Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Veenbessensaus

Veenbessensaus recepten (22) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Veenbessensaus

Veenbessensaus past perfect bij haas of ree en kan zelfs uw kalkoenschotel vergezellen.Ze is erg gemakkelijk zelf te maken

INGREDIENTEN

-500 gr kleine veenbessen, -300 gr suiker, -1 koffielepel rum of cognac, -2.5 dl water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Veenbessensaus

De scherpe smaak van de veenbessen met een vleugje zoet van de sinaasappel past goed bij de bijvoorbeeld Wild.

INGREDIENTEN

225 gram veenbessen (of uit diepvries) 150 gram suiker Geraspte schil en sap van 1 sinaasappel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  •  
  •  20-30 min.

Veenbessensaus

INGREDIENTEN

1 sinaasappel - 150 g veenbessen (cranberries) - 1 eetlepel ciderazijn of appelazijn - mespunt piment (of kruidnagelpoeder) - mespunt foeliepoeder of geraspte nootmuskaat - mespunt kaneel - 1 laurierblad - circa 4 eetlepels honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

veenbessensaus

Een lekkere saus die eenvoudig en snel is te maken

INGREDIENTEN

100 gr. magere kwark, 3 eetl. veenbesse [cranberries] uit een pot, versgemalen zwarte peper, 2 theel. ciderazijn, 2 eetl.lichte sojasaus, 1 theel. currypasta [toko]

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Reerugfilet Met Veenbessensaus

INGREDIENTEN

6 reerug-filets van ca. 150 gram per stuk, zout, peper, 60 gram boter, klein potje vossenbessencompote, 1.5 dl witte wijn, 3.5 dl wildfond (pot), mespunt cayennepeper, 2 theelepels citroensap, eventueel bakje rode bessen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelsteak met veenbessensaus

Een lekker origineel gerecht, met een wildsmaakje! De saus doet het ook heel goed bij hindentournedos of hazenrug. bereidingstijd: 15 min.; 4 personen; recept van het artikel Feestmenu's

INGREDIENTEN

- 4 struisvogelsteaks (diepvries), - 1 kop veenbessen (diepvries), - 2 eetl. aalbessengelei, - 400 ml wildfond (bokaal), - 2 eetl. dennenpitten, - 2 uien, - 4 eetl. boter, - 1 eetl. boter gemengd met 1 eetl. bloem, - 10 korianderbolletjes, - 1 eetl. kruidentuiltje, - peper en zout, - aluminiumfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Reemedaillon met notenkorstje en veenbessensaus

Een feestelijk gerecht dat klaar is in nog geen 30 minuten !

INGREDIENTEN

-600 g reemedaillons, -4 eetl. boter, -12 walnootpitten, -2 eetl. pijnboompitten, -2 eetl. amandelpoeder, -2 eetl. veenbessensaus, -2 dl wildfond (bokaal), -1 dl maderawijn, -peper en zout, -instantsausbinder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Kalkoengebraad met veenbessensaus en witloof-knolseldertaart

8 personen;

INGREDIENTEN

2 mooie kalkoenfilets van 750 g, 16 sneden gerookt spek, zonder zwoerd, dun gesneden, arachideolie, veenbessensaus, 225 g veenbessen, , 3 dl rode porto, , 3 dl kippenbouillon of gevogeltefonds, , 25 g (riet)suiker, , 2 stukjes steranijs, , dunne schil van mandarijntjes, , witloof-knolseldertaartjes, 1 knolselder, , 1 kg witloof, , peper, zout, nootmuskaat, , boter, , sneden (3 mm dik) gerookt spek, , beurre manie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  •  
  •  30-60 min.

Hazenrugmedaillons met cantharellen en veenbessensaus

INGREDIENTEN

8 hazenrugmedaillons - 4 el kleine veenbessen - 200 gr cantharellen - 8 klontjes suiker - 50 gr boter - 1 glaasje sherry - 50 gr boter - 4 el gehakte peterselie - 1 teentje knoflook, fijngehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gevulde appels met veenbessensaus

Een met koffie en bruine suiker gevulde appel uit de oven, overgoten met de voortreffelijke wildsaus zorgt voor een feestelijk bijgerecht bij een wildschotel. Weer eens iets anders dan stoofporen!

INGREDIENTEN

Veenbessensaus:, ca 225 gr. veenbessen (eventueel uit diepvries), 150 gr. suiker, 1 sinaasappel (rasp en sap), 1 sjalot, 1 tl mosterd, mespunt gemberpoeder (djah, mespunt cayennepeper, 1 dl port,, Gevulde appels:, 4 stevige appels, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, wat sterke koffie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

PULLED DUCK BURGER MET GEBAKKEN APPELTJES EN VEENBESSENSAUS

Bijzonder lekkere "de luxe" burger van traag gegaarde eendenbouten - de dag er voor kan je de eendenbouten reds langzaam garen, zodat je de dag zelf , weinig werk hebt ! 

INGREDIENTEN

2 eendenbouten, 1 tl gedroogde tijm, 4 el Solo Bakken & Braden, 500 g krieltjes, 2 takjes rozemarijn, 2 appels, gewassen, 4 mini ciabattas of pistolets, 4 el veenbessencompote of veenbessensaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zelfgemaakte Lipgloss

Ook voor droge lippen.

INGREDIENTEN

Veenbessensaus, 1 eetl. vaseline, 1 theel. veenbessensap(gebruik gewoon een beetje sap van de veenbessensaus net voordat je het gebruikt).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  •  
  •  0-10 min.

Paddenstoelenstrudel

INGREDIENTEN

Voor 2 strudels, elk genoeg voor 3 personen :, 8 blaadjes filodeeg van 30 x 36 cm, 3 el zonnebloemolie, 6 el veenbessensaus, 2 el sesamzaadjes, Voor de vulling :, 1 kg verse gemengde paddestoelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 el droge sherry, 75 gr boter, 50 gr broodkruim, 65 gr pijnboompitten, tijm, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Paddestoelenstrudel

INGREDIENTEN

Voor 2 strudels, elk genoeg voor 3 personen : 8 blaadjes filodeeg van 30 x 36 cm - 3 el zonnebloemolie - 6 el veenbessensaus - 2 el sesamzaadjes. Voor de vulling : 1 kg verse gemengde paddestoelen - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 el droge sherry - 75 gr boter - 50 gr broodkruim - 65 gr pijnappelpitten - tijm, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Brie soep met Boursin

INGREDIENTEN

200 gram brie in blokjes, 20 gram boursin fijne kruiden, 5dl water, 1dl room, 1 blokje groentebouillon, 2 eetlepels witte wijn, 2 theelepels maïzena, gehakte peterslie, toastbrood of geroosterd stokbrood, veenbessensaus als beleg, Ingrediënten voor Veenbessensaus Voor 4 personen, , 500 gr veenbessen, 300 gr suiker, mierikswortel (optioneel), 2 eetlepels cognac,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Wildkroketten met Duivelsaus

Heerlijke zelfgemaakte wildkroketten met een fraaie saus !!

INGREDIENTEN

-500 g wildvlees (fazant, haas,.....), -1 ui (fijngesnipperd), -50 g margarine, -150 g roux (bloem/boter mengsel), -1 liter wildfond, -25 g confituur van veenbessen, , SAUS:, -2 dl wildbouillon, -1 dl droge witte wijn, -1 dl rode wijnazijn, -3 kleine sjalotjes, -tomatenconcentraat, -margarine

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Everzwijntjesragout met pastinaakpuree, veenbes-appeltjes en rösti.

Dit everzwijntje werd tijdens kerst heel goed ontvangen, zelfs door mijn 10 en 12 jarige dochters!

INGREDIENTEN

1 kg everzwijnstoofvlees, 75 cl rode wijn, 1 ui, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 sneetjes peperkoek, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels rode bessen confituur, 2 eetlepels jeneverbessen, klontje boter, peper en zout, 4 appeltjes met veenbessensaus (1 pakje met 4 appeltjes voor in de microgolfoven van Colruyt), enkele panklare rösti's uit de diepvries, 500 ml wildfond, 800 gram aardappelen, 1 grote pastinaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2015
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Everzwijnfilet met appeltjes en veenbessen

Heerlijk wildgerecht

INGREDIENTEN

1 everzwijnfilet (600gr), 2 sjalotjes, 2 dl rode porto, nootmuskaat, maïzena express, 5 sneetjes flinterdun gerookt spek, 200 gr champignons of oesterzwammen, 2 dl wildfond, boter, room, peper en zout, , zoete appels, appelboor, bruine suiker, koffie, 500 gr veenbessen, laurierblad, 100 gr suiker, 15 cl water, , aardappelen, wortelen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kalkoenrollade met cajunkruiden

Bijzonder makkelijk, origineel en goedkoop recept dat prima smaakt

INGREDIENTEN

-500 g diepvriesspinazie, -1 kalkoenrollade, -cajunkruiden, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Finland: Maksalaatikko

Lever met rijstschotel

INGREDIENTEN

4 liter water met zout/225 gram rijst/2 el. boter/1 grote ui/halve liter melk/2 eieren/4 plakken bacon/100 gram rozijnen/2 el. stroop/2 theel.zout/kwart theel.verse gemalen peper/kwart theel. marjolein/750 gram kalfs of runderlever/1 el. boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  •  
  •  60-120 min.

Hertenragout met raapjes en pastinaak

Heerlijke hertenragout met vergeten groentjes en pittige aardappelpuree en eventueel gestoofd witloof , een TOPPER ! 

INGREDIENTEN

100 g gerookte baconreepjes, 1 kg hertenragout (vers of diepvries), 3 raapjes, 1 pastinaak, 3 sjalotten, 1 eetl. boter, 2 eetl. veenbessensaus, instantsausbinder voor bruine sausen, 8 dl wildfond (bokaal), peper en zout, , Voor de marinade:, 1 limoen, 1 takje rozemarijn (vers), 1 sjalot, 33 cl Chimay Rood (trappistenbier), , Voor de puree:, 800 g aardappelen, 2 teentjes knoflook, 125 g Griekse yoghurt, 1 ei, 2 blaadjes laurier, nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top