6 vullingen voor kiprollade
In deze recepten gaan ik van uit dat jij zelf of jou poelier een hele kip aan één stuk uitbenen. Als alternatief kan jij kipfilet of ontbeende kippenbout in 1 persoon porties gebruiken. …
Ingrediënten
1 in zijn geheel uitgebeende kip met vel, , VULLING 1: , Ingrediënten, plakken achterham, groene pesto, ricotta, zout, peper, olijfolie , , Bereidingswijze, 1. Leg kip met de vel kant naar onder., 2. Geur kip met zout en peper., 3. Doen ham over binnenkant van kip., 4. Smeer groene pesto over ham., 5. Verdeel ricotta kaas over binnenkant., 6. Bind kip tot rol met bindtouw., 7. Bak kippenrollade tot bruin en gaar in olijfolie., 8. Laat kippenrollade 15 min. staan en snijd in plakken., , , VULLING 2: , , Ingrediënten, 6 gedroogde pruimen, geweekt in lauw water en uitgelekt, 100 g rundergehakt, 1 sneetje witte brood zonder korst, verkruimeld, zout, peper, mespunt kruidnagelpoeder, 1 ei, ontbijtspek, olie, , Bereidingswijze, 1. Maal vulling ingrediënten samen in keukenmachine., 2. Rol op tot kippenrollade., 3. Steek rollade vast met 1 of 2 saté stokjes en rol plakjes ontbijtspek om rollade., 4. Bak rollade in olie aan alle kanten mooi van kleur., 5. Plaats kippenrollade met olie in een braadpan en bak verder in oven tot gaar bij 180*C. Terwijl jij de rollade zo nu en dan keren en met olie bedruipen., 6. Laat rollade voor 10 min. rusten en snijd in plakken., , VULLING 3: , , Ingrediënten, 130 g couscous, 175 ml hete kippenbouillon, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn, 50 g gedroogde abrikozen, in kleine blokjes, 2 e peterselie, fijn, 1 e citroensap, zout, peper, 1 ei,geklopt, 50 g boter, 16 groter plakjes bacon of Italiaanse spek of ontbijtspek, , Bereidingswijze, 1. Doen couscous in een glazen bak en verdeel hete bouillon erover., 2. Bedek bak met deksel en laat vijf minuten staan tot alle bouillon is opgenomen door couscous., 3. Smelt helft van de boter in een grote koekenpan en fruit ui en knoflook tot glazig., 4. Meng door couscous de uienmengsel, rode peper, abrikoos, groene kruiden, zout, peper, citroensap en ei., 5. Leg kip met rugkant naar onder op werkvlak en verdeel couscous vulling eroverheen., 6. Rol kip in lengte op tot rollade en rol de spek eromheen. , 7. Plaats rollade op een stuk aluminiumfolie en rol rollade op in folie. , 8. Bak rollade in oven voor zo 40 min. bij 180-200*C., 9. Haal rollade uit folie en bak verder tot gaar en mooi krokant van buiten. (zo 20 min.), 10 Laat 10 min. rusten en snijd rollade in plakken., , VULLING 4: , , Ingrediënten, plakjes gerookte ham of gerookte zalm, geraspt gruyèrekaas, zout , peper, olie, , Bereidingswijze, 1. Leg kip met vel kant naar onder op werkplank en geur kip met zout en peper., 2. Verdeel ham of zalm en kaas over kip en rol kip op tot rollade., 3. Bind kippenrollade op met bindtouw of saté stokjes., 4. Bak kippenrollade tot gaar in olie in een braadpan., 5. Laat 10 min. rusten en snijd in plakken., , VULLING 5: , , Ingrediënten, 50 g ricotta kaas, olijven tapenade (zwarte olijven, groene olijven (in gelijke hoeveelheden), zongedroogde tomaten uit olie, knoflook, augurk, peterselie, ansjovispasta, citroensap, zout, peper, olie uit pot van gedroogde tomaten of olijfolie. In keukenmachine tot een smeerbare pasta gemaald.), olijfolie voor braden, , Bereidingswijze, 1. Meng de kaas en de tapenade. , 2. Leg kip met vel kant naar onder en verdeel kaas en tapenade mengsel over kip., 3. Rol op tot rollade en bind met bindtouw of saté stokjes., 4. Doen in een ovenschaal. , 5. Sprenkel olijfolie over rollade en bak in oven bij 180*C voor 45 min. of tot door en door gaar. , 6. Laat voor 10 min. staan en verwijder dan bindtouw of stokjes., 7. Snijd rollade in plakjes., , VULLING 6: , Ingrediënten, zout, peper, mosterd, plakken doorregen spek , paprikapoeder, ui heel fijn gesnipperd, augurk fijn, bloem, boter, tomaten ontveld en in partjes gesneden, hete kippenbouillon of gevogelte fond, , Bereidingswijze, 1. Leg kip met vel kant na onder op werkblad en geur binnenkant van kip met een klein beetje zot en peper., 2. Verdeel een dunne laagje mosterd over kip en bedekt kip met plakjes spek., 3. Geur met paprikapoeder en verdeel ui en blokjes augurk erover., 4. Rol kip in lengte op tot rollade en bind op met binddraad of saté stokjes., 5. Rol rollade door bloem die met zout en peper op smaak gebracht is., 6. Bak kip tot bruin in boter en voeg kippenbouillon of fond met tomatenstukjes erbij zodat rollade voor het helft onder staan., 7. Stoof rollade gaar en laat 15 min. rusten op een snijplank. , 8. Indien nodig kook jij de saus in tot een dikker saus of anders bind jij saus met maïzena., 9. Serveer saus er apart bij.