Oosterse pulled pork uit de slowcooker
Heerlijke pittige pulled pork. Lekker op een broodje maar ook met nasi, bami of patatjes. Weinig voorbereiding, het moet alleen wel nog 9 uurtjes in de Slowcooker. Ik ben geinspireerd door soortgelijke recepten maar dit is uiteindelijk mijn eigen recept geworden zoals ik hem lekker vind. …
Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden (zoals ik hem precies gemaakt heb):, , ** 2 kilo hamlappen, ** 2 uien (klein gesnipperd), ** 3 teentjes knoflook (heel klein geplet en gehakt), ** 1 rode peper (ontzaad en heel klein gesneden), ** 1 eetlepel sambal badjak, ** 1 eetlepel sambal oelek, ** 1,5 eetlepel gembersiroop, ** 1,5 eetlepel rode wijn azijn, ** 100 ml ketjap manis (zoet), ** 50 ml ketjap asin (zout), ** 100 ml water, ** 3 kruidnagels, ** 2 steranijs (gewoon heel laten), ** 2 theelepels Chinees 5 kruiden poeder, ** 1,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar), ** 2 dessertlepels kokosbloemsuiker (bruine basterd suiker kan ook), ** 2 kleine bouillonblokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking, verkruimeld), ** zout en zwarte peper uit de molen (naar smaak), ** scheutje (knoflook-chili)olie