Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch
  4. Vegetarische recepten
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een klassieker uit de Turkse keuken. Deze heerlijke vegetarische beignets zijn fantastisch met knoflookyoghurt of met een groene salade en knapperig brood. U kan ervan genieten als mezze / voorgerecht of als lichte lunch. Of als kleine hapjes bij een feestmaaltijd. Ze zijn ook de volgende dag nog lekker als koude snack. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Knoflooksaus, wie is er niet met een droge mond wakkergeworden? 3500 jaar geleden werd er in Egypte al knoflook gegeten. In de Romeinse tijd dacht men dat knoflook de spieren versterkte. In de Middeleeuwen werd knoflook gebruikt om de duivel en heksen weg te houden. Zelf gebruik ik het al jaren voor in mijn door vele geprezen knoflooksaus. Hier mijn geheim: (Ook geschikt voor vegetarische gasten) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Poké bowls moeilijk? Helemaal niet! Deze poké bowl met rijst, avocado en kikkererwten is een heerlijke vegetarische variant die in een handomdraai op tafel staat. Je kan zelf eindeloos variëren met groenten en er je eigen bowl van maken. Alles smaakt lekkerder in een bowl!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze aspergesalade bowl met mozzarella en pesto is perfect voor het aspergeseizoen! De combinatie van groene asperges met zalm is een klassieker die met dit recept in een nieuw jasje is gestoken. Met de salade kan makkelijk gevarieerd worden door de zalm bijvoorbeeld door vlees te vervangen of maak er een vegetarische variant van.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Wij zijn de  asperges nog lang niet moe en deze heerlijke salade staat een keer op ons menu.  Als uitgebreide lunch of hoofdgerecht. Heerlijk met zonnige dagen en slechts 35 minuten in de keuken. Laat eventueel de spekjes weg en je hebt een ( h)eerlijke vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een van de weinige groenterecepten waarbij mijn pubers een tweede keer opscheppen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Italiaanse vegetarische ovenschotel van aubergine, tomaten , knoflook, sjalot en parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top