1. Home
  2. Recepten
  3. Veganistisch

Veganistisch recepten (98)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

rode linzensoep

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout 4 theelepels paprikapoeder 4 theelepels gemalen komijnzaad Een grote ui Een paar tenen knoflook Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon) 175g rode linzen Flinke klont boter Eetlepel salça (of tomatenpuree) Eventueel als je ze in huis hebt: 1 a 2 aardappeltjes Wortel

Voorbereiding

Schil de eventuele aardappel(s) en wortel, was de linzen, snipper de ui

Bereidingswijze

Fruit de ui met de olie en een beetje zout tot het glazig, gelig is. Doe dan de knoflook erin en laat het een halve minuut warm worden. Dan doe ik er 5 mokken kokend water bij (uit de waterkoker). Dan gooi ik alles erin, de paprikapoeder, de bouillonblokjes, de linzen (gewassen) en eventueel de aardappel(s) en wortel. Dan laat je het op een zacht pitje ongeveer 3 kwartier a een uur koken. Als laatste pak je een steelpannetje, daar doe je het komijnzaadpoeder in en je zet gas vol aan. Als je het komijn begint ruiken, dan doe je de boter erbij. Als de boter gesmolten is de salca erbij en dat laat je even op het gas ongeveer een minuut pruttelen (tot het goed gemengd is) . Gooi het bij de rest van de soep en pureer alles met de staafmixer. En dan Afiyet Olsun (eet smakelijk)

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pindasoep (veganistisch)

Lekkere maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

1 ui, olijfolie, knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 75 g rijst of quinoa, 175 g pindakaas, 2 tabletten groentenbouillon, 1 eetlepel agavesiroop, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel zoete ketjap

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Veganistisch linzensoep

Smakelijk en boordevol vitamientjes. Een soep om van te houden als kerst voorgerecht op verzoek voor mijn zoon gemaakt.

INGREDIENTEN

1/4 kopje extra vergine olijfolie, 1 middelgrote witte ui, fijn, 2 wortels, geschild en gesneden, 4 teentjes knoflook, fijn, 2 t gemalen komijn, 1 t kerriepoeder, 1/2 t gedroogde tijm, 450 g blik tomaten in blokjes (vocht uitgelekt), 1 kopje bruine of groene linzen, acht uur voor geweekt, 4 kopjes groentebouillon, 2 kopjes water, 1 t zout, 1/2 t rode peper vlokken, zwarte peper, 1 kop in reepjes boerenkool, sap van 1/2 tot 1 citroen, naar smaak

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2015
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

glutenvrij, veganistisch pizzabroodje

Lekker makkelijk, veganistisch en glutenvrij

INGREDIENTEN

1 glutenvrije boterham (kapje), tomatensaus, basilicum, oregano, uienpoeder, zout, suiker, paprika, ui, parmezaanse kaas (veganistisch van follow your heart)

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2019
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Kerst Veganistisch Boerenkoolstamppot

Goed vullend stamppot. 

INGREDIENTEN

, olie voor bakken, 1 ui, fijn, 1/2 rode peper, fijn, 2 tenen knoflook, fijn, 2 t kerriepoeder, 1 t korianderpoeder, 300 g boerenkool, gewassen en gesneden, 600 g aardappelen, in stukjes, 300 g wortel, in blokjes, 500 ml veganistisch bouillon, bakje pittige tofu reepjes, , jus, tomatenpuree, veganistisch bouillon

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Veganistisch Bonen Stoof

Volledig maaltijd.

INGREDIENTEN

Olie voor bakken, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 3 cm gember, fijn, 2 e kerriepoeder, 1 rode peper, fijn, 1 t komijnpoeder, 1 t chilipoeder, 1 t koriander, 1 t zout, 40 g tomatenpuree, geschilde aardappelen, in stukken, 400 gram kidneybonen, 2 grote tomaten, in blokjes (of uit blik), 200 ml veganistisch groentebouillon (VITAM zonder gist), , ongesneden witte brood

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2016
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chili sin carne (veganistisch)

Lekkere chili, maar dan zonder dierenleed!

INGREDIENTEN

2 potten peulvruchten (bv kidneybonen en bruine bonen), pot mais, pak gezeefde tomaten, Bouillonblokje, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 2 paprika's, 1 theelepel komijn, 1 theelepel chilipoeder, zout en peper naar smaak, paprikapoeder, olie, Sojabrokjes

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Veganistisch Indiaas Groenten Schotel

Alles in één pan, boordenvol vitamines en plantaardige proteïnes.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 2 t zwarte mosterdzaadjes (witte kan ook), 1 t komijnzaad, 2 uien, fijn, 250 g sperziebonen, punten eraf en gehalveerd, 200 g tomaten blokjes uit blik of verse tomaten, 200 ml water, 6 aardappels, in blokjes gesneden en half gaar gekookt, 1 t geelwortel (kurkuma), 250 g gaar kidneybonen of bruine bonen, 100 g dunne wortelreepjes in lengte van sperziebonen, 1/2 t suiker, verse koriander, fijn, zout naar smaak

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Quinoa brood,vegetarisch, veganistisch en vedisch.

Quinoa is gezond, heeft veel proteiinen en weinig gluten.

INGREDIENTEN

50 gram quinoa -, , 50 gram bloem-, , 100 gram volkorenmeel-, , 50 gram maismeel-, , 1 theelepel zout-, , 5 gram / ? zakje gist-, , 1.5 lauw water.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Veganistisch Groente Adobo

Een maak je koelkast leeg gerecht. Zoetzuur en heel gezond, er komt geen vetten van past.

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook, fijn, 6 sjalotten, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 1-2 rode pepers, blokjes knolselderij, 2 uien in halve ringen, winterwortel in blokjes, sperziebonen, punten eraf en gehalveerd, 3-4 e witte rijstazijn, 4 e lichte sojasaus, 1 t donkere sojasaus, 1/2 t grof gemalen zwarte peper, 3 laurierbladeren, 1-2 e suiker (proeft af in verhouding met azijn), zout, maïzena/water papje

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2015
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Veganistisch Bulgur Nasi

Ik had nog gare bulgur over en alle ingrediënten in huis voor nasi van de Chinees. Wie niet waag, die niet wint, deze combinatie is verrukkelijk!

INGREDIENTEN

300 g gaar bulgur, 2 e olie, 2 uien, 4 lente-uien, wit en groen gescheiden, in ringetjes, 1 teentje knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 1 rode peper, fijn (met kleine kinderen doen je een halve), 100 g gemengde paddenstoelen, in stukjes, 1 e lichte sojasaus, 1 t sesamolie, iets ve-tsin (kan ook weggelaten worden), zout

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Veganistisch tofu spiesen met paprika

Een heerlijk oosters gekruid spiesje met veel vitamientjes!

INGREDIENTEN

250 g tofu, in plakjes van 3×3 cm gesneden, 1 grote rode ui, in plakjes gesneden, satéstokjes, in water geweekt, , marinade, 40 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e citroensap, 1 rode peper, fijn (met of zonder zaden), 60 ml ketjap manis (ABC), 1 t honing, verse koriander, fijn, , Meng marinade ingrediënten goed en marineer het vlees er voor 2 uur in.

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2015
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Tabboulehsalade (vegetarisch, veganistisch)

INGREDIENTEN

100 gram quinoa-, , 150 gram zoete mais uit pot of blik. In de zomer vers., , 300 gram wortelen-, , 100 gram ui-, , 100 gram rode paprika-, , verse bieslook-, , 2 eetlepels olijfolie., , Dressing van: olijfolie, citroen, ? fijngesneden ui en de bieslook.,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Veganistisch Bonen Bunny Chow

Volledig maaltijd.

INGREDIENTEN

, 1 heel wit brood, 3 gekookte en geschilde aardappelen, 400 gram kidneybonen, 2 grote tomaten, 1 gesneden ui, 200 ml groentebouillon, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes geperste knoflook, 1 eetlepel gesneden gember, 2 eetlepels currypoeder, 0,5 gesneden groene peper, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel zout

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2016
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse kikkererwtensalade (veganistisch)

Eenvoudige maar lekkere salade. Makkelijk te maken, met een smaakvolle dressing.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt, 1 grote tomaat, 3 grote bosuien of 1 rode ui, verse peterselie of koriander, 1 avocado (optioneel), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel komijnpoeder, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel zout

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Haver pilaf (veganistisch)

INGREDIENTEN

200 g haverkorrels (van Demeter bijvoorbeeld), 1ui, 2 teentjes knoflook, half bakje champignons, 1 kop gemengde gehakte noten, 2 el zonnebloempitten, 4 zongedroogde tomaten, 1 blik zwarte bonen, 1 el citroensap, half blokje groentebouillon, 1 tl chilivlokken, 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl tijm, peper & zout, olijfolie om in te bakken, 2 el pompoenpitten

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Veganistisch Bami of Nasi

Kerstmenu 2014: Een veganistische Chinese kerst menu en daar hoort als basis natuurlijk gebakken mie of rijst bij.

INGREDIENTEN

, 500 g mie, groentebouillon, grof gemalen zwarte peper, mespunt ve-tsin, 2 e olie, 2 uien, 4 lente-uien, wit en groen gescheiden, in ringetjes, 1 teentje knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 1 rode  peper, fijn (met kleine kinderen doen je een halve), 2 gedroogde shiitakes, geweekt en erna uitgelekt en in smalle reepjes gesneden, 1 e lichte sojasaus, 1 t sesamolie

  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Chocolade mousse (chocoroom) veganistisch

Veganistische chocolade mousse? Ja, het kan en het is nog verrukkelijk ook. En geen risico op salmonella! Gelezen in een boek van Lisette Kreischner en hier opgeschreven om het niet te vergeten.

INGREDIENTEN

400 gram zijden-tofu, 8 gram (1 zakje) vanillesuiker, 100 gram (poeder)suiker, 50 gram chocoladepoeder

  • Vegetarisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2014
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Veganistisch Kimchi met Groenten en Aardappelen

Mijn kimchi fermenteer nu al twee weken en word dus bij de dag al hoe lekkerder. Hier weer een receptje op mijn zoektocht naar lekkere veganistische recepten. Op de foto had ik ook tofu erdoor, maar achteraf vond ik dit een overbodig toevoeging.

INGREDIENTEN

1 ui, fijn, 1 e olie, 1-2 t verduurzaamde bruine chili mosterd groenten (potje van toko) is vrij pittig, 2 e Kimchi, fijn gesneden (zelf gemaakt of gekocht), 3 geschilde aardappelen, in blokjes, 1 middelgroot winterwortel, in blokjes, 6 e rode linzen, geweekt, lente-ui ringetjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

Veganistisch betekend dat er geen dierlijke producten in het gerecht zitten. Een veganistisch hoofdgerecht maken kan een uitdaging zijn. Maar deze smeeuige pompoenravioli is lekker toeganlijk. Zelf de grote vleeseters zullen ervan smullen! 

INGREDIENTEN

Voor het pastadeeg:, 250g bloem, 100 ml water, snuf zout, 20 ml olijfolie, extra bloem om te bestuiven, , Voor de vulling, 400 g blokjes pompoen, 200 g geraspte mozzarella (of andere vegan kaas, verkrijgbaar bij o.a. Jumbo), 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gedroogde oregano, 2 tl fijn gesneden salie, peper en zout, , Voor de garnering, 5 g verse salie, 50 ml olijfolie (geschikt voor verhitting), 50 g geroosterde walnoten,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

groente baquette met gerookte tofoe veganistisch

Een heerlijk veganistisch broodje ook voor niet vegatariers erg lekker

INGREDIENTEN

1 kleine courgette. 1 rode of gele paprika/ 1 rode ui/ 2 el olijfolie/, veganistiche chiabatta/ handje basilicum/handje rucola/ 75 gram gerookte tofoe/ 75 gram tomaten/ 1 el balsamicoazijn, , Voor de tapenade, 12 zwarte olijven zonder pit/1 teen knoflook/1 el olie/ zout en peper

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2014
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gevulde courgettes met paprika en pompoenpitten (veganistisch)

Ik ben gek op risotto maar vaak mis ik in recepten iets stevigs om in te bijten. Dat was hier helemaal in balans!

INGREDIENTEN

4 courgettes, 1 aubergine, 600 ml groentebouillon, 1 ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes, 200 g risottorijst, 10 g verse oregano ( ik heb een flinke snuif gedroogde nog een paar minuten met de groenten meegebakken), 50 g pompoenpitten, 50 g zwarte olijven, grofgehakt.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2019
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Israelische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

Dit gerecht is super gezond en heel erg voedzaam. buiten dat is het ook nog eens helemaal veganistisch is en past in een diervrij dieet

INGREDIENTEN

1 doosje pearl couscous (alf`ez AH), 1 blik kikkerwerwten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 courgette, 1 blik gezeefde tomaten, 2 eetlepels harissa ( of sambal, naar smaak), zout, peper., kruidenbouillon, 1 groot turksbrood

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tofu Mayonaise

Veganistische mayonaise tofu De hoeveelheden van de ingrediënten kan variëren afhankelijk van de sterkte van tofu.

INGREDIENTEN

4 eetlepels citroensap, Zout, 1 / 2 theelepel mosterd, 1 theelepel honing veganistisch, 4 eetlepels olie, koudgeperste, 400 g tofu,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Slowcooked Kerrie Groenten Stoof

Volledig veganistisch en boorden vol proteïnes en vitamines. Commentaar van mijn zoon.... vet lekker!!

INGREDIENTEN

1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 t gemberpoeder, 4 e Korma pasta (zien recept hier onder) of enige andere veganistisch curry pasta kant en klaar gekocht, 400 g blik tomaten stukjes, 600 g zoete aardappel, in blokjes, 400 g van bloemkool roosjes, 400 g blik kikkererwten (uitgelekt), 250 g sperziebonen, gehalveerd, 1/2 winterwortel, in blokjes, 300 ml veganistisch groentebouillon, 150 ml kokosmelk, 50 g spinazie, panklaar, zout, zwarte peper, olie voor bakken, , gaar rijst, , 1. Fruit in olie de ui en knoflook tot zacht., 2. Voeg de gemberpoeder en korma pasta toe en bak tot geuren vrijkomen., 3. Voeg overige ingrediënten behalve spinazie toe en breng aan kook., 4. Stoof groente op heel zacht vuur voor 1 uur, in slowcooker langer natuurlijk (volg instructies), 5. Vijf min. voor klaar meng je de verse spinazie erdoor., 6. Eten met rijst.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2016
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

BLADERDEEG TRAKTATIE

BLADERDEEG TRAKTATIE vegetarisch- veganistisch en vedisch .Heerlijk !!

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 3 appelen, 1 banaan, sap van een halve citroen, 10 gedroogde abrikozen, , 2 eieren of 1 dl sojaroom voor vedisch en veganistisch recept, 50 zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels oersuiker, mespuntje kardamom, mespuntje vanillepoeder, olie en wat bloem

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

KERRIE MIHOEN

Door de kerrie mihoen als geurlokker te gebruiken tijdens een demonstratie van tofu, waren de opmerkingen van: hum dat je dat met tofu kunt doen, tot: ja, zo lust ik ook vegetarisch; voor 3 personen of 2 hongerlappen vegetarisch en veganistisch.

INGREDIENTEN

? zak mihoen of 200 gram vermicelli van La Bio-Idea, , 1 doosje quorn- roerbaktofu voor veganistisch recept, 3 eetlepels soja, ? theelepel ketoembar, ? theelepel koenjit, 3 teentjes knoflook, groenten:, , 1 ui, 1 prei, wat olie, 1 theelepel hindoestaanse masala, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel oerzoet of goela djawa,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appelflap

INGREDIENTEN

2 groote kookappels, 1/4 kopje appelsap, 1/2 kopje demerara suiker, 1 theelepel kameel, 1 theelepel nootmuskaat, 200gr volkoren meel, 125gr veganistisch boter, 50gr demerara suiker, water

  • Vegetarisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2012
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Broccoli-champignon-tofu bladerdeeg taart

INGREDIENTEN

Veganistisch bladerdeeg, (restje) broccoli, 5 grote champgnions, 1 ui, tofu, soja cuisine, bouillionblokje, zout, peper, maggi(plant), selderie, bloem, margarine, scheutje sherry, sesamzaadjes,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Samosas met aardappel vulling

Volledig veganistisch samosas voor mijn zoon ze 30 ste verjaardag.

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 5 gare medium groot aardappelen in kleine blokjes gesneden, 2 uien fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kop gare doperwten, 1+1/2 t geraspt gember, 1 rode peper, fijn, 2 e verse koriander, fijn, 1 vol t zout, 1 t korianderpoeder, 1 t komijnpoeder, 1 t garam masala, 1 e citroensap,  , VOOR DEEG:, 300 g bloem, 75 g zachte boter, 1/2 t zout, 100 ml warme water (kan meer of minder zijn), frituurvet

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan spaghetti bolognese

Vervang het vlees in bolognesesaus eens en maak je spaghetti vegan, helemaal zonder dierlijke producten en super lekker! 

INGREDIENTEN

500 g spaghetti, 2 uien, fijn gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 300 g linzen, uit blik of geweekt, 200 g champignons, grof gesneden, 1 stengel bleekselderij, geraspt, 2 wortels, geraspt, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 2 blikjes tomaten blokjes, 1 pakje tomaten frito (gezeefde tomaat), 2 laurierblaadjes, 1 bouillonblokje (veganistisch), 1 el BBQ saus, 10 g peterselie, fijn gesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hamburger met mayo (vegan)

INGREDIENTEN

Mayonaise zonder ei & Zoete aardappelen friet, Burgers, lekker! Maar nog lekkerder met friet en mayo., Deze frietjes zijn anders, - zoet en gekruid! Erg lekker!, En hoe maak je dan mayonaise zonder ei? En is het niet te veel gedoe? Nee! Als je alle ingredienten in de beker hebt gedaan is het een kwestie van blenden. That`s it!, , , Foto Gabi Helfert, , Zoete aardappel friet veganistisch recept, , Ingredienten, Zoete aardappel, 2 tl Chinese 5 kruiden mix, 1 tl gemalen komijn, 1/4 tl cayennepeper, zout, peper, olie, Instructies, Verwarm de oven voor op 200° C, Snijd de zoete aardappel in frietjes en doe in een kom., Voeg de kruiden toe en zorg dat de frietjes allemaal ongeveer evenveel kruiden hebben., Voeg een scheutje olie toe en zorg dat alle frietjes bedekt zijn met een dun laagje olie., Bak in de oven op de ovenplaat in ongeveer 12 tot 15 minuten. Schep af en toe om., , Mayonaise zonder ei veganistisch recept, vegenaise, veganaise, , Ingredienten, 100 ml olijfolie / zonnebloemolie, 100 ml ongezoete sojamelk, 1 El mosterd, 1 El citroensap, 1 teentje knoflook (of knoflookpoeder), 1 tl Kala Namak (zwart zout), 1 snuf cayenne peper, 1 gekookte aardappel (zonder schil), Instructies, Doe alle ingredienten in de beker en blend met een staafmixer totdat een homogene massa ontstaat., Alle ingredienten zijn verkrijgbaar in de supermarkt behalve Kala Namak., Wat is in godsnaam Kala Namak, zou je je kunnen afvragen? Het is zout met een zwavelsmaak die eieren in gerechten imiteert.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Banaanrijst met groenten en pindasaus

Veganistisch gerecht; voedingswaarde : 380 kcal p.p.

INGREDIENTEN

250 g zilvervliesrijst, 1 bakbanaan, geschild, gehalveerd, 2 el olijfolie, 1 paksoi, in repen, 100 g tauge, 250 g sperziebonen, gehalveerd, 2 el pindakaas, peper, zout, ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dun gedrukte sandwich met kaas, kalkoen en zwarte knoflook

Erg leuk om samen met je kinderen te maken en ook erg lekker! Lekker voor tussen de middag.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 1 rond (knapperig) brood, 12-15 cm breed, 4-6 knapperige spinazie bladeren, 6 plakjes kalkoenfilet (kan worden vervangen door ham, bacon of een veganistisch alternatief), 4-6 sneetjes Provolone-kaas (Edam, Gouda of Cheddar zal het ook goed doen!), 1-2 tomaten, in plakjes, 2 teentjes zwarte knoflook, 6-8 plakjes komkommer, Zout & peper naar smaak, , Optioneel: 4 eetlepels kappertjes, uitgelekt

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2019
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mijn variatie van Sajoer Tjampoer

Een  volledig veganistisch groentegerecht die goed bij rijst passen.

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e olie, 1 t laos, 2 t sambal oelek, 1 t ketoembar, 1 t koenjit, 500 g gemengde groenten, panklaar (sperziebonen, bloemkool, wortel, spruitjes, tauge, witte kool), 2 e ketjap benteng manis ABC, 1/4 t peper, zout, indien nodig, 300 ml groentebouillon, 1 e santen mix, geraspt gedroogde kokos (voor garnering),

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische spaghetti met spinazie

Vegetarisch spaghetti/spinazie gerecht die door de room te vervangen door sojaroom en de kaas achterwege te laten, ook heel simpel en zeer smaakvol als veganistisch gerecht klaar te maken is.

INGREDIENTEN

350 gr spaghetti, 200 gr vegetarisch gehakt, 250 gr spinazie (deelblokjes uit de vriezer), 250 ml room of 1 flesje Finesse, 2 tomaten, 1 ui, 1 rode chili peper, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels grof gehakte walnoten, 2 eetlepels pijnboompitten, geraspte kaas naar smaak, olijfolie, zout en peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bulgur Mango Avocado Noten Salade

Een ding heb ik geleert in het leven, als een gerecht lekker smaakt, is het ook zomaar op en maak je de volgende keer meer, is het ook weer zomaar op. Deze salade hoort tot deze categorie. Een bonus is, dat het ook veganistisch zijn.

INGREDIENTEN

250 g bulgur, afgespoeld, citroensap, zout, tabasco (zoveel je lust), extra virgine olijfolie, 2 mango's, blokjes, 2 avocado's, blokjes, 4 lente-uitjes, ringetjes, 1 ui, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, verse groene kruiden, fijn (koriander, munt, basilicum, peterselie, oregano), , iets fijngehakt geroosterd walnoten

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2015
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

thaise rijstsalade

Speciaal voor Marianne een veganistisch recept

INGREDIENTEN

300 gram basmati rijst, blik cocosmelk, 200 gram snijbonen, 100 gram tauge, 3 lenteuitjes, 4 eetlepels VERSE koreander, 2 eetlepels VERSE munt ( dit mogen echt geen gedroogde kruiden zijn!), 2 grapefruits, 100 gram cashewnoten, 75 gram cocos, stukje 2 cm verse gemberwortel, 1 dl soja saus (Japanse is het lekkerste vind ik, te koop bij de toko maar zag m ook laatst bij Albert Heijn), ,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hummus van pindakaas

Lekker veganistisch en het smaakt heerlijk op jou lievelingsbrood. Eten bij kerrie gerechten en midden-oosten gerechten.

INGREDIENTEN

260 g uitgelekt kikkererwten uit blik, 1+1/2 e citroensap, 5 e pindakaas, 1 teentje knoflook, fijn, 2-3 e goede goede olijfolie (of meer), 1/2 t zout, witte peper, 1/2 t komijnpoeder, 1 t paprikapoeder, genoeg water om een smeerbaar substantie te maken

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2015
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Paprika met groene kruiden uit oven

Heerlijk bijgerecht die goed passen bij een veganistisch maaltijd.

INGREDIENTEN

3 paprika`s, in reepjes gesneden (verschillende kleuren zijn leuk), 2 uien, in dunne halve ringen gesneden, 60 ml balsamicoazijn, 2 e Worcestersaus of Maggi (uit een fles) werkt ook goed, 45 ml extra vergine olijfolie, 45 ml tuinkruidenbouillon, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 e gedroogde basilicum, 1/4-1/2 t gedroogde tijm (afhangende van de sterkte van tijm), 1 t gedroogde rozemarijn, zeezout (goed op smaak gemaakt), zwarte peper (goed op smaak gemaakt)

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Marrokaanse Kikkererwten Tomatensoep

Een eenvoudig, super lekker soepje die binnen 30 min. op tafel staan. Volledig veganistisch.

INGREDIENTEN

, 2 el olijfolie, 2 stengel bleekselderij, fijngesneden, 2 uien, gesnipperd, 250 g tomatenblokjes uit blik, 2 tl komijn, 250 g kikkererwten, uitgelekt, 500 ml groentebouillon, 1 e citroensap, 3 e peterselie, fijn, Zout goed op smaak gebracht, peper goed op smaak gebracht

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2015
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
Nieuwste veganistisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top