Mosselen Met Chorizo
een pittig mosselrecept
Ingrediënten 2 personen
2 kg verse mosselen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 gr chorizo (stukje), 2 el olijfolie, 1 dl droge witte wijn, tabasco, 1 takje peterselie,Voorbereiding
Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende schelpen met bolle kant tegen het aanrecht tikken. Als de schelp zich niet sluit de mossel weggooien. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Chorizo in blokjes snijden.
Bereidingswijze
In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Knoflook en chorizo ca. 2 minuten meebakken. Mosselen, wijn en scheutje tabasco toevoegen en afgedekt in ca. 5-8 minuten gaarkoken. Af en toe omschudden. Ongeopende mosselen weggooien; mosselen in pan serveren. Peterselie erboven fijnknippen.