Griekse Gyros
Gyros is lekker alleen niet die van Albert Heijn. :r Die lijkt bijna nergens op behalve op shoarma. Deze Gyros is net zo goed zoals je hem bij de Griek krijgt. Past prima op een lekkere Griekse vleesschotel met garnituur zoals Griekse boerensalade, Griekse aardappels, Bifteki, koteletten, gigant bonen, lamskoteletten, souvlaki en tzaziki. Hoef je allemaal niet bij de Griek te halen, kun je nu heel makkelijk zelf thuis maken.
Ingrediënten 5 recipe.people
600 g ongepaneerde varkensschnitzels, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 rode uien (halve ringen), 2 t oregano, 2 t tijm, 3 t paprikapoeder (zoet), 1 t komijn, ½ e scherpe mosterd, Zeezout, Zwarte peper, 150 ml Griekse olijfolie, Beetje citroensapBereidingswijze
Was de ongepaneerde schitzeltjes, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in flinterdunne reepjes met een vlijmscherp koksmes. Knoflook persen, rode uien in halve ringen snijden. Doe de reepjes vlees in een kom, meng met de specerijen, ui, citroensap en de olijfolie en zet enkele uren afgedekt in de koelkast zodat de smaken in het vlees kunnen trekken. Neem een wok, doe er wokolie in, laat zeer heet worden en roerbak ze in porties knapperig bruin. Kan ook op een grillplaat, maar weinig mensen zullen die hebben. Op deze manier krijg je ook de Griekse Gyros.