1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch Bbq

Vegetarisch bbq recepten (54)

Alles wissen
Vegetarisch bbq

Vegetarisch bbq

Vaak ligt er vlees en vis op de grill, maar wat nou als je vegetarisch eet? Dan wil je ook graag die heerlijke kooltjessmaak proeven, en niet alleen maar sla happen. Vegetarisch barbecueën wordt een feestje met favoriete recepten van de smulwebgebruikers. Van gevulde puntpaprika’s tot gegrilde portobello. Laat je inspireren door alle favoriete vega gerechten van de BBQ en tover deze zomer de lekkerste creaties op tafel.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vegetarisch Bbq Gerecht

Dit gerecht is cholestorolvrij.

INGREDIENTEN

500 gr tofu Basismarinade of kipmarinade (zie recepten, anders) 2 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Snijd de tofu in 8 plakken en laat ze 30 minuten uitlekken op keukenpapier. 2. Leg de plakken tofu in de marinade, dek de schaal af en laat de tofu 30 tot 120 minuten in de koelkast staan. 3. Neem de plakken tofu uit de schaal. Klop de olijfolie door de marinade en bestrijk de plakken tofu hiermee. Grilleer of rooster ze 5 tot 10 minuten onder een voorverwarmde grill of op de barbecue. Keer de plakken regelmatig om en bestrijk ze elke keer opnieuw met de marinade.

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Camembert van de BBQ, een vegetarisch recept

Vegetariërs worden misschien nogal eens over het hoofd gezien Als er een gezellige BBQ gepland staat.

INGREDIENTEN

250 gram rustieke Camembert in een houten doosje., 1 teen knoflook in dunne plakjes, Witte wijn, Honing, 1 takje rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie, Stokbrood

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Frans
  •  10-20 min.

Tofu/champignon spiezen: een vegetarisch bbq recept

Zoals al eerder stond beschreven op deze recepten website is het klaarmaken van vegetarische barbecue recepten heel eenvoudig! Denk bijvoorbeeld aan de spiezen met aubergine! Hier nog een smakelijk recept voor een heerlijke bbq avond!

INGREDIENTEN

1 blok tahoe, 4 takjes rozemarijn, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 bak champignons, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 2 el olijfolie, 2 el zoute sojasaus

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  •  
  •  20-30 min.

Bulgersalade (BBQ)

Heerlijke andere salade voor bij de barbeque.

INGREDIENTEN

Bulger (Turkse winkel, groene pak), Bouillonblokje kip of groente, 1 teentje knoflook geperst, 2 bosjes peterselie, 1 klein bosje koriander, 1 blikje tomatenpuree, , Vulling (vegetarisch):, 2 rode uien, 6 harde tomaten, 1 rode paprika, 1 blikje mais, zwarte olijven, , Variatie mogelijkheden:, - blikje tonijn, - kip blokjes, - gerookte kip, - Turkse worst

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

gevulde tomaat voor de bbq

Lekker en gezond vegetarisch gerecht voor op de BBQ ( of in de oven)

INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten, 150 gram danisch blue ( of als je daar niet van houdt mozarella of geitenkaas of wat je maar wilt); verse basilicum.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gepofte aardappel voor BBQ

Heerlijk onderdeel voor BBQ

INGREDIENTEN

1 grote aardappel, aluminiumfolie, 2 tenen knoflook (niet pellen), 2 takjes, tijm, 15 gram boter, peper en zout

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pitabroodjes (bbq, grill of oven)

Diverse vegetarische vullingen voor pitabroodjes, lekker op BBQ, grill of oven

INGREDIENTEN

Pitabroodjes, * zachte geitenkaas - honing- geroosterde pijnboompitten, *(bos)ui (gesnipperd of in ringetjes), paprika (in kleine stukjes), pastasaus, geraspte kaas (=pizzavulling), * (kruiden)roomkaas, 1 geroosterde paprika in korte reepjes

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2010
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Vegetarisch groenten pastei met champignonroomsoep uit blik

Naar een idee uit Zuid-Afrika

INGREDIENTEN

2 grote uien, fijn, 2 tenen knoflook, fijn, 1 groene paprika, in blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 3 verse tomaten, in blokjes (niet uit blik), 200 g champignons, in plakjes, 1 grote pak bbq smaak chips of kaas en uien of paprika, grof verkruimeld, 2x800 ml blik of pak champignon roomsoep, iets sterker op smaak gebracht met zout en witte peper (anders een pakje soeppoeder met water aangemaakt)

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gegrilde Patisson van de BBQ

Verrassend lekker vegetarisch BBQ recept. en heel eenvoudig.

INGREDIENTEN

1 grote of 2 middelgrote Patissons, rosé, olijfolie, 2 uitgeperste tenen knoflook, 2 tomaten, plakjes of geraspte (pittige) kaas, 1 à 2 el gedroogde dragon, 1 el bonenkruid, peper, zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2012
  •  
  •  10-20 min.

Gevulde tomaatjes op de BBQ.

Een lekker gevulde vegetarische tomaat.

INGREDIENTEN

1 rijpe stevige trostomaat,, 10 gr pinda's, 30 gram pesto (rood of groen),, 20 gram verse parmezaanse kaas

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

gemarineerde champignonspies

Heerlijk op de BBQ. De gewone witte champignons lenen zich uitstekend voor dit gerecht en worden zo echte smaakbommen!

INGREDIENTEN

* 1 bakje kleine tot middelgrote champignons (grote champignons zijn vaak moeilijk gaar te krijgen), * 1 verse spaanse peper, * 2 teentjes knoflook, * enkele takjes verse tijm en rozemarijn, * verse bieslook, * olie die tegen verhitten kan (olijfolie is lekker maar niet alle olieen kunnen tegen hoge temperaturen!), * evt gedroogde kruiden als paprika of cayennepeper.

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
Nieuwste vegetarisch bbq recepten
  • Eigen recept

Mexicaanse bonensalade met avocado. Lekker bij de bbq.

Deze heerlijke salade maakte ik afgelopen week bij de lunch toen Marjan, onze nicht die vegetarisch eet, bij ons logeerde. Zij is - net als wij - dol op peulvruchten. Ik had nog een rijpe avocado op de schaal. Dus zo ontstond deze heerlijke salade. Wij vonden het allemaal erg lekker.

INGREDIENTEN

1 blikje kidneybonen ( plm. 380 gr. uitlekgewicht) uitglekt en afgespoeld, 1 rode punt paprika, schoongemaakt, in reepjes gesneden, 1/2 rode Spaane peper, pitjes en zaadlijsten verwijder, in kleine stukjes, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 1 flink sjalotje (gepeld en in dunne ringetjes), 1 stengel bleekselderij (geschild, in smalle reepjes), 1 avocado (geschild, deels in stukjes, paar repen voor garneren), 2 eetlepels gehakte peterselie, 6 kerstomaatjes, wat sla bladeren, eventueel wat chili-mayonaise voor erbij (is niet noodzakelijk, maar wel lekker), Dressing:, 1 eetlepel citroensap, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 1 teentje knoflook (gepeld, gesnipperd), 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd, wat vers gemalen zwarte peper,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2015
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Tofu Marinade Voor op BBQ of Grill

Volledig veganistisch. Lekker met aardappelpuree en ovengebakken paprika. http://www.smulweb.nl/recepten/1431883/Paprika-met-groene-kruiden-uit-oven

INGREDIENTEN

800 g tofu, in 8 rechthoekige dikke plakken gesneden en in water geblancheerd en uitgelekt., , marinade, 1 rode peper, fijn, 2 lente-uitjes, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 takje verse tijm, fijn, mespunt piment, mespunt geraspte nootmuskaat, mespunt laurierbladpoeder, 1 t bruine suiker, 2 e ketjap manis, 1 e limoensap, 2 t geraspt limoenschil, 2 e olijfolie, zout, zwarte peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere salade voor bij de BBQ

INGREDIENTEN

*3 rijpe tomaten in partjes, *1 gele en 1 rode paprika in reepjes, *1 rode ui in ringen, *½ komkommer in reepjes, *2 eetlepels uitgelekte kappertjes, *4 eetlepels basilicum blaadjes, *75 gram zwarte olijven, *4-5 eetlepels olijfolie, *1½ eetlepel balsamico azijn, *1 teentje knoflook geperst, *1-2 ansjovisfilet fijngesneden, *zout en peper, *eventueel 1 eetlepel reepjes citroenschil

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lauw-warme linzensalade met mais etc voor een maaltijd of bij de BBQ

Om de vakantie echt af te sluiten hadden we een 'skottelbraai' voor 2. We hebben tijdens de vakantie weer eens linzen gegeten. Een van de bijgerechten heb ik er daarom zelf erbij verzonnen, met linzen. Het pakte goed uit, was erg lekker, daarom even op mijn smulrecepten toegevoegd. Het kan als bijgerecht, maar zeker ook als hoofdgerecht, al dan niet vegetarisch. Je kunt er zelf nog van alles bij bedenken, maar als basis vonden wij het een erg lekkere linzensalade.

INGREDIENTEN

Een blik linzen (circa 300 gr), een blikje mais (circa 150 gr), 1/2 potje gegrilde paprika op olie (circa 150 gr), 1 gesnipperde ui, 2 teentjes gesnipperde/geperste knoflook, 1/2e rode paprika, olijf/roerbak olie met rozemarijn (of zelf rozemarijn toevoegen)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

The original smoked bacon wrap fatty

We hadden hem al eerder gemaakt met  " nep ingredienten "  nu dus met echte cheddar, jalapeno pepers , een mooie bbq rub, maar geen bacon , in plaats daarvan zeeuws spek, ten eerste leek me het zoetje wel een mooie tegenhanger , 2 bacon plakjes waren te klein, Je hart, nieren en darmen krijgen een flinke klap, becel pro nogwat, mensen aan de lijn , vegetarisch, ? Skip it Dit zijn calorieën voor 2 weken in 1 roll

INGREDIENTEN

2 verse braadworst, 2 el fijn gesneden jalapeno peper, 12 plakjes zeeuws spek, 200 gram geraspte cheddar, rub, maggi bbq rub

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2016
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische bonenburger

Wie zegt dat vegetarisch niet lekker kunnen zijn! Onzin, probeer deze maar. Ik vind dit altijd zo zielig voor vegetariërs bij de BBQ. Ze eten dan eigenlijk altijd bijgerechten omdat zo een bbq vaak vlees georiënteerd zijn Met deze burger, kan je het recht stellen.. Persoonlijk bent ik niet zo weg van vegetariërs die dan vleesproducten gaan namaken om toch zo nog het gevoel te krijgen dat ze vlees gerelateerde proteïnes eten. Ik zien deze vegetarische "groente schijf" dan ook niet als "vlees-hamburger", maar een proteïne rijke groente schijf waarvoor jij een keer het vlees kunnen laten staan.

INGREDIENTEN

VOOR HAMBURGERS: , 410 g witte bonen in tomatensaus (uit blik of pot), 1 ui, fijn, 1 tomaat zonder zaden, in kleine blokjes, 1 t paprikapoeder, 2 t zout, 2 e peterselie, fijn, 2-3 e champignonsoeppoeder, 1+1/2 t chutney (mango is lekker), 50 ml tomatenketchup, 1 ei, geklopt, genoeg broodkruim om een stevige schijf te kunnen maken, , VERDER BENODIGD: , slabladeren, plakjes komkommer, plakjes augurk, 8 hamburgerbroodjes, , VOOR SAUS OP HAMBURGERS: , 1 ui, in halve ringen, 1 teentje knoflook, fijn, 10 ml olie, 200 ml tomatenketchup, 150 ml water, 4 e bruine suiker, 2 e Worcestersaus, 1 t zout, 10 ml mosterd

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappel ui spiezen

Lekker voor bij de BBQ en vegetarisch

INGREDIENTEN

Krieltjes ± 500gr, UIen (kleintjes bv sjalotten of andere kleine uiten ter groote van een flinke cocktailui), peper / zout, knoflook ± 3 tenen (of meer ), Olijfolie

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2009
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

koude pastasalade met paprika, rucola en feta

Licht en vegetarisch hoofdgerecht. Ideaal voor een warme dag. Kan ook als bijgerecht worden gegeten bij bijvoorbeeld een bbq.

INGREDIENTEN

250-300 gram pasta, 3 kleuren paprika`s, 1 kleine ui, 75 gram rucola, 1 bakje apetina feta, handje pijnboompitten, geroosterd, 2-3 tomaten, potje pesto rood of groen

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2011
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Aardappelsalade Met Feta En Nectarines

Lekkere salade bij de bbq. Ook als vegetarisch hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

400 gr. vastkokende aardappels, 2 nectarines, 2 el olijfolie, 2 el. kruidenazijn, 1 tl. (Dijon)mosterd, peper, paar takjes verse basilicum, 1 takje rozemarijn, 100 gr. feta, paar mooie slabladeren, 1/2 bosje radijs.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  •  
  •  20-30 min.

Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

Een lekkere pittige gedurfde vegetarisch voorafje of lunch gerecht. Ook lekker als bijgerecht bij bbq.

INGREDIENTEN

beslag, 1 kop kimchi of gekocht uit potje, 2 e ui, fijn, 3 e vocht van de kimchi, 1/4 kop water, 1/2 t zout, 1 kop bloem, 1 t suiker, pindaolie voor bakken

  • Koreaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2013
  • Koreaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Falafelburgers

Een lekkere, gezonde en voedzame vega-burger die zich goed laat klaarmaken op zowel de BBQ als op het fornuis.Het recept is voor 4 grote of 8 kleine burgers.Met een keukenmachine heb je dit gerecht zo klaar. Heerlijk op een Italiaanse bol met sla, tomaat en bijvoorbeeld knoflooksaus. Tip: ze laten zich prima invriezen en zijn zo ontdooid. Ideaal om op voorraad te hebben en om aan je dagelijks groentequotum te komen.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (400 gram, uitgelekt en afgespoeld), 2 teentjes knoflook, 2-3 eetlepels bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 ui, 3-4 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 theelepel gemalen koriander, 1 puddinglepel gemalen komijn, peper en zout, neutrale olie om in te bakken,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hartig brood

Hartig brood voor bij de BBQ of soep en of zo als tussendoortje.

INGREDIENTEN

1 pak broodmix., 250 gram gezeefde tomaten., 100 gram water, 6 zwarte olijven grof gesneden, 10 groene olijven grof gesneden.(evt. met piment), 1 ui gesnipperd, 5 tenen knoflook fijn gesneden., Italiaanse kruiden naar smaak, 1/2 eetlepel parmensaanse kaas, 20 gram boter, , , ,

  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.

Henrike's Geroosterde Asperges

Een heerlijk vegetarisch BBQ-recept. Kan ook als bijgerecht bij (mijn) gamba-, garnalen- en alle andere visgerechten!

INGREDIENTEN

2-3 kilo groene asperges (niet al te dikke exemplaren)olijfolie 4 teentjes verse knoflook zwarte peper, ,

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2004
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Barbecue, champignons

Eenvoudig vegetarisch hapje

INGREDIENTEN

12 grote champignons,150-200 gram kaas naar keuze ( bijv. danish blue, geitenkaas, feta, monchou etc.)

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

casanovasaus

Een saus die overal bij warm of koudvlees, gourmetten en BBQ. past

INGREDIENTEN

100 gr. chapignons, 4 el. mayonaise, 2 el. tomatenketchup, 1 el. ketjap, 4 el. slagroom, 2 el. verse peterselie (fijngehakt), 2 st. sjalotjes (klein gesneden), 1 mp. cayennepeper, 1 mp. versgemalen peper, 1 tl. worchestersaus, 1 el. cognac of port

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Geroosterde Maiskolven

Verse maiskolven op de bbq

INGREDIENTEN

4 maiskolven (zoete mais), boter of margarine, 1 el zout, evt. folie, 2 ltr water

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Groentepakketje met blauwaderkaas

Lekker en origineel vegetarisch BBQ voorgerecht. Gewoon onder de grill kan natuurlijk ook uitstekend! Bevat per eenpersoonsportie: energie 120 kCal - eiwit 5 g vet 10 g - koolhydraten 4 g. Met enige aanpassingen overgenomen uit de Allerhande van AH.

INGREDIENTEN

? 1 struik bleekselderij, ? 2 grote rode uien, ? 1 bakje oesterzwammen (150 g), ? 2 eetlepels olie, ? peper, ? 100 g rocquefort of Blue d'Auvergne (kaas), , ,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Champignon gevuld met

Champignon gevuld met kruidenkaas, voor op de BBQ.

INGREDIENTEN

1 grote kastanjechampignon, 25 gram zachte kruidenkaas (boursin)

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Veganistisch tofu spiesen met paprika

Een heerlijk oosters gekruid spiesje met veel vitamientjes!

INGREDIENTEN

250 g tofu, in plakjes van 3×3 cm gesneden, 1 grote rode ui, in plakjes gesneden, satéstokjes, in water geweekt, , marinade, 40 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e citroensap, 1 rode peper, fijn (met of zonder zaden), 60 ml ketjap manis (ABC), 1 t honing, verse koriander, fijn, , Meng marinade ingrediënten goed en marineer het vlees er voor 2 uur in.

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2015
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Tahoespies met shii-takes

Vegetarische spies voor op de bbq of in de grillpan (AH)

INGREDIENTEN

1 blok tahoe (375 gr), 1 el Japanse sojasaus, 1 el rijstwijn of med. dry sherry, 4 el roerbakolie, 1 bakje shii-takes (100 gr), 1 rode ui, 1 rode paprika, 4 takjes rozemarijn

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

KLEFTIKO

KLEFTIKO is een lekker vegetarisch gerecht.Voor de grillplaat of bbq.

INGREDIENTEN

1 pakje roerbak tofu, 1 eetlepel olijfolie, sap van een ? citroen, 1 theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 2 teentjes knoflook, zout, verse peper, 1 tomaat, 2 plakken feta, 2 laurierbladeren, geraspte oude kaas

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Tofu Kebabs

Vegetarisch BBQ-gerecht. Dit gerecht is cholestorolvrij.

INGREDIENTEN

500 gr tofu, 2 grote wortels, geschild, 2 rode paprika's, 1 grote ui, 12 champignons, 5 dl marinade (eigen keuze, zie recepten, anders)), 1/2 dl olijfolie,

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Gegrilde kaas

Heerlijk vegetarisch gerecht waar ook niet vegetariërs van smullen!

INGREDIENTEN

1 stuk haloumi, peper en zout, 3 tenen knoflook, olijfolie, 1 bosje koriander

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

turks gevuld brood

Leuk bbq of picnick recept waarbij een turks brood gevuld wordt met tortilla en rucola

INGREDIENTEN

1 turks brood.1 grote ui.4 eieren.2 tenen knoflook,2 grote aardappels.1/2 bakje champions.olijfolie.mayonaise.zakje rucola.peper en zout

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2005
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....

Een salade, die kan dienen als vegetarisch hoofdgerecht met bijvoorbeeld een eitje voor erbij. Maar ook als bijgerecht is deze salade in tezetten. Heerlijk met een stukje vis of vlees. En dan te denken voor bij de bbq als het er weer voor is:) Deze salade is op voorhand te maken en wordt daardoor nog lekkerder , omdat alle smaken kunnen intrekken.

INGREDIENTEN

400 gram voorgekookte krieltjes ( of vastkokende aardappelen in blokjes), 500 asperges, geschild, 1 tl grove Limburgse mosterd( of andere mosterd), 3 el goede kwaliteit mayonaise ( of iets meer), 2 el verse kruiden ( bieslook,bladpeterselie en tijm) gesnipperd, 1 sjalotje fijngesnipperd, 2 zoetzure augurken in kleine blokjes gesneden, 1 1/2 el augurkennat of meer naar smaak, of wat witte wijnazijn, enkele blaadjes Romaine sla ( of andere sla), 1 groentebouillonblokje of kruidenbouillon( minder zout)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Barbecue recept: vegetarische gemarineerde spiezen

Hierbij een heerlijk, smaakvol vegetarisch barbecue recept op basis van tofu en een aantal groenten. In dit recept worden de groentes gemarineerd en daarna aan een spies geroosterd boven de bbq.

INGREDIENTEN

Sojasaus, ketchup, sherry, suiker, verse gember, vijf-kruiden mix, knoflook, tofu, courgette, champignons

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  •  
  •  10-20 min.

Couscous met courgette frittata

Het is zomers warm dus we gaan massaal aan de BBQ. Maar dat is niet echt duurzaam.. daarom een lekker licht zomers én vegetarisch gerecht!

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, Couscous, Bouillon, 1 aubergine, 1 rode paprika, Zachte geitenkaas, Rozijnen, Balsamico azijn, Olijfolie, , Voor de frittata (2 stuks):, 1 courgette, 75 gram feta (schapen)kaas, 30 gram bloem, 1 fijngesneden ui, Rasp van een halve citroen, 1 el citroensap, 1 ei, licht geklopt, Olijfolie, Zeezout,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Machteld'S Paprika'S

Bijgerecht bij de BBQ of uit de oven

INGREDIENTEN

1/2 paprika per persoon, knoflook en olijfolie

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Pizza Marherita

Elle 3-2003

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 350 g bloem; 1 tl zout; 1 tl suiker; 2 tl gedroogde gist; 2 el olijfolie, extra vergine; 200 ml lauwwarm water; Voor de tomatensaus: 1 ui; 1 teentje knoflook; 1 rode peper, fijngesneden; olijfolie; 500 g roma tomaten; 1 bos basilicum; Voor de vulling: 2 bolletjes mozzarella

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Knapperig quinoaslaatje met linzen

Lekkere salade voor bij de bbq of als vegetarisch hoofdgerecht serveren

INGREDIENTEN

1 rode zoete puntpaprika, 1/3 komkommer, 1/2 plantje platte peterselie, 1/2 rode ui, 300 g quinoa, 100 g droge groene linzen, 8 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 8 dl heet water), 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. appelazijn, 1/3 koffiel. tijm (gedroogd), peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Vegetarisch bbq

Vegetarisch bbq

Vaak ligt er vlees en vis op de grill, maar wat nou als je vegetarisch eet? Dan wil je ook graag die heerlijke kooltjessmaak proeven, en niet alleen maar sla happen. Vegetarisch barbecueën wordt een feestje met favoriete recepten van de smulwebgebruikers. Van gevulde puntpaprika’s tot gegrilde portobello. Laat je inspireren door alle favoriete vega gerechten van de BBQ en tover deze zomer de lekkerste creaties op tafel.

Nieuwste vegetarisch bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top