Spekkedikken
Een geurig oud resept , dat nog van mijn oma is.Vroeger als we naar oma en opa gingen, stond dit altijd op tafel. later bij mijn ouders , en nu ook bij mij. Het resept is dan ook van generatie,s overgedragen.Gewoon omdat het zo lekker is met oud en nieuw.
Ingrediënten 12 personen
400 g roggemeel, 200 g tarwebloem, 200 g margarine, 200 g gele basterdsuiker, 100 g stroop, 1 theelepel zout, 3 eieren, 1 eetlepel gemalen anijszaad., 1 beker lauw water., En een dag van te voren klaar maken,koel wegzetten af en toe omroeren., 200 g (ontbijt)spek in dunne plakjes of reepjes, 2 droge droge worsten in dunne plakjesBereidingswijze
Verwarm de wafeltjes ijzer , smeer de ijzer eerst in met een beetje boter , doe een lepel van het beslag op het ijzer , doe dan 2 plakjes worst en 1 plakje ontbijtspek erop , knijp dan de ijzer dicht en ongeveer 25 sec garen en klaar.