Pulled Pork met coleslaw en zelfgemaakte barbecuesaus
Heerlijk Amerikaans gerecht
Ingrediënten 10 personen
1 stuk procureur van 2,5 kilo, 200ml cola, , Voor de rub, 2 el lichte basterdsuiker, Grote snuf gemalen zwarte peper, 2 flinke tl grof zeezout, 2 tl paprikapoeder, 1 tl mosterpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl selderiezout, Flinke snuf kaneel, Flinke snuf gemberpoeder, Flinke snuf nootmuskaat, , Vocht om in te koken:, 75ml balsamico azijn, 300ml cola, 70ml whisky, 3 el lichte basterdsuiker, , 3 el olijfolie, 80ml zelfgemaakte barbecuesaus, , Voor de barbecuesaus, 100ml ketchup, 100ml water, 3 el rietsuiker, 2 el Worcestershire saus, 1 el azijn, 1 el Dijon mosterd, 1 tl grof zeezout, drupje tabasco, Flinke snuf knoflookpoeder, , Voor de coleslaw:, 300g gesneden witte kool, 200 g worteltjes, fijngehakt met de keukenmachine, 1 kleine ui, heel fijn gesneden, 1/2 gele paprika, heel fijn gesneden, 1/2 rode paprika, heel fijn gesneden, 3 flinke el Turkse yoghurt, 3 flinke el mayonaise, 3 el olie, 2 el azijn, 3 el suiker, Gemalen zwarte peper en zout naar smaakBereidingswijze
Doe het stuk procureur in een ziplockzakje met 200ml cola. Haal de lucht uit het zakje, sluit goed en leg een nacht in de koelkast.Maak dan ook de barbecuesaus:Meng alle ingredienten met een garde in een pannetje op halfhoog vuur. Breng al roerend aan de kook en laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren. Doe het vervolgens in een glazen pot, laat afkoelen en laat een nacht onafgedekt in de koelkast staan. Hierna is het klaar voor gebruik.De volgende dag:Alle ingredienten voor de rub mengen. Vlees uit het zakje halen en goed rondom insmeren met de rub. Verpakken in plasticfolie en minimaal 30 minuten in de koelkast leggen.De olie verhitten in een grote braadpan of koekenpan. Het vlees rondom bruin braden, ongeveer 3min per kant.Vervolgens de ingredienten voor het kookvocht mengen met een garde.Het vlees in een slowcooker doen of in een ovenschaal met deksel. Het vocht over het vlees gieten.Vervolgens in de slowcooker in totaat zo'n 7u laten sudderen, beginnen op high, als het begint te borrelen verder op low. In de (voorverwarmde) oven 7u op 90 gradenHaal het vlees uit de pan, laat een halfuurtje rusten op een snijplank, afgedekt met folie en maakt het vervolgens met 2 vorken helemaal fijn (draadjesstructuur). Al het vocht uit de pan halen, vlees weer in de pan, vocht erdoor naar je smaak om ervoor te zorgen dat het niet droog wordt. Dan de helft van je zelfgemaakte barbecuesaus erdoor scheppen en nog even laten opwarmen.Coleslaw:Alle groente door elkaar scheppen, de rest mengen tot een sausje en door de groenten scheppen. Minstens een uur in de koelkast laten staan.