Hot & Sour soup
Een heerlijke, verwarmende, gezonde soep uit Sichuan: Suan La Tang (酸辣湯), misschien beter bekend onder de Engelse naam Hot and Sour Soup. Het hete van deze soep komt niet van chilipeper maar van gemalen peper en het zure komt van die typische, zwarte rijstazijn uit Chinkiang. De van origine vaak beige, gelige soep fleurt helemaal op door het toevoegen van kleurige reepjes puntpapri …
Ingrediënten 3 personen
Het vlees (de luxe variant):, 150g varkenshaas in 3mm reepjes., kort marineren in:, 1 tl Shaoxing rijstwijn, 1 tl lichte sojasaus, 1 tl sesamolie, 2 tl maïzena, 2 tl koud water, Of (de makkelijke variant):, 150g reepjes achterham of, 150g left-over pulled pork of, 150g reepjes leftover Peking eend, 150g gare kip in reepjes getrokken, Vaak ook nog:, 150g tofu in 3mm reepjes, of omeletreepjes, De groenten:, 4 geweekte, gedroogde shii-takes in 3 mm reepjes, 1 stukje verse of diepvries bamboe in 3mm reepjes, 3 (punt)paprika's, in 3mm reepjes, Bijzondere toevoegingen:, tijgerlelieknoppen, tofuvellen, boomoren