1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch
  4. Vegetarische recepten
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Ta-qui-wat? Een taquito is een opgerolde, gevulde en gebakken tortilla uit de Mexicaanse keuken. Kikkererwten en bonen vormen de basis van een vegetarische taquito die je serveert met een heerlijke venkel-dille dip. Dit is een mega lekkere warme tapa voor alle feestjes !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Lekker vegetarische  hoofdgerecht  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heb dit recept uitgeschreven omdat er een filmpje op Instagram was veschenen van Chetna Makan. https://www.instagram.com/tv/CHfDgZCIGtb/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Deze vegetarische lasagne is een aangename verrassing. De zoete bietjes met de lichtzure appels matchen heerlijk met de knapperige walnoten. De saus is een zeer essentieel onderdeel van dit gerecht. Het vraagt dus extra aandacht om de saus echt goed op smaak te brengen met citroensap, peper, zout en tijm. Proeven dus. Deze lasagne kun je helemaal voorbereiden. Na een voorbereidingstijd van circa 25 minuten nog 35-40 minuten  in de voorverwarmde oven. projectgezond.nl/heerlijke-winter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekkere vegetarische Franse stoofpot die pittig van smaak is ! Serveer er een krokante baguette bij  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ik had wat wortels liggen en couscous in de kast. Ik heb erg veel (vind ik) kruiden en wilde er eens iets me doen. Ik heb voor de basiskruidenmix (Harissa) het innternet gebruikt. De couscous smaakte erg goed pas op, het vult. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Mijn jongste heeft een tijdje geleden al besloten vegetarisch te gaan. Em ik bereid dus een vegetarisch ebasis en doe er evt. vlees bij. Maar dat is vaak niet nodig. Het vlees ontbreekt vaak niet, geen gemis. Ik ben gek op vlees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Herfstproducten zijn een genot om mee te koken en ik vind dan ook dat de herfst het rijkste seizoen van het jaar is.  De risotto op zich is vegetarisch. Ik heb het geserveerd met kippenpootjes omdat ik die toevallig in huis had maar gebruik in het wildseizoen een lekker boutje van eend, fazant of patrijs. Wil je het liever toch vegetarisch houden dan kun je deze risotto ook nog verrijken met een handvol noten zoals hazelnoten of walnoten. TIP: Dit vegetarische gerecht is een uitermate geschikt gerecht als je zowel vegetariërs als vleeseters aan tafel hebt want je kunt heel goed wat vlees, wild of gevogelte apart van de risotto bereiden en serveren zodat je het iedereen naar de zin kunt maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een lekkere vegetarische burger met rode biet en bloemkoolrijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top