Raichlen`s jamaican jerk marinade
zeer scherp, maar een wonder hoe alle ingredienten er toch nog door komen.
met zowel veel verse kruiden (koriander, peterselie) als piment, gember, nootmuskaat, tijm, rum etc etc etc etc.
Wordt in het caraibisch gebied gebruikt als marinade bij het barbecuen van pork, maar gaat ook goed met andere vleessoorten. …
Ingrediënten
6 madame jeanette pepertjes, van stelen en zaadlijsten ontdaan, 2 bosjes bosui, grof gehakt, 1 kleine sjalot, grof gehakt, 6 teentjes knoflook, geschild, 1/2 kop verse korianderblaadjes, 1/2 kop verse peterliblaadjes, 2 el verse gember , geschild en grof gehakt, 11/2 el verse tijm of 1 1/2 tl gedroogde, 11/2 verse marjolein of 2 tl gedroogde, 3 tl piment, 1 tl Black Pepper, 1 tl vers geraspte nootmuskaat, 1/2 tl kaneel, 5 el Limoensap, 1 el limoenrasp, 1 el grof zout, 5 el Soy Sauce, 5 el Dark Rum, 5 el Vegetable Oil, 3 el witte azijn, 3 el Dark Brown Sugar, ,