Op de huid gebakken Dorade met paprika
Op de huid gebakken Dorade met parika Dit is een gerecht van Chef kok Roland Maas van Restaurant Rosso in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant Rosso
Ingrediënten
- 2 stuks Dorade, - 2 gele en 2 rode Paprika, - 1/2 Sjalotje,Bereidingswijze
Gebakken Paprika Schil de paprika, maak deze schoon en snijd de paprika in brunoise ofwel blokjes. Verhit de olijfolie in de pan. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze kort aan. Vervolgens de paprika meefruiten. Dorade Trek met een pincet de graten uit de filet. Laat uw visboer de schubben verwijderen. De filet in de gewenste vorm snijden. Verwarm alvast de borden in de oven. Verwarm een beetje olijfolie in de pan (niet te heet laten worden) en bak de dorade op de huid. Zet het vuur even hoger om de huid van de Dorade krokant te bakken. Temper het vuur en laat de Dorade rustig garen. Als de Dorade gaar is, net niet glazig, omdraaien en op smaak brengen met Fleur de sel en witte peper.