1. Home
  2. Recepten
  3. Varkenssate

Varkenssate recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

varkens-sate..

Natuurlijk op de BBQ

INGREDIENTEN

1 kg. kophaas [voor de marinade/saus:] flinke scheut ketjap A 1 fijngesneden uitje wat slaolie scheutje citroensap 3 a 4 teentjes knoflook 3 tot 6 theelepels ketoembar beetje suiker peper en zout naar smaak 2 a 3 theelepels djinten 1 plakje djahe (gember) 1/3 pakje santen

Voorbereiding

Snij het vlees in stukjes en laat het minimaal 8 uur marineren.

Bereidingswijze

[voor de satesaus:] Verhit wat olie in een wadjan (of diepe koekenpan) fruit hierin een fijngesneden uitje en 2 a 3 geperste teentjes knoflook en 3 a 4 rawits (kleine Spaanse pepertjes). Voeg wat salam blad, djeroek peroet, suiker en azijn toe. Wacht een minuut of twee en voeg een paar flinke eetlepels pindakaas toe en ca. een half kopje water. Roer het geheel door tot een gladde gebonden massa. Voeg naar smaak wat tomatenketchup, ketjap A en evt. wat gemberstroop en zout toe. Meng het geheel tot een gladde massa en voeg water toe tot de saus de gewenste dikte heeft gekregen heeft. Los aan het eind 1/3 pakje santen blok op in de saus. Na wat oefenen lukt dit geheel binnen 10 minuten.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Varkenssaté met pindasaus

Een snelle pindasaus, maar wel mijn lekkerste pindasaus voor varkens-saté. Kan ook op BBQ. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

500 g varkenshaas in blokjes of schouderkarbonade in blokjes van 3x3 cm, , 1/2 potje pindakaas, 2 vol t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t sambal, 1 t zout, 1 t bruine suiker, 150 ml kippenbouillon of melk helft kippenbouillon en helft melk, 1 e sojasaus, 1 e citroensap, 1 t gemberpoeder

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Varkenssaté met pindasaus

Een snelle satétje met eenvoudige ingrediënten en past goed bij mijn recepten : Variatie op nasi van de chinees of Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR VARKENSSATÉ:, 500 g hamlappen in saté blokjes gesneden, ketjap, stukje ui, fijn, citroensap, zout, peper, , VOOR PINDASAUS:, 1/2 t uienpoeder, 1 vol e pindakaas, 1/4 t knoflookpoeder, olie, sambal, ketjap, djahé, melk of kippenbouillon om een dikke pindasaus mee te maken

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Balinese varkenssaté

Deze saté komt uit het boek 'Street Foods of Bali' wat ik van mijn vakantie heb meegebracht. Het gerecht staat onder de naam 'Sate Asam Celeng' maar toen ik dat ging vertalen kreeg ik everzwijn saté als vertaling. Omdat ik gewone varkensprocureur heb gebruikt heb ik het gewoon Balinese varkenssaté genoemd Ik heb het recept enigszins aangepast aan de Nederlandse norm en dus minder pepers gebruikt. Ook heb ik hier en daar naar eigen inzicht wat veranderingen aangebracht. De aangepaste versie, die ik zelf graag vaker wil gebruiken, zet ik hier neer. TIP: Ik heb er uit hetzelfde boek een Balinese-pindasaus- bij geserveerd.

INGREDIENTEN

- 1200 gram procureur/varkensnek of schouderkarbonade (zonder bot) in kleine blokjes gesneden, - 2 rawits, fijngehakt, - 1 el palmsuiker, - snufje zout, , Marinade:, - 1 rode peper, - 125 gram sjalotten, - 6 tenen knoflook, - 20 gram verse gember, - 30 gram verse kentjoer (of 1 tl poeder), - 50 gram verse kurkuma, - 2 kemirie noten, - 1 tl trassi, - 1 tl korianderzaad, - ¼ tl zwarte peper, - ¼ tl nootmuskaat, - 4 kruidnagels, - 1 stengel citroengras/sereh, - 1 salamblad (of laurierblad), - ¼ tl zout, - 4 el water, - 4 el plantaardige olie (arachide of zonnebloem),

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-08-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkenssate met mie

INGREDIENTEN

2 eetlepels arachide-olie - 750 gram varkensfilet - 150 gram ui - 1 teentje knoflook - 130 gram gladde pindakaas - 60 ml zoete chilisaus - 160 ml kokosmelk - 180 ml kippenbouillon - 2 eetlepels limoensap - 1 theelepel suiker - 1 eetlepel vers gehakte koriander - 450 gram Chinese mie - 50 gram bieslook,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

PORTUGESE VARKENSSATÉ

INGREDIENTEN

800 g varkenshaas, in blokjes van 3 x 3 cm, 1 e paprikapoeder, 4 gescheurd laurierbladeren, 3 teentjes knoflook, fijn, 250 ml olijfolie, 125 ml citroensap, zout, witte peper, 1 groene - 1 rode - paprika, in partjes van 3 x 3 cm, dikke soort Chorizo worst, in plakjes, fijn gesneden peterselie voor garnering

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-04-2010
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Varkenssate met Kokos

INGREDIENTEN

8-10 dunne serehstengels (citroengras), 600 gr dikgesneden schouderkarbonades, 2 teentjes knoflook, 2 el fijngesneden verse koriander, 2 el zoete ketjap, 1 el suiker, 1 dl kokosmelk(blikje), 1 el zonnebloemolie, 2 el geraspte kokos.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  •  
  •  0-10 min.

Varkenssate van overzee

INGREDIENTEN

250 gr schoudergebraad, olie, 1 groene courgette, 1 klein blikje ananas, 100 gr pindanoten, 1 gesnipperde ui, 1 dl sojasaus of ketjap manis, 1/2 theelepel cajunpoeder, circa 6 satestokjes of spiezen

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Malse varkenssaté van Herman den Blijker

Een super lekker sateetje van chefkok Herman den Blijker. Makkelijk te maken en geschikt voor barbecue, grillplaat of grillpan. Deze staat ook op de lunchkaart van restaurant Las Palmas.

INGREDIENTEN

400 gram procureur, 1 stuks verse gemberwortel, 1 kopje ketjap manis, 1 el ketjap asin, 40 ml gembersiroop, 40 ml ahornsiroop, 1 el sambal oelek, 1 theelepel honing, 1 limoen, sap, uitgeperst, 1 citroen, sap, Uitgeperst, 1 el vijfkruidenpoeder, 1 stengel citroengras, in stukken gesneden, 1 rode peper, fijn

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

*AZIATISCHE ROERBAK MET VARKENSSATE*

Een heerlijke roerbakschotel voor nog geen 2 euro per persoon. Lekker zomers !

INGREDIENTEN

=260 gram Varkensfiletlapjes., =3 eetl.Arachideolie. =4 eetl.Pindakaas met stukjes noot., =1/2 eetl.Honing. =1 tl. Japanse Sojasaus. =1 eetl., limoensap. =300 gram fijne Mienestjes.(gebroken), =400 gram Roerbakmix (zak) =200 gram Tuinerwten, (diepvries) =1 baKJE kORIANDER(15 gramgrofgesneden)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige Varkenssaté voor BBQ

Vind jij pittig lekker, dan is deze satés iets voor jou en het smaakt naar de zon. Vuur en vlam!

INGREDIENTEN

1 kg varkenslappen, in blokjes gesneden, , VOOR KRUIDEN EN SPECERIJEN MENGSEL: , 1 volle t gedroogde peterselie, 1 volle t knoflookpoeder, 1 volle t mosterdpoeder, 1 volle t korianderpoeder, 1+1/2 t uienpoeder, 2 t zout, 1 t gemalen zwarte peper, 2 t chilipoeder, 2 t cayennepeper, 1/2 t geraspt nootmuskaat, 1/4 t laurierbladpoeder, 2-3 e zonnebloemolie

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2012
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Varkenssate In Ananasmarinade

Het varkensvlees wordt maar kort gemarineerd maar krijgt in dat half-uurtje toch een heerlijk pikant-zoet smaakaccent door het ananassap en de Surinaamse pindakaas.

INGREDIENTEN

* 1 blikje ananasstukjes (netto 227 g), * 250 g hamlapjes, * 4 eetlepels surinaamse pindakaas of 4 eetlepels pindakaas 1 theelelepel sambal, * 1 dl sojasaus of ketjap manis, * 1/2 theelepel serehpoeder, * olie

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oriëntale Varkenssaté met Pindasaus

Een lekker bijgerecht die goed passen bij Aziatische gerechten.

INGREDIENTEN

600 g schouderlappen in blokjes,  , 200 g gladde pindakaas, 1 e olie, ketjap manis, ketjap asin, vissaus, 1-2 t gembersiroop, (bruine suiker hoeveelheid bepaal de zoet zuur gehalte van gerecht), ui, fijn, 2-3 rode pepers, fijn, 3 cm gember, fijn, 3 teentjes  knoflook, fijn, 3 e citroensap, 1 t serehpoeder of verse fijngehakte citroengras, 1 t fijngemalen Sichuanpeperkorrels, genoeg kippenbouillon om een gebonden saus van te maken

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Varkenssate uit Singapore

Deze sate is niet heet!!!

INGREDIENTEN

Marineertijd: 1 nacht, Voorbereiding: 15 minuten,, 500 gr dikke hamlappen of varkenshaas,, Voor de marinade:, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel suiker, 2 theelepel vijfkruidenpoeder, zout, , Voor de pindasaus, 1 eetlepel arachideolie, 2 eetlepels grof gehakte knoflook, 3 eetlepels grof gehakte sjalot, 2 rode chilipepers, zonder de zaadjes, fijngehakt, 1 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels kokosmelk, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 theelepel donkere sojasaus, 1 theelepel suiker, 1/4 liter water, 175 gr geroosterde pinda?s, grof gehakt in de foodprocessor, zout en versgemalen zwarte peper,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

**AZIATISWCHE ROERBAK MET VARKENSSATE**

Recept uit China en voormalig Nederlands-Indie.

INGREDIENTEN

=300 gram fijne Mienestjes, =2 eetl Arachide Olie, =800 gram Chinese wok-groente, =400 gram Tauge-Rode Paprika, =350 gramNasi-Bamivlees [schaal], =5 eetl Pindakaas met stukjes noot, =1/2 eetl.Honing, =1 tll. Sojasaus = 1 eetl. Limoensap.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

*****AZIATISCHE ROERBAK MET VARKENSSATE*****

Migranten uit China en Nederlands-Indie namen gelukkig hun recepten mee.

INGREDIENTEN

=300 gram fijne Mienestjes., =2 eetl. (arachide)olie., =800 gram Chinese Wokgroente (tauge-rode paprika, (zak 400 gram), =350 gram Nasi -Bamivlees (schaal), =5 eetl. Pindakaas met stukjes noot. = 1/2 eetl Honing., =1 tl. Sojasaus (flesje 250 ml)., =1 eetl. Limoensap.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

10 smakelijke marinades voor de barbecue

Het is weer tijd voor de barbecue en met marinades (smaakmakers) kun je eindeloos variëren en experimenteren. De ene marinade is vaak nog lekkerder dan de andere. Hier geef ik er een aantal die ik zo door de jaren heen heb verzameld en regelmatig gebruik. Ze zijn geschikt voor kip, je kan er heerlijke saté mee maken of lekkere koteletten (karbonades), speklapjes op de barbecue of Griekse lamskoteletten. Deze soorten vlees worden door mensen wel het meest gebruikt als ze aan het barbecueën zijn. Voor marineren geldt €hoe langer je het afgedekt laat marineren, hoe lekkerder de smaak zal zijn'. Zet je vlees daarom minimaal een uur, liefst een halve dag weg zodat die smaken er goed in kunnen trekken. Onderaan staat nog meer uitleg over de basis en diverse smaakmakers. Heel veel grillplezier deze zomer.

INGREDIENTEN

Zie bij bereiding beneden.

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

Sate met pittige pindasaus

Lekker in de zomer op de barbecue een sate'tje

INGREDIENTEN

1 1/2 eetlepel zonnebloemolie, 1 sjalot, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 tl sambal badjak, 1/2 potje pindakaas met stukjes noot a 350 g, 1 pakje kokosmelk, ? 2 dl melk, 4 porties varkenssate a 3 stokjes

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Satéstukjes met spitskool en aardappeltjes

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken, zout, 2 el Oosterse roerbakolie (C1000), 1 ui, gesnipperd, 1 zak spitskool à 500 g (C1000), 2 dl kokosmelk, 2 el Indische wokmix (C1000), 500 g varkenssaté,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sate met pittige pindasaus

INGREDIENTEN

1 1/2 eetlepel zonnebloemolie, , 1 sjalot, gesnipperd, , 1 teentje knoflook, gesnipperd, , 2 tl sambal badjak, , 1/2 potje pindakaas met stukjes noot a 350 g, , 1 pakje kokosmelk, , ? 2 dl melk, , 4 porties varkenssate a 3 stokjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Sate met pittige pindasaus

INGREDIENTEN

1 1/2 eetlepel zonnebloemolie (C1000 Selectie), 1 sjalot, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 tl sambal badjak (Conimex), 1/2 potje pindakaas met stukjes noot a 350 g, 1 pakje kokosmelk (Conimex), ? 2 dl melk, 4 porties varkenssate a 3 stokjes,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

NASI GORENG GARNI

Rijst/deegwaren Gerechten

INGREDIENTEN

VOOR NASI:, , 150g witte rijst - 150 g doorregen varkenslap(speklap) - 50g prei - 50g ui - knoflook - slaolie - sambal - ketjap - zout - peper - koepoek, , VOOR VARKENSSATE:, , 50g varkensvlees - ketjap - ui - citroensap - zout - peper, , VOOR PINDASAUS:, , 50g ui - een eetlepel pindakaas - knoflook - olie - sambal - ketjap - djahe

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sate met pittige pindasaus

Sate met pittige pindasausbron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

1 1/2 eetlepel zonnebloemolie, 1 sjalot, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 tl sambal badjak (Conimex), 1/2 potje pindakaas met stukjes noot a 350 g, 1 pakje kokosmelk (Conimex), ? 2 dl melk, 4 porties varkenssate a 3 stokjes

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

BBQ saus met smaak diepgang

Een zoetzuur saus, maar dan anders. Tot mijn 28 ste jaar woonde ik in Zuid-Afrika en daar word je van kleins af met een paplepel zoetzure sauzen gevoerd. Zo eigenlijk heb ik genoeg gehad van al dat zoetzuur. Vandaar deze alternatief. Door de uitgebakken spekjes word de saus hartiger en door de pittige karakter van de saus neem het wat weg van dat typische zoetzuur smaak.

INGREDIENTEN

VOOR BBQ SAUS, 1 ui, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 rode pepers, fijn, 1 geschild en in stukjes gesneden appel, 1 in stukjes gesneden groene paprika, 50-100 g bacon, fijn gesneden en erna in olie bros gebakken, , 2 e paprikapoeder, 2 t zeezout, 3 e bruine suiker, 2 t gladde mosterd, 1/4 t chilipoeder, 1/4 t komijn, 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 1/4 t witte peper, 4-6 e tomatenketchup (afhangende van de dikte van saus), 1 e gekruide rijstazijn, 1 e ciderazijn, 1 e Worcestersaus, , 1. Pureer de bacon in een keukenmachine voeg de ui, knoflook, pepers, appel en paprika erbij en pureer tot fijn., 2. Voeg overige ingredienten erbij en pureer verder tot zeer fijn.(geen stukjes), 3. Kook bbq saus voor 5 min. in sauspan tot alles gaar zijn en laat saus afkoelen.

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2014
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Thaise Sateetjes in drie smaken

Lekkere snack. Recept is voor 15 stuks.

INGREDIENTEN

, 1 tl gemalen komijn (djinten), 2 tl gemalen korianderzaad (ketoembar), 1 teentje knoflook, geperst, 1 rode peper, fijngehakt (zonder zaadjes), 2 el donkere basterdsuiker, 2 el Thaise vissaus, 2 limoenen, geperst, 4 el olie, 200 gram kipfilet, in dunne plakken, 200 gram biefstuk in blokjes, 200 gram varkenshaas, in plakken, 50 gram pinda's, grof gehakt, pindasaus, 200 ml kokosmelk,

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Thais
  •  20-30 min.

Sateetjes

Sateetjes in drie smaken een lekker gerecht voor een feestje klein kaasprikkers met sate

INGREDIENTEN

1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar), 5 teentje knoflook, geperst, 2 rode peper, fijngehakt, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 3 eetlepels Thaise vissaus, 2 limoenen, geperst, 4 eetlepels olie, 300 g kipfilet, in dunne plakken, 300 g varkenshaas, in plakken, 300 g biefstuk, in blokjes, 75 g pinda's, grofgehakt, 1 pot satesaus (hot, 350 g), 200 ml kokosmelk

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

sateetjes in 3 smaken

Heb zelf satesaus gemaakt van pindakaas. Snack 15 stuks

INGREDIENTEN

1 tl. gemalen komijn, 2 tl. gemalen korianderzaad, 1 teentje knoflook, geperst, 1 rode peper, fijngehakt, 2 eetl donkere basterdsuiker, 2 eetl thaise vissaus, 2 limoenen geperst, 4 eetl olijfolie, 200 gram kipfiletin dunne plakken, 200 gram varkenshaas,in plakken, 200 gram biefstuk in blokjes, 50 gram pinda`s grof gehakt, 1 pot ( hot) satesaus ( 350 gram van AH)., 200 ml. kokosmelk

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  •  
  •  60-120 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top