Sweet And Sour Pork
De Chinese naam is: Koe-Low-Yok
Ingrediënten 4 personen
750 gr.varkensvlees(fricandeau of haas), voor de marinade: 1 eierlepel sherry,halve eierlepel zout,halve eierlepel peper., beslag: 1 ei, 1 desertlepel bloem, 1 desertlepel maizena., Voor de saus: 4 desertlepels ketchup, 1 eierlepel soyasaus,4 desertl. azijn, 4 desertl. suiker, half kopje water, anderhalf desertl. maizena., olie, enkele wortelen (voorgekookt en in grove stukken) grote champignons en chinese champigons (samen ongeveer 250 gr.) 1 grote ui in grove stukken gesneden,halve komkommer in grove stukken en 1 teen knoflook (uitgeperst).,Voorbereiding
Vlees in stukjes snijden (niet te klein) en in marinade van sherry, zout en peper zetten.Het beslag mengen (1 ei, 1 lepel bloem en maizena).
Bereidingswijze
Alle groenten ongeveer 2 minuten in olie om en om bakken en uit laten laten lekken. Meng alle ingredienten voor de saus. Doe in een pan 5 desertlepels olie en dan de ingredienten erbij.Kook dit tot het dik wordt. Houd het warm. Doe het vlees in het beslag en de stukken vlees langzaam een voor een in de olie doen. Bak het licht bruin en gaar en laat het uitlekken. Doe vervolgens het vlees en de groenten in de saus en meng het goed doorelkaar en laat het goed warm worden.