Argentijnse chorizo recepten (7)

Chorizo
Chorizo is een worst soort die oorspronkelijk afkomstig is uit Spanje. De chorizo worst kenmerkt zich door de kruidige smaak, roodachtige kleur en stevige, grove structuur. De kruidige smaak van de chorizo worst komt doordat in de worst een pittige paprikasoort verwerkt is. Deze paprika zorgt ook voor de rode kleur van de worst. De chorizo worst wordt vervaardigd van grof gehakt en vettig varkensvlees. Ook bevat de worst knoflook, oregano, suiker, zout en eventueel nog andere kruiden. Het verhaal gaat dat de naam chorizo afkomstig is van het Spaanse woord 'churizo', wat druipend vet betekent. De naam werd voor het eerst gebruikt in 1567 toen een Spaanse geestelijke constateerde dat de worsten lekten tijdens het drogen. Het is aannemelijk dat de paprika pas later is toegevoegd aan de worst, toen de Spaanse veroveraars de groente introduceerden in Spanje. Chorizo wordt voornamelijk gebruikt als broodbeleg en in stoofschotels. Ook is chorizo een bekende tapasschotel.
Gerelateerde recept video's met chorizo
Guiso de lentejas, carne y chorizo (Stoofschotel linzen, vlees en chorizo)
Voor de liefhebber van verwarmende stoofschotels gemaakt met liefde, toewijding en tijd.Deze schotel at ik in Buenos Aires in een "restaurante de cocina" en ook al probeerde ik later een aantal Spaanse varianten, deze schotel is en blijft m'n favoriet! …
Ingrediënten 6 personen
400 gram linzen, 1 eetlepel boter, i kilo rundvlees in blokjes ( rosbief, riblappen, schouderstuk etc) Pas hierop tijden in recept aan!, 300 gram bacon in plakken van circa 1/2 cm dik, 2 chorizo's, zonder vlies en in blokjes gesneden, 3 wortelen, in blokjes van circa 1 cm, 2 rode paprika's in blokjes, 2 uien, in blokjes, 2 sjalotjes, in blokjes, 1 blik gepelde tomaten, 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd, 300 ml groentebouillon ( + eventueel extra ), 1 glas rode wijn ( + 1 glas voor tijdens het koken :-)), 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel grof (zee-)zout, Zout, peper, gemalen rode peper, paprikapoeder, laurierblaadjeChoripan
De Argentijnse hotdog, pan staat voor brood , chori voor de worst natuurlijk.Waarschijnlijk zal je even moeten zoeken want het betreft verse chorizo worst en niet de gedroogde versie.Een heerlijke frisse salsa en de onmisbare chimichurri maken dit een " hotdog " 2.0laat je niet ontmoedigen door de hoeveelheid ingredienten, ok het is een beetje hak en snij werk maar zodra dat klaar is zit het ook …
Ingrediënten 4 personen
6 el olijfolie, 4 verse chorizoworsten, 4 witte pistolets, vers , geen afbak, , Voor de chimichurri, 15 g bladpeterselie, fijngehakt, 7 g verse oregano, fijngehakt, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 1/2 ui, gesnipperd, 1 groene peper, fijngehakt (verwijder evt. de zaadlijsten), 4 el wittewijnazijn, 50 ml limoensap, 50 ml olijfolie, zout en peper, , Voor de salsa, ½ rode ui, gesnipperd, 1 vleestomaat, zaadlijsten verwijderd en in blokjes, ½ rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes, 2 el rode wijnazijn, 75 ml olijfolie, zout en peper, , , ,Puchero Met Bonen En Worst
Variatie op de Franse pot-au-feu, genaamd Puchero con porotos (Puchero met bonen en worst) …
Ingrediënten 8 personen
150 gram witte bonen of kekererwten, zout, 500 gram schenkel met vlees, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 250 gram chorizo of Spaanse paprikaworst (aan 1 stuk), , 1 vleestomaat, in vieren gesneden, 1 grote ui, in grove stukken gesneden, 1 rode, of groene paprika (zonder zaadjes) in vieren gesneden, 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd, 2 laurierbladeren, 4 aardappelen, geschild en gehalveerd, eventueel 400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden, olie en azijn, versgemalen peper.Argentijns rundvlees
(6 personen) van "moesje2" …
Ingrediënten
1 kop gedroogde kekererwten of grote witte bonen, 2 liter water, 900 gr klaprib, 225 gr mager pekelspek in plakken, 1,6 kg kip in stukken, 1 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 3 gekruide worstjes (liefst spaanse chorizo) in plakjes, 4 wortels in plakjes, 4 uien in plakken, 5 geperste teentjes knoflook, 1 kleine courgette, geschild en in plakken gesneden, 4 tomaten, geschild en in vier gesneden, 1 kleine kool in acht stukken gesneden, 1 groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en gehakt, 4 aardappelen, geschild en in schijven, 2 preien in ringen, 2 eetlepels gehakte peterselie,Populaire varkensvlees recepten
Varkenshaas Pancetta Souvlaki Schnitzel Spareribs Frikandel Speklap Beenham Rollade Pulled porkPittige Argentijnse visstoofschotel met groente
Heerlijke vis-stoofschotel uit Zuid-Amerika, lekker pittig en goed gevuld met groente.Als je geen zeeduivel kunt vinden bij de visboer, dan voor een andere stevige vis kiezen en anders de visspecialist om advies vragen. Met moten kabeljauw kom je ook al een heel eind denk ik ;) …
Ingrediënten 4 personen
4 moten zeeduivel van ca 250gr, (versgemalen) peper en zout, 4 el olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 1 rode paprika, in reepjes, 1 venkelknol, in reepjes, 1 courgette, in plakjes, 150 gr chorizo (stukje), in plakjes, 1 dl sherry (medium dry), 4 dl visfond, 4 vleestomaten, in blokjes, (verse) oregano & tijm, gerist van de takjesEmpa?ada's
Hier scoor je hoog mee! …
Ingrediënten 4 personen
- 500 gram bloem , , - 200 gram boter , , - 1,6 dl koud water , , - 1 ei , , - 10 gram zout , , - 1 ei om te bestrijken , - plasticfolie , , - deegroller , , - 1 rode paprika , , - 6 bosuitjes of stoneleeks , , - 100 gram chorizo , - 200 gram gaar gestoofd rundvlees , , - 2 gaargekookte, geprakte aardappelen, , - zout, peper en tabasco , , ,Andere recepten met chorizo
Afrikaanse chorizo Amerikaanse chorizo Antiliaanse chorizo Argentijnse chorizo Aziatische chorizo Belgische chorizo Braziliaanse chorizo Chinese chorizo Duitse chorizo Engelse chorizo Franse chorizo Griekse chorizo Indiase chorizo Indische chorizo Japanse chorizo Koreaanse chorizo Marokkaanse chorizo Mexicaanse chorizo Nederlandse chorizo Portugese chorizo Spaanse chorizo Surinaamse chorizo Thaise chorizo Turkse chorizo Vietnamese chorizo
Chorizo
Chorizo is een worst soort die oorspronkelijk afkomstig is uit Spanje. De chorizo worst kenmerkt zich door de kruidige smaak, roodachtige kleur en stevige, grove structuur. De kruidige smaak van de chorizo worst komt doordat in de worst een pittige paprikasoort verwerkt is. Deze paprika zorgt ook voor de rode kleur van de worst. De chorizo worst wordt vervaardigd van grof gehakt en vettig varkensvlees. Ook bevat de worst knoflook, oregano, suiker, zout en eventueel nog andere kruiden. Het verhaal gaat dat de naam chorizo afkomstig is van het Spaanse woord 'churizo', wat druipend vet betekent. De naam werd voor het eerst gebruikt in 1567 toen een Spaanse geestelijke constateerde dat de worsten lekten tijdens het drogen. Het is aannemelijk dat de paprika pas later is toegevoegd aan de worst, toen de Spaanse veroveraars de groente introduceerden in Spanje. Chorizo wordt voornamelijk gebruikt als broodbeleg en in stoofschotels. Ook is chorizo een bekende tapasschotel.