Vegan no shrimp garnalencocktail
Als vegan miste ik de klassieke garnalencocktail en nep-garnalen vind ik nou ja ... nep dus. In een vlaag van inspiratie ontstond deze no shrimp garnalencocktail. Ik heb hem meerdere keren gemaakt en hij valt goed in de smaak bij alle soorten volwassen eters. Snel klaar en overheerlijk!
Ingrediënten 2 personen
2 rijpe Hass-avocado's of 1 1/2 gladde groene avocado in hapklare stukjes, de partjes van 1 rode grapefruit zonder vel en in stukjes, een half nori-vel, verkruimeld, twee opgehoopte eetlepels vegan mayonaise (ik gebruik mayolijn van Remia), een halve eetlepel tomatenketchup, een halve eetlepel cherry of Noilly Prat, peper, zout, paprikapoeder, blaadjes little gem slaBereidingswijze
Snijd de avocado's doormidden, wip de pit eruit en haal met een eetlepel de inhoud zoveel mogelijk in een keer uit de schil. Snijd in repen en stukjes. Bestrooi die met een beetje zout.Schil de grapefruit als een sinaasappel, breek in tweeën en verwijder met een scherp mesje het eerste buitenste velletje van een partje. Haal met de hand het partje eruit. Ga zo door. (deze methode levert minder beschadiging en verlies van sap op dan het rechtstreeks uitsnijden van de partjes).Maak de cocktailsaus door de vega mayonaise te vermengen met de ketchup, de sherry of Noilly Prat, en voeg naar smaak met peper en zout toe. Verkruimel het nori-velMeng de stukjes avocado met de stukjes grapefruit en de verkruimelde nori.Lepel er anderhalve eetlepel saus opSteek een blaadje little gem in het glas en bestrooi de saus met wat paprikapoeder