1. Home
  2. Recepten
  3. Veel Groente

Veel groente recepten (775) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij 3 prei in halve ringen 2 winterwortels (julienne) 1 stengel bleekselderij (halve ringen) 500 gr spliterwten 2 bosjes selderij 1 grote ui 2 aardappels Handje verse peterselie 3 bouillonblokjes rund 2 bouillonblokjes groente 500 gr speklappen óf schouderkarbonade 5 peperkorrels Zeezout Zwarte peper uit je molen 3 liter water 2 ambachtelijke rookworsten

Bereidingswijze

Neem een hele grote pan en vul die met het water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe de spliterwten in een vergiet en was ze. Als het water kookt voeg je ze toe met de peperkorrels. Laat nu langzaam ~2 uur pruttelen en roer af en toe om totdat het een groene massa wordt zonder harde brokjes van erwt. Snij het vlees klein en voeg het toe. Dan kan het meekoken totdat het zacht is en uit elkaar valt. Ook dit geeft smaak af. Snij de groente, de knolselderij in blokjes, prei in ringen, de ui in halve ringen en wortels in kleine stukjes. Doe nu de groente er bij en de aardappel in stukjes (deze bindt vloeistof en zorg dat het wat dikker wordt, zetmeel). Laat zo nog 25 minuten doorpruttelen, de groente wordt nu lekker zacht en er is een rijk gevulde, gezonde soep. Maak hem af met wat vers gesnipperde peterselie en de bladselderij. Proef even en voeg dan eventueel nog wat zout en peper toe. Laat de rookworst in een aparte pan met water opwarmen op 80 graden, niet koken want anders gaat hij stuk. Zo blijven de lekkere sappen in de worst bewaard! Snij de worst in dunne plakjes en voeg toe aan de soep. Lekker smullen maar weer! Krijgt men geen spijt van want is erg lekker en gezond. Om er nog wat extra pit aan te geven kan er in de kom nog wat maggi in naar smaak. Blijf wel af en toe roeren want er is niets viezers dan aangebrande snert en ook deze soep is prima in te vriezen en dan maanden houdbaar.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Variatie op nasi van de chinees

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige couscous met veel groente

Een lekkere schotel voor de zomer, veel verse groenten en chorizo gecombineerd met couscous.

INGREDIENTEN

250 gram couscous150 gram rozijnen250 gram chorizoworst1 rode ui1/2 rode paprika1/2 gele paprika1/2 groene paprika250 gram sperziebonenzakje verse munt100 gram zachte geitenkaaszout en peper

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Stoofpot met veel groente en varkensvlees

Deze recept is een richtlijn voor een stoofpot, hoeveelheden kruiden en ander ingrediënten moet jij zelf invullen volgens eigen smaak en hoeveelheid personen die mee eten.

INGREDIENTEN

Varkenslapjes of krabbetjes of schouderkarbonade, braadworstjes of saucijzen, reepjes gerookte spek, boter voor bakken, ui, in halve ringen, prei in 3 cm stukken gesneden, stengels bleekselderij, in plakjes gesneden, wortel, in plakjes gesneden, savooiekool/groene kool, dun gesneden, zout, peper, laurier, tijm, fijn, peterselie, fijn (in de winter gebruik ik gedroogde peterselie), aromat, kippenbouillon,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Salade met makreel en veel groente

Heerlijke maaltijdsalade

INGREDIENTEN

* rucola salade, * sperzieboontjes, * courgette, * aubergine, * komkommer, * cherry tomaatjes, * rode ui fijngesneden, * 1 gele paprika, * sesamzaad, * dressing van olijfolie, teentje knoflook,citroensap en sesamolie, peper en zout, * 1 makreel

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2012
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Omelet met veel groente

INGREDIENTEN

1 aubergine in plakjes1 courgette in schijven1 uitje gesnipperd75 gr. ontpitte olijven gehakt8 losgeklopte eieren1 dl. melkzoutnootmuskaat100 gr. geraspte kaas1 dl. olijfolie1 teentje knoflook geperstgedroogde basilicum

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rijstpilav Met Veel Groente.

Deze rijstpilav eten we altijd bij gevulde courgettes met kip.

INGREDIENTEN

1/2 paprika, 1 ui, stukje groene kool, olijfolie, 1 teentje knoflook, 200 gr. rijst, 1/2 l. kippebouillon. peper, zout, 1/2 theel. kerriepoeder.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

roergebakken kip met veel groente

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 cm verse gemberwortel, 1 winterwortel, 1 courgette, 400 gr broccoli, 3 el zonnebloemolie, 1 el vissaus, 12 el (lichte)sojasaus, 2 1/2 dl kippenboullion (van een tablet), peper en zout, 1 tl maizena, 2 el fijgehakte koriander,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne met heel veel groente

INGREDIENTEN

300 gram rundergehaktgehakt, kruiden naar eigen smaak toevoegen, 500 gram boerensoepgroenten, gesneden, 2 uien, fi jngesneden, 1 teentje knoflook, 2 blikken tomatenblokjes, scheutje rode wijn, een paar druppeltjes Tabasco, scheutje Worschestershiresauce, 1 blokje kruidenbouillon, 1 pak lasagnebladen (naturel of 'verde'), 1 zakje 30+ kaas, geraspt

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

Herderspastei word in alle huizen van blanke Zuid-Afrikaners gemaakt. Deze pastei word wel in meer dan 100 variaties gemaakt, met of zonder groenten, met gehakt of corned beef en ga zo maar door. Herderspastei heeft zijn oorsprong uit de kolonialistische tijdperk toen Brittanniregeerde in de Kaapprovincie. Ze maakte de zogenaamde Sheperds Pie.

INGREDIENTEN

VOOR GEHAKT VULLING, 500 g rundergehakt - 1 e boter - 1 e olijfolie1 ui, fijn - 1 teentje knoflook, fijnkleine wortel, in blokjes - 2 stengels bleekselderij, in blokjes - paar champignons, in blokjes - 40 g tomatenpuree - 1 e Worcestersaus - zo 80 ml runderbouillon - zout - zwarte peper - 100 g diepvries doperwten, 1. Fruit ui en knoflook tot zacht in olie en boter. 2. Voeg groenten erbij en bak het een paar minuten. 3. Voeg gehakt erbij en bak het rul. 4. Voeg tomatenpuree erbij en bak verder voor 3 min. 5. Doen de Worcestersaus, zout, peper en bouillon erbij en kook zachtjes met deksel op pan tot groenten gaar zijn en de saus ingedikt. 6. Meng diepvries doperwten door deze mengsel en laat afkoelen.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bolognese saus met lekker veel groente

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook fijn gehakt, courgette in blokjes, champignons in vieren, rode paprika in reepjes, groene paprika in reepjes, gele paprika in reepjes, 2 blikken tomatenstukjes, 1 blikje tomatenpuree, Italiaanse kruiden, peper, zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade met Veel verschillende soorten groente

Een gezonde salade met een caloriearme yoghurtdressing.

INGREDIENTEN

1 zak ijsbergsla1 komkommer4 tomaten3 stengels bleekselderij1 rode paprika4 hardgekookte eierenvoor de dressing:1 kopje magere yoghurtscheutje kruidenazijnscheutje olijfolie2 el magere yoghurtdressing2 tl provencaalse kruiden(gedroogd)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Volkoren macaroni met veggie-gehaktballetjes en veel groente

Heerlijk gezond gerecht!!

INGREDIENTEN

400 gram volkoren macaroni, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 courgette in blokjes gesneden, 1 gele paprika in blokjes gesneden, 4 tomaten in blokjes gesneden, italiaanse gedroogde kruiden, verse kruiden( lekker is bascilicum, oregano, tijm, peterselie, net wat je in huis/tuin hebt), chili saus naar smaak, ketjap naar smaak, peper/zout, 1 pakje vegetarische gehaktballetjes, beetje citroensap, 200 gram creme fraiche, Parmezaanse kaas ( of anders gewone geraspte kaas)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la Lizzy met jachtsaus en veel groente

Een super lekkere ovenschotel met een zeer verrassende twist van jachtsaus

INGREDIENTEN

Pond rundergehakt, Zak/pak diepvries sperziebonen, Zak groentemelange (bijvoorbeeld van Bonduelle met erwtjes en mais en paprika), Flink wat spekjes, Champignon, Zout en peper, Knoflookpoeder, Zakje jachtsaus, Maggi aardappelpuree voor ovenschotel, Flink wat geraspte kaas, Olie, Eventueel kruidenpaneermeel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Nasi goreng met veel groente en daarbij zoetzure komkommer

Heerlijke redelijk snelle maaltijd met veel groente

INGREDIENTEN

2 x pak Lassie Nasi Goreng rijst, 200 g Gerookte spekjes, 400 g kipfilet blokjes, 600-800 g nasi groente, 2 uien, Knoflook teentjes naar smaak, 4 eieren, Pindasaus, Peper en evt zout, Serveren met voor de liefhebbers sambal, gebakken uitjes, seroendeng, ketjap., Kroepoek of emping erbij smaakt goed., , Voor de komkommer:, 2 komkommers, Suiker, Water, Witte balsamico azijn, Peper

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2018
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

zomers tartaartje met witte kool en veel verse groente

Een zomers rundertartaartje met lekker verse groente (witte kool, ui, paprika, courgette); heerlijk voor een zomerse avond in eigen tuin met een lekker glas wijn !

INGREDIENTEN

2 rundertartaartjes, 200 gr gesneden witte kool, 2 uien, 1/2 courgette, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 1 tomaat, versgemalen zwarte peper, paprikapoeder, olijfolie, ketjap manis.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse Ovenschotel met gehakt , veel groente en Nacho's

Op speciaal verzoek van kleindochter deze Mexicaanse ovenschotel gemaakt, maar niet met kip maar nu met gehakt. Ik nam daarvoor 300 gr rundergehakt én 300 gr gemengd gehakt van de slager. Zo heb ik het voordeel van smakelijk gekruid gehakt met minder zout en magerder gehakt. Deze schotel is een variatie op de Mexicaanse Ovenschotel met Kip, Paprika en Courgette. Er gingen kidneyboontjes en een blikje Mexicaanse groente extra in deze schotel. Wetende, dat de kleinkinderen dat niet zo lekker vinden maakte ik voor hun tweetjes elk een apart schoteltje met extra nacho's.

INGREDIENTEN

1 rode paprika in blokjes, 1 gele paprika in blokjes, 2 kleinere courgettes in blokjes, 2 middelgrote uien gesnipperd, 3 teen knoflook uit de pers, 1 klein blikje kidney boontjes, 1 klein blikje Mexicaanse melange van Bonduelle, 1 1/2 eetlepel Mexicaanse kruiden ( naar smaak) ( eigen mix), 1-2 zak nacho's naturel, geraspte kaas, 2 stuks crème fraîche

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipkerrie anders: met super veel groente en fruit!!!

Dit hebben wij laatst op de camping gegeten, zooo lekker.... En echt camping-eten, dus snel en makkelijk. Smul Super Smakelijk (SSS)!

INGREDIENTEN

400 g rijst-, 1 schaal kipfilet blokjes-, 50 g boter-, 50 g bloem-, 4 dl tuinkruidenboullion-, 1 dl melk-, 1 ui, gesnipperd-, 50 g rozijnen-, 1 rode paprika, in blokjes-, 1 mango, geschild en in blokjes-, 1/2 appel, geschild, klokhuis eruit gehaald en in stukjes-, 1/2 wortel, in stukjes-, 3 theelepels sambal-, kerriepoeder-, roerbakolie-, zout-, peper-, sambal, , ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2006
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gehakt stoofschotel met spekjes en veel groenten

Na een feest zoals met Nieuwjaar, heb ik altijd veel groenten over en dan verzin ik een recept al gaande tijdens koken. Wat heb ik, en hoe combineer ik deze ingrediënten is de hoofd vraag en de antwoord proeft je in de pan.

INGREDIENTEN

VOOR GEHAKTBALLETJES: , 500 g rundergehakt (ik had Schotse Hooglander), 1/2 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 3 t witte wijn, 2 t gedroogde munt, 3 t gedroogde peterselie, 1+1/2 e gedroogde tomaatjes, fijn, zout, zwarte peper, 1 ei, paneermeel om stevige gehaktballetjes van te maken, , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en maak er kleine balletjes van., 2. Laat 15 min. in koelkast opstijven., , VOOR BAKKEN: , 100 g spekreepjes, 3 e olijfolie voor bakken, , 1. Bak spekjes in koekenpan in olijfolie op zacht vuur uit tot iets knapperig., 2. Haal spekjes uit koekenpan en bak gehaktballetjes mooi krokant van buiten. (hoeft niet helemaal gaar), 3. Doen gehaktballen in een stoofpan en verdeel spekjes erover.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2013
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Lasagne met héél veel groenten

Een gezonde groente Lasagne echt heel erg verrassend lekker

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, gehaktkruiden naar eigen smaak toevoegen500 gram gesneden boerensoepgroenten2 fijn gesneden uien1 uitgeperst teentje knoflook2 blikken tomatenblokjesscheutje rode wijneen paar druppeltjes tobascoscheutje worschestershiresaus1 blokje kruidenbouillon1 pakje lasagnebladen1 zakje 30+ kaas, geraspt

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snijbonen met veel knoflook en tomaten

Groente, een waar feest! Makkelijk te maken en weer is anders dan anders.

INGREDIENTEN

500 gr snijbonen 8 tenen knoflook, ongepeld 1 blik gepelde tomaten nootmuskaat zout en peper

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lasagna met veel kaas

Ik hoop dat je van kaas houd ik wel namelijk!

INGREDIENTEN

500 gr gehakt., 1 pak knorr lasagnabladen. (met het saus zakje erbij), 1 pak kaas., 1 zak geraspte kaas., 3 kleuren paprika., 1 rode ui., basilicum., zout & peper., olijf olie., 400ml half volle melk., 250ml water.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kimchi met lamsvlees en veel groenten

Een volledig smaaksensatie van gefermenteerde groenten en lamsvlees.

INGREDIENTEN

1 kg lamsschouder in grote stukken, ui, fijn, 1 teentje knoflook, 3 cm verse gember, fijn, 4 e kimchi, fijn gesneden, 2 e Sichuan bonen pasta, 1 t bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 4 gehalveerde middelgroot aardappelen, halve grote winterwortel, in blokjes gesneden, 250 g panklare sperziebonen, 1 e rijstwijn, 2 e lichte sojasaus, olie voor bakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bourdin met paprika en veel kruiden

Ze zeggen bourdin worst is een levenswijze en in deze uitspraak kan ik mezelf goed vinden. Een heerlijk worstje.

INGREDIENTEN

2+1/2 kilo schouderlappen in blokjes gesneden, 500 g varkenslever, gespoeld in koud water, 2 liter water, 1 kop gehakte uien, 1/2 theelepel gehakte knoflook, 1/2 kop gehakte groene paprika, 1/2 kop gehakte selderij, 4+1/4 theelepels zout, 2+1/2 theelepel cayennepeper, 1+1/2 theelepel gemalen zwarte peper, 1 kopje fijngehakte peterselie, 1 kop gehakte lente-ui, (groene deel), 6 kopjes gekookte middelgrote korrel rijst, dikke varkensdarm, ongeveer 4 meter lang

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op03-11-2014
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  

Brood gevuld met heel veel Noten

Ik heb dit brood gemaakt van havermouthvlokken die ik in een kleine keukenmachine gemalen heb tot meel. Je kun ook een machine om koffiebonen te malen gebruiken. Als je wilt kun er ook sesammeel of kokosmeel voor gebruiken. Kant en klaar of zelf gemaakt via aanwijzingen op internet. Dit notenbrood bevat wat groente en heel veel noten, zit vol met koolhydraten en gezonde verzadigde vetten. Zo kun je ook bv 100 gram groente vervangen door rozijnen. Smaakt ook met wat boter en of wat beleg naar keuze is maar wat je zelf het lekkerste vindt. Veel plezier bij het maken en alvast smakelijk eten voor dan. 

INGREDIENTEN

50 gram Havermouthmeel, Kokosmeel of Sesammeel, kun je allemaal zelf maken, 150 gram grofgehakte Noten, bv Walnoten, Hazelnoten en Amandelnoten, 100 gram Pitten en Zaden, zoals Zonnebloempitten, Pompenpitten en Lijnzaad, 4 Eieren, maat M, 2 eetlepels Chiazaaad, 250 gram geraspte Groente, zoals Courgette, Wortel en Spinazie (uit diepvries of even voorgekookt), 1/2 theelepel Zeezout

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2015
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chorizo met Groente

Bij het opruimen van de koelkast heb ik even crea gedaan en zelf een gerecht bedacht. Geen vlees maar worst met veel groente! Lekker gezond gerecht. Paprika, bosui, courgette, sjalotje, knoflook chorizo met pasta,rijst,mie eige keuzen.

INGREDIENTEN

250gram Mascarpone, 2 courgettes, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 bosje bosui (3 strengen), 2 sjalotjes of 1/2 rode ui, 250gr Chorizo worst (grof, geen plakken maar de worst zelf is het beste), 1 teentje knoflook (of 1/2 tl knoflookpoeder), 2 tl Olijfolie, Keuze uit pasta, rijst of mie. Ik had pasta gekozen., e.v.t bindmiddel.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Groente Quiche

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 1 courgette, 1 kleine prei, 250 gram champignons, 250 gram gehakt, 1 teentje knoflook, kaas naar keuze, bv Parmezaanse kaas. Voor vulling (apreille); 160 gram bloem, 160 ml melk, 200 ml room, 5 eieren, zout en peper, nootmuskaat.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

krokant groente

Groentes beetgaar gekookt en dan gebakken met een op smaak gebracht korstje. dit kun je doen met heel veel groentes en heel veel smaakjes (nu sesam met bloemkool, maar net oregano ook heel lekker en veel andere combinaties mogelijk)

INGREDIENTEN

Voor dit voorbeeld:, 1 bloemkool in roosjes verdeeld, 1/2 citroen, 2 eieren, vers gemalen peper, sesamzaad, 1 ei, paneermeel

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2012
  •  
  •  20-30 min.

Groente Omelet

INGREDIENTEN

- 200 gram courgettes, - zout, - 1 teentje knoflook, - 2 takjes verse tijm of 5 verse salieblaadjes, - 250 gram aardappelen, - 4 eieren, - 1 eetl. volkorenmeel, - 75 gram ger. Parmezaanse kaas, - versgemalen peper, - 1 eetl. olie, - 30 gram boter,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uien als groente

Dit idee is ooit ontstaan uit nood, maar geeft me nog steeds veel plezier...

INGREDIENTEN

Een paar flinke uien (hoeveel honger heb je?), Een paar bouillontabletten, 1 a 2 sinaasappelen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaghetti met groente

Heel lekker spaghetti recept wat ook nog eens heel snel klaar is!

INGREDIENTEN

Spekjes, courgette, tomaat, champignons, spaghetti of andere pasta die je lekker vindt., , Voor twee personen gebruik ik meestal:, 1 courgette, 2 tomaten, 1 bakje champignons, 1 bakje spekjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  •  
  •  20-30 min.

Groente tempura

Kan als borrelhapje, maar ook als bijgerecht. Tip: ook lekker om het water te vervangen voor bier.

INGREDIENTEN

100 g tempura bloem, 160 ml ijswater, Groenten, lotuswortel, plakjes aubergine, plakjes verse shiitake, zoete aardappel, in dunne plakjes shisoblad, nori

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2010
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lamschouder met veel groenten uit slowcooker

Heerlijk pittig goed vullende lamskerrie waarbij de vitamines ervan afspatten.

INGREDIENTEN

750 g lamschouder, in stukken, zout, zwarte peper, olie voor bakken, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 3 cm gember, fijn, 2 kleine scherpe groene pepers, fijn, 1 t korianderpoeder, 1 t komijn, 20 g tomatenpuree, groene curry pasta, 1/2 bik kokosmelk, 1/2 winterwortel, in blokjes, bloemkool, in roosjes, kikkererwten uit blik, uitgelekt, spinazie (4 handen vol), gedroogde kokos raspt

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

CHORIZO, SPEK EN LINZEN EENPANSGERECHT MET VEEL GROENTEN

Een lekker pikant eenpansgerecht en geschikt voor op de camping. Deze gerecht kan ook in een vuurbestendige pan buiten op BBQ klaar gemaakt worden.

INGREDIENTEN

450 g pikante chorizo in diagonale plakjes, 200 g gerookt buikspek in reepjes, 30-40 ml olijfolie, 4 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 4 selderij stelen, in plakjes of groene paprika reepjes, 3 wortelen, in blokjes, 450 g blokjes tomaat uit blik, 500 ml rode wijn, 2 t paprikapoeder (pikant), 3 laurierbladeren, zout (niet teveel, want worst en spek is ook zout), zwarte peper, 500 g gaar rode linzen, uitgelekt (linzen worden gekookt in ruim water met ui, laurier, folie, zout en zwarte peper, heet kookvocht waarin linzen kookte, tabasco voor erbij als jij van nog pittiger houdt.,

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rolletjes met groente en gehakt

Tortilla's zijn mijn favoriete avondmaal. Lekker snel, gezond en lekker. Deze variant is ietsje minder gezond door de hoeveelheid kaas, maar af en toe mag dat best.

INGREDIENTEN

500 gram runder gehakt., 800 gram gemengde (roerbak) groente (zelf snijden of kant en klaar gesneden)., Zakje kruiden voor taco's of fajita of zo. Merk doet er niet zo veel toe., (Olijf) olie., 100 gram spekjes., 100 tot 150 gram geraspte kaas (jong tot belegen of een mix)., 8 tortilla's (naturel of met knoflook of spinazie of tomaat, mag allemaal)., (Eventueel Crème fraîche voor een wat zachter resultaat).

  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mosselen in Italiaanse soep met heel veel smaak

Ik had nog nooit mosselen gemaakt en ook al in jaren niet meer gegeten dus ik had geen idee hoe ik ze moest bereiden. De recepten die ik online vond leken me allemaal erg saai dus dan maar zelf wat proberen en met succes! Het lijkt een heel lastig recept maar dat valt ontzettend mee, het is wel even wat werk maar het is de moeite absoluut waard.

INGREDIENTEN

2kg mosselen, 1 prei, 1 flinke ui, 2 wortels, 6 (roma) tomaten, 2 citroen, 500ml gezeefde tomatenpuree, 500ml witte wijn, 2 bouillonblokjes (groente of vis), 3el italiaanse gedroogde kruiden, Zout&peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke vegetarische soep met veel peterselie en prei

Echt een pan vol gezondheid, Met heerlijke verse groenten. Licht verteerbaar. Geen vlees. Geen vermicelli. Weinig calorieën. Eenvoudig te maken. Heb je nog over, dan gemakkelijk in te vriezen Overheerlijk met gebakken broodjes uit de oven of turks brood

INGREDIENTEN

1 eetl. boter, 1 eetl. olijfolie, 4 aardappels, geschild en in plakjes gesneden, 3 bloempotten biologische peterselie van Ah. (Koop je ze bij de Aldi dan 4 potten), 2 liter water, 3 kippenbouillon blokjes (of groente bouillon), zout en vers gemalen zwarte peper, 1 middelgrote prei, goed gewassen en in heel smalle reepjes gesneden,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade, met Spinazie, Feta, Komkommer en veel meer.

Wij besloten iets aan de lijn te moeten doen, zonder overmatige inspanning en lekker te blijven eten. Van iedere maaltijd kunnen blijven genieten. Erg lekker in veelzijding van smaak. Verveelt niet en smaakt altijd. Vult trouwens goed, terwijl het heel gezond is.

INGREDIENTEN

300 gr. Spinazie ( blaadjes, ongesneden), 150 gr Rucola (ongesneden), 6-10 Kerstomaatjes(in vieren), 6-8 cm komkommer (in 4-en en vervolgens in plakjes), 2-3 lente uitjes (in dunne plakjes), 2 el Feta (blokjes, gekruid of niet), ½ Paprika (in kleine blokjes), Handje croutons (met smaak of niet), Sladressing (smaak naar keuze)

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2015
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Beenhammetje met veel knoflook en kruiden in de flavor.

Bijzonder lekker gerecht.

INGREDIENTEN

Beenhammetje van 400 gr., 1 bol gerookte knoflook in stukjes ( ik gebruik een hele bol ), 1 stengel bleekselder fijngesneden, handje verse koriander fijngesneden, handje verse bieslook fijngesneden, handje verse basilicum fijngesneden, Bosuitjes in ringetjes, zout en peper, 25 gr boter of olie, 400 gr aardappels in dikke schijven, 100 ml bouillon van blokje.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste veel groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top