgette er 1 minuut in en laat deze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de courgette dakpansgewijs over 4 borden. Bestrooi ze met zout en peper uit de molen en druppel er het citroensap over. Meng de pesto met de olie en verdeel dit over de courgette. Garneer met radijs en waterkers of veldsla
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-06-2009Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas
Dit voorgerecht c.q. salade heb ik gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen. Eén van hen eet vegetarisch en wij doen daar allemaal graag aan mee. Dit gerecht viel wel bijzonder in de smaak. De combinatie van de dunne plakjes bietjes met de combinatie van de romige en harde geitenkaas, rucola en walnoten is bijzonder lekkere combinatie. Echt een aanrader.
350 gram bietjes voorgekookt en geschild, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 theelepel honing, zout en versgemalen peper naar smaak, 50 gram geroosterde walnoten (gehakt), 3 eetlepels gehakte peterselie, 60 gram zachte geitenkaas (Bettine blanc), 60 gram belegen harde geitenkaas (geraspt), 100 gram rucola
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-06-2009Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Carpaccio van peer
Een heerlijk vegetarisch voorgerecht
30 g pijnboompitten, 50 g knolselderij, 3 eetlepels olie, 2 rijpe peren (doyenne du Comice), 30 gram rucola, 1 takje basilicum in reepjes gesneden, 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, , Voor de dressing:, 4 eetlepels walnootolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 teen knoflook, uitgeperst, half sjalotje, gesnipperd, 1 theelepel grove mosterd, zout, versgemalen peper,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-12-2003Voorgerecht10-20 min.
Aubergine carpaccio
Wist je dat carpaccio letterlijk 'dun gesneden' betekend? Een carpaccio hoeft dus helemaal niet van vlees of vis gemaakt te worden, plakjes dun gesneden groente werken ook prima. Probeer deze carpaccio van aubergine eens, het is een verrassend en smaakvol vegetarisch voorgerechtje. De dressing met azijn van Tromp & Rueb maakt hem natuurlijk helemaal af!
1 aubergine, in plakjes gesneden, 2 el olijfolie, 1-2 teentjes knoflook, uitgeperst, 100 g gemengde sla, 1 el Tromp & Rueb Kruidenazijn, 1 el geroosterd sesamzaad, peper en zout,
- Wereld Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-2018Wereld Voorgerecht30-60 min.
carpaccio van kaas
Simpel voorgerecht
Notenolie, dragon-azijn, gembersiroop, 1 potje roze pepertjes, 1 zakje gemengde sla, camembert, 2 handperen
- Vegetarisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-03-2002Vegetarisch Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio van koolrabi
Vegetarische carpaccio
200 gr. studentenhaver1 bosje Italiaanse, verse kruiden bv, oregano, basilicum etc.2 teentjes knoflook4 eetl. balsamico, azijn8 eetl. olijfolie2 kleine koolrabi'szout
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2002Vegetarisch30-60 min.
Carpaccio van champignons
5 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 teen knoflook, 500 g grote champignons, 1 citroen, enkele kers/cherrytomaatjes voor de garnering, ca. 50 g gemengde slablaadjes, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2005Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Carpaccio van voorjaarsgroenten.
Nog even geduld tot de asperges er zijn voor dit mooie,lichte en lekkere voorgerecht.Het kan natuurlijk ook met groene asperges.Ook lekker als lichte lunch of tussengerecht.
* 16 witte asperges,geschild, * 8 bospenen,goed gewassen,eventueel geschild het groen verwijderd tot op 1 cm, * 2 eetl pijnboompitjes, * 2 eetl Philadelphia naturel, * 4 eetl groentenbouillon, * 2 eetl vers citroensap, * zout, * versgemalen zwarte peper, * wat kleine blaadjes verse munt.
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-03-2010Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Vegetariche Carpaccio
8 kleine of 4 grote artisjok harten gaar, 4 gekooktebietjes,pesto,gemengde salade, peccerino kaas pijnboompitjes balsanmicoazijn, olijfolie, honing, peper, zout.
- Vegetarisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2001Vegetarisch Voorgerecht0-10 min.
Vegetarische Carpaccio
Heerlijk voorgerecht
1 teen knoflook.> olijfolie.> 2 eetlepels peterselie fijngeknipt.> sap van 1/2 citroen.> zout en peper.> 150 gram flinke kastanjechampignons, , ,
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-2002Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Carpaccio van courgette en tomaat
2 middelgrote courgettes, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 4 eetlepels Balsamico azijn, 1 eetlepel honing, 1 handje gepelde pistachenootjes, versgemalen zwarte peper, grof zeezout, 2 stevige, ontvelde tomaten, 50 g. geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel basilicum (fijngesneden)
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-2005Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel
Dit voorgerecht kregen we afgelopen zaterdag bij een etentje bij vrienden. Heerlijk gemarineerd, echt een fantastische combinatie met rucolapuree en venkel. Hoewel ik niet echt van venkel hou, hebben we allemaal gesmuld en wilden we allemaal het recept. Ik had het want het stond in Tip Culinair 12-2003. Wat een geluk!!
4 portobello`s - 2 el balsamicoazijn - 3 el Japanse sojasaus - 5 el olijfolie extra vierge (liefst met truffelaroma) - 1 el tijmblaadjes - versgemalen zwarte peper - 1 venkelknol - 1 el citroensap - 5 el olijfolie extra vierge - 50 gr rucola + wat extra voor garnering - 2 el pijnboompitten - 50 gr verse Parmezaanse kaas
- Vegetarisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-06-2004Vegetarisch Voorgerecht30-60 min.
Carpaccio van courgette met munt
2 kleine courgettes, 1 citroen, schoongeboend, 4 el olijfolie extra vierge, 4 el verse munt, fijngehakt, 150 g verse geitenkaas
- Vegetarisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-05-2012Vegetarisch Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio van Courgette en Tomaat
Vegetarisch voorgerecht dat er erg feestelijk uitziet.
, 2 middelgrote courgettes, 4 el olijfolie extra vierge, 4 el Balsamico azijn, 1 el honing, 1 handje gepelde pistachenootjes, versgemalen zwarte peper en grof zeezout, 2 stevige ontvelde tomaten, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 el fijngesneden basilicum,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-10-2004Italiaans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Carpaccio van rode biet
Gemaakt voor onze vrienden op een gezellig dinertje.
3 biologische voorgekookte rode biet, 100 gr verse geitenkaas verkruimeld, blaadjes rucola, 4 el frambozenjam, enkele walnoten verkruimeld, 4 seizoenen peper of zwarte peper naar smaak uit de molen,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-2018Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Gegrilde aubergine met pesto carpaccio
2 grote aubergines in lange dunne plakken 1 eetl. gedroogde tomaat., voor de pesto:, 50 gr. pijnboompitten, 1 teentje knoflook 1 bosje basilicum 2 eetl. parmezaanse kaas 50 ml olijfolie
- Vegetarisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-07-2005Vegetarisch Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Carpaccio van rode bieten, pesto en pecorino
Eigen vegetarisch variant op de alom bekende carpaccio van rundvlees
2 st Rode bieten, 50 gr Pijnboompitten, 1 st Knoflookteentje, 12 st Blaadjes basilicum, 100 gr Pecorino (schapenkaas), geschaafd, 1 dl Olijfolie, Peper & Zout, 1 st Klein kropje lolla bionda
- Mediterraan
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-12-2010Mediterraan0-10 min.
Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs
Maak een heerlijke vegetarische versie van de klassieke carpaccio met tomaten , lekker als voorgerechtjeÂ
4 grote tomaten, 200 g kerstomaten - multicolor, ½ bussel radijsjes, 2 mini komkommers, 1 (houthakkers)brood, Voor de afwerking:, 1 handvol groene kruiden (dille, platte peterselie,…), 1 tl honing, 2 el olijfolie van goede kwaliteit, 2 el witte wijnazijn, Peper van de molen en grof zeezout
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-08-2019Vegetarisch10-20 min.
- Eigen recept
Witte Truffelsoep
Deze soep van pastinaak en knolselderij is een heerlijk vegetarisch voorgerecht en krijgt door de toevoeging van truffelolie en truffelcarpaccio een extra rijke smaak en een feestelijk accent.
- Bak & Braad Olijfolie (Oil & Vinegar), - 1 witte ui, grof gesneden, - 1 pastinaak, grof gesneden, - ½ knolselderij, grof gesneden, - 1 laurierblaadje, - 700 ml bouillon, - 2 el Chardonnay Wine Vinegar (witte wijnazijn Oil & Vinegar), - 75 ml room, - Olijfolie met Zwarte Truffel (Oil & Vinegar), - Truffle Carpaccio (Oil & Vinegar)
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2015Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Broccolicarpaccio
1 kleine broccoli, 1 kleine bloemkool, 1 rode ui, 4 sinaasappels, 6 el zonnebloemolie, 1 tl kerrie, 20 g alfalfa, peper, zout,
- Vegetarisch Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-05-1999Vegetarisch Voorgerecht> 120 min.
Steak tartaar van rode biet op tomaat-kruidencarpaccio
Steak tartaar van rode biet op carpaccio van tomaat met kruidenkaas (vegetarisch)
2 rode bieten (liefst geen voorgekookte);, 5 augurkjes;, 2 sjalotten fijngesnipperd;, 1 hand versneden groen kruiden (bieslook, kervel, peterselie, koreander) ;, 2 tomaten;, 1 eetlepel kruidenkaas (boursin);, 1 eetlepel cottage cheese ;, 1 eetlepel zure room;, 1 eetlepel mozarella fijn gesneden;, 2 eetlepels mayonaise;, notenolie ;, balsamico;, peper;, zout ;, sojasaus
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-08-2003Internationaal20-30 min.