Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch
  4. Vegetarische recepten
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Echt lekker! Laat je niet afschrikken door de lijst ingredi√ęnten, dat valt echt mee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Omdat het al laat was en ik iets snels op tafel wilde zetten, dacht ik aan een pastasalade. Dat is vooral een favoriet tijdens de warmere dagen. Normaal gesproken maak ik een andere pastasalade met allerlei kruiden en specerijen maar nu had ik nog een zakje ranch dressing liggen en ik dacht dat de smaak wel zou passen bij de pasta. Nu probeer ik altijd zoveel mogelijk groente bij de maaltijden te voegen, dus ben ik op zoek gegaan in mijn groentelade en de groente die ik nog over had erbij gedaan. Vandaar dat er op de foto ook radijsjes staan, die er overigens ook heel goed bij smaakten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Burritobowls zijn hot! Deze Mexicaanse bowl zit bomvol groente, spicy saus en vegetarische kipstukjes! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Zelf bedacht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijk, dat prachtige weer! Ideaal voor een gezellige barbecue. En dat kan best ook zonder vlees. Het aantal ‚€ėdeeltijds vegetari√ęrs' neemt immers almaar toe en ook zij kunnen genieten van een lekkere grillsessie. Wij geven je graag 10 tips voor een vegetarische barbecue.1. Kies bewust voor ‚€ėbarbecuegroenten'¬†Sommige groenten zijn beter geschikt om te grillen dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan aubergines, paprika's, courgettes, tomaten, uitjes en champignons. Daar kan je best rekening mee houden bij je aankopen. De iets hardere groenten, zoals asperges en wortels, blancheer je best even vooraleer je ze grilt. Ze zijn dan sneller klaar en behouden ook beter hun kleur.¬†¬†¬†2. Wees voorzichtig met vleesvervangersDe meeste vleesvervangers (zoals vegetarische hamburgers of worsten) zijn vaak niet geschikt om te grillen. De textuur kan bijvoorbeeld snel veranderen naar karton- of rubberachtig. Controleer dit daarom goed bij je aankoop!3. Marineer je groenten¬†¬†Voor veel mensen zijn marinades een van de belangrijkste elementen van een vleesbarbecue. Maar ook bij groenten zijn die marinades heerlijk! Probeer voor je groentjes bijvoorbeeld deze¬†marinade met sinaasappel, gember en look¬†of deze¬†pittige marinade met chili, koriander en limoen.¬†4. Gebruik voldoende vetstofVoor groenten die je liever niet marineert, gebruik je best genoeg vetstof (bij voorkeur olijfolie). In tegenstelling tot vlees bevatten groentjes immers zelf (bijna) geen vetten en voeg je deze dus best toe om ze mooi te kunnen grillen.5. Zorg voor originele en lekkere sauzen¬†¬†Sauzen horen bij een barbecue. En dus ook bij een vegetarische barbecue. Pas je sauzen echter wel aan zodat ze bij de groentjes passen. Zo kan¬†deze wasabimayonaise¬†voor extra pit zorgen en is dit¬†sausje van geroosterde tomaten¬†gegarandeerd een hit bij vegetari√ęrs! Ook grilkruiden zorgen voor een wereld van verschil en zo kan je (net als bij vlees) tijm en rozemarijn gebruiken om die typische grilsmaak te verkrijgen.¬†¬†6. Bereid je favoriete recept‚€¶ zonder vlees!Vele mensen beginnen niet aan vegetarische gerechten omdat ze het recept te moeilijk vinden. Wij hebben daarvoor een goede tip. Veel van je gekende recepten zijn immers perfect te bereiden zonder kip of vlees! Zo is een pitta met groentjes en een lekker sausje ook heerlijk. Of een pizza, gegrild op de barbecue, met kaas en verse kruiden, maar zonder vlees.¬†7. Houd vlees en groenten gescheiden op het roosterHet is voor vegetari√ęrs natuurlijk niet leuk dat hun groenten naar vlees smaken. Zorg daarom voor twee afzonderlijke zones op je rooster of kuis je rooster vooraleer je de groentjes grilt.¬†8. Speel met de warmte van je barbecueGroeten en fruit hebben in de meeste gevallen minder hitte nodig dan vlees. Speel daarom met de warmte van je barbecue en leg bijvoorbeeld alleen aan 1 zijde kolen. Zo kan je tussen de ‚€ėhete' en de ‚€ėwarme' zone wisselen en aanvoelen wat het beste werkt.¬†¬†¬†9. Zorg voor ‚€ėpairing juices'In de gastronomie zijn bijpassende sappen al even aan een opmars bezig. Ze vormen een prima alternatief voor bijpassende wijnen en zijn door de ingredi√ęnten zelfs gemakkelijker te linken aan de gerechten. Ook bij een barbecue kan je zo verrassend uit de hoek komen. Serveer je gegrilde tomaten? Maak dan een sapje van tomaat en aardbei. Of gaan er worteltjes op de grill? Een wortel-sinaasappelsap met een snuifje gember is gegarandeerd een goede match!¬†10. Denk ook aan de kleinstenEen vegetarische barbecue is meestal de keuze van de volwassenen. Spendeer daarom wat extra moeite aan de gerechten voor de kleinsten zodat zij het ook plezant vinden! Snijd je groenten bijvoorbeeld in vormpjes of prik ze op brochettes voor het grillen. Kies ook zeker voor de groenten die je kinderen graag eten.¬†¬†¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top