1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch
  4. Vegetarische recepten
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een klassieker die iedereen gelukkig maakt. Makkelijk een vegetarische variant van te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze vegetarische salade met romanesco en Berloumi, (heerlijke grillkaas) van bij ons, zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor op drukke dagen! Ook lekker bij Uw BBQ . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Makkelijk en lekker deze vegetarische ovenschotel, ook de 'vleeseters' zullen zich in hun element voelen  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Dit is een supermakkelijk recept, dat je van tevoren kan maken, kan invriezen of op het moment dat je het nodig hebt. Je geef het de smaak die je maar wil met je favoriete kruiden of houdt het naturel. Je gooit erin wat je over hebt en het is lekker en gezond. Goed voor de huid, een manier om lekker groenten te eten, slank en vullend. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Een pastasalade zoals deze smaakt heerlijk met warm weer als hoofdgerecht maar is ook perfect als bijgerecht bij een bbq. TIP: Makkelijk om hier een vegetarische variant van te maken door de gerookte kipfilet weg te laten. Als je deze salade als bijgerecht bij de bbq eet kun je het vlees hierin ook goed missen, je eet dan meestal al genoeg vlees van de bbq …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Tja, wat is het nu, tortellini of lasagne? Wel beide, tortellini op lasagnaanse wijze, mooi gerangschikt in laagjes met een vegetarische broccoli-spinazie vulling. Deze laatste vormt de groene component van dit gerecht, aangevuld met nog wat erwten. Het geel ontstaat door een bechamelsaus die onder andere met kurkuma gekruid werd. Meer info over dit recept vind je op Gerechtenweb …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top