Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Varkensvlees Romertopf

Varkensvlees romertopf recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Varkensvlees In Romertopf

Een lekker stevige saus, aan te raden om met verse spaghetti te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees, 2 grote blikken tomatenblokjes, blikje ansjovis, kappertjes, kaas, Peper, zout, Italiaanse kruiden, basilicum, oregano.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Italiaans Varkensvlees

Haal de Romertopf weer eens uit de kast om dit heerlijk slanke gerecht te maken.

INGREDIENTEN

600 gram varkensfilet aan een stuk halve rode paprika 1 ui 4 tenen knoflook 4 worteltjes 1 dunne prei 4 stengels bleekselderij 50 ml gevogeltefond 50 gram dunne plakjes salami 1 blik tomatenblokjes 1 el olijfolie 1 el Italiaanse kruidenmix van Verstegen peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hongaarse goulash uit Romertopf

Het duurt wat langer, maar het vlees blijft heerlijk mals.

INGREDIENTEN

400 g rundvlees, 400 g varkensvlees, 500 g uien, 3 groene paprika?s, 50 g boter of reuzel, 1 el tomatenpuree, 1 tl milde paprikapoeder, 1 tl scherpe paprikapoeder, ? tl karwijzaadjes (gekneusd in een vijzel), (versgemalen)peper en zout naar smaak, geraspte schil van 1 citroen, 1 klein beker creme fraiche, 2 el maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Oriëntaals varkensvlees (voor slowcooker of oven)

Originele naam "Oriental Honeyed Pork" Voor slowcooker met inhoud 3,5 liter (een grotere is geen probleem). Dit is werkelijk een heerlijk recept. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braadpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden voor ongeveer 3-4 uur (hangt van je oven af) dus kijk/proef tussendoor. OF je kunt het ook in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker). Ik heb de 1e keer het originele recept gevolgd (wat varkenshaas betreft) maar tegenwoordig maak ik het met varkenslappen, ik vind het eigenlijk zonde om de dure varkenshaas te stoven. De rest van het recept heb totaal veranderd naar mijn eigen smaak, er stonden ingrediënten in die in Nederland niet of nauwelijks te koop zijn dus alleen de naam is overgebleven dus is het mijn eigen recept geworden.

INGREDIENTEN

550 gr varkenshaas of varkenslappen, 3 el maïzena., 4 el zonnebloemolie, 1 grote ui, 2 tenen knoflook., 1 groene paprika., 1 groot blik ananas (± 400 gram)., 1 bakje champignons., 4 rijpe tomaten., , Voor de saus, ± 400 ml kippenbouillon, 4 flinke el honing, 2 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 4 el maïzena, Ananassap (uit het blik)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Engels
  •  > 120 min.

Chinees Varkensvlees

Calorie-arm. Een gerecht dat volkomen zonder vet wordt gemaakt en ook nog voortreffelijk smaakt.

INGREDIENTEN

** 500 gr. varkensvlees ** 2 tenen knoflook ** 1,5 theel. chinese kruiden (5-kruidenpoeder) ** 1,5 theel. zout ** 6 eetl. sherry ** 6 eetl. sojasaus ** 1 grote ui ** 1/2 blikje bamboespruiten ** 1 blik papaja ** 3 bolletjes stemgember ** 100 gr. champignons (vers) ** 100 gr. tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kruidige Rollade Uit De Romertopf

INGREDIENTEN

*1 eetlepel grof zeezout, *1 eetlepel suiker, *1 varkensrollade van 1 ? - 2 kilo, *3 tot 4 eetlepels arachide olie, *1 eetlepel grofgemalen zwarte peper, *1 theelepel Szechuanpeper, *2 bollen knoflook, *2 kleine rode pepers, *10 salieblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

stoofschotel met varkensvlees

Simpel en erg lekker

INGREDIENTEN

400 gram varkenspoulet, 1 ui, 2 (middelgrote) wortelen in stukjes, 4 tomaten (of een blikje ontvelde tomaten in blokjes), 1 uitgeperst teentje knoflook, 250 gram gesneden witte kool, ca. 150 gram gekookte witte bonen (potje), 2 dl bouillon (klein blokje), tijm, rozemarijn, Aromat, 1 el boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofpot van varkensvlees

INGREDIENTEN

500 gr varkenspoelet, 2 uien, 2 aardappelen, peterselie, 1 wortel, 1/2 liter bouillon, 100 gr katenspek, 1 stengel prei, een stukjes bloemkool, 1 stengel bleekselderij, peper, zout, nootmuskaat,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  •  
  •  > 120 min.

Varkensvlees Stroganoff

Vroeger al een feestje op het bord. Vandaag weer eens gemaakt voor Dochter met gezin. Lekker en gezond smullen met een bom aan groente. Niet de mooiste foto, maar wel lekker.Foto moeten verkleinen, omdat ie te groot was. Dit is één van de weinige gerechten waarbij ik een zakje gebruik.

INGREDIENTEN

1 paprika rood zonder zaad en lijst in stukjes., 1 paprika groen idem, 1 paprika geel idem, 2 flinke winterpenen geschild in dunne schijfjes op de mandoline, 2 uien geschild en in dunne kwart ringen, 250 gram champignons schoon geborsteld in vieren, 500 gram magere hamlappen in dunne reepjes, 2 eetlepels sherry, 150 ml crème fraîche, 1 zakje stroganoff saus, 250 ml bouillon van blokje ( kip, rund of groente), Zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurkool (GOELASJ) UIT SZEGED gemaakt in de Römertopf (4 personen)

Lekker winters recept

INGREDIENTEN

200 gram uien pellen, in ringen snijden, 40 gram reuzel of boter smelten, de uien daarin glazig fruiten, 1 el paprikapoeder, 1 el tomatenpuree erdoor roeren, 250 gram varkensvlees, 250 gram rundvlees in blokjes snijden, met, zout, peper bestrooien, aan de uien toevoegen en aanbraden, het vlees, , afwisselend met, , 500 gram wijnzuurkool in de geweekte römertopf leggen, 2,5 dl vleesbouillon toevoegen, de römertopf met het deksel erop in de koude oven, , zetten., 1 tl maïzena door, 1 el koud water roeren, met, 2,5 dl zure room 15 minuten voor het eind van de kooktijd door de goelasj roeren., Oven op: 200-225 graden, Oventijd: 105-125 minuten

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2017
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hongaarse pilafrijst *

INGREDIENTEN

400 gram rijst, 8 dl bouillon (blokje), 400 gram varkensvlees in reepjes, 3 gesnipperde uien, 1 uitgeperst teen knoflook, 3 in stukjes gesneden paprika's, 2 el boter, 50 gram mager rookspek in dobbelsteentjes, paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree, 50 gram geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kethener schustertopf *

INGREDIENTEN

500 gr procureurlappen, zout, peper, kummel, 1 kg aardappelen, 1 kg stoofperen, suiker, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

gebraden varkensfricandeau

INGREDIENTEN

750 varkensfricandeau, peper, zout, 1 ui, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel boter, 2 tomaten, (komijn), , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top