Surinaamse chorizo recepten (1)

Chorizo
Chorizo is een worst soort die oorspronkelijk afkomstig is uit Spanje. De chorizo worst kenmerkt zich door de kruidige smaak, roodachtige kleur en stevige, grove structuur. De kruidige smaak van de chorizo worst komt doordat in de worst een pittige paprikasoort verwerkt is. Deze paprika zorgt ook voor de rode kleur van de worst. De chorizo worst wordt vervaardigd van grof gehakt en vettig varkensvlees. Ook bevat de worst knoflook, oregano, suiker, zout en eventueel nog andere kruiden. Het verhaal gaat dat de naam chorizo afkomstig is van het Spaanse woord 'churizo', wat druipend vet betekent. De naam werd voor het eerst gebruikt in 1567 toen een Spaanse geestelijke constateerde dat de worsten lekten tijdens het drogen. Het is aannemelijk dat de paprika pas later is toegevoegd aan de worst, toen de Spaanse veroveraars de groente introduceerden in Spanje. Chorizo wordt voornamelijk gebruikt als broodbeleg en in stoofschotels. Ook is chorizo een bekende tapasschotel.
Gerelateerde recept video's met chorizo
Populaire varkensvlees recepten
Varkenshaas Pancetta Souvlaki Schnitzel Spareribs Frikandel Speklap Beenham Rollade Pulled porkNieuwste Surinaamse chorizo recepten
Creoolse rijstpotAndere recepten met chorizo
Afrikaanse chorizo Amerikaanse chorizo Antiliaanse chorizo Argentijnse chorizo Aziatische chorizo Belgische chorizo Braziliaanse chorizo Chinese chorizo Duitse chorizo Engelse chorizo Franse chorizo Griekse chorizo Indiase chorizo Indische chorizo Japanse chorizo Koreaanse chorizo Marokkaanse chorizo Mexicaanse chorizo Nederlandse chorizo Portugese chorizo Spaanse chorizo Surinaamse chorizo Thaise chorizo Turkse chorizo Vietnamese chorizo
Chorizo
Chorizo is een worst soort die oorspronkelijk afkomstig is uit Spanje. De chorizo worst kenmerkt zich door de kruidige smaak, roodachtige kleur en stevige, grove structuur. De kruidige smaak van de chorizo worst komt doordat in de worst een pittige paprikasoort verwerkt is. Deze paprika zorgt ook voor de rode kleur van de worst. De chorizo worst wordt vervaardigd van grof gehakt en vettig varkensvlees. Ook bevat de worst knoflook, oregano, suiker, zout en eventueel nog andere kruiden. Het verhaal gaat dat de naam chorizo afkomstig is van het Spaanse woord 'churizo', wat druipend vet betekent. De naam werd voor het eerst gebruikt in 1567 toen een Spaanse geestelijke constateerde dat de worsten lekten tijdens het drogen. Het is aannemelijk dat de paprika pas later is toegevoegd aan de worst, toen de Spaanse veroveraars de groente introduceerden in Spanje. Chorizo wordt voornamelijk gebruikt als broodbeleg en in stoofschotels. Ook is chorizo een bekende tapasschotel.