1. Home
  2. Recepten
  3. Vegan Pasta

Vegan pasta recepten (13)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ve­gan pas­ta al fun­g­hi

Ook niet veganisten zullen deze lekkere pasta opeten, super lekker 

INGREDIENTEN

300 g spaghetti 200 g paddenstoelen voor pasta 400 g kastanjechampignons 1 teen knoflook 1 sjalot 1 el milde olijfolie 15 g verse platte peterselie 250 ml Alpro rice cuisine kookroom ½ el Bio Today vegetable stock powder 2 el edelgistvlokken

Bereidingswijze

-Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. -Snijd ondertussen de paddenstoelen voor pasta in stukken en de kastanjechampignons in plakken. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. -Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook al roerend 2 min. -Voeg de rest van de olie en paddenstoelen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. -Snijd ondertussen de peterselie fijn. -Voeg de rijstcuisine, spaghetti en de bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen en verwarm 2 min. al roerend. -Breng royaal op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Strooi de peterselie en edelgistvlokken over de pasta.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegan pasta funghi

Dit probeer ik vanavond. Ik ben er nog niet over uit wat ik de beste manier vind om creme freche te vervangen

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 knoflook teentjes, 400 Ml amandel room, 400 gram champignons, 500 Ml bouillon, 500 gram pasta naar keuze, Olijf olie, , Kruiden en specerijen, 2 El Gedroogd peterselie, 2 El Gedroogd Basilicum, Peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zeewierpasta met broccoli - vegan!

Een tijdje geleden ben ik in aanraking gekomen met I sea pasta, een zeewier wat eruit ziet als donkere pasta. Wat een uitvinding! Super lekker en past goed in mijn dieet: koolhydraatarm en laag in calorieen. Door de hoeveelheid vezels vult het wel heel goed!

INGREDIENTEN

50 gram I Sea Pasta (www.seamorefood.com voor alle verkooppunten), 110 gram doperwten, 3 eetlepels water, 1/2 chili peper, 1 eetlepel gedroogde chili vlokken, 2 eetlepel sesam zaadjes, 1/2 broccoli, zout en peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zeewierpasta met zelfgemaakte tomatensaus (VEGAN)

Zeewier is de toekomst van 2017! Ik vond het dus ook heel leuk toen ik deze zeewierpasta bij de Albert Heijn tegenkwam! Je kan het dus echt vervangen net als normale pasta. Daardoor is het heel makkelijk in gebruik.

INGREDIENTEN

€ 1 pak zeewierpasta (I sea pasta), € 2 eetlepels kokosolie, € 2 rode uien in stukken, € 1 teen knoflook in stukjes, € 3 vleestomaten in stukjes, € 3 tasty tom tomaten in stukjes, € handje cherrytomaten, € 1 paprika in stukken, € eetlepel gedroogde oregano, € 2 takjes verse basilicum, € 1 theelepel paprikapoeder, € halve theelepel chilipoeder, € Snuf Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak, € geraspte Pecorino of zachte geitenkaas als je daar meer van houdt,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan Champignons met wijn saus

Deze recept heb ik gisteren geimproviseerd omdat ik niet genoeg eten had toen mijn buren kwamen mee eten. Erg lekker!

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 knoflook teentjes, Peper en zout, 1 Tl Groente bouillon poeder, 2 El Bieslook, 2 El Peterselie, Olijf olie, 400 Gram champignons, 125 Ml Witte or rode wijn, 200 gram baby spinazie, 2 El Maizena, , Eventueel rijst, aardappels of pasta naar keuze

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegan Tikka Massala

Een vriend van mij is toevallig indier en vind deze recept geweldig! 

INGREDIENTEN

Curry pasta ingrediënten:, 15 gram koriander, vers (blad en steel), 5 tenen knoflook, gember, vers en ongeveer de grootte van een duim, 2 of 3 eetlepels gedroogde kokos, 1 klein blikje tomatenpuree, 3 El olie, liefst arachideolie, 1 El milde paprikapoeder, 1 El garam masala, 1/2 /Tl zwarte peper, gemalen, 2 Tl korianderzaad, 2 Tl kurkuma, 1 Tl komijnzaad, 1/2 Tl zout, , , Garam masala:, Porties: 12, Ingrediënten, 1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 tl korianderpoeder, 1 1/2 tl gemalen kardemom, 1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, 1 tl kaneelpoeder, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 1/2 tl gemalen nootmuskaat, , Het yoghurt-mengsel:, 4 dl Vegan yoghurt of kokos yoghurt, 2 el citroensap, 1 el olie, , De rijst en groente:, Ingrediënten:, Basmati rijst, 3 tomaten, olie, 1 paprika, 1 prei, 1 ui, 1 winterpeen, 1 pakje( Vegetarische) gehakt

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2017
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Empanadas met zoete-aardappelcurry (vegan)

Ik was op zoek naar een lekker hapje dat mijn vegan nichtje ook kon eten en kwam hier op uit. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Voor de curry, * 1 ui, * 2 eetlepels milde currypasta (Pataks), * 1 flinke zoete aardappel, * 75 gram gedroogde rode linzen, * 250 ml kokosmelk (ongeveer ¾ blik), * 200 ml water, * 1 bouillonblokje, * 75 gram diepvriesdoperwten, , Voor het deeg, * 400 gram bloem (of 400 gram zelfrijzendbakmeel en dan bakpoeder weglaten), * 3 eetlepels olie, * ½ cup kokosmelk (ongeveer ¼ blik), * ¼ cup water, * 1 theelepel zout, * 1 theelepel bakpoeder

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2019
  • Wereld
  •  60-120 min.

Vegan seaweed salad

Delicious recipe and easy to make!

INGREDIENTEN

€ 50g I sea pasta, € 40g arugula, € 100g pomegrenate seeds, € 50g brown almonds, € 1 spring onions, € Pepper and salt, € 4 spoons extra vierge olive oil, € 3 spoon lemon juice,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2017
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 1 takje rozemarijn, 1 el olijfolie mild, 200 g verse spinazie, 125 ml Oatly cuisine bio (plantaardige haverroom), 250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan, 200 g gekleurde snoeptomaatjes, ½ citroen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegan Macaroni Albali

Vandaag bedacht. Ik wilde iets anders dan een keer koken met soja kookroom en ook goedkoop. Deze wijn is het goedkoopste bij de Albert Heijn.

INGREDIENTEN

Olijf olie, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 250 gram Champignons, 1 Wortel, 1 Tomaat, 90 Ml Albali Sauvignon Blanc Ver­de­jo (Witte wijn), 500 Ml Groente bouillon, 2 El Basilicum (gedroogd), 2 El Peterselie (gedroogd), Peper en zout, 250 gram Macaroni ( per persoon), , Maizena (indien gewenst)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met Italiaanse tomaten-groentensaus

Dit recept voor spaghetti past in een gezonde leefstijl en is vetarm en vezelrijk. Reken per persoon ongeveer 250 gram gekookte (volkoren) pasta en kook deze al dente. De hoeveelheid pasta is ondergeschikt aan de hoeveelheid saus. Het verzadigde gevoel van deze maaltijd moet van de groente komen en niet van de pasta. De verhoudingen lijken vreemd, maar het resultaat is een smakelijke, gezonde maaltijd die een goed verzadigd gevoel geeft. Zelf maak ik een veelvoud van dit recept van de saus in een 12 liter ketel. Wat ik over heb (en dat is nogal wat) bewaar ik in porties in de diepvries voor de momenten dat ik minder tijd heb om in de keuken te staan. In plaats van gehakt, kun je ook prima het Vegetarisch gehackt van de Vegetarische Slager nemen. Dit bak je op het laatst in een apart pannetje en voegt dit toe als de saus helemaal klaar is.

INGREDIENTEN

> 1000 gram gekookte (volkoren) pasta (= ca 380 gram ongekookt);, > Eventueel 400 gram biologisch, mager rundergehakt of tartaar (voor niet Vegan/ vegetarische versie);, > 6 middelgrote uien;, > 2 teentjes knoflook;, > 2 stengels prei;, > 2 rode paprika`s;, > 10 smaakrijke tomaten (bijvoorbeeld Roma- of trostomaat);, > 6 bospenen (of drie middelgrote winterpenen);, > 4 stengels bleekselderij;, > 2 blikjes extra geconcentreerde tomatenpuree;, > 2 blokjes bouillon van goede kwaliteit;, > Paprikapoeder;, > Basilicum (bij voorkeur vers);, > Oregano(bij voorkeur vers);, > Tijm (bij voorkeur vers);, > Marjolein;, > Peper;, > Zout.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-07-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pasta met spinazie roomsaus

Heerlijk simpel en snel pasta gerecht voor wie eens een keertje geen vlees wil eten. (vegan)

INGREDIENTEN

- 200 gram volkoren pasta, - 1 pak diepvries spinazie, - 1 zakje pistache nootjes, - 1 ui, - 1/2 doosje champignons, - 5 gedroogde tomaatjes, - 1/2 pakje soja room,

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

Veganistisch betekend dat er geen dierlijke producten in het gerecht zitten. Een veganistisch hoofdgerecht maken kan een uitdaging zijn. Maar deze smeeuige pompoenravioli is lekker toeganlijk. Zelf de grote vleeseters zullen ervan smullen! 

INGREDIENTEN

Voor het pastadeeg:, 250g bloem, 100 ml water, snuf zout, 20 ml olijfolie, extra bloem om te bestuiven, , Voor de vulling, 400 g blokjes pompoen, 200 g geraspte mozzarella (of andere vegan kaas, verkrijgbaar bij o.a. Jumbo), 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gedroogde oregano, 2 tl fijn gesneden salie, peper en zout, , Voor de garnering, 5 g verse salie, 50 ml olijfolie (geschikt voor verhitting), 50 g geroosterde walnoten,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste vegan pasta recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top