WORSTJES MET CAPONATA EN COUSCOUS
Een heerlijk kruidig gerecht, waarvoor we onze inspiratie haalden uit de Siciliaanse keuken, daar gebruiken ze trouwens ook couscous! Caponata is een tomatensaus met aubergine en andere groenten. Heerlijk bij het kruidige vlees, dat we nog wat extra smaak geven met venkelzaadjes. Een Italiaans gerecht met pit !
Ingrediënten 2 personen
½ aubergine, 2 wortelen, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kl venkelzaad, 300 g chipolataworsten, ½ groentebouillonblokje, 130 g couscous, ½ blikje tomatenpuree, 10 g bladpeterselie, 3 el olijfolie, 1 kl suiker, 1 el balsamico, peper en zoutBereidingswijze
-Snij de aubergine in blokjes van 1,5 cm. Schil de wortelen, snij ze overlangs in 4 en snij dan in fijne blokjes. -Snij de rode paprika in blokjes. -Snij de ui fijn en pers de knoflook.-Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven. -Voeg dan de venkelzaadjes, de rode paprika en wortelen toe. Laat 8 minuten stoven op een matig vuur.-Snij de chipolata in stukjes van 3 centimeter. -Verhit 1/3de van de olijfolie in een aparte antikleefpan. Bak de stukjes worst 5-6 minuten tot ze gaar en bruingekleurd zijn.-Schep de worstjes uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie en de blokjes aubergine toe aan deze pan. Roerbak ze 5 minuten.-Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. -Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.-Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 75 milliliter water toe aan de pan met de ui, paprika en wortel. Roer goed om en voeg dan de blokjes aubergine en worstjes toe. Roer er de balsamico en suiker door. Kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten pruttelen. -Hak ondertussen de peterselie fijn.Serveer de couscous met de caponata met worstjes. Werk af met fijngehakte peterselie.